Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-30-2010, 01:39 PM
deanil deanil is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 34
Rep Power: 0
deanil is on a distinguished road
Default Berhati-hati di Mudah

Cuba selidik dahulu sebelum beli.

Ini salah satu iklan yg kita perlu berhati-hati. Tp ade yg telah di banned.. so, dah kena delete.

Ini iklan terbaru dr couple tersebut:
http://www.mudah.my/vi/5165899.htm Joe & Khaty

selalu guna pic yg di ambil dr website. Recently pic salah seorg member kat PF ni di gunakan dlm iklan mereka. Saya email pd couple tersebut supaya menghentikan penipuan tersebut tp email saya di balas dgn begitu teruk dan kotor sekali seperti di bawah..


--- On Fri, 1/29/10, ainie ahmad <ainiee.ahmad@gmail.com> wrote:

> From: ainie ahmad <ainiee.ahmad@gmail.com>
> Subject: Re: Reply: Quality All White Female MAINE COON With Cert
> To: "deanil"
> Date: Friday, January 29, 2010, 2:25 PM
> hoi bastard! feeling lucky aa lately?
> when ur police coming la wei? u definately will see me very2
> soon, wahai si melayu laknat yg sgt dengki & busuk hati.
> btway, look at urself.. pity. such a big time looser with a
> smallest dick to fuck. What u waiting fr laa wei? hiding frm
> what? im here. still waiting fr u. being a fag serve u
> well huh? what an idiot
>



Any suggestion to stop this couple?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-30-2010, 01:58 PM
Amirahd Amirahd is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
Amirahd is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by deanil View Post
Cuba selidik dahulu sebelum beli.

Ini salah satu iklan yg kita perlu berhati-hati. Tp ade yg telah di banned.. so, dah kena delete.

Ini iklan terbaru dr couple tersebut:
http://www.mudah.my/vi/5165899.htm Joe & Khaty

selalu guna pic yg di ambil dr website. Recently pic salah seorg member kat PF ni di gunakan dlm iklan mereka. Saya email pd couple tersebut supaya menghentikan penipuan tersebut tp email saya di balas dgn begitu teruk dan kotor sekali seperti di bawah..


--- On Fri, 1/29/10, ainie ahmad <ainiee.ahmad@gmail.com> wrote:

> From: ainie ahmad <ainiee.ahmad@gmail.com>
> Subject: Re: Reply: Quality All White Female MAINE COON With Cert
> To: "deanil"
> Date: Friday, January 29, 2010, 2:25 PM
> hoi bastard! feeling lucky aa lately?
> when ur police coming la wei? u definately will see me very2
> soon, wahai si melayu laknat yg sgt dengki & busuk hati.
> btway, look at urself.. pity. such a big time looser with a
> smallest dick to fuck. What u waiting fr laa wei? hiding frm
> what? im here. still waiting fr u. being a fag serve u
> well huh? what an idiot
>



Any suggestion to stop this couple?
they used flackies picture! so not cool. apa lagi ? kita serang diaaaa! *okay tu main main :D *

hmmmm. macam mana eh orang macm ni ? orang tgr baik baik , dia balas kasar pulak. haih.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2010, 12:38 AM
betta's Avatar
betta betta is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: sungai petani, kedah
Posts: 33
Rep Power: 0
betta is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

yeah...that's very2 rude people lar.........hope no one being cheated by them. kalo blh nk je balas blk kata2 dia yg kuang ajar 2(bc pon da geram giler kt org mcm 2) tp lebih baik ignore je la, buang masa jer gaduh ngan org hampeh cam2.......kan?kan?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-31-2010, 04:21 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 10
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Salam & hi. Kalau tak silap mmg byk dia iklankan pelbagai breed kucing kat mudah.my tu. & ada kwn pernah call dr lokasi yg tak jauh dr lokasi dia (Pasir Mas, Kelantan) utk tgk2 kucing tp dia tak kasi. Kalau nak, jumpa somewhere else. Tp dlm iklan ckp boleh dtg tgk2. Tak tau la apa sebab2nya. Will try myself when balik kampung (Besut, Trg). Yea! Balik kampung
Reply With Quote
  #5  
Old 01-31-2010, 08:30 AM
daliainie's Avatar
daliainie daliainie is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10
Rep Power: 0
daliainie is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Eiiiii..!!!! geramnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. klau kita report polis pun taleh ke. kumpul2 bukti ke apa..
Reply With Quote
  #6  
Old 01-31-2010, 10:40 AM
iskandarshah's Avatar
iskandarshah iskandarshah is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 48
Rep Power: 0
iskandarshah is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

kat adpost pun banyak iklan dia nih..cantik2 jugak kucing2 tu ada gak berkenan dan penah sms dia utk tanya sekor anak kucing kaler itam putih memang cun lah kitten tu
masa tu ingat nak bank in duit then soh dia hantar jer kat sy. nasib nasib nasib tak jadik..huhu selamat.....
Reply With Quote
  #7  
Old 01-31-2010, 02:04 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 10
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by betta View Post
yeah...that's very2 rude people lar.........hope no one being cheated by them. kalo blh nk je balas blk kata2 dia yg kuang ajar 2(bc pon da geram giler kt org mcm 2) tp lebih baik ignore je la, buang masa jer gaduh ngan org hampeh cam2.......kan?kan?
betul 2, buang masa ja kalau nak gaduh dgn kata2 kat org cam ni.. buat sakit jiwa kita ja.
Kalau betul nak ajar org ni kita kumpul je bukti banyak2 pas 2 perangkap je dia ni, buat report polis..
Biar dia kena sekali baru tau rasa nya..
Reply With Quote
  #8  
Old 01-31-2010, 03:48 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 11
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Berhati-hati di Mudah

my opinion, boleh klu nak kantoikan dia..tp kena effort skit la...
rsenye org cmni dia tipu dgn cara sruh org bank-in duit dlu, bru anta brg/kitties
kn?
so, klu dia dh lama wt kj cmtu mcm forumer2 cite kt sini, sure ada few org penah kena tipu dgn dia..
so
cara 1:-
try search n kumpul mangsa2... better if ada bukti (conversation tru mail/sms ke, or resit bank-in ke)
then lodge repot ramai2..
polis ni, klu ramai2 dia terpaksa la lyn..klu sorg2 susah la..
or
cara 2 :-
kumpul mangsa2, then sorg menyamar knon2 nk buy cat dia..
then seboleh bolehnya wt sampai bleh bjumpa face 2 face dgn couple tu..
guna la alasan nk bg duit cash ke..ajak minum ke..pape la yg lojik..
then bila jd nk jmpe, bwk sume mangsa2 tu serang dia sekaligus on da spot..
or
cara 3 :-
if xdpt cari mgsa, then kena mnyamar sorg2,
rekod sume conversation n fund transfer,
bila xde jd pape, lodge report la..

but tu la.. need lot of effort n mybe cost money also la..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #9  
Old 01-31-2010, 04:07 PM
katannaz katannaz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Rep Power: 0
katannaz is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

what a words......
dasyat betul ayat dia dan nape nak marah-2 sampai mcm tu sekali?
takde ke sapa-2 yang pernah kena tipu ni?
Reply With Quote
  #10  
Old 01-31-2010, 04:45 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 10
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by angelicdevil View Post
my opinion, boleh klu nak kantoikan dia..tp kena effort skit la...
rsenye org cmni dia tipu dgn cara sruh org bank-in duit dlu, bru anta brg/kitties
kn?
so, klu dia dh lama wt kj cmtu mcm forumer2 cite kt sini, sure ada few org penah kena tipu dgn dia..
so
cara 1:-
try search n kumpul mangsa2... better if ada bukti (conversation tru mail/sms ke, or resit bank-in ke)
then lodge repot ramai2..
polis ni, klu ramai2 dia terpaksa la lyn..klu sorg2 susah la..
or
cara 2 :-
kumpul mangsa2, then sorg menyamar knon2 nk buy cat dia..
then seboleh bolehnya wt sampai bleh bjumpa face 2 face dgn couple tu..
guna la alasan nk bg duit cash ke..ajak minum ke..pape la yg lojik..
then bila jd nk jmpe, bwk sume mangsa2 tu serang dia sekaligus on da spot..
or
cara 3 :-
if xdpt cari mgsa, then kena mnyamar sorg2,
rekod sume conversation n fund transfer,
bila xde jd pape, lodge report la..

but tu la.. need lot of effort n mybe cost money also la..
Bagus idea tu. Tp kat Kelate nuh . Kita ni kat Cheras. Tp tak tau la kot2 dia pun kat sini2 gak ke. Mmg kena cari mangsa dulu la. Oh! yg owner punya pic tu dah ambil tindakan apa2 ke? Report kat admin mudah.my ke? Suruh ban je mana2 kaki kelentong tu. Bukti pun dah ada kan? Yg mana kenal owner pic tu, mintak la dia report2 sikit kat admin mudah.my tu
Reply With Quote
  #11  
Old 01-31-2010, 04:53 PM
betta's Avatar
betta betta is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: sungai petani, kedah
Posts: 33
Rep Power: 0
betta is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

yeah, that's d good way to catch that damn culprit....harap2 x ad la org yg idiot kena tipu ngan dia. everyone plz b very careful be4 doing any transaction....lagi2 dengan dunia skang ni da ad mcm2 kes penipuan.....sedey2
Reply With Quote
  #12  
Old 01-31-2010, 04:58 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 10
crool is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

haiz..... zaman skrg nie..klu nak beli kitten...g tgk dulu kitten tue.....baru puas hati ..klu tgk gambr jer.... susah la...haiz.....
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #13  
Old 01-31-2010, 08:58 PM
iskandarshah's Avatar
iskandarshah iskandarshah is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 48
Rep Power: 0
iskandarshah is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by crool View Post
haiz..... zaman skrg nie..klu nak beli kitten...g tgk dulu kitten tue.....baru puas hati ..klu tgk gambr jer.... susah la...haiz.....
tul ler tu.tapi crool masa is tgk pic kucing dia dulu..jatuh hati terus..teringat2..jer sebab memang comel..sangat..terus mcm kena pukau..huhu. nasib tak jadi beli masa tu..ingat nak usha sendiri dengan gi kelantan sana..

tak sangka lak dia ni kaki kencing org..sebabnya memang banyak kucing2 dia kat adpost..cantik2 lak..mainecoon dia ada kaler putih pun cun...
Reply With Quote
  #14  
Old 01-31-2010, 09:06 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 10
crool is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
tul ler tu.tapi crool masa is tgk pic kucing dia dulu..jatuh hati terus..teringat2..jer sebab memang comel..sangat..terus mcm kena pukau..huhu. nasib tak jadi beli masa tu..ingat nak usha sendiri dengan gi kelantan sana..

tak sangka lak dia ni kaki kencing org..sebabnya memang banyak kucing2 dia kat adpost..cantik2 lak..mainecoon dia ada kaler putih pun cun...
betul2...hehe sbb crool pun selalu buat cam tue dulu...nampak jer cantik trus nak beli..tp crool belajar dr pengalaman....org bg crool kcg x sehat...sbb crool nak cepat jer...time tue kan excited nak ade kcg baru huhu...skrg nie klu nak beli crool g tgk dulu.... klu puas hati baru crool beli..hehe...

hmm joe& katty tu crool dah lama tau menipu..cuma x nak hebohkan jer..takut plak crool dituduh menyampaikan khabar anggin...klu korang nak tau dulu sebelum nie nama durang bukan joe & katty ...dulu anjalina cattery..hehe..
adoi mcm2 ade la zmn skrg nie...hehe
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #15  
Old 02-01-2010, 01:27 PM
jasmine forever jasmine forever is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
jasmine forever is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by crool View Post
betul2...hehe sbb crool pun selalu buat cam tue dulu...nampak jer cantik trus nak beli..tp crool belajar dr pengalaman....org bg crool kcg x sehat...sbb crool nak cepat jer...time tue kan excited nak ade kcg baru huhu...skrg nie klu nak beli crool g tgk dulu.... klu puas hati baru crool beli..hehe...

hmm joe& katty tu crool dah lama tau menipu..cuma x nak hebohkan jer..takut plak crool dituduh menyampaikan khabar anggin...klu korang nak tau dulu sebelum nie nama durang bukan joe & katty ...dulu anjalina cattery..hehe..
adoi mcm2 ade la zmn skrg nie...hehe
joe & katty??
rase2 cm die da tkar name je....cbe bkak link bwah ni lak...
http://www.mudah.my/CFA-Female-Maine...ry-5188843.htm
hehehehe.....
Reply With Quote
  #16  
Old 02-01-2010, 01:38 PM
betta's Avatar
betta betta is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: sungai petani, kedah
Posts: 33
Rep Power: 0
betta is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

so fast they change their name, but d cat is same....ha3. i think they read diz forum la
Reply With Quote
  #17  
Old 02-01-2010, 03:24 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 10
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

ape lah manusia ni ye.. sampai macam 2 sekali.. hmm.. ingat dgn tukar nama 2 org dah xsyak dia lagi kot.. saboo ja lah..
Reply With Quote
  #18  
Old 02-01-2010, 04:14 PM
deanil deanil is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 34
Rep Power: 0
deanil is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by jasmine forever View Post
joe & katty??
rase2 cm die da tkar name je....cbe bkak link bwah ni lak...
http://www.mudah.my/CFA-Female-Maine...ry-5188843.htm
hehehehe.....
yer lah dah tukar nama.. dan yg kelakar nama Saud tu ade lah nama ayah i.. teruknyer org ni ... psycho habis..

Tp yg penting kita dah tahu dia ni penipu.. nak jer perangkap dia org ni
Reply With Quote
  #19  
Old 02-01-2010, 07:34 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 10
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by deanil View Post
yer lah dah tukar nama.. dan yg kelakar nama Saud tu ade lah nama ayah i.. teruknyer org ni ... psycho habis..

Tp yg penting kita dah tahu dia ni penipu.. nak jer perangkap dia org ni
Deanil, owner punya pic tak ambil tindakan apa2 ke? Ya la, org guna pic dia. Nak buat report polis pun dah boleh ni sebab ada bukti & no fon tu. Atau sekurangnya report kat admin mudah.my supaya ban org tu dr guna pic org sesuka hati. kalau sy kenal owner pic tu, mmg dah lama ajak buat report
Reply With Quote
  #20  
Old 02-01-2010, 09:08 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 10
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by crool View Post
betul2...hehe sbb crool pun selalu buat cam tue dulu...nampak jer cantik trus nak beli..tp crool belajar dr pengalaman....org bg crool kcg x sehat...sbb crool nak cepat jer...time tue kan excited nak ade kcg baru huhu...skrg nie klu nak beli crool g tgk dulu.... klu puas hati baru crool beli..hehe...

hmm joe& katty tu crool dah lama tau menipu..cuma x nak hebohkan jer..takut plak crool dituduh menyampaikan khabar anggin...klu korang nak tau dulu sebelum nie nama durang bukan joe & katty ...dulu anjalina cattery..hehe..
adoi mcm2 ade la zmn skrg nie...hehe
La Crool ni, bgtau je la. Maybe just buat2 tanya ke? Bagi2 hint ke? Tp kalau yg pernah kena tipu tu, direct je la bgtau. Sekurangnya kot ada kwn boleh tlg @ boleh elak kwn2 dr kena kelentong
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
to PF frens berhati-hatilah iskandarshah Coffee Room 6 01-05-2010 02:12 PM
Berhati-hati: Penjual yang tak beretika syamry dari bangi, kl post jual terbaru kitten bernama burn yeop20an General Discussion 29 12-27-2009 04:58 PM
Hati-hati dengan mereka ini... semua penipuan... shareen_natasha Coffee Room 29 10-26-2009 06:37 PM
Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!! abgraldo Coffee Room 49 10-23-2009 02:05 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.