Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-01-2009, 07:10 AM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Lightbulb Mati kutu... kucing x ngan

Hello sume,
Saya ni baru nak menambah populasi kucing kat umah tu...
Skrg ni my cat "marsha"(female, persian, 6month)sunyi coz xde geng kat umah....
Sbb sian kat dia I beli lagi sekor kucing BSH male, "tiger" sebaya dia...
Skrg ni masalah plg besar, marsha & tiger xleh get along...
si tiger asik buat bising je, sikit2 bunyi kat marsha ...sian dia!
tp masha ni baik, dia xpandai gaduh... so dia duduk diam je....

Puas I pikir camne nak biasakan si tiger ni kat umah baru dia...
Si tiger ni siap panjat tingkap nak lari dr umah!
huhuhu

So, any idea camne nak bg budak 2ekor ni baik x?
ke sbb lain breed diorg xleh get along?
huhuhu xpaham betul... biasa la org baru blaja

So really need you all punya opinion to solve this problem!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-01-2009, 07:20 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Mati kutu... kucing x ngan

Quote:
Originally Posted by abul View Post
Hello sume,
Saya ni baru nak menambah populasi kucing kat umah tu...
Skrg ni my cat "marsha"(female, persian, 6month)sunyi coz xde geng kat umah....
Sbb sian kat dia I beli lagi sekor kucing BSH male, "tiger" sebaya dia...
Skrg ni masalah plg besar, marsha & tiger xleh get along...
si tiger asik buat bising je, sikit2 bunyi kat marsha ...sian dia!
tp masha ni baik, dia xpandai gaduh... so dia duduk diam je....

Puas I pikir camne nak biasakan si tiger ni kat umah baru dia...
Si tiger ni siap panjat tingkap nak lari dr umah!
huhuhu

So, any idea camne nak bg budak 2ekor ni baik x?
ke sbb lain breed diorg xleh get along?
huhuhu xpaham betul... biasa la org baru blaja

So really need you all punya opinion to solve this problem!
nasihat la dorg tu....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #3  
Old 07-01-2009, 07:32 AM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Smile Re: Mati kutu... kucing x ngan

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
nasihat la dorg tu....
Hahaha... masalahnya xmakan nasihat...
BLUR!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 07-01-2009, 07:50 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 14
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Mati kutu... kucing x ngan

ambik masa for them to get along
Reply With Quote
  #5  
Old 07-01-2009, 08:56 AM
asmaradonat's Avatar
asmaradonat asmaradonat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Location: jb
Posts: 82
Rep Power: 12
asmaradonat is on a distinguished road
Default Re: Mati kutu... kucing x ngan

hi abul....

klu bawak kucing baru dlm rumah... lebih elok dia dibiasakan dgn pesekitaran secara berperingkat...

biasa kn dgn kawasan dlm rumah dulu sebelum ditemukan dengan kucing lain... atau kita bole letakkan di suatu bilik asing sementara dikuarintin... biar dia biasa dgn bilik tu.. biar dia rasa selamat kt situ baru kita kenalkan anak bulus yg lain.. klu ada kain atau ape mainan yg slalu marsha buat main... bg tiger bau2 dulu.... pas tu bole bawak jumpa inperson n tengok kn reaksi mereka... buat masa nie kena awasi dulu sbb kita xtau ape akan jd.. tul elak benda yg kita xnk... kita tengok2kn le...

insyaAllah... lama kelamaan mereka akan kamceng... tp ini bergantung pd temperment sesuatu kucing...
Reply With Quote
  #6  
Old 07-01-2009, 08:59 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Mati kutu... kucing x ngan

Quote:
Originally Posted by abul View Post
Hahaha... masalahnya xmakan nasihat...
BLUR!!!
betul kata2 zarul... take ur time..lme2 ok la. sedangkan Nabi S.A.W pun maapkan umat... ni kan pulak natang2 kesayangan Baginda tu..
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #7  
Old 07-01-2009, 09:39 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Mati kutu... kucing x ngan

Quote:
Originally Posted by abul View Post
Hello sume,
Saya ni baru nak menambah populasi kucing kat umah tu...
Skrg ni my cat "marsha"(female, persian, 6month)sunyi coz xde geng kat umah....
Sbb sian kat dia I beli lagi sekor kucing BSH male, "tiger" sebaya dia...
Skrg ni masalah plg besar, marsha & tiger xleh get along...
si tiger asik buat bising je, sikit2 bunyi kat marsha ...sian dia!
tp masha ni baik, dia xpandai gaduh... so dia duduk diam je....

Puas I pikir camne nak biasakan si tiger ni kat umah baru dia...
Si tiger ni siap panjat tingkap nak lari dr umah!
huhuhu

So, any idea camne nak bg budak 2ekor ni baik x?
ke sbb lain breed diorg xleh get along?
huhuhu xpaham betul... biasa la org baru blaja

So really need you all punya opinion to solve this problem!
Abul,

Tiger tue jantan..sbb tue dia hyper sket berbanding Marsha... Nway, bagilah peluang..macam orang jugak..i ambik orang tak kenai, letak tepi u bagi kawan..boleh u nak adjust cepat?...bagilah masa.. nanti oklah tue..bukan kucing saja...orang pun camtue jugak.... dia nak kuar tue bukan nak lari dari umah..it's the nature of the cat nak explore tempat baru.. itulah orang kata "Curiousity Kills The Cat".. Kucing terlampau ingin tahu.. Hissing kat kucing lain yang masuk territory is normal... Hissing bukan satu masalah pun...

Takdernyer istilah lain breed tak leh get along..mine rabbit ngan kucing siap grooming each other..tido sekali... it's about time to know each other.. Derong hanya akan baik dari azali/naturally kalau diorang besar sekali atau lahir sekali.lain2..mesti ada masalah hissing at each other..

kesimpulan, bagi peluang..Nway, banyak thread pasal nie...baca2lah... dah 4 kali i post benda yang sama to new users...Thanks
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #8  
Old 07-01-2009, 10:06 AM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Default Re: Mati kutu... kucing x ngan

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Abul,

Tiger tue jantan..sbb tue dia hyper sket berbanding Marsha... Nway, bagilah peluang..macam orang jugak..i ambik orang tak kenai, letak tepi u bagi kawan..boleh u nak adjust cepat?...bagilah masa.. nanti oklah tue..bukan kucing saja...orang pun camtue jugak.... dia nak kuar tue bukan nak lari dari umah..it's the nature of the cat nak explore tempat baru.. itulah orang kata "Curiousity Kills The Cat".. Kucing terlampau ingin tahu.. Hissing kat kucing lain yang masuk territory is normal... Hissing bukan satu masalah pun...

Takdernyer istilah lain breed tak leh get along..mine rabbit ngan kucing siap grooming each other..tido sekali... it's about time to know each other.. Derong hanya akan baik dari azali/naturally kalau diorang besar sekali atau lahir sekali.lain2..mesti ada masalah hissing at each other..

kesimpulan, bagi peluang..Nway, banyak thread pasal nie...baca2lah... dah 4 kali i post benda yang sama to new users...Thanks
Huh...
Banyak kali pos..byk pahala...
hehehe

I sebenarnya xsuka asingkan anak bulu ni... coz kalo nak asing kene masuk cage....
Sian dia... xselesa!
So maybe I boleh observe je ler...
ikut nasihat otai2!

Nway thanks 4 the tip....
Reply With Quote
  #9  
Old 07-01-2009, 10:15 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Mati kutu... kucing x ngan

Quote:
Originally Posted by abul View Post
Huh...
Banyak kali pos..byk pahala...
hehehe

I sebenarnya xsuka asingkan anak bulu ni... coz kalo nak asing kene masuk cage....
Sian dia... xselesa!
So maybe I boleh observe je ler...
ikut nasihat otai2!

Nway thanks 4 the tip....
Ada orang suruh u asingkan ker?...memang asing tak mendatangkan apa2 pun..even i, my cats share the same compound... tido in the same cage.. Kalau u nak cuba cara i, u cuba... I selalu new cat...i akan ambik kaki dia ngan cat yang lama..bertebung kaki..biar diorang melompat2..hissing2..cakar2.. Lepas tue confirm leh main..so far my cat is 3..semua lain2... semua menjadi...

Good luck..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #10  
Old 07-01-2009, 10:43 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Kucing adalah binatang berkawasan (territorial) ....

Stengah kucing personaliti dia friendly dan boleh ngam dengan lain yg mempunyai personaliti friendly ... sama mcm manusia. Tetapi terdapat juga setengah kucing yg jenis suka bersendirian (dia cukup selesa berseorangan bersama tuan dia dan tak suka berkongsi kasih sayang) jadi kalo tambah kucing lain, dia akan stress dan tidak akan kamceng walaupun masa berlalu.

Sebab tu saya tidak menambah kucing semata-mata utk mengurangkan kesunyiannya (sunyi pada fikiran kita la). Kalau tambah kucing pun, saya tambah kucing luar yg dia sendiri buat kawan dan bawak balik ke rumah utk kongsi makanan dan mainannya.

Bukan semua kucing boleh berkawan dengan sebarang kucing lain atau suka berkawan dengan kucing lain. Mcam manusia juga.

Dan Abul kena faham bahawa kucing adalah binatang jenis territorial ... dan Marsha sekarang mengalami stress (walaupun dia diam) bahawa kawasannya telah dicerobohi oleh kucing lain dan merasa keselamatannya terancam (perasaan keselamatan bagi sesuatu binatang adalah amat mustahak).

Juga, kucing adalah binatang yg tidak berapa sosial seperti anjing yg merupakan "pack animals".
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #11  
Old 07-01-2009, 10:46 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kucing adalah binatang berkawasan (territorial) ....

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Stengah kucing personaliti dia friendly dan boleh ngam dengan lain yg mempunyai personaliti friendly ... sama mcm manusia. Tetapi terdapat juga setengah kucing yg jenis suka bersendirian (dia cukup selesa berseorangan bersama tuan dia dan tak suka berkongsi kasih sayang) jadi kalo tambah kucing lain, dia akan stress dan tidak akan kamceng walaupun masa berlalu.

Sebab tu saya tidak menambah kucing semata-mata utk mengurangkan kesunyiannya (sunyi pada fikiran kita la). Kalau tambah kucing pun, saya tambah kucing luar yg dia sendiri buat kawan dan bawak balik ke rumah utk kongsi makanan dan mainannya.

Bukan semua kucing boleh berkawan dengan sebarang kucing lain atau suka berkawan dengan kucing lain. Mcam manusia juga.

Dan Abul kena faham bahawa kucing adalah binatang jenis territorial ... dan Marsha sekarang mengalami stress (walaupun dia diam) bahawa kawasannya telah dicerobohi oleh kucing lain dan merasa keselamatannya terancam (perasaan keselamatan bagi sesuatu binatang adalah amat mustahak).

Juga, kucing adalah binatang yg tidak berapa sosial mcm anjing yg merupakan "pack animals".
Setuju.. a very good explaination..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #12  
Old 07-01-2009, 10:50 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Fasa hidup kucing waktu umur 6 bulan ....

Dan pada umur 6 bulan, kucing sedang mengalami fasa hidup "establishing hierarchy". Bila dah dewasa, lagi kucing akan lebih gemar hidup secara individu dan bersendirian.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #13  
Old 07-01-2009, 10:55 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Mati kutu... kucing x ngan

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Dan pada umur 6 bulan, kucing sedang mengalami fasa hidup "establishing hierarchy". Bila dah dewasa, lagi kucing akan lebih gemar hidup secara individu dan bersendirian.
Owhh..itu mcam betul je furkids sbb my anak bulus sulong nieh...dia dah 1 tahun 3 bulan camtue lah..memang diva..suka duduk ujung dunia..tak suka bulu2 dia orang main..tapi malam2 datang mai tido ngan i...

My bongsu bulus pulak, baru 3 bulan..aduhai..... tak larat nak layan...bukan kita kata dia kesunyian..kita pulak perlukan masa..hehehehe

Furkids, is it normal for a 3 months old kitten Persian+birman to be very vocal.. Kalau pegang dia ke...dia tak dapat apa dia nak ke...bunyi je...tarik panjang je..ikut mood dier... kadang2 tertonggang semua benda dengan dier.. marah punyer hal...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #14  
Old 07-01-2009, 11:25 AM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Default Re: Kucing adalah binatang berkawasan (territorial) ....

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Stengah kucing personaliti dia friendly dan boleh ngam dengan lain yg mempunyai personaliti friendly ... sama mcm manusia. Tetapi terdapat juga setengah kucing yg jenis suka bersendirian (dia cukup selesa berseorangan bersama tuan dia dan tak suka berkongsi kasih sayang) jadi kalo tambah kucing lain, dia akan stress dan tidak akan kamceng walaupun masa berlalu.

Sebab tu saya tidak menambah kucing semata-mata utk mengurangkan kesunyiannya (sunyi pada fikiran kita la). Kalau tambah kucing pun, saya tambah kucing luar yg dia sendiri buat kawan dan bawak balik ke rumah utk kongsi makanan dan mainannya.

Bukan semua kucing boleh berkawan dengan sebarang kucing lain atau suka berkawan dengan kucing lain. Mcam manusia juga.

Dan Abul kena faham bahawa kucing adalah binatang jenis territorial ... dan Marsha sekarang mengalami stress (walaupun dia diam) bahawa kawasannya telah dicerobohi oleh kucing lain dan merasa keselamatannya terancam (perasaan keselamatan bagi sesuatu binatang adalah amat mustahak).

Juga, kucing adalah binatang yg tidak berapa sosial seperti anjing yg merupakan "pack animals".
Good information....
So, any chance diorg akan berbaik2?
huhuhu
Reply With Quote
  #15  
Old 07-01-2009, 11:36 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Fasa hidup kucing waktu umur 6 bulan ....

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Dan pada umur 6 bulan, kucing sedang mengalami fasa hidup "establishing hierarchy". Bila dah dewasa, lagi kucing akan lebih gemar hidup secara individu dan bersendirian.

wahh nak jadik mature la tuhh..

padan la Itam aku skang ske layan blues sorang2 kat courtyard dapur tuh...sape jek melintas or nak tumpang selit2 join lepak..tak kena pangg..or dia blah dari situ...makan pon tamo sama...dia rela dok tepi usha bila semua dah makan baru dia approach the food pelan2...Itamm jgn le jadik anti sosialllll ...tapi bila lama2 observe..mcm cool + laid back
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #16  
Old 07-01-2009, 11:51 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kucing adalah binatang berkawasan (territorial) ....

Quote:
Originally Posted by abul View Post
Good information....
So, any chance diorg akan berbaik2?
huhuhu
Ada...kalau tak, takderlah kak June..taiko kiter leh bela 11 ekor kucen sekali.. beri masa...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #17  
Old 07-01-2009, 12:34 PM
abul's Avatar
abul abul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 105
Rep Power: 12
abul is on a distinguished road
Default Re: Kucing adalah binatang berkawasan (territorial) ....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Ada...kalau tak, takderlah kak June..taiko kiter leh bela 11 ekor kucen sekali.. beri masa...
Tul jugak tu...
Hopefully tiger n marsha akan dapat berkongsi kasih!

Xsabar nak balik umah tgk diorg....
Reply With Quote
  #18  
Old 07-01-2009, 01:17 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Mati kutu... kucing x ngan

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Furkids, is it normal for a 3 months old kitten Persian+birman to be very vocal.. Kalau pegang dia ke...dia tak dapat apa dia nak ke...bunyi je...tarik panjang je..ikut mood dier... kadang2 tertonggang semua benda dengan dier.. marah punyer hal...
Itu terpulang kepada kucing secara individu, ada yg diam, ada yg kuat pok-pek (macam manusia secara individu juga ), tapi ada juga setengah jenis breed lebih vocal than others.

Sometimes ada juga, dia kuat pok-pek masa kecik tapi bila dah dewasa tambah bersopan-santun ... atau sebaliknya ... macam binatang 2-kaki gak ...
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #19  
Old 07-01-2009, 01:22 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Kucing adalah binatang berkawasan (territorial) ....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Ada...kalau tak, takderlah kak June..taiko kiter leh bela 11 ekor kucen sekali.. beri masa...
Kucing-kucing dia kebanyakannya muda-muda lagi ... huh, tengok la as they grow older ... tak mahu tidor bersama-sama peluk-memeluk lagi ... masing-masing cari tempat private ... macam remaja kita juga, dah mula jadi individu, berdikari ... tengok la ... time will tell, dan kawasan pun kena luas sikit utk 11 ekor tu, kalo tidak, huh, mula lah dia pancut memancut utk rebut kawasan/sudut private dia, bickering dan sebagainya. It is very normal bagi kucing. Masa kecik dan budak-budak boleh kongsi bilik, katil ... tapi bila dah dewasa, kadang-kadang kongsi satu rumah pun boleh gaduh!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #20  
Old 07-01-2009, 01:24 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Mati kutu... kucing x ngan

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Itu terpulang kepada kucing secara individu, ada yg diam, ada yg kuat pok-pek (macam manusia secara individu juga ), tapi ada juga setengah jenis breed lebih vocal than others.

Sometimes ada juga, dia kuat pok-pek masa kecik tapi bila dah dewasa tambah bersopan-santun ... atau sebaliknya ... macam binatang 2-kaki gak ...
Hehehee betui betui... t tengok dah besau camna..tapi kadang2 irritating gak...dok munyik.. meoooooooowwww...kalau tak bukak pintu... lagi dia marah lagi dia tarik panjang..lagi keras bunyiknye..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.