Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-29-2009, 12:36 PM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

simba nak letak pokok kat dalam rumah... tapi ader anak 8 ekor yang bijak-bijak... so minta pandangan pokok yang sesuai nak letak sebagai hiasan dalam rumah.. tak nak pokok plastik lah yerr...
Reply With Quote
  #2  
Old 10-29-2009, 02:27 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 11
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

ade satu pokok menjalar ni.lupa name dia.daun kale ijau ade capuk2 kuning.akar dia taruk kat air je pun idup.tu paling senang jage sbb x bahayakan anak2 bulu.
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2009, 03:04 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by bellanella View Post
ade satu pokok menjalar ni.lupa name dia.daun kale ijau ade capuk2 kuning.akar dia taruk kat air je pun idup.tu paling senang jage sbb x bahayakan anak2 bulu.
ha'ah..pokok tu mmg senang nak jaga.nk tanam pn senang hidup..
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2009, 04:30 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

pokok apekah itu? aku nak tanam gak... nak hijaukan bumi.. hahah tudiaaaa... konsep gren world skarang nih!
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #5  
Old 10-29-2009, 04:35 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
pokok apekah itu? aku nak tanam gak... nak hijaukan bumi.. hahah tudiaaaa... konsep gren world skarang nih!
chemonk,poko tu sesuai gantung2...
Reply With Quote
  #6  
Old 10-29-2009, 04:41 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

aiyoks!! gantung lagu mana pokok pon cheq tatau nama apa bentuk camna.. takkan la cheq gantung pokok krismas pulak.. huhuhu... tak bulan 12 lagi ni hah.. huhuhu
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #7  
Old 10-29-2009, 04:42 PM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

pokok daun hijau kaler kuning pun banyak... ader gambar tak kalau ader letak kat sini.. nanti weekend ni leh ler g cari... atau kalau ade sesape tau nama melayunya..
Reply With Quote
  #8  
Old 10-29-2009, 04:49 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
aiyoks!! gantung lagu mana pokok pon cheq tatau nama apa bentuk camna.. takkan la cheq gantung pokok krismas pulak.. huhuhu... tak bulan 12 lagi ni hah.. huhuhu
chemonk,pokok tu letak je dlm pasu...
nnti dia menjalarlah..terjuntai2 dr pasu tu..
chemonk cari pasu plastik yang boleh digantung..
banyak ada kat tesco,giant..

simba,tak tahulah nama apa..
tapi senang nk hidup..
kalau nk biakkan dia,gunting je batang2 dia,tanam balik..
Reply With Quote
  #9  
Old 10-29-2009, 05:01 PM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by rock View Post
chemonk,pokok tu letak je dlm pasu...
nnti dia menjalarlah..terjuntai2 dr pasu tu..
chemonk cari pasu plastik yang boleh digantung..
banyak ada kat tesco,giant..

simba,tak tahulah nama apa..
tapi senang nk hidup..
kalau nk biakkan dia,gunting je batang2 dia,tanam balik..
rock..

2 pokok money leaf kerr... ??? ader org kata pokok keladi??? kalau betuller pokok keladi ader yang kata leh sebabkan keracunan kat kucing..
Reply With Quote
  #10  
Old 10-29-2009, 05:06 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by simba View Post
rock..

2 pokok money leaf kerr... ??? ader org kata pokok keladi??? kalau betuller pokok keladi ader yang kata leh sebabkan keracunan kat kucing..
simba,rock rasa pn tu jenis pokok keladi..
pokok keladi ni,mmg tak leh kucing mkn..nnti sakit..
esk rock letak gambar ye..
Reply With Quote
  #11  
Old 10-29-2009, 05:07 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

aku plan nak taruk pokok tu dalam tandas.. baru la syok!! biaq pi pokok tu lilit mangkuk tandas pulak.. hahahahaha... terasa seperti tarzan dowh!! mandi di celah rimbunan dedaun... terus jadi rebena!! hahaahahahahhahahahahahahahha
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #12  
Old 10-29-2009, 05:11 PM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by rock View Post
simba,rock rasa pn tu jenis pokok keladi..
pokok keladi ni,mmg tak leh kucing mkn..nnti sakit..
esk rock letak gambar ye..
aha... rock letak gambor sok...kiter tunggu... klu xleh pokok aper nak letak.. pokok plastik abih lah dikerjakan..
Reply With Quote
  #13  
Old 10-29-2009, 05:12 PM
simba simba is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
simba is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
aku plan nak taruk pokok tu dalam tandas.. baru la syok!! biaq pi pokok tu lilit mangkuk tandas pulak.. hahahahaha... terasa seperti tarzan dowh!! mandi di celah rimbunan dedaun... terus jadi rebena!! hahaahahahahhahahahahahahahha
kalau dapat pokok pun nak letak kat tingkap bilik anak2 bulus... kasi hijauuuu gitu...
Reply With Quote
  #14  
Old 10-29-2009, 05:26 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
aku plan nak taruk pokok tu dalam tandas.. baru la syok!! biaq pi pokok tu lilit mangkuk tandas pulak.. hahahahaha... terasa seperti tarzan dowh!! mandi di celah rimbunan dedaun... terus jadi rebena!! hahaahahahahhahahahahahahahha
elok gak chemonk..tanam dlm mangkuk tandas..nnti bila dh besar,dia terjuntai2lah..
kena tahan sikitlah kalau terkena punggung tu.
Reply With Quote
  #15  
Old 10-29-2009, 05:27 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by simba View Post
kalau dapat pokok pun nak letak kat tingkap bilik anak2 bulus... kasi hijauuuu gitu...
bagi rock,pokok tu mmg senang nak jaga tau..tapi ada 1 lagi pokok ni,cam paku pakis..senang juga nk tanam tu..
mgkin dia tak bahaya pada anak2 bulus
esk rock letak gambar ye..
Reply With Quote
  #16  
Old 10-29-2009, 07:41 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 11
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...



ha ni lah.maaf ni gambo ikhsan pak google.kita pangelpokok ni "pokok x banyak songeh"
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
  #17  
Old 10-29-2009, 07:43 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 11
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

erk?
kucing leh mati??
betol ker??
betol ker..
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
  #18  
Old 10-29-2009, 10:34 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by bellanella View Post
erk?
kucing leh mati??
betol ker??
betol ker..
rasanya macam tulah bella...
sebab ada satu rancangan yg tv3 dulu..yg pertandingan jaga kucing yg diambil dr spca..
ada srg mamat ni,kat dapur dia,ada pokok jenis keladi,tapi bukan pokok yang terjuntai2 tu ...
org spca tu sound mamat ni,pokok keladi tu beracun..
tak lama lepas tu,kucing tu mati...
pastu,org rancangan tu kesian juga kat mamat ni,dia bagi kucing lain..
tapi boleh nmpk,mamat ni tak berapa nak pandai handle kucing,walaupun dia sayang kucing..
Reply With Quote
  #19  
Old 10-29-2009, 11:48 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 11
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by rock View Post
rasanya macam tulah bella...
sebab ada satu rancangan yg tv3 dulu..yg pertandingan jaga kucing yg diambil dr spca..
ada srg mamat ni,kat dapur dia,ada pokok jenis keladi,tapi bukan pokok yang terjuntai2 tu ...
org spca tu sound mamat ni,pokok keladi tu beracun..
tak lama lepas tu,kucing tu mati...
pastu,org rancangan tu kesian juga kat mamat ni,dia bagi kucing lain..
tapi boleh nmpk,mamat ni tak berapa nak pandai handle kucing,walaupun dia sayang kucing..
kak rock.
dlm pic tu ker??
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
  #20  
Old 10-29-2009, 11:57 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: pokok yang sesuai ditanam dalam rumah...

Quote:
Originally Posted by bellanella View Post
kak rock.
dlm pic tu ker??
gambar tak keluar pn..tak nmpk apa2...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ella dalam kenangan adamyala Pet Memorial 44 09-11-2009 04:46 PM
Kapas dalam kenangan anitayusof00 Pet Memorial 51 08-26-2009 05:58 AM
bila kita ada 1 male cat 1hn 5 bln senang ke nak bawak seekor kitten masuk dalam rumah? farrafarhana Cats & Kittens 2 08-21-2009 09:13 PM
Makanan Yang Sesuai Untuk Kitten Yong Katana Ashica Cats & Kittens 48 07-17-2009 11:55 AM
Umur sesuai kembiri??? Bond_mie Health, Disease & Diet 48 06-17-2009 12:24 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.