Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-28-2009, 12:04 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Hari raya yg suram

asalamualaikum semua

kak oni nak ucapkan selamat ari raya, maaf zahir dan batin. Raya tahun ni memnag suram buat kak oni kerana kehilangan 3 ekor kuching dua ari berturut turut. Dah puas nangis dan sebak baru leh nak cite kat cni. Pada malam raya pertama, CHIN yang baru dapat kitten pada 21 july tu dah dlanggar dik keta betul betul depan umah akak. Keta tu memang spedding gile, aka kat dalam umah, terdengar nebour menjerit, macam nak jatuh jantung tengok dia mengelup kat tepi jalan, dah le langar kucing kita tak nak apologies, nak marah pun tak guna, org macam ni saddist. Akak ambil towel, pelok dia, dampai dia mati kat lengan akak. Chin ni jenis pediam, dan baik, nasib baik anak anak dia dah pandai makan sendiri. Raya kedua lak, akak dah notice 2 ekor cat akak tak balik balik makan, tengah malam tu gak akak jalan jalan kat garden belakang umah akak, dicelah celak pokok bunga, akak nampai c Noi [black n shite]terbaring, akak ingat dia tido, akak pengan pun badan dia tak keras, rupa rupanya dah mati, akak bawa balik cek, lap satu badan, tak de pun tanda dia kena langgar pun, tak dak satu luka pun, kesian betul tengok dia terbaring kat taman tu. Dia memang tahu akak akan jalan kat ctu kalau g taman. Entah la, ada jenis manusia yang bersifat lebih terok dari binatang, wal hal kucing kucing akak tak pernah menyusahkan nebor pun dia orng selalu kat umah, tido pun balik umah. Dan lagi sekor c Black, sampai ari ni tak nampak batang hidong. Tiap kali aka pikir hal dia org, tiap kali tu akak rasa berdosa sngt, tak jaga dia org elok elok dan tiap kali tu gak akak akan renong umah nebor akak yg anak beranak suka speeding bila lalu depan umah org. Akak tahu satu ari nanti bukan kucing je dia langar, anak org ke, cucu org ke pun akan terjadi, Masa tu baru nebor lain buka mata, sekarang, org bolih le cakap, it is just a cat. YEH, TO SOME, THEY ARE JUST CATS, BUT TO ME, THEY HAVE BETTER VALUES THAN SOME OF THE HUMAN, AT LEAST THEY ARE ABLE TO LOVE BACK WHEN YOU CARE FOR THEM. Tiap kali nak tido ingatkan dia org, sebab dia memang todo ngan akak. Dan tiap kali pandang anak anak chin kat dlm cage, sedih bebenar bila anak anak dia menjerit. BINATANG MEMANG BOLIH JADI MANUSIA TAPI BILA MANUSIA DAH JADI BINATANG MEMANG JAUH LEBIH BUROK DARI PERANGAI BINATANG.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CHIN THE IBU.jpg
Views:	77
Size:	47.9 KB
ID:	7403   Click image for larger version

Name:	21022009239.jpg
Views:	72
Size:	41.5 KB
ID:	7404   Click image for larger version

Name:	21022009230.jpg
Views:	73
Size:	39.9 KB
ID:	7405   Click image for larger version

Name:	21022009229.jpg
Views:	60
Size:	38.0 KB
ID:	7406   Click image for larger version

Name:	07022009206.jpg
Views:	68
Size:	54.1 KB
ID:	7407  

Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2009, 12:38 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Hari raya yg suram

kak oni
sedeynya lin dengar ..ilang 3 anak bulus kesayangan sekaligus
memang sangat suram raya taun nie..
kesian tengok c-hin si ibu mati dilanggar -anak-anak yang masih memerlukan kasih sayang
kesian tengok c-noi-mati di ditaman..sib baek akak jumper mayat dier
kesina tengok c-black-macamner keadaan dier skarang...makan,tido.

adoyai..sedey sangat akak....tak tertahan air mata lin nie

Last edited by linda_gamble; 09-28-2009 at 01:08 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2009, 12:38 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 13
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Hari raya yg suram

Tak terkata2....
Sedih sangat baca citer Kak Oni...
Bersabarlah...
RIP to yr 3 cats.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #4  
Old 09-28-2009, 01:21 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Hari raya yg suram

Sedih betul baca cerita kak oni.........bersabar jer lah......Harap harap si black tu dapat balik ke pangkuan kak......
Reply With Quote
  #5  
Old 09-28-2009, 02:12 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Hari raya yg suram

takziah atas kehilangan ...semoga Black jumpe jln pulang dgn selamat...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #6  
Old 09-28-2009, 02:36 PM
jeranq jeranq is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 48
Rep Power: 0
jeranq is on a distinguished road
Default Re: Hari raya yg suram

saya pun sedih n trauma bila dgr kucing kesayangan kita ni meninggal...asik terbayang2 jer...sib baik pic2 dia byk dlm simpanan n video skali..leh tgk masa rindu...3 ekor dah arwah...siannyer...kenapa tak kurung jer dlm umah....kalau nk lepaspun ...bila kita ada depan diorg..leh tgk2 kan diorg..........
Reply With Quote
  #7  
Old 09-28-2009, 06:15 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Hari raya yg suram

sedihnya bacaRIP to ur 2 cats..hope si black selmt balik rumah.
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #8  
Old 09-28-2009, 07:19 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Hari raya yg suram

Pada semua akak ucapkan terima kaseh.tak tau la berapa lama nak sedih ni..........tawakal aje la.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-29-2009, 05:15 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: Hari raya yg suram

sedihnya baca kisah kucing2 kak oni ni...
kenapalah mereka ni berhati busuk...
Reply With Quote
  #10  
Old 09-30-2009, 09:16 AM
fffrrr's Avatar
fffrrr fffrrr is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 88
Rep Power: 12
fffrrr is on a distinguished road
Default Re: Hari raya yg suram



I feel so sad for what happened to you and your cats. Saya faham sgt2 how you feel. Kejadian yg sama pernah terjadi to me but luckily yg kene langgar tu tak mati but my neighbor yg langgar (or so says my other neighbor-tak tau betul ke tak but rasanya ye) and then buat tak tau. The least you can do is inform the owner and mintak maaf. I had one cat pun mati kat taman, I thought dia tido gak but tgk dekat dah penuh dgn semut. There's only one thing I suspect kalau kucing mati2 tiba2 mcm tu...dia makan racun in which I think org sengaja letak utk bunuh die.

3 ekor skali gus...so sorry for your lost. My heart goes out to you. Semoga kucing hitam akak slamat dan akan pulang soon.
__________________
www.dontbecatty.blogspot.com
Reply With Quote
  #11  
Old 09-30-2009, 05:43 PM
orkid84's Avatar
orkid84 orkid84 is offline
STOP animal cruelty!
 
Join Date: Mar 2009
Location: Putrajaya
Posts: 138
Rep Power: 12
orkid84 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to orkid84 Send a message via Skype™ to orkid84
Default Re: Hari raya yg suram

bersabarlah kak oni ye.. dugaan.. sedih orkid bace..
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 10-01-2009, 08:22 AM
nazlin6381's Avatar
nazlin6381 nazlin6381 is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 19
Rep Power: 0
nazlin6381 is on a distinguished road
Default Re: Hari raya yg suram

sedih sy baca apa tjadi kpd cat kak oni...takziah sy ucapkn pada kak oni...

sy rasa jiran kak oni tu mmg takde sivik sbb bawa kete laju2 kt kawasan perumahan...satu hari mereka akan terima balasan...dhla langgar kucing org then buat bodoh je...even itu cuma kucing tp makhluk tuhan n ada nyawa...budus tul org yg ckp camtu...

Noi tu sy rasa maybe mkn makanan yg bracun sbb xde kesan apa2 pun kt badan dia...sapa yg buat tu mmg patut diracunkan balik...apala salah haiwan tu...even ada salah pun takkn smpi nak membunuh...



hope kucing kak oni lgsatu Blakie akan pulang...
Reply With Quote
  #13  
Old 10-01-2009, 01:45 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hari raya yg suram

Kak Oni.saya tumpang bersedih atas kehilangan kucing akak.hanya org yg pernah kematian kucing tau mcm mana rasanya

tp saya hairan betul kat malaysia ni.kawasan perumahan nak bawa keta mcm setan.apa yg dikejar pun tak tau.mcm akak cakap,anjing/kuicng dilanggar smp mati blh tutup mata.esok esok anak org pula yg dilanggar mcm mana tu?? blh minta PBT kawasan akak pasang hump tak kat area perumahan tu?? setiap jalan at least buat 3-4 hump baru org tak blh speeding. kat kawasan rmh saya pun 2 x 5.bila dah pasang hump sebab kita org suma dah hot sebab masing2 pun ada pernah nyaris nak kena langgar oleh mat mat speed ni.
Reply With Quote
  #14  
Old 10-02-2009, 03:39 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Hari raya yg suram

Thanks june, kita org dah suggest nak buat bump kat tempat tempat tertentu, tapi ada lak resident tak nak. macam macam alasan dia bagi. sebenarnya sayangkan keta mahal dia org yg dah di lowered, takut tersagat dek bump tu. Ni la yg nak bertambah sedih sampai ari ni pun black tak balik balik gak. Kesian c Peah tu anak dia dah tinggal 2 je, PJ dan Comel.
Reply With Quote
  #15  
Old 10-02-2009, 03:46 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hari raya yg suram

inilah manusia yg sibukkan harta dunia smp lupa ada lg benda penting yg perlu kita fikirkan.cuba durang fikir betul2,klu tak buat bump,suatu hari nanti anak sendiri yg jd mangsa gelek keta.jam tu,baru menyesal pun tak guna

kesian peah yg diva tu.kehilangan anak pasal org2 bodoh ni

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Thanks june, kita org dah suggest nak buat bump kat tempat tempat tertentu, tapi ada lak resident tak nak. macam macam alasan dia bagi. sebenarnya sayangkan keta mahal dia org yg dah di lowered, takut tersagat dek bump tu. Ni la yg nak bertambah sedih sampai ari ni pun black tak balik balik gak. Kesian c Peah tu anak dia dah tinggal 2 je, PJ dan Comel.
Reply With Quote
  #16  
Old 10-02-2009, 06:35 PM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 12
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: Hari raya yg suram

oni, kehilangan sekali 3 ekor... aduhh., sedih betul.. yg pernah mengalami lebih mengetahui camana rasa bila kehilangan anak2 kucing nie... mungkin kalau ada ruang, kandangkan semua didalam kawasan rumah... itu yg saya buat sekarang nie, tak sanggup nak hadapi saat menggali lubang satu demi satu... biarlah apa orang nak kata..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hadiah Hari Raya casriex Cat TV and Photos 25 11-18-2009 06:04 PM
*selamat hari raya aidilfitri* abzalia Coffee Room 47 09-28-2009 11:29 AM
Hari Raya Wishes... Penghulu Coffee Room 119 10-09-2008 03:22 PM
Selamat hari raya abgraldo Coffee Room 6 09-28-2008 10:40 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.