Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-19-2009, 06:15 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Salam n Selamat Sejahtera semua...
Mungkin ada yang dah tau pasal kisah ni tapi mungkin ramai yang tak tahu. So kat sini Pakcu nak ceritaler sikit nasib malang yang telah menimpa Pakcu. So, lepas baca (sorryler panjang sikit...), ada sapa2 yang boleh tolong selesaikan or bagi tips camana nak selesaikan, Pakcu harap sangat dan sungguh berterima kasih.
Cam ni ceriternyer....
Pada bulan 7, kedai Pakcu didatangi oleh satu couple melayu dgn dua org anak kecik (laki/pompuan umur 4 n 6 thn (agaknyer). Kononnye pet lover, so they all beliler hamster dua ekor beserta dengan cage dan accesories lain, lebih kurang dalam 90.00. Masa bayar, bapanyer pun introduce diri sebagai Pegawai Kastam di Kelana Jaya nama AZMAN n offer kat Pakcu untuk beli barang rampasan kastam dengan harga murah. At that time tak der lagi nak beli apa2 so tak der la order. Pada bulan 8, Azman ni datang lagi, offer TV LCD Sony, minat gak tapi sebab tak penting sangat so tak der gak order. Pada bulan puasa datang lagi, kali ni ada bawak I-Charger utk kereta, yg kat luar dlm 400 - 600 gak reganya. Lepas test kat kereta Pakcu, so Pakcu belila dgn rega 50.00.
Tengah bulan puasa PC Pakcu rosaklak... so terfikir nak beli laptop lak. So lepas raya, 26 Sept, Pakcu contactler si Azman nih, dia kata ada brand Sony Vios siap bagi nama model dua tiga. So, lepas runding harga Pakcu pun setujuler, n vet Pakcu n staff lain pun nak gak, so order ler 4 bijik.
27hb Sept dia dtg kedai, nak bawak Pakcu gi pejabat kastam nak amik barang tu. Pakcu offer bawak keta Pakcu, tapi Azman kata keta Pakcu tak boleh masuk, keta dia boleh sebab ada sticker Kastam (Pakcu tgk memang ada) so Pakcu agreed. Azman ni ada bawak anak dia dua org dalam keta sekali. Dalam keta sembang2 pasal kastam, semua dia tahu (betul tidak tak tahu ler). So, sebelum sampai kat Pejabat Kastam Hulu Kelang, dia kata HP berkamera tak boleh bawak masuk so dia suruh tinggalkan dalam dash board, n ic n wallet pakcu pun tak boleh sebab dia kata dia jual kat adik, nanti dia org tengok ic lain tak boleh. Kalau org tanya, cakap je terlupa bawak.
Sampai jer kat Pejabat Kastam, so kitaorang pun parkingla kat tempat kereta2 kastam parking. Masa ni dia suruh serahkan duit nak beli laptop tu and suruh Pakcu tunggu kat situ. Pakcu pun bagi ler duit, bukak pintu kereta n keluar. Elok jer Pakcu keluar, terus dia cabut dengan kereta. Masa tu Pakcu masih ingat dia pergi gudang nak amik barang, tapi bila Pegawai Kastam keluar, n tanya Pakcu buat apa kat situ, barula Pakcu sedar Pakcu ditipu. Masuk Pejabat Kastam, rupanyer dia memang dah wanted and nombor telefon dia pun ada kat situ. So Pakcu pun terus buat report kat Balai Polis Hulu Kelang depan tu. So cash almost 4k, Ic/Lesen/HP lesap.
Malam tu Pakcu check kat internet, rupanya dah ramai yang kena tipu dengan si Azman nih. So mlm tu Pakcu SMS la si Azman nih mintak dia pulangkan barang2 Pakcu balik, IC/Lesen/HP sebab benda2 tu penting, duit tu nak curi, curi la. Malam esoknyer dia balas, dia kata kalau nak barang tu balik bagi dia 20k. Huh... Pakcu pun negotiate ler dgn dia, so dpt la kurang sampai 8k. At the same time Pakcu dah beritahu Polis and we all try nak trap dia, tapi bila tiba tempat tu, dia suruh bank in kan pulak. So tak berjayala trap dia.
Esoknya Pakcu beritau dia, Pakcu dah buat report polis sebab dia suruh Pakcu bank in kan. Dia ugut nak bakar kedai, bakai kereta, nak malukan Pakcu and until today Pakcu dok terima lagi sms threat ni.
Yang Pakcu kecewa and sedih ialah pihak Polis, Telco and Bank macam tak bersungguh nak selesaikan kes ni. Semua maklumat dah ada. No akaun bank (dia kata akaun isteri dia), photo fit pun dah buat, photo dia kat CIMB ATM (petang 27hb tu dia try to use Pakcu nyer bankard tapi tak berjaya so kad kena telan kat Shell Tiram Sg Besi), No. Phone dia. Polis beritahu Pakcu dia org dah check akaun bank tu tapi alamat dia tak ujud. Memangler, kalau dia ada niat nak tipu, tak kan dia bagi alamat betul. Tapi masa bukak akaun tu mestilah kena bagi copy of ic n kat situ mesti tau no IC and alamat tetap dia. So Polis patut la siasat sampai ke situ. Ni tak, bila alamat tu tak ujud, dia org stop siasat n nak tunggu Bank confirm alamat yang betul. Mana la dia nak bagi alamat betul!!. Bila Pakcu pegi Telco Centre, dia org pun tak boleh nak tolong, walaupun Pakcu bagi police report. Seolah-olah dia org ni pentingkan business dia dari nak menyelesaikan jenayah. Pakcu cuma nak tau kat mana location number tu (dia mesti register pakai nama n ic org lain), i believe all Telco boleh trace location tu, tapi dia org kata tak boleh sebab benda tu nak buat kena dapat permission dari yang empunya nombor. Pelik betul, dia org lebih pentingkan privacy penjenayah dari mangsa jenayah. Bila Pakcu pergi Bank, bank pun tak bole tolong. Pakcu bagi semua polis report (ada 2 - Kecurian dan Ugutan). Pakcu nak mintak no ic pemegang akaun tu jer, lepas tu bolela Pakcu siasat dengan Jabatan Pendaftaran Negara untuk dapatkan gambar n alamat tetap isteri dia tu. So bolehlah tau siapa Azman tu. Bank pun tak bole tolong, dia kata itu privacy and tak boleh release kat third party. Kena tunggu Polis bawak surat dari Bank Negara. Kalau Polis tak buat kerja, so sampai bila-bila la kes ni masih tergantung.
So, Pakcu punyerla stress, nak buat kerja pun tak boleh, selagi dia ni tak kena tangkap, selagi tu ler dia akan ugut Pakcu. So, Pakcu harap all forumers be careful kalau ada menerima sms or offer dari org macam ni. Some of forumers number ada dalam hp Pakcu yang kena curi tu, so probably dia akan hantar sms offer barang2 tu. Pakcu percaya mula tu dia akan cakap wrong number, tapi bila kita tunjuk minat baru la dia akan proceed. So, seeloknya, bila dapat sms macam tu, pura-puralah tunjuk minat. Lepas tu call Pakcu and Pakcu akan call polis dan kita trap dia sama2. Pakcu dah tak boleh harap dah kat Polis utk tangkap dia. Kalau Pakcu ni celebrity or orang besar, mungkin la dia org tu akan bersungguh, tapi Pakcu ni org biasa jer, so report hanya tinggal report jer la. Pada kawan-kawan or yg ada kawan, yang boleh trace location number hp tu, please help Pakcu. Sama-sama kita trace si Azman ni untuk membolehkan dia ditangkap oleh Polis dan menoktahkan kegiatan jenayah nyer.
Terimakasih semua sebab baca ceriter Pakcu nih.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-19-2009, 06:20 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Salam n Selamat Sejahtera semua...
Mungkin ada yang dah tau pasal kisah ni tapi mungkin ramai yang tak tahu. So kat sini Pakcu nak ceritaler sikit nasib malang yang telah menimpa Pakcu. So, lepas baca (sorryler panjang sikit...), ada sapa2 yang boleh tolong selesaikan or bagi tips camana nak selesaikan, Pakcu harap sangat dan sungguh berterima kasih.
Cam ni ceriternyer....
Pada bulan 7, kedai Pakcu didatangi oleh satu couple melayu dgn dua org anak kecik (laki/pompuan umur 4 n 6 thn (agaknyer). Kononnye pet lover, so they all beliler hamster dua ekor beserta dengan cage dan accesories lain, lebih kurang dalam 90.00. Masa bayar, bapanyer pun introduce diri sebagai Pegawai Kastam di Kelana Jaya nama AZMAN n offer kat Pakcu untuk beli barang rampasan kastam dengan harga murah. At that time tak der lagi nak beli apa2 so tak der la order. Pada bulan 8, Azman ni datang lagi, offer TV LCD Sony, minat gak tapi sebab tak penting sangat so tak der gak order. Pada bulan puasa datang lagi, kali ni ada bawak I-Charger utk kereta, yg kat luar dlm 400 - 600 gak reganya. Lepas test kat kereta Pakcu, so Pakcu belila dgn rega 50.00.
Tengah bulan puasa PC Pakcu rosaklak... so terfikir nak beli laptop lak. So lepas raya, 26 Sept, Pakcu contactler si Azman nih, dia kata ada brand Sony Vios siap bagi nama model dua tiga. So, lepas runding harga Pakcu pun setujuler, n vet Pakcu n staff lain pun nak gak, so order ler 4 bijik.
27hb Sept dia dtg kedai, nak bawak Pakcu gi pejabat kastam nak amik barang tu. Pakcu offer bawak keta Pakcu, tapi Azman kata keta Pakcu tak boleh masuk, keta dia boleh sebab ada sticker Kastam (Pakcu tgk memang ada) so Pakcu agreed. Azman ni ada bawak anak dia dua org dalam keta sekali. Dalam keta sembang2 pasal kastam, semua dia tahu (betul tidak tak tahu ler). So, sebelum sampai kat Pejabat Kastam Hulu Kelang, dia kata HP berkamera tak boleh bawak masuk so dia suruh tinggalkan dalam dash board, n ic n wallet pakcu pun tak boleh sebab dia kata dia jual kat adik, nanti dia org tengok ic lain tak boleh. Kalau org tanya, cakap je terlupa bawak.
Sampai jer kat Pejabat Kastam, so kitaorang pun parkingla kat tempat kereta2 kastam parking. Masa ni dia suruh serahkan duit nak beli laptop tu and suruh Pakcu tunggu kat situ. Pakcu pun bagi ler duit, bukak pintu kereta n keluar. Elok jer Pakcu keluar, terus dia cabut dengan kereta. Masa tu Pakcu masih ingat dia pergi gudang nak amik barang, tapi bila Pegawai Kastam keluar, n tanya Pakcu buat apa kat situ, barula Pakcu sedar Pakcu ditipu. Masuk Pejabat Kastam, rupanyer dia memang dah wanted and nombor telefon dia pun ada kat situ. So Pakcu pun terus buat report kat Balai Polis Hulu Kelang depan tu. So cash almost 4k, Ic/Lesen/HP lesap.
Malam tu Pakcu check kat internet, rupanya dah ramai yang kena tipu dengan si Azman nih. So mlm tu Pakcu SMS la si Azman nih mintak dia pulangkan barang2 Pakcu balik, IC/Lesen/HP sebab benda2 tu penting, duit tu nak curi, curi la. Malam esoknyer dia balas, dia kata kalau nak barang tu balik bagi dia 20k. Huh... Pakcu pun negotiate ler dgn dia, so dpt la kurang sampai 8k. At the same time Pakcu dah beritahu Polis and we all try nak trap dia, tapi bila tiba tempat tu, dia suruh bank in kan pulak. So tak berjayala trap dia.
Esoknya Pakcu beritau dia, Pakcu dah buat report polis sebab dia suruh Pakcu bank in kan. Dia ugut nak bakar kedai, bakai kereta, nak malukan Pakcu and until today Pakcu dok terima lagi sms threat ni.
Yang Pakcu kecewa and sedih ialah pihak Polis, Telco and Bank macam tak bersungguh nak selesaikan kes ni. Semua maklumat dah ada. No akaun bank (dia kata akaun isteri dia), photo fit pun dah buat, photo dia kat CIMB ATM (petang 27hb tu dia try to use Pakcu nyer bankard tapi tak berjaya so kad kena telan kat Shell Tiram Sg Besi), No. Phone dia. Polis beritahu Pakcu dia org dah check akaun bank tu tapi alamat dia tak ujud. Memangler, kalau dia ada niat nak tipu, tak kan dia bagi alamat betul. Tapi masa bukak akaun tu mestilah kena bagi copy of ic n kat situ mesti tau no IC and alamat tetap dia. So Polis patut la siasat sampai ke situ. Ni tak, bila alamat tu tak ujud, dia org stop siasat n nak tunggu Bank confirm alamat yang betul. Mana la dia nak bagi alamat betul!!. Bila Pakcu pegi Telco Centre, dia org pun tak boleh nak tolong, walaupun Pakcu bagi police report. Seolah-olah dia org ni pentingkan business dia dari nak menyelesaikan jenayah. Pakcu cuma nak tau kat mana location number tu (dia mesti register pakai nama n ic org lain), i believe all Telco boleh trace location tu, tapi dia org kata tak boleh sebab benda tu nak buat kena dapat permission dari yang empunya nombor. Pelik betul, dia org lebih pentingkan privacy penjenayah dari mangsa jenayah. Bila Pakcu pergi Bank, bank pun tak bole tolong. Pakcu bagi semua polis report (ada 2 - Kecurian dan Ugutan). Pakcu nak mintak no ic pemegang akaun tu jer, lepas tu bolela Pakcu siasat dengan Jabatan Pendaftaran Negara untuk dapatkan gambar n alamat tetap isteri dia tu. So bolehlah tau siapa Azman tu. Bank pun tak bole tolong, dia kata itu privacy and tak boleh release kat third party. Kena tunggu Polis bawak surat dari Bank Negara. Kalau Polis tak buat kerja, so sampai bila-bila la kes ni masih tergantung.
So, Pakcu punyerla stress, nak buat kerja pun tak boleh, selagi dia ni tak kena tangkap, selagi tu ler dia akan ugut Pakcu. So, Pakcu harap all forumers be careful kalau ada menerima sms or offer dari org macam ni. Some of forumers number ada dalam hp Pakcu yang kena curi tu, so probably dia akan hantar sms offer barang2 tu. Pakcu percaya mula tu dia akan cakap wrong number, tapi bila kita tunjuk minat baru la dia akan proceed. So, seeloknya, bila dapat sms macam tu, pura-puralah tunjuk minat. Lepas tu call Pakcu and Pakcu akan call polis dan kita trap dia sama2. Pakcu dah tak boleh harap dah kat Polis utk tangkap dia. Kalau Pakcu ni celebrity or orang besar, mungkin la dia org tu akan bersungguh, tapi Pakcu ni org biasa jer, so report hanya tinggal report jer la. Pada kawan-kawan or yg ada kawan, yang boleh trace location number hp tu, please help Pakcu. Sama-sama kita trace si Azman ni untuk membolehkan dia ditangkap oleh Polis dan menoktahkan kegiatan jenayah nyer.
Terimakasih semua sebab baca ceriter Pakcu nih.
Macam cita industan pun ada..tapi itulah real life kan pakcu..

Bf sayer dah hangus RM3k dalam 2 months ago..sebabnyer kan..diornag pandai..kalau tempat baru..dia bagi barang tueh pada ornag lapis pertama... pasteu lapis kedua hanguslah duitnyer.. bf sayer lapis kedua.. hangus..dia pun redha ja sbbnyer saya dah warn dia..dia tak dengar... let it be a lesson for him and others jugak..

Tak tahulah sama ke tak keadaannyer.. tapi diornag jual barang kastam rampasan katanya...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #3  
Old 10-19-2009, 06:27 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Ya Allah pakcu! kesiannya..tak baik btol org tu..takpe pakcu kita berdoa jer laa..sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga.hope pakcu bersabar.segala mende yg dia buat tuh ada balasannya.
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 10-19-2009, 06:32 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Ades!! Pakcu.mcm mana blh smp jd camtu ?? dia sms ugut2 tu Pakcu ada buat police report tak?? cuba Pakcu publish kat beberapa main newspaper kat Malaysia ni mcm The Star,Strait Times,Utusan,Berita Harian,Kosmo,Metro gambar2 dia.yg pakai photofit tu. biar suma rakyat tau sapa Azman ni.

Polis Malaysia ni mmg hanya akan tumpukan kes2 yg besar je.kes2 kecik ni durang akan sideline dulu.ada masa baru chk.dulu masa company kami punya van kena curi pun klu bukan saya sendiri yg bertindak,tak blh nak recover balik van tu.nak harap polis,polis tu siap hint2 minta duit
Reply With Quote
  #5  
Old 10-19-2009, 06:38 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
Ya Allah pakcu! kesiannya..tak baik btol org tu..takpe pakcu kita berdoa jer laa..sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga.hope pakcu bersabar.segala mende yg dia buat tuh ada balasannya.
Thanks shikin.... sama2 ler kiter berusaha dan berdoa agar dia ni cepat2 ditangkap..
Quote:
Originally Posted by June View Post
Ades!! Pakcu.mcm mana blh smp jd camtu ?? dia sms ugut2 tu Pakcu ada buat police report tak?? cuba Pakcu publish kat beberapa main newspaper kat Malaysia ni mcm The Star,Strait Times,Utusan,Berita Harian,Kosmo,Metro gambar2 dia.yg pakai photofit tu. biar suma rakyat tau sapa Azman ni.

Polis Malaysia ni mmg hanya akan tumpukan kes2 yg besar je.kes2 kecik ni durang akan sideline dulu.ada masa baru chk.dulu masa company kami punya van kena curi pun klu bukan saya sendiri yg bertindak,tak blh nak recover balik van tu.nak harap polis,polis tu siap hint2 minta duit
Yup June, im so frustrated with the Police and all the relevant parties. 2 report dah buat, kecurian n ugutan, siap tangkap gambar lagi sms ugut dia tuh. Pakcu memang ada teragak nak post kan kat major paper, kakcik pun beritau macam tu.... tak per, nanti Pakcu postkan.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-19-2009, 06:56 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 11
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

salam pakcu.
sedih dgr cite pakcu ni.
sabar ye.
hmm,.
no ic x dek eh?
kalu ade mmg hanco la idop si mamat.
kang saya consult ngn mak mentua( polis).
mudah2han dia leh bantu pakcu.
tgk kalu2 kabel dia leh buat.
sbb dr amount yg pakcu cakap tuh
banyak tu..
sbb dia da start ugut2.jd cite lagi senang
pakcu .msg dr lahabau tuh satu pun jgn delete yer.
benda tu membantu sgt bila kita push polis ni.
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
  #7  
Old 10-19-2009, 08:58 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Quote:
Originally Posted by bellanella View Post
salam pakcu.
sedih dgr cite pakcu ni.
sabar ye.
hmm,.
no ic x dek eh?
kalu ade mmg hanco la idop si mamat.
kang saya consult ngn mak mentua( polis).
mudah2han dia leh bantu pakcu.
tgk kalu2 kabel dia leh buat.
sbb dr amount yg pakcu cakap tuh
banyak tu..
sbb dia da start ugut2.jd cite lagi senang
pakcu .msg dr lahabau tuh satu pun jgn delete yer.
benda tu membantu sgt bila kita push polis ni.
wlkm slm Bella...
Thanks Bella for the help. Pakcu tak der no ic mamat tuh, kalau ader lama dah kena tangkap dier tuh. Tu yang Pakcu nak no ic bini dia dari akaun bank tuh, tapi Bank lak tak nak beri kerjasama, walaupun laporan polis dah bagi kat dier. Dapat no ic bini dia tuh, bole lah tau siapa suami dia kan. Semua sms ugutan tu Pakcu simpan, selagi kes ni tak settle selagi tu la Pakcu simpan. Report kat BP Kajang, ada lak Inspektor tu bole cakap, ni kes kecik, kalau kes besar barulah kita akan siasat betul2, kes kecik macam ni, kita tengok ler kalau kita senang. Ada boleh cakap macam tu, kes besar kes kecik sama jer, impaknyer pada mangsa sama jer. Boleh Inspektor tu cakap macam tu. Kalau dah pangkat macam dier cakap macam tu, yang bawah tok sah ceriter la. Hmm... sedih betul.... Tak jadi pada dia org boleh cakap la macam tu....

Last edited by abgraldo; 10-19-2009 at 09:18 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-19-2009, 10:14 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

kesiannya pakcu sampai jadi camtu sekali... lin rasa kalao tak silap...beberapa bulan lepas dia ade advertise jual laptop sony vaio murah. bila kita call dan tanye mcmana dia dpt laptop tu dgn harga murah, pastu katanya dari kastam juga.kalo tak silap dekat lelong.com kot... tp nasib baikla tak jd beli sbb dah tukar selera kepada HP..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam

Last edited by Lyn_Cat; 10-19-2009 at 10:51 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-19-2009, 10:42 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

besar betul dugaan pakcu ni..
tambah sedih,dia sanggup ugut nak bakar tempat punca rezeki pakcu...
Reply With Quote
  #10  
Old 10-19-2009, 11:07 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
kesiannya pakcu sampai jadi camtu sekali... lin rasa kalao tak silap...beberapa bulan lepas dia ade advertise jual laptop sony vaio murah. bila kita call dan tanye mcmana dia dpt laptop tu dgn harga murah, pastu katanya dari kastam juga.kalo tak silap dekat lelong.com kot... tp nasib baikla tak jd beli sbb dah tukar selera kepada HP..
Thanks Lyn for the sympathy..... Harap semua dapat jaga2....
Quote:
Originally Posted by rock View Post
besar betul dugaan pakcu ni..
tambah sedih,dia sanggup ugut nak bakar tempat punca rezeki pakcu...
Tu ler Rock, manusia ni ada macam2, rambut jer sama hitam...... part bakar tu rasanya dia tak berani buat.... penipu macam ni cuma nak duit jer, so dia akan cuba sedaya upaya takutkan Pakcu.... apa2 pun Pakcu sekarang ni sentiasa berjaga-jaga... Kita sama2 la berdoa dan berusaha supaya penjenayah ni dapat ditangkap secepat mungkin k, kesian kucing2 Pakcu nanti....
Reply With Quote
  #11  
Old 10-20-2009, 12:25 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 11
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

salam pakcu..

oh gosh..sy dh lame tk join forum..mcm2 hal dh jadi ekk..
hmm..mamat ni pkai no ape ekk pakcu..
kalo maxis insyaALLAH sy leh mntak tlg kwn sy check kn detail account die..
so kalo die register guna name die leh la dpt no ic n address die..
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 10-20-2009, 01:08 AM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 11
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
salam pakcu..

oh gosh..sy dh lame tk join forum..mcm2 hal dh jadi ekk..
hmm..mamat ni pkai no ape ekk pakcu..
kalo maxis insyaALLAH sy leh mntak tlg kwn sy check kn detail account die..
so kalo die register guna name die leh la dpt no ic n address die..
digi la sis.
payah sgt dorg nak beri kerjasama.
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
  #13  
Old 10-20-2009, 01:29 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 11
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Orang cam gini pun ada eh...
Reply With Quote
  #14  
Old 10-20-2009, 03:11 AM
Yana's Avatar
Yana Yana is offline
Pets Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
Yana is on a distinguished road
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

ciannya pakcu... so skrg ni cmner? ader any info x lg sal si azman tu?
Reply With Quote
  #15  
Old 10-20-2009, 09:18 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 11
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Quote:
Originally Posted by bellanella View Post
digi la sis.
payah sgt dorg nak beri kerjasama.
aduiyaii..
digi la plak..
ssh la nk trace kalo cmtu..
__________________
Reply With Quote
  #16  
Old 10-20-2009, 11:36 AM
fara9741's Avatar
fara9741 fara9741 is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Alor Star
Posts: 8
Rep Power: 0
fara9741 is on a distinguished road
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

salam, sy silent reader kat sini.

pakcu, sy pun kena jugak dgn title pegawai kastam. sy kena tipu Rm850 utk 2 biji sony viao, dan adik sy RM600 utk hp. masa hari dia deliver barang tapi tak sampai kat kami, sy terus buat report polis kat balai polis alor star. lepas report tu, adik sy cakap org tu bayar balik RM1000, jadi dia still hutang sy dan adik RM450. sy belum tarik report dan takkan tarik klu dia bayar habis pun. geram mmg geram sbb nak raya time tu.

nama dia AB kadir Md Satun, guna maxis. inspektor yg uruskan kes sy dah check tapi nama yg didaftarkan dgn maxis adalah nama cina. mungkin hp curi.
Reply With Quote
  #17  
Old 10-20-2009, 11:44 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

adoi..mcm2 peel org...sian pakcu....dorang ni takde keje lain dah ke?...ishhhh...durjana sungguh le....apa2 pun pakcu...doa byk2...agar Allah laknat org camtu..


nota kaki:..lupa lg amik barang 'itu'..adesss...dah masuk hway smlm baru tingat...nnt saya terjah kedai lg ek....sorry
__________________
Reply With Quote
  #18  
Old 10-20-2009, 12:15 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
salam pakcu..

oh gosh..sy dh lame tk join forum..mcm2 hal dh jadi ekk..
hmm..mamat ni pkai no ape ekk pakcu..
kalo maxis insyaALLAH sy leh mntak tlg kwn sy check kn detail account die..
so kalo die register guna name die leh la dpt no ic n address die..
Wlkm slm Nida... dia pakai Digi, n Pakcu pun dah dapat nama, ic, alamat org yg register tu. Masalahnya, yang register no tu budak lagi, baru 19thn, si Azman tu dah 35+ thn lebih, dah ada anak 2 org. Org mcm ni tak kan nak register HP pakai nama sendiri.
Quote:
Originally Posted by azraf View Post
Orang cam gini pun ada eh...
Ada Azraf.... so hati-hati k
Quote:
Originally Posted by Yana View Post
ciannya pakcu... so skrg ni cmner? ader any info x lg sal si azman tu?
Lum ada lagi.... pagi ni ada org call tp tulis kat situ unknown caller. Pakcu rasa dia sebab sekarang ni Pakcu dah tak layan lagi sms dia, Bila Pakcu angkat, dia tak de cakap pun..... pas tu terus letak. Rasanya nak check Pakcu pakai lagi tak no tu.... huuhhh...
Quote:
Originally Posted by fara9741 View Post
salam, sy silent reader kat sini.

pakcu, sy pun kena jugak dgn title pegawai kastam. sy kena tipu Rm850 utk 2 biji sony viao, dan adik sy RM600 utk hp. masa hari dia deliver barang tapi tak sampai kat kami, sy terus buat report polis kat balai polis alor star. lepas report tu, adik sy cakap org tu bayar balik RM1000, jadi dia still hutang sy dan adik RM450. sy belum tarik report dan takkan tarik klu dia bayar habis pun. geram mmg geram sbb nak raya time tu.

nama dia AB kadir Md Satun, guna maxis. inspektor yg uruskan kes sy dah check tapi nama yg didaftarkan dgn maxis adalah nama cina. mungkin hp curi.
Org mcm tu memang tak kan register HP pakai nama sendiri. N Pakcu rasa bukan org yg sama sebab Pakcu tgk dlm internet, ada ramai yg buat kerja mcm ni, n macam2 style. So, pokok pangkal sekarg, dah dapat barang n test dulu, bila smua dah ok, baru kasi duit. Sebelum dpt brg n test, jgn sekali-sekali kasi duit. Pakcu terpedaya dgn taktik dier, pulak tu boleh bawak anak2 kecik dua org, manja lak dgn Pakcu masa dlm kereta gi Kastam, pas tu parking lak kat dalam kawasan Pejabat Kastam.... macamana Pakcu tak percaya.... tapi dia ni memang berani, dah tau dia dah wanted kat situ, boleh lagi pergi, bawak anak lak lagi.... So kerja dia memang menipu macam tu ler, jadi berani sebab nak duit....
Quote:
Originally Posted by imann View Post
adoi..mcm2 peel org...sian pakcu....dorang ni takde keje lain dah ke?...ishhhh...durjana sungguh le....apa2 pun pakcu...doa byk2...agar Allah laknat org camtu..


nota kaki:..lupa lg amik barang 'itu'..adesss...dah masuk hway smlm baru tingat...nnt saya terjah kedai lg ek....sorry
Ic Imann... Pakcu pun luper...
Reply With Quote
  #19  
Old 10-20-2009, 12:40 PM
hakeem hakeem is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 70
Rep Power: 11
hakeem is on a distinguished road
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

salam pakcu...tak ingat ke no plet keta dia..mana tau part tu dia kantoi..leh cek kat jpj,....nanti semua dpt ic,alamat dsb nyer....
Reply With Quote
  #20  
Old 10-20-2009, 12:41 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!!

Salam and Selamat Sejahtera semuer...
Ni Pakcu nak mintak tolong kawan2 yang ada kawan kerja di bank, terutama AlRajhi Bank or Bank Negara, untuk checkkan pemegang akaun. Dia ada bagi no account Al Rajhi Bank, dia kata no account isteri dia. Kalau boleh Pakcu nak tahu no ic isteri dia tu sebab bila bukak acc mesti bagi copy of ic n everything. Tau no ic isteri dia, boleh la dapat gambar isteri dia, alamat tetap dia. So, boleh lah tau siapa suami dia. So, sesiapa yang boleh tolong, PM or SMS Pakcu for further details. Thank you so much.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hati-hati dengan mereka ini... semua penipuan... shareen_natasha Coffee Room 29 10-26-2009 06:37 PM
Salam Perkenalan Dari Orang Baru naq1989 Member Introductions 10 10-20-2009 02:37 AM
mcm mna nk bg kucing ada surat beranak???saya orang bru di sni... cikentaru Cats & Kittens 17 10-14-2009 12:13 AM
kata orang tua-tua... spongegirl Coffee Room 3 02-19-2009 12:39 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.