Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #741  
Old 10-29-2009, 02:26 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Walau pun simpan di dalam rumah, remember, the legal limit is 2-3 cats and if you are not careful, kucing dalam rumah akan berada dalam bahaya, bukan sahaja the strays outside.

..
hah tuuu diaaaaa...thats why akak kat floor tuh..dgn seme orang akak senyom2 ala 'frenli' (frenli lebey sket kat ahli2 committee penduduk )..sbb umah akak ada 13 hekor anak bulus ...imejin dowh apartment sekangkang kera .....tiap2 hari balik keje cuak2 jek bukak grill mcm nih ..takot ada bau ka..or ada surat layang ka...

__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #742  
Old 10-29-2009, 02:29 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
mau aku tak hot Ina.kucing aku suka atilah nak lepak kat balcony rmh aku kah,nak panjat langsir aku kah,nak berak merata2 dlm rmh aku kah.pokok pangkalnya rmh aku.bukan rumah dia.apa yg dia susah?? klu nak kata bulu2 terbang ni,rmh kat 2nd flr tu ada anjing yg mmg dia simpan di balcony tak kira rain or shine.nape dia tak berani cakap apa2?? rmh 2nd floor tu betul2 kat bawah unit dia.mgkn gak bulu anjing tu terbang keatas. mmg mental pompuan ni.dia sengaja cari pasal.ari tu kuicng kat depan rmh aku.bila aku dah clear, nak cari pasal kucing dlm rmh.aku tembak pakai senapang karang baru dia tau.aku ingatkan,aku nak lempar rmh dia dgn najis manusia.baru padan muka dia setengah mati nak kemas

dia pindah sini after CNY tahun ni.around marchlah rasanya.
sabar june sabar..camni lah...tiap kali solat..baca alfatihah, kursi dgn 3 qul..mintak doa pada Allah Taala supaya dpt jiran2 yg lembut hati bertolak ansur dan dijauhkan dari segala macam masalah..insyaAllah June..kadang oang2 camni nak kena balas dgn diplomasi...buat yg tebaik june..tapi kalo ade kucing ko sampai kena racon ka kena humban ke bawah ka..ko tepon polis..
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #743  
Old 10-29-2009, 03:00 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

bro,u are right.tp aku dah abis limit dah ni.we give in all the time.tp dia sikit pun tak mau tolak ansur.

aku kata bomoh sebab aku dah tersangat2 geram dgn minah ni.but I regret it after saying that. Dosa bro mmg dosa. my husband pun sgt marah.dia kata cuba cubalah ko ni control sikit temper tu.

cuba bgtau aku bro,what should I do with this woman?? mmg dia nak get rid kucing2 aku ni.selagi tak hilang kucing2 ni selagi tu dia takkan puas ati.

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Sis, keep control of your emo ... and don't get personal in any confrontations however angry and justified your anger.

Some people memang tak makan logik tapi you must always maintain control over your emotions. Don't get indulge in verbal abuse, it makes the problem worse and the potential sufferers are ultimately the cats that you love.

Walau pun simpan di dalam rumah, remember, the legal limit is 2-3 cats and if you are not careful, kucing dalam rumah akan berada dalam bahaya, bukan sahaja the strays outside.

Take a deep breath, meditate, treat yourself to a nice tall glass full of scoops of your favorite sinfully delicious ice cream with generous helpings of chocolate syrup and chopped nuts ... relaxxxxxx .........

No bomohs, no black magic, no revenge .... even though cuma cakap-cakap atau thoughts of them .... what is in the mind is in the heart .... all actions start from the mind .... jangan Sis sendiri buat dosa simply because of some lunatic neighbour, kay? Not worth it ... tenang, tenang .....
Reply With Quote
  #744  
Old 10-29-2009, 03:01 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

rumah org tu,dgn rumah kak june,sebelah menyebelah ke sampai bulu blh terbang masuk rumah dia?
Reply With Quote
  #745  
Old 10-29-2009, 03:05 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

Shikin,nanti akak nak tanya jiran akak.bulu ketiak & bulu brg dia kira sebagai bulu tak

Rock,rmh kami sebelah menyebelah.balcony dia dan balcony unit akak bercantum.


Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
ler..mengong ler jiran camni..bulu tuh mane2 pon ade..cam jiran saya lah..umah berkedap,aircon 24hours.tapi still gak ade bulu2 tuh..mane kah dtgnye?mestilah ditiup angin..pastu nak ckp koceng saya lah bwk bulu..dah tu anjing2 berkeliaran kat luar tu takde bulu ker?koceng saya yg 3 ekor nih jer ade bulu?jiran2 yg bela anjen,anjen dia ttakde bulu ke?haish..sumtimes tak logik laa mereka nih..ntah2 bulu mereka,ckp koceng kita punye bulu.iye pon bulu kucing,bnyk mane laa sgt terbang gi rumah jiran?btol tak?unless mmg dia tak sapu rumahbtul ckp FK tuh kak june..chill out,jgn dilayan org cengini,lagik dilayan lagik menjadik.g indulge ur favorite aiskrim..sslluurrrpp!!!
Reply With Quote
  #746  
Old 10-29-2009, 03:32 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

kuat betul angin sampai tiup bulu masuk dlm rumah dia..
mengada2 betul...
Reply With Quote
  #747  
Old 10-29-2009, 03:50 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
hah tuuu diaaaaa...thats why akak kat floor tuh..dgn seme orang akak senyom2 ala 'frenli' (frenli lebey sket kat ahli2 committee penduduk )..sbb umah akak ada 13 hekor anak bulus ...imejin dowh apartment sekangkang kera .....tiap2 hari balik keje cuak2 jek bukak grill mcm nih ..takot ada bau ka..or ada surat layang ka...
Wakakakakkaakakaaaaaaa!!!!!! Smart girl, Kak Hate ... atta way!!!!!! Biar senyum kerang busuk pun tak per ... belajar pasang "plastic smile" selalu ala pramugari dan Jacqueline Kennedy tu .....

Kena control perasaan (memang tangan dah genggam bata merah dua ketul belakang badan ready nak baling kat muker tapiiiiii ....... demi anak bulus, kena taaaaaaaaaaaaaaaahannnnnnnnn ...... hehehhehheeee!!!)

Guna reverse psychology, one of my friends korek "guilty conscience" jiran - "aku guna poket sondrik buat kembiri, korang buat haper? Pandai komplen ajer ... sekurang-kurangnya bila saya usahakan dan kembiri dengan poket sondrik, sekarang dah tak ada kucing beranak merata-rata, bilangan pun tak meningkat. Kalau korang pergi buang kucing-kucing yg saya dah kembirikan tu, besok tempat kekosongan yg ditinggalkan oleh mereka akan diisi oleh kucing-kucing baru yg belom dikembirikan dan mereka akan beranak mcm arnab merata-rata sekali lagi dan situasi lama akan kembali. Huh, taim tu saya akan masukkan semua anak kucing (hidup atau mati dibunuh anjing) ke dalam beg plastik dan saya akan lambung ke dalam umah korang!

Berjaya juga usaha kawan saya tu, dan sekarang mereka pulak cuba buat senyuman kerang busuk ...... guilty conscience .....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #748  
Old 10-29-2009, 03:53 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: June's Anak Bulus

sabar kak june...mak aii susahnya dapat jiran camtue..langsung tak bleh tolak ansur..bukannya kucing akak lepas pon..yahg dier nak sakit atie sangat.
tapie..sampai biler nak camnie.....
nantie biler anak dier dah besar...pastue diizinkan tuhan..suker plak kucen/anjing pastue bela.
baru dier terduduk agaknya....
Reply With Quote
  #749  
Old 10-29-2009, 04:00 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
bro,u are right.tp aku dah abis limit dah ni.we give in all the time.tp dia sikit pun tak mau tolak ansur.

aku kata bomoh sebab aku dah tersangat2 geram dgn minah ni.but I regret it after saying that. Dosa bro mmg dosa. my husband pun sgt marah.dia kata cuba cubalah ko ni control sikit temper tu.

cuba bgtau aku bro,what should I do with this woman?? mmg dia nak get rid kucing2 aku ni.selagi tak hilang kucing2 ni selagi tu dia takkan puas ati.
Sis, check your emotions, don't make matters worse and don't reach the point of no-return for your furkids in this squable where there is absolutely no hope of a way out of DANGER for your kids!
Quote:
Originally Posted by June View Post
Shikin,nanti akak nak tanya jiran akak.bulu ketiak & bulu brg dia kira sebagai bulu tak

Rock,rmh kami sebelah menyebelah.balcony dia dan balcony unit akak bercantum.
Enough, June! Stop it right there, don't make things any worse than it already is! Your furkids' very life are at stake ... anger burns and can be very, very destructive if not controlled .....

Ikut cakap Kak Hate .... get down on your knees and pray ... convey all your frustrations to God Himself and ask Him for guidance and help.

Jangan tambah dosa sendiri because God hates sin. The prayer of a righteous person is very powerful, so you must not sin anymore and you must ask God to forgive you and cleanse you of your own sins first. Otherwise it is hard for God to answer your prayers for your furkids. Your dosa will stand in the way and obstruct ....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #750  
Old 10-29-2009, 04:27 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: June's Anak Bulus

hai.. jom dtg PD lepak kat pak lang june!!**tetiba je mencelah tak bagi salam kan.. hahahahaha**matila kene pelangkung sat gi nih!!
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #751  
Old 10-29-2009, 04:42 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

Bro,the problem doesn't lies on me.tp dia.selama ni kami duduk sini,jiran2 sebelah2,bawah,atas aku tegur sapa,senyum.yg tak mau balas tu tak blh buat apalah.Melayu,India,Cina,Iban,Serani suma ada kat sini.jd kawan aku.Si Amy yg duduk 2nd floor tu ada anjing 2 ekor duduk kat balcony.betul2 bawah rmh minah mental ni.depan rmh minah tu ada satu family dgn anjing Poodles. my cat sitter Indian family duduk kat ground floor. kenapa dia tak bising?? anjing2 tu lg byk bulukan?? dia ada beranikah sound durang?? mana berani sound.kulit satu warna dgn dia.aku tau sgtlah.dia selalu tegur2 org depan unit dia tu.yg ada Poodles.buat senyum palsu dia,pura2 kata anjing kwn tu cute.

dulu masa mula2 masuk sini,aku tegur2 dia.cuba berbaik2 dgn jiran sebelah.dia buat bodoh je. skrg ni dia geng2 dan baik2 dgn org committee.tak tau apa niat dia,who knows??

kita org suma hidup aman damai je dulu.u know i know sudahlah.sebab masing2 ada anjing & kucing.kita lebih kurang je.tp bila setan ni masuk,suma haru biru apartment kita org.Amy yg dok 2nd floor tu pun meluat dgn dia.

I say my prayer to Allah.I pray Allah will make her pay for what she has done to cats or other animal yg aku tak nampak.

Itu pasal dia hidup sgt melarat skrg because of her own sins.


Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Sis, check your emotions, don't make matters worse and don't reach the point of no-return for your furkids in this squable where there is absolutely no hope of a way out of DANGER for your kids!Enough, June! Stop it right there, don't make things any worse than it already is! Your furkids' very life are at stake ... anger burns and can be very, very destructive if not controlled .....

Ikut cakap Kak Hate .... get down on your knees and pray ... convey all your frustrations to God Himself and ask Him for guidance and help.

Jangan tambah dosa sendiri because God hates sin. The prayer of a righteous person is very powerful, so you must not sin anymore and you must ask God to forgive you and cleanse you of your own sins first. Otherwise it is hard for God to answer your prayers for your furkids. Your dosa will stand in the way and obstruct ....
Reply With Quote
  #752  
Old 10-29-2009, 06:49 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

hadoila. fareen baca kisah kak June ni geram Ada kelakar pun Ada! part yg kak June suruh dia duduk gua hahahaha.

mmg teruk org mcm ni. lainkali lepas kak June groom kucing, saja2 campak bulu rumah dia. baru dia tau bulu tu apa. hahaha
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #753  
Old 10-30-2009, 11:03 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: June's Anak Bulus

adesss...baru smlm june lepas marah dia tepon aku...hr ni baru leh terjah topik ko...eemmm...susah dpt jiran yg camtu....aku ni..walau dok flat kos rendah jek...so far so good le..takde plak jiran komplen...myb sbb semua buat hal masing2...aku tak kaco ko...ko jgn kaco aku....takat kuar umah or blik keje tu..wat2 senyum plastik tu....biasa arrr....pokok nak pi sembang...nak pi gossip...idok le teman....kucing2 aku pun semua sakai ....dok dlm umah..tak brani kuar....kalau nak pi vet pun...aku skodeng dulu..ada org ke tak lepak kat ground floor tu...line clear jek...baru turun...kuikuikui....

ada sorang jiran aku kat ground floor tu..kucing dia pun byk...tp lepas bebas le...time raya bertempiaran kucing dia cari makan...lepas tu berak rata2....aku malas nak cakap lebih2...takut esok2 org komplen pasal kucing2 aku...

ada gak aku dengar dia gado ngan indian depan umah dia tu...sbb time raya aritu si india tu pi angkut 5-6 ekor kucing dia pi buang....sbb kucing2 dia dok berak rata2....so aku tak salahkan indian tu.....aku salah kan tuan kucing...hehehe...

kalau le jiran aku mcm jiran ko..adessss....tensi gak weii....ko doa le byk2 june weii...aku nak kasi cadangan lebih2 pun tak reti....
__________________
Reply With Quote
  #754  
Old 10-30-2009, 02:36 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

june...ini idea bangang sikit la....ko gi cari perca kain. ko buat patung vodoo... pastu ko cucuk empat lima jarum kat patung tu....letak depan rumah dia....biar dia cemas sikit.....
Reply With Quote
  #755  
Old 10-30-2009, 02:39 PM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 11
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
june...ini idea bangang sikit la....ko gi cari perca kain. ko buat patung vodoo... pastu ko cucuk empat lima jarum kat patung tu....letak depan rumah dia....biar dia cemas sikit.....

aiiyooo..betul punyer gertak tu.....hihi.
Reply With Quote
  #756  
Old 10-30-2009, 02:50 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by habidaiya View Post
aiiyooo..betul punyer gertak tu.....hihi.
utk mengajar org yg bangang cam tu kena guna idea yg bangang jugak la
Reply With Quote
  #757  
Old 10-30-2009, 03:39 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

kelas betul idea zarul ni..
Reply With Quote
  #758  
Old 10-30-2009, 03:54 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

muahahahah!! korang ni ada ada je.smp tahap tu sekali ye cikgu.skrg ni saya kat KK visit parents.blh rehatkan otak dulu.tengah fikir camna nak selesaikan masalah ni. my husband cadang,gi jumpa durang laki bini,tanya baik2 apa yg durang tak puas ati sebenarnya. tengoklah camna.skrg ni kucing2 kat rmh diurus cat sitter.dah pesan budak tu byk kali,tlg jgn bg kucing2 tu kuar kat balcony.tak pasal2 gaduh lg dgn jiran sebelah.

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
utk mengajar org yg bangang cam tu kena guna idea yg bangang jugak la
Reply With Quote
  #759  
Old 10-30-2009, 04:02 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
Bro,the problem doesn't lies on me.tp dia.selama ni kami duduk sini,jiran2 sebelah2,bawah,atas aku tegur sapa,senyum.yg tak mau balas tu tak blh buat apalah.Melayu,India,Cina,Iban,Serani suma ada kat sini.jd kawan aku.Si Amy yg duduk 2nd floor tu ada anjing 2 ekor duduk kat balcony.betul2 bawah rmh minah mental ni.depan rmh minah tu ada satu family dgn anjing Poodles. my cat sitter Indian family duduk kat ground floor. kenapa dia tak bising?? anjing2 tu lg byk bulukan?? dia ada beranikah sound durang?? mana berani sound.kulit satu warna dgn dia.aku tau sgtlah.dia selalu tegur2 org depan unit dia tu.yg ada Poodles.buat senyum palsu dia,pura2 kata anjing kwn tu cute.

dulu masa mula2 masuk sini,aku tegur2 dia.cuba berbaik2 dgn jiran sebelah.dia buat bodoh je. skrg ni dia geng2 dan baik2 dgn org committee.tak tau apa niat dia,who knows??

kita org suma hidup aman damai je dulu.u know i know sudahlah.sebab masing2 ada anjing & kucing.kita lebih kurang je.tp bila setan ni masuk,suma haru biru apartment kita org.Amy yg dok 2nd floor tu pun meluat dgn dia.

I say my prayer to Allah.I pray Allah will make her pay for what she has done to cats or other animal yg aku tak nampak.

Itu pasal dia hidup sgt melarat skrg because of her own sins.
Memang tahu dan obvious that the problem does not lie with you or the cats, Sis, but what I am saying is that jangan lah kita balas dengan perbuatan dosa pula ... orang lain buat dosa jangan la kita pun turut buat dosa even though dia yg mulakan, that is what I mean, Sis, biar kita tetap berkelakuan secara baik dan betul ... and I think that is what God commands of every one of us, regardless of religion.

Looks like your this neighbour memang tak suka kucing so everything about cats is tak betul dan ader ajer yg dikomplen. Nampaknyer she is partial towards the dogs ... well some people are simply like that and there is nothing you can do to change their short-sighted view ... they are just opposite of us.

Sis, dia kata dia/keluarga dia allergik to cats ... what you can do is to knock on her door, put on your best kerang busuk smile and nicely jemput dia pergi klinik bersama June and ask Dr. Jon buat allergy test on her arm using PP, Pokemon, Momok, Daybonk and the rest punyer bulu. PP and gang tak payah pergi, stay at home ... June ambik ajer sample bulu mereka. Tengok tangan kawan tu ... kalau naik merah bengkak dan dia bersin, semput sampai pengsan, suruh Dr. Jon hantar dia pergi Hospital paling bosar di Malaysia naik ambulans .... baru sah dia tu allergik kepada PP & gang dan June bungkus satu umah pindah jadi jiran sebelah saya, tolong kasi makan anak-anak aku bila aku pergi holiday selama 6 bulan!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #760  
Old 10-30-2009, 04:30 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

hahahahahahaha!! aduhai!! tergelak sorang2 aku kat rmh ni baca posting si FK nii.mak aku pun heran tgk anak dia sorang2 gelak tgk computer.

bro,dia tu klu aku kuar rmh,cepat2 dia masuk.tak mau tengok muka aku.agaknya muka aku mcm setan kot.klu cakap pun dari balik pintu.ades!! tp idea ko ni blh dicuba.tak cuba kita tak taukan.

mana ada dia suka anjing bro.yg kemarin masa dia tegur aku tu,dia kata bulu anjing pun tak blh.dia tak suka anjing & kucing.dia cakap terang2 tu. Anyway,aku nak cuba ko punya idea ajak gi clinic.tgk apa response dia.

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Memang tahu dan obvious that the problem does not lie with you or the cats, Sis, but what I am saying is that jangan lah kita balas dengan perbuatan dosa pula ... orang lain buat dosa jangan la kita pun turut buat dosa even though dia yg mulakan, that is what I mean, Sis, biar kita tetap berkelakuan secara baik dan betul ... and I think that is what God commands of every one of us, regardless of religion.

Looks like your this neighbour memang tak suka kucing so everything about cats is tak betul dan ader ajer yg dikomplen. Nampaknyer she is partial towards the dogs ... well some people are simply like that and there is nothing you can do to change their short-sighted view ... they are just opposite of us.

Sis, dia kata dia/keluarga dia allergik to cats ... what you can do is to knock on her door, put on your best kerang busuk smile and nicely jemput dia pergi klinik bersama June and ask Dr. Jon buat allergy test on her arm using PP, Pokemon, Momok, Daybonk and the rest punyer bulu. PP and gang tak payah pergi, stay at home ... June ambik ajer sample bulu mereka. Tengok tangan kawan tu ... kalau naik merah bengkak dan dia bersin, semput sampai pengsan, suruh Dr. Jon hantar dia pergi Hospital paling bosar di Malaysia naik ambulans .... baru sah dia tu allergik kepada PP & gang dan June bungkus satu umah pindah jadi jiran sebelah saya, tolong kasi makan anak-anak aku bila aku pergi holiday selama 6 bulan!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.