Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-14-2010, 07:22 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Angry Liar! Cheating for having a cat!

Dalam petang tadi pukul 3 lebih, ada seorang lelaki call sy..cakap nak adopt kucing yang sy up for adoption kt PF ni (kucing uncle)..so, he asked me whether the cat still available or not..sy cakapla ada..so, dia cakap nk adopt..sy tanya dia..dh bace belom requirement yg sy state kt PF ni..dia cakap dah..n sy remind balik psl cost for neutering the cat is beared by the adopter..he said ok..tapi after sejam, he called me again pakai number lain bgtahu yg sy tak perlu bawa cat untuk pergi neuter & dia akan arrage sendiri pasal neuter tu sebab dia ada clinic sendiri..so, sy cakap takpela..we'll arrange that & jumpa dia patutnye sekarang dekat rumah untie..tapi bila sy dah smpai dekat tempat yang dia janji utk tunggu tu..i tried to call him tapi mcm number off..so, i tried to call the other number..ade org pick up n itu adalah kwn dia..so, sy pon soal selidik mcm polis kat kwn dia..rupanya apa jua yg dia bgtahu adalah palsu kecuali nama dia..sy beritahu ni sbb tak nk ade org lain yg nk carik adopter kucing pon tertipu...plz..

below are his detail;

name: Syukri jakson p
hp #: 03-92816117 / 012-2309516

*lega sbb takbg kucing lg*

Last edited by nur azua; 06-20-2010 at 04:29 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-14-2010, 07:37 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 11
tediber is on a distinguished road
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Kenapa macam tu ya? Kalau tak mahu kucing jangan call. kalau suka-suka call, susahkan orang then susahkan diri sendiri!
__________________
[
Reply With Quote
  #3  
Old 06-14-2010, 11:44 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
Dalam ptg td pukul 3 lebih, ada seorg lelaki call sy..ckp nk adopt kucing yg sy up for adoption kt PF ni (kucing uncle)..so, he asked me whether the cat still available or not..sy ckpla ada..so, dia ckp nk adopt..sy tny dia..dh bace belom requirement yg sy state kt PF ni..dia ckp dh..n sy remind balik psl cost for neutering the cat is beared by the adopter..he said ok..tp after sejam, he called me again pki number lain bgtahu yg sy xperlu bawa cat utk pegi neuter n dia akan arrage sendiri psl neuter tu sbb dia ada clinic sendiri..so, sy ckp xpela..we'll arrange tht n jmp dia pttnye skrg dkt umah untie..tp bila sy dh smpai dkt tempat yg dia janji utk tunggu tu..i tried to call him tp mcm number off..so, i tried to call the other number..ade org pick up n itu adalah kwn dia..so, sy pon soal selidik mcm polis kt kwn dia..rupanya apa jua yg dia bgtahu adalah palsu kecuali nama dia..sy beritahu ni sbb xnk ade org lain yg nk carik adopter kucing pon tertipu...plz..

below are his detail;

name: Syukri jakson p
hp #: 03-92816117 / 012-2309516

*lega sbb xbg kucing lg*
Sorrylah..tapi I baca 2 kali.. I don't get it. Apa salah dia..again?..Sorry, kureng sket bab2 nieh..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #4  
Old 06-15-2010, 12:10 AM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Sorrylah..tapi I baca 2 kali.. I don't get it. Apa salah dia..again?..Sorry, kureng sket bab2 nieh..
oh cmni, mksdnye dia tipu psl diri dia..ckp ade clinic sndri bagai..beria nk kucing..last3 kt tmpt yg ptt janji jmp tu..after tggu almost 30min he didnt show up..i tried to call the first #..tp tak dpt..off..so, sy call the other number he used..then, sy baru dpt tahu..yg dia menipu..n sy ada msg dia ckp sy dah tahu dia tipu..dia tak bls langsung..

*sorry, ayat kelam kabut sket*

Last edited by nur azua; 06-20-2010 at 04:29 PM. Reason: sms short form
Reply With Quote
  #5  
Old 06-15-2010, 12:22 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Liar! Cheating for having a cat!

Wawa,akak ni bukan tak faham cerita tp tak faham pasal byk sgt tulisan sms Blh tak ko kurangkan tulisan sms tu?? jgn takut,sini takkan kenakan bayaran pun klu ko tulis penuh

Kdg kdg bila byk sgt tulisan sms,akak hilang minat nak baca. Sebab nak terjemah tu berjanggut.Jd utk mendapatkan response yg bagus dan tepat,lbh baik tulis dgn elok.Tulisan sms yg mcm xdpt, xbls tu, lbh baik elakkan. lbh baik tulis tak dpt,tak bls, at least kami blh faham gak bila baca sekali lalu.

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
oh cmni, mksdnye dia tipu psl diri dia..ckp ade clinic sndri bagai..beria nk kucing..last3 kt tmpt yg ptt janji jmp tu..after tggu almost 30min he didnt show up..i tried to call the first #..tp xdpt..off..so, sy call the other number he used..then, sy bru dpt tahu..yg dia menipu..n sy ade msg dia ckp sy dh tahu dia tipu..dia xbls lnsung..

*sorry, ayat kelam kabut sket*
Reply With Quote
  #6  
Old 06-15-2010, 01:09 AM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

oh..baik..maaf ye kak june & sume warga PF..kelam kabut tadi..tak pe..i'll try to change it..tq
Reply With Quote
  #7  
Old 06-15-2010, 01:32 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
oh cmni, mksdnye dia tipu psl diri dia..ckp ade clinic sndri bagai..beria nk kucing..last3 kt tmpt yg ptt janji jmp tu..after tggu almost 30min he didnt show up..i tried to call the first #..tp xdpt..off..so, sy call the other number he used..then, sy bru dpt tahu..yg dia menipu..n sy ade msg dia ckp sy dh tahu dia tipu..dia xbls lnsung..

*sorry, ayat kelam kabut sket*
Or dia kata dia ada kelinik sendiri tue maksudnya..dia ada klinik dia sendiri yang dia selalu frequent.. I rasa tuelah maksud dia..

Arghhh..I nieh bendul sket.. I stil tak paham masalah di sini..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #8  
Old 06-15-2010, 01:36 AM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Or dia kata dia ada kelinik sendiri tue maksudnya..dia ada klinik dia sendiri yang dia selalu frequent.. I rasa tuelah maksud dia..

Arghhh..I nieh bendul sket.. I stil tak paham masalah di sini..
hehe..adoi..bukan nurkasih..dia maksudkn dia adalah seorg doktor..dia boleh handle pasal masalah neuter/spay ni..jadi dia nak bagitahu sy,yg saya tak perlu bawak cat tu utk pergi neuter sebelom bagi pada dia..dia nak terus ambil waktu first time tengok cat tu..
Reply With Quote
  #9  
Old 06-15-2010, 01:39 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
hehe..adoi..bukan nurkasih..dia maksudkn dia adalah seorg doktor..dia boleh handle pasal masalah neuter/spay ni..jadi dia nak bagitahu sy,yg saya tak perlu bawak cat tu utk pergi neuter sebelom bagi pada dia..dia nak terus ambil waktu first time tengok cat tu..
hahah,...takper2..I serahkan pada yang lain nak komenlah.. mungkin I biol sket kot..heheheh sorry
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #10  
Old 06-15-2010, 01:41 AM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
hahah,...takper2..I serahkan pada yang lain nak komenlah.. mungkin I biol sket kot..heheheh sorry
hehe..tak pe..sy post pon sbb tak mahu ada org lain kene tipu dgn org ni..dia seolah3 nak ambil cat tu tnpa neuter dulu..sy tak mahu kucing uncle tu jd breeding machine..tq nurkasih
Reply With Quote
  #11  
Old 06-15-2010, 01:50 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Liar! Cheating for having a cat!

heheheh!! nampaknya ada 2 biol kat sini.akak pun ingat mcm ko fikir.

Wawa, ayat yg tepat patut ko tulis "dia mengaku dirinya seorang vet yg ada klinik sendiri"

Betul tak cikgu Nurkasih

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
hahah,...takper2..I serahkan pada yang lain nak komenlah.. mungkin I biol sket kot..heheheh sorry
Reply With Quote
  #12  
Old 06-15-2010, 01:58 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by June View Post
heheheh!! nampaknya ada 2 biol kat sini.akak pun ingat mcm ko fikir.

Wawa, ayat yg tepat patut ko tulis "dia mengaku dirinya seorang vet yg ada klinik sendiri"

Betul tak cikgu Nurkasih
betul kot kak June.. sbb bca first time saya pun agak camtue ( if that were his exact words) ..

kadang2 orang camtuelah.. macam2 karenah.. kadang2 bukan dia nak tipu pun.. sometimes bebudak..kita tak tahu.. dulu I pernah gak jual laptop / hp dalam internet.. tapisan tueh tak yah cakaplah.. dari yang memain..dengan yang nak buang masa depan pc..pastue ke ornag nak buang kredit..banyak karenahnya..

at least skrg tak da damage.. so tak payahlah kot disebarkan sbb dia tak buat lagi kesalahan...dari my point of viewlah...

p/s kak June, cuti sekolahlah..sayer bukan cikgu..saya ornag gaji kerabat kaki 4 2 minggu nieh.. full time
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #13  
Old 06-15-2010, 08:58 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

*blur* ok ok. apa yg sis paham vet/org yg nak adopt tu menipu mengenai diri dia sebab nakkan kucing nurkasih kan?..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #14  
Old 06-15-2010, 11:16 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
*blur* ok ok. apa yg sis paham vet/org yg nak adopt tu menipu mengenai diri dia sebab nakkan kucing nurkasih kan?..
hak hak hak !!! Gee !!!! kucen nurkasih memang la dier xnak kasi kat sape sape pown...tu sumer mcm anak2 dia sendiri taw
Reply With Quote
  #15  
Old 06-15-2010, 11:56 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
hak hak hak !!! Gee !!!! kucen nurkasih memang la dier xnak kasi kat sape sape pown...tu sumer mcm anak2 dia sendiri taw
Eh.. kak June, rozy, kak zai.. sapa bawak ajaran sesat nieh.. maner pulak kucing sayer terbabit nieh

azua..memang semua orang blur lah.. sorrylah..kami semua dah tua..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #16  
Old 06-15-2010, 12:02 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 10
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Eh.. kak June, rozy, kak zai.. sapa bawak ajaran sesat nieh.. maner pulak kucing sayer terbabit nieh

azua..memang semua orang blur lah.. sorrylah..kami semua dah tua..
punya la blur sampai anak2 bulus Nur pun masuk dalam cerita ni..
Reply With Quote
  #17  
Old 06-15-2010, 12:24 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Liar! Cheating for having a cat!

Aik!! kucing kasih pun terbabit sama?? huh??

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
punya la blur sampai anak2 bulus Nur pun masuk dalam cerita ni..
Reply With Quote
  #18  
Old 06-15-2010, 12:49 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by June View Post
Aik!! kucing kasih pun terbabit sama?? huh??
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #19  
Old 06-15-2010, 01:47 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 12
simple is on a distinguished road
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Bagi sesiapa yg tak blur & before saya sendiri confuse ...

Azua, you dah janji nak jumpa kat rumah di mana kucing tu berada ker ?
Kalau betul, munkin dia cuma nak alamat. Nanti bila "senang" dia dtg "ambil".
(Saja nak takutkan awak ... ). Atau kalau dia saja seronok nak mainkan org, kira sadist ler tuh.
Reply With Quote
  #20  
Old 06-15-2010, 02:30 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Liar! Cheating for having a cat!

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.