Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Lost & Found

Lost & Found Additional exposure for your Lost / Found pets, besides posting at our main PetFinder.my site. Please read our Lost & Found Guidelines first at http://PF.my/l26

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-29-2009, 01:06 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 13
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Unhappy Umeko Hilang.....

Please help me... kalau jumpa tlg PM sha or call or sms
Umeko Hilang
Hari :Selasa malam
Tarikh : 27 . 1. 09
Vanue : Puchong Utama, Puchong.
Umor : 3 bln
Warna : Black & White (tuxedo)





LOST KITTEN
~UMEKO~


Reply With Quote
  #2  
Old 01-29-2009, 01:09 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Umeko Hilang.....

sha mcm mane boleh hilang.?
harap2 umeko x ape2.....
Reply With Quote
  #3  
Old 01-29-2009, 01:33 PM
fia86's Avatar
fia86 fia86 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: serdang
Posts: 279
Rep Power: 13
fia86 is on a distinguished road
Default Re: Umeko Hilang.....

cmne boleh hilang...


harap2 umeko dapat jumpe...


sabar yer...
Reply With Quote
  #4  
Old 01-29-2009, 01:34 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Umeko Hilang.....

kak sha..wat poster n tampal sekeliling kawasan umah kak sha..n rajin2 jalan2 area kawasan umah skali..bwk bersabar..insyaallah jumper..
Reply With Quote
  #5  
Old 01-29-2009, 01:38 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 13
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Unhappy Re: Umeko Hilang.....

C. kiah termarah kt Umeko.. slama ni mana pnh c.kiah marah dia.. Umeko trus lari dr tingkt atas ke bwh... trus lesap.. masa tu sha tgh mop lantai sb dorg kasi sepah masa sha balik kpg... Sha ngn hubby cri merata2 dlm umah. igt umeko mnyorok.. tp smpi hr ni xda tu maknanya dia dh majuk lari kuar lar... sha xkisah kalau org amik bela, tp risau kalau anjing liar giget @ kena lenyek keta... Umeko takut dgn kenderaan yg bgerak...
Huhuhuhuhu...c.kiah pun sibuk mencari gak... sha marahkn aje c.kiah... tkebil2 dia
Reply With Quote
  #6  
Old 01-29-2009, 01:46 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 13
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Unhappy Re: Umeko Hilang.....

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
kak sha..wat poster n tampal sekeliling kawasan umah kak sha..n rajin2 jalan2 area kawasan umah skali..bwk bersabar..insyaallah jumper..
tu lah nik... k.sha dh inform jiran2 kalau tjumpa.. inform balik.... risau dia makan ape... dh la baby lg...
Masa tu c.kiah marahkn KJ & Cefiro.. the newbies kt umh ni... K.sha bru wak lik dr Perlis... biasa lah xknal lg... K.sha dh masukkn dorg lm sangkar. Pastu, habis dia ngamuk sakan kt Umeko skali...
Reply With Quote
  #7  
Old 01-29-2009, 01:54 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Umeko Hilang.....

Quote:
Originally Posted by shareen_natasha View Post
tu lah nik... k.sha dh inform jiran2 kalau tjumpa.. inform balik.... risau dia makan ape... dh la baby lg...
Masa tu c.kiah marahkn KJ & Cefiro.. the newbies kt umh ni... K.sha bru wak lik dr Perlis... biasa lah xknal lg... K.sha dh masukkn dorg lm sangkar. Pastu, habis dia ngamuk sakan kt Umeko skali...
ni kucing baru tu ek.......
amik sekali 2.....
meriah sungguh
Reply With Quote
  #8  
Old 01-29-2009, 01:57 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Umeko Hilang.....

insyaallah ade kak sha...mungkin jiran kak sha teramik kot..sbar kak..
Reply With Quote
  #9  
Old 01-29-2009, 02:07 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 13
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: Umeko Hilang.....

Quote:
Originally Posted by binbin View Post
ni kucing baru tu ek.......
amik sekali 2.....
meriah sungguh
bin, ingt nk amik 2 skali... tp si cefiro akn d adopt kn ke mmber d rawang....she's booking...
Reply With Quote
  #10  
Old 01-29-2009, 02:18 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Umeko Hilang.....

laaaaaaa sha...
umeko ilang....???
baru ari tuh cite sal dia kan..??

iskkk...
harap2 jumpa blk le lepas nih ek..
petang2 sha balik ngajar pegi ler try carik..
semoga cepat2 jumpa balik...
AMIN
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #11  
Old 01-29-2009, 02:28 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Umeko Hilang.....

Alahai!! kesiannya Umeko.kecik2 dah hilang. tampal poster Sha pastu buat reward tp jgn mention berapa reward.Sha dok apartment ke?? mcm mana boleh terlepas kuar dari rmh tu??
Reply With Quote
  #12  
Old 01-29-2009, 03:32 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 13
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Unhappy Re: Umeko Hilang.....

Ala k. june, si Che kiah tu marah yg newbies ni, Umeko lari naik tingkt atas, pas2 c.kiah naik ting. atas marahkn skali Umeko. Mybe Umeko tkejut kot... dia dh la pnakut... che kiah xpnh marahkn Umeko sblum ni... trus ilang...dia panjat grill sliding door la agknya... smpi arini xbalik2 lg.... Sha duk area tman prumahan. Umeko pnh kuar umah, tp masuk balik.. kjap jek dia kuar sb sha noticed yg Umeko takut kenderaan bergerak...
Reply With Quote
  #13  
Old 01-29-2009, 03:55 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Umeko Hilang.....

If you understand cat behaviour, kesilapan Sha adalah Sha tak faham (dan dengan itu tidak expect langsung) kesan terhadap kucing sediada apabila membawa anak kucing baru ke dalam rumah.

KJ & Cefiro membawa effect dimana C. Kiah jadi ganas dan panik dan dia akan marah, serang dalam panik (ini termasuk sasaran terhadap Umeko yang sebelum ini dia memang kenal).

Biasanya, effect akan lebih terhadap kucing dewasa.

Setiap kali ada anak kucing baru rescue yg saya bawa balik, kucing dewasa saya akan mengamuk dan lari dari rumah. Saya kena cepat-cepat bawa naik ke balcony tingkat atas yang berasingan dan buat integration secara perlahan.

Sha kena teruskan carian Umeko hari-hari dengan memanggilnya perlahan-lahan. Cari dalam longkang dan semua tempat sembunyi sebab ianya dalam keadaan teramat ketakutan. Dia tak akan keluar, tapi kalau pasang telinga, Sha akan dengar tangisannya yg perlahan, menyahut balik. Bawa makanan tin tuna. Letak makanan di persekitaran sebab ia akan kelaparan.

Every day counts sebab semakin hari lalu, akan semakin tipis harapan menjumpainya kembali dan terdapat banyak bahaya maut di luar sana.

Jangan ambik for granted bahawa Umeko di adopt orang, cari sampai jumpa, kitten umur 3 bulan susah cari makan dan hidup di luar.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #14  
Old 01-29-2009, 04:01 PM
spongegirl's Avatar
spongegirl spongegirl is offline
erni
 
Join Date: Nov 2008
Location: putrajaya
Posts: 72
Rep Power: 13
spongegirl is on a distinguished road
Smile Re: Umeko Hilang.....

[QUOTE=FurKids;29460]If you understand cat behaviour, kesilapan Sha adalah Sha tak faham (dan dengan itu tidak expect langsung) kesan terhadap kucing sediada apabila membawa anak kucing baru ke dalam rumah.

KJ & Cefiro membawa effect dimana C. Kiah jadi ganas dan panik dan dia akan marah, serang dalam panik (ini termasuk sasaran terhadap Umeko yang sebelum ini dia memang kenal).

Biasanya, effect akan lebih terhadap kucing dewasa.

Setiap kali ada anak kucing baru rescue yg saya bawa balik, kucing dewasa saya akan mengamuk dan lari dari rumah. Saya kena cepat-cepat bawa naik ke balcony tingkat atas yang berasingan dan buat integration secara perlahan.

Sha kena teruskan carian Umeko hari-hari dengan memanggilnya perlahan-lahan. Cari dalam longkang dan semua tempat sembunyi sebab ianya dalam keadaan teramat ketakutan. Dia tak akan keluar, tapi kalau pasang telinga, Sha akan dengar tangisannya yg perlahan, menyahut balik. Bawa makanan tin tuna. Letak makanan di persekitaran sebab ia akan kelaparan.

Every day counts sebab semakin hari lalu, akan semakin tipis harapan menjumpainya kembali dan terdapat banyak bahaya maut di luar sana.

Jangan ambik for granted bahawa Umeko di adopt orang, cari sampai jumpa, kitten umur 3 bulan susah cari makan dan hidup di luar.[/QUOTE

sedey nye baca thread awak..sy bole bayangkan cane kucing kecil yg cumel ketakutan sahut dlm kesedihan...
huhu...
Reply With Quote
  #15  
Old 01-29-2009, 04:32 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Umeko Hilang.....

Sha, cuaca dah gelap dan nak hujan lebat, pegi cari Umeko cepat! Takut dia sorok dalam longkang kena hanyut air longkang.

Ataupun badanya habis basah kesejukan nanti demam kena selsema. Kitten below 6 months susah nak survive penyakit flu.

Sudah masuk hari ke-2 kehilangannya. Ayuh, cari .....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #16  
Old 01-29-2009, 05:03 PM
fia86's Avatar
fia86 fia86 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: serdang
Posts: 279
Rep Power: 13
fia86 is on a distinguished road
Default Re: Umeko Hilang.....

yela.. sekarang nie musim ujan... kene cari umeko segera.. taye jiran2 kalo ade nampak umeko ke.... huhu ade gak pengalaman kucing ilang.. sampai sekarang tak jumpe... miz labu yang ganazz..
Reply With Quote
  #17  
Old 01-29-2009, 06:48 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 13
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Unhappy Re: Umeko Hilang.....

Yup... thanks frenz... we're keep looking fr Umeko.. mummy Umeko pun ada kt luar..Umeko dh biasa keluar rumah.. mostly, she wil return back.. Bkn sha sngaja letak KJ & Cefie kt C,Kiah. On tat time, KJ & Cefie dlm cage kecil. (Kami bru smpi dr kedah) C. Kiah mcm biasa g la wat spot check kt brg2 yg baru dikuarkan dr kete.. Time tu la dia jumpa si newbies tu..

Poster dh dibuat & jiran2 dh di informed.
Reply With Quote
  #18  
Old 01-31-2009, 08:04 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Umeko Hilang.....

Sedihnya si Umeko ilang.... Tapi tak bole nak salahkan cik kiah.
Macamana dia bole terlepas keluar? Kat rumah Sha kucing bebas keluar masuk ker? K la, apa2 pun benda dah jadi so Sha kena usaha sedaya upaya cari dier and be positif.
Pakcu dulu buat report polis, tampal poster, jumpa ustad/bomoh masa argo hilang dulu (dah baca kan citer argo Pakcu tu...). Hari2 Sha kena round, kalau bole bwak sekali dgn makanan/benda/toy favourite dier. Probably dier ada jumpa kawan lain and terlupa jalan balik.... so keep on looking. Pakcu doakan Sha jumpa balik si Umeko tu...
Reply With Quote
  #19  
Old 02-01-2009, 11:17 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Umeko Hilang.....

Quote:
Originally Posted by shareen_natasha View Post
Yup... thanks frenz... we're keep looking fr Umeko.. mummy Umeko pun ada kt luar..Umeko dh biasa keluar rumah.. mostly, she wil return back.. Bkn sha sngaja letak KJ & Cefie kt C,Kiah. On tat time, KJ & Cefie dlm cage kecil. (Kami bru smpi dr kedah) C. Kiah mcm biasa g la wat spot check kt brg2 yg baru dikuarkan dr kete.. Time tu la dia jumpa si newbies tu..

Poster dh dibuat & jiran2 dh di informed.
Sha..umeko dah balik lom ? mudah-mudahan dia selamat dan pulang ke rumah cepat ye...
Reply With Quote
  #20  
Old 02-01-2009, 07:18 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 13
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Unhappy Re: Umeko Hilang.....

Until now, umeko belum djumpai lagi... sha dh bjln2 skeliling taman & pasted poster.. Nobody call me yet..
Ank jiran sha ada nmpk mcm Umeko. Mungkin Umeko & mungkin tak...tp on tat time, dia ckp ada org pegang... Myby time tu Umeko mrayau2, tat org found her....
waaaaaaa...........Umeko...... tat all my fault...


p/s :: tengkiu pakcu & k.zai
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.