Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-19-2009, 01:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Minta Tolong Sikit All Forumers

Kawan kawan semua, saya terima byk PMs komplen ttg ada forumers yg agak kurang sopan bahasanya dan gaya penulisan seolah olah mengejek & memandang rendah forumers yg lain.

ramai diantara kita yg pernah berjumpa & ada juga yg belum pernah berjumpa. jd mgkn yg pernah berjumpa tu dah kenal mesra dgn kwn2 yg lain jd lebih mesra dlm forum ni.tp ada gak yg blm pernah berjumpa,so behind their computers we don't know who are these people.They might not be the person they claim to be. Kita pun tak pasti. jd utk menjaga keharmonian forum ini adalah lbh baik klu nak tulis tu toksahlah memperlekehkan org lain.setiap dari kita suma bukan sama dari segi karakter,pekerjaan,pendidikan, umur dll. jd cara pemikiran juga tak sama.mgkn ada yg suka brg2 mahal & bercitarasa tinggi.Fine,itu hak dia,duit dia.tp ada gak yg tak mampu ataupun ada yg mampu tp lebih suka low profile.citarasa org lain2.

bottomline is,nak tulis tu pandang kiri,kanan,atas & bawah.jgn ikut sedap tangan yg menaip.tak pasal2 byk musuh dari kwn.tulis atau cakap tu fikir fikir dulu.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-19-2009, 01:30 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 12
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

Quote:
Originally Posted by June View Post
Kawan kawan semua, saya terima byk PMs komplen ttg ada forumers yg agak kurang sopan bahasanya dan gaya penulisan seolah olah mengejek & memandang rendah forumers yg lain.

ramai diantara kita yg pernah berjumpa & ada juga yg belum pernah berjumpa. jd mgkn yg pernah berjumpa tu dah kenal mesra dgn kwn2 yg lain jd lebih mesra dlm forum ni.tp ada gak yg blm pernah berjumpa,so behind their computers we don't know who are these people.They might not be the person they claim to be. Kita pun tak pasti. jd utk menjaga keharmonian forum ini adalah lbh baik klu nak tulis tu toksahlah memperlekehkan org lain.setiap dari kita suma bukan sama dari segi karakter,pekerjaan,pendidikan, umur dll. jd cara pemikiran juga tak sama.mgkn ada yg suka brg2 mahal & bercitarasa tinggi.Fine,itu hak dia,duit dia.tp ada gak yg tak mampu ataupun ada yg mampu tp lebih suka low profile.citarasa org lain2.

bottomline is,nak tulis tu pandang kiri,kanan,atas & bawah.jgn ikut sedap tangan yg menaip.tak pasal2 byk musuh dari kwn.tulis atau cakap tu fikir fikir dulu.

kak june:

setuju... biasa la kalau dah berforum nih meaning aper tulis is for public view so kena la jaga ethics sikit ehehe.. errrr... ader ke yg kurang sopan bila berforum??? eheheh.. tak perasan plak so far sue tgk sume nice jerk la kepala rugged2 eheheh...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #3  
Old 10-19-2009, 02:40 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

Hai June

Kak oni dah lama gak tak masok, masih bersedih dgn kehilangan anak anak bulus akak.

Kalau lah akak ada terkasar bahasa kat forum ni, menyusun jari sepuloh le akak minta ampun ya.........
Reply With Quote
  #4  
Old 10-19-2009, 03:06 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Minta Tolong Sikit All Forumers

hai!! Kak Oni,

sian anak2 bulus akak. sapa lg yg tinggal kak?? saya pun kehilangan 2 kuicng.mati kena Leukimia.

takdelah kak.akak takde salah dgn saya pun saya ni diminta tlg oleh budak2 yg teraniya.heheheh!! budak2 yg dihina oleh certain people.

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Hai June

Kak oni dah lama gak tak masok, masih bersedih dgn kehilangan anak anak bulus akak.

Kalau lah akak ada terkasar bahasa kat forum ni, menyusun jari sepuloh le akak minta ampun ya.........
Reply With Quote
  #5  
Old 10-19-2009, 03:07 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

Quote:
Originally Posted by June View Post
Kawan kawan semua, saya terima byk PMs komplen ttg ada forumers yg agak kurang sopan bahasanya dan gaya penulisan seolah olah mengejek & memandang rendah forumers yg lain.

ramai diantara kita yg pernah berjumpa & ada juga yg belum pernah berjumpa. jd mgkn yg pernah berjumpa tu dah kenal mesra dgn kwn2 yg lain jd lebih mesra dlm forum ni.tp ada gak yg blm pernah berjumpa,so behind their computers we don't know who are these people.They might not be the person they claim to be. Kita pun tak pasti. jd utk menjaga keharmonian forum ini adalah lbh baik klu nak tulis tu toksahlah memperlekehkan org lain.setiap dari kita suma bukan sama dari segi karakter,pekerjaan,pendidikan, umur dll. jd cara pemikiran juga tak sama.mgkn ada yg suka brg2 mahal & bercitarasa tinggi.Fine,itu hak dia,duit dia.tp ada gak yg tak mampu ataupun ada yg mampu tp lebih suka low profile.citarasa org lain2.

bottomline is,nak tulis tu pandang kiri,kanan,atas & bawah.jgn ikut sedap tangan yg menaip.tak pasal2 byk musuh dari kwn.tulis atau cakap tu fikir fikir dulu.
betul betul betul
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #6  
Old 10-19-2009, 03:08 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 12
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

kak june, kucing pun ader lukemia ker? mcm maner baru tau dia ader sakit tu? lama ker nak detect?
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #7  
Old 10-19-2009, 03:11 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Minta Tolong Sikit All Forumers

Ada,yg kucing pertama akak mati after 2 weeks sakit.dah terlambat utk diubat.yg kedua si Ranggi baru2 ni mati.lepas berapa bulan sakit.

nak detect kena buat blood test.lepas test yg pertama,test yg kedua mestilah 30 days after the 1st test utk determine kucing tu positive leukimia ke tak (FeLV).

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
kak june, kucing pun ader lukemia ker? mcm maner baru tau dia ader sakit tu? lama ker nak detect?
Reply With Quote
  #8  
Old 10-19-2009, 03:17 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 12
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

aduhai sedihnyer dgr...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #9  
Old 10-19-2009, 03:36 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

budi bahasa budaya kita
Reply With Quote
  #10  
Old 10-19-2009, 04:19 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

dear forumers,i would like to apologize if ada diantara forumer2 sekalian yg terasa hati ngan ape2 yg pernah saya tulis. yerlaa kot2 ade yg terdetik kat hati "ek eleh..minah nih..belagak gile.."maaf ya!akan cuba berhati2 when writing things

__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #11  
Old 10-19-2009, 05:52 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

Hmmmmm..Hye sume! Zee di sini, Zee baru balik dari bertapa nun jauh di sana...Ntah la dekat mana tu...

Owh, jangan ingat Zee tidak post apa2, Zee tidak memerhatikan keadaan di sini ye...
I'm always watching..(Dengan nada yang menyeramkan)..
Apa Zee merepek ni, haih...Dah lama tak berforum tak tau nak cakap pa...

Owh, especially to newbies, cause ni yang Zee perasan la apa yang jadi...
Kalau nak postkan masalah anda, kalau boleh tolong la view thread2 yang lama dulu ye, mana la tau berkaitan dengan masalah anda..
Memeningkan tengok thread cerita sama yang berulang2 kali...
Kalau penyakit M datang, paling senang PM la mana2 forumer yang pada anda berpengalaman, boleh 1 on 1 dengan dorg lagi...

Hmmmmm...Apa lagi ye, setakat tu la dulu...
Bukan nak menunjuk tapi Zee antara yang terawal register dekat PF ni, masa dia baru established beberapa bulan lagi so macam2 dah Zee dah tengok along with other senior forumers yang lain and so far nampak memang kita orang try the best untuk jaga keamanan sini, taknak jadi macam perkara2 yang lepas..
The good with the senior forumers here and the admins too, dekat sini takda rules and regulations yang strict and tak masuk dek akal so memang the environment here quite nice so let's just keep it that way k...

That's all for now, agak tergantung tapi blur sudah...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #12  
Old 10-19-2009, 05:52 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

harap maklum...
Reply With Quote
  #13  
Old 10-19-2009, 06:24 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Minta Tolong Sikit All Forumers

yuhu!!! Zee,lama tak nampak batang idung dah dpt blm ilmu pertapaan ko??

hmm!! tulah,akak nampak gak thread yg berulang2 cerita sama.dulu dah bgtau dah.dtg blk penyakit lama forumers ni.penat mulut nak tegur.karang bila tegur durang kata akak eksyen pula

apa apa hal pun sebelum buka thread tu,chk dulu thread yg lama2. sebab kdg2 akak pun malas nak reply sebab berulang2 kali dah dikisahkan. penat nak repeat benda yg sama.setahun agaknya mau 7 atau 8x.

akak bukannya apa Zee.mmglah akak pun tak sempurna.kdg2 kata2 pun menyinggung org.minta maaf ler kwn2 suma ye.kdg2 dlm kita bercakap/menulis ni ada yg tesinggung.tp apa yg penting, akak tak pernah memperlekeh org atau pun pandang rendah dgn budak2 kat sini. walaupun durang mgkn tak setaraf dgn kita dari segi pendidikan/pemikiran tp rasanya agak kurang sopan/kurang ajar bila kita memandang rendah/perlekehkan org lain.kdg2 rasanya org yg suka buat mcm tu sebenarnya ada masalah inferiority complex.

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Hmmmmm..Hye sume! Zee di sini, Zee baru balik dari bertapa nun jauh di sana...Ntah la dekat mana tu...

Owh, jangan ingat Zee tidak post apa2, Zee tidak memerhatikan keadaan di sini ye...
I'm always watching..(Dengan nada yang menyeramkan)..
Apa Zee merepek ni, haih...Dah lama tak berforum tak tau nak cakap pa...

Owh, especially to newbies, cause ni yang Zee perasan la apa yang jadi...
Kalau nak postkan masalah anda, kalau boleh tolong la view thread2 yang lama dulu ye, mana la tau berkaitan dengan masalah anda..
Memeningkan tengok thread cerita sama yang berulang2 kali...
Kalau penyakit M datang, paling senang PM la mana2 forumer yang pada anda berpengalaman, boleh 1 on 1 dengan dorg lagi...

Hmmmmm...Apa lagi ye, setakat tu la dulu...
Bukan nak menunjuk tapi Zee antara yang terawal register dekat PF ni, masa dia baru established beberapa bulan lagi so macam2 dah Zee dah tengok along with other senior forumers yang lain and so far nampak memang kita orang try the best untuk jaga keamanan sini, taknak jadi macam perkara2 yang lepas..
The good with the senior forumers here and the admins too, dekat sini takda rules and regulations yang strict and tak masuk dek akal so memang the environment here quite nice so let's just keep it that way k...

That's all for now, agak tergantung tapi blur sudah...
Reply With Quote
  #14  
Old 10-20-2009, 02:21 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

june...ada ek camtu ?..aku tak prasan...maklumla..aku ni tukang baca topik tertentu je...malas nak terjah mcm2 topik...sbb nnt aku sendiri yg pening..

tapi kalau aku ada singgung sapa2 dlm forum ini....mohon ampun maaf dunia akhirat...halal makan minum...

anak cucu tumpang lalu nek....
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 10-20-2009, 02:30 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Minta Tolong Sikit All Forumers

ada iman.pasal tu aku sound.sian dgn budak2 junior kena buli. kena perlekeh mcm org miskin

Quote:
Originally Posted by imann View Post
june...ada ek camtu ?..aku tak prasan...maklumla..aku ni tukang baca topik tertentu je...malas nak terjah mcm2 topik...sbb nnt aku sendiri yg pening..

tapi kalau aku ada singgung sapa2 dlm forum ini....mohon ampun maaf dunia akhirat...halal makan minum...

anak cucu tumpang lalu nek....
Reply With Quote
  #16  
Old 10-20-2009, 03:22 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

Quote:
Originally Posted by June View Post
ada iman.pasal tu aku sound.sian dgn budak2 junior kena buli. kena perlekeh mcm org miskin
aiyyooo...apa le nak lekeh2 org...
sini kita nak happy2...ringan2 kapla...
baru gempaq....

nak perli2...nak jerkah2...pi masuk forum lain le..
sini kampung aman damai sentosa jiwe raga....

sabo je la dorang ni...
__________________
Reply With Quote
  #17  
Old 10-20-2009, 03:26 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Minta Tolong Sikit All Forumers

betul.nak buat pasal gi forum lain.cari forum utk org yg suka bergaduh

Quote:
Originally Posted by imann View Post
aiyyooo...apa le nak lekeh2 org...
sini kita nak happy2...ringan2 kapla...
baru gempaq....

nak perli2...nak jerkah2...pi masuk forum lain le..
sini kampung aman damai sentosa jiwe raga....

sabo je la dorang ni...
Reply With Quote
  #18  
Old 10-20-2009, 03:45 PM
fia86's Avatar
fia86 fia86 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: serdang
Posts: 279
Rep Power: 13
fia86 is on a distinguished road
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

fia pun nak susun 10 jari plus jari - jari anak2 bulus kalo de terkasar bahse kat forum2 nie.. ampun yer.. kadang2 fia xsedo pe yang ditaip... syok jek taip.. ampuunnnn yer..
Reply With Quote
  #19  
Old 10-20-2009, 03:49 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

sama2 le kita fia...kdg2 kita tak sedar....apa2 pun kita sama ingat mengingati

june..ada ke forum khas utk gado?..kekeke..munyik mcm kampung yg ada hantu kom2 tu jek...kuikuikui
__________________
Reply With Quote
  #20  
Old 10-20-2009, 04:12 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Minta Tolong Sikit All Forumers

yang Zee perasan, ada newbies mahupun senior yang macam sengaja cari pasal, tiba2 je cari pasal takda angin ke apa...
okla, Zee pun minta maaf andainya kalau ada tersinggung perasaan sesiapa ye..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hi to all pet rescuers and forumers Dongdong86 Member Introductions 8 12-26-2011 05:44 AM
tolong fia86 Cats & Kittens 92 11-19-2009 05:36 PM
Nak tanya & minta nasihat rieyna Health, Disease & Diet 3 05-15-2009 05:04 PM
Minta bantuan sgt2. Bapa sy bawak blk kitten yg berumur 2 minggu kimping Cats & Kittens 5 02-12-2009 12:56 PM
Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit.. rozzygee Member Introductions 279 02-01-2009 11:24 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.