Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-01-2009, 05:30 AM
shakyhand shakyhand is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
shakyhand is on a distinguished road
Default Kiki






Saya baru dapat dia ni dlm 3~4 bulan kot kalau tak silap. Kira mcm my first exotic cat lah... Mula-mula dapat dulu, tak suka orang...garang kuat mengigit dan macam depressed... duduk kat one corner je... makan pun mcm tak selera... nak kata masa tu musim mengawan.... tak jugak... Kesian tengok anak2 saya yg teringin nak peluk2 dia...

Tapi lepas saya kembirikan dia... dia berubah jadi kucing yg fun loving cat... tak boleh nak berpisah ngan manusia... makan pun berselera dan badan makin gebu... Kalau ngan anak dara saya yg 1st tu... dia bergurau mcm adik beradik...

Dia masih kucing yg pelik skit tapi mcm weird and fun cat now.....
Reply With Quote
  #2  
Old 11-01-2009, 08:40 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Quote:
Originally Posted by shakyhand View Post





Saya baru dapat dia ni dlm 3~4 bulan kot kalau tak silap. Kira mcm my first exotic cat lah... Mula-mula dapat dulu, tak suka orang...garang kuat mengigit dan macam depressed... duduk kat one corner je... makan pun mcm tak selera... nak kata masa tu musim mengawan.... tak jugak... Kesian tengok anak2 saya yg teringin nak peluk2 dia...

Tapi lepas saya kembirikan dia... dia berubah jadi kucing yg fun loving cat... tak boleh nak berpisah ngan manusia... makan pun berselera dan badan makin gebu... Kalau ngan anak dara saya yg 1st tu... dia bergurau mcm adik beradik...

Dia masih kucing yg pelik skit tapi mcm weird and fun cat now.....

handsome kucing ni (eh boy ke girl? hehe)

hmmm I ingatkan I sorang Ada kucing pelik ni. rupanya Ada kawan hehe. mcm DSH I dexter, I amik dia kat petshop. sebelum I amik dia, dia dikurung selama 2 tahun sejak dia lahir. so dia Ada psychological prob sikit. penyakit biasa tu jgn ckplah, cukup dgneye infection, ear mites and fungus lagi (bahana amik Dari petshop).

masa baru amik, dia pun duduk kat corner, bawah meja tv, takut orang, x leh pegang. lepas castrate dia better sikit. lebih manja dan kuat mkn. skrg nih if panggil, mau jugakla dia dtg duduk sebelah. kat sofa tu dia Ada favorite corner. kalau dia nak naik sofa, kita kena beralih ketepi so dia bole duduk tpt dia. if not dia x naik and mundar mandir depan sofa sampai kita naik pening. hehe. dia still x normal, still memilih org. I still kena byk sabar ngan dia. tapi sayanggg sgt dgn kucing pelik I ni
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2009, 06:25 PM
shakyhand shakyhand is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
shakyhand is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Kiki ni betina... saya rasa same case la dia ni... walau pun dia ni dari segi bentuk badan dan cara dia jalan tu ada nampak mcm defect sikit dan jugak gangguan emosi... entah kenapa saya sayang kat dia...

Mem saya pulak dengan kucing memang dia menyampah.... banyak dah kucing jalanan yg saya bela tak mendapat tempat dihati mem nih... dan terpaksa saya let go kan... tapi bila sampai kat kiki... bukan main pulak mem saya ni panggil dia... sayang pulak dia kat kiki nih...
Reply With Quote
  #4  
Old 02-25-2010, 09:51 PM
shakyhand shakyhand is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
shakyhand is on a distinguished road
Default Kiki terkini...

Semakin hari semakin mengancam pulak si makcik ni... semakin hari semakin gebu.. dan gebab...



Reply With Quote
  #5  
Old 02-25-2010, 10:00 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Kiki

memang comel dan memang GERAM tengok kiki .
congrats shakyhand, sebab dapat manjakan kiki. Yang penting dia dah 'trust' human yang dulu mungkin dia ingat jahat
Reply With Quote
  #6  
Old 02-25-2010, 10:18 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Gebu memang gebu..gempal memang gembal...apa rahsia u...bagi makan apa? Boleh share tak?
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #7  
Old 02-26-2010, 12:27 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Salam bang. Wah! Mmg gebu pun . Ni mesti kes grooming hari2. DLH sy tu 3, 4 hari sekali je groom. Tu pun kalau tak sebok . Abg kasi mkn apa ya? Ke ada special diet ke?
Reply With Quote
  #8  
Old 02-26-2010, 07:49 AM
shakyhand shakyhand is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
shakyhand is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Tak tau la nak kata.... dulu masa mula2 dapat bagi makan royal canin la... sekarang ni bagi IAM aje... tapi dia ni tak kira apa semua dia makan.... saya rasa diet dia biasa jer... grooming pun tak ler apa pon... anak dara saya mandikan dia 2~3 minggu sekali... so kira normal la kan....

anyway perangai dia dah banyak berubah... sekarang ni kalau saya balik... bukak pintu kereta, mesti dia dah sampai.... kita duduk jer, mesti dia sampai sebelah.... dah boleh dukung lama sikit... cuma dia tak mau duduk atau baring atas riba jer lagi.... Alhamdulillah
Reply With Quote
  #9  
Old 02-26-2010, 11:29 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Erm! Dah ok sgt tu bang. Bagusnya tak memilih mkn. Sy punya dah tak boleh tukar. Nak Blackwood je skrg. Ooo ada tukang mandikan? Boleh tumpang tak bang? . Tak larat sy nak mandikan 4, 5 ekor tu 2 @ 3 minggu sekali. Dlh, sebulan sekali. Dsh, 2 bulan sekali.

Kira dah ok sgt la manja camtu. Sy punya pun tak ada yg dtg jemput kat pintu. Ngiow2 nak wet food ada la . Tahniah bang dpt jinakkan si comel tu
Reply With Quote
  #10  
Old 02-26-2010, 05:54 PM
shakyhand shakyhand is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
shakyhand is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Kalau nak tumpang... hantar aje ke sini terus...

terima kasiih... (bunyi mcm David Arumugam- alleycats)
Reply With Quote
  #11  
Old 04-30-2010, 09:27 PM
shakyhand shakyhand is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
shakyhand is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Gambar terbaru... ntah mcm mana la fur dia boleh tumbuh sampai mcm tu... kalau tengok gambar lama kat atas skali... tak ler nampak akan jadi panjang mcm sekarang...

Reply With Quote
  #12  
Old 04-30-2010, 09:39 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 12
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Kiki

salam
abg shak~~
sungguh cun la die neh
abg shak bg die mkn aims je ekh??
or ada supplement laen?
sbb totally different la dr awl..bulu die cantek~~~
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #13  
Old 04-30-2010, 09:44 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Quote:
Originally Posted by shakyhand View Post
Gambar terbaru... ntah mcm mana la fur dia boleh tumbuh sampai mcm tu... kalau tengok gambar lama kat atas skali... tak ler nampak akan jadi panjang mcm sekarang...

cun nya.. bleh tau apa rahsianya bagi bulu cantik?
Reply With Quote
  #14  
Old 05-01-2010, 01:06 PM
shakyhand shakyhand is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
shakyhand is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Entahlah... mungkin pasal keturunan atau genetic kot... makan tu iams ajer... tak der la special apa pon... skali skala makan yang canned cat food... tu aje...
Reply With Quote
  #15  
Old 05-01-2010, 09:47 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Bulu kucing mmenag akan jadi panjang dan gebuss lepas di neuterkan. Nurul pun ada seekor kucing persian.... Masa dapat kurus, bulu tak panjang dan sangat la garang. Lepas di neuter kan, dia jadi gemuk dan bulu jadi kembang dan panjang. Sekarang manja giler!

Satu lagi factor penting... ialah makanan. Kucing saya yang baru beranak banyak gugur bulu. Dari long hair macam shorthair pula sebab masa dia menyusu anak dia ambil segala zat dia. Dan juga masa tu saya tak tau nak bagi makanan yang tinggi protein tu yang jadi macam tu. Dah dekat setahun lebih lepas dia beranak saya banyak usahakan nak pulihkan keadaan dia. Bagi makan kitten food dan fish oil. Sekarang dia dah gemuk kembali dan bulu dah mula tumbuh ngan lebat dan panjang. Ketara nampak bezanya!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #16  
Old 05-02-2010, 08:26 AM
asmaradonat's Avatar
asmaradonat asmaradonat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Location: jb
Posts: 82
Rep Power: 12
asmaradonat is on a distinguished road
Default Re: Kiki

wah... mmg mengancam kiki u tu...

kucing klu setelah dimandulkan mmg akan tembam n manja dgn org pasal dah xde nk gatal cari awek/pakwe. tp macam manusia gak kucing ni ada personaliti masing2... suka org ni... kureng ng org tu...
Reply With Quote
  #17  
Old 05-03-2010, 06:09 PM
shakyhand shakyhand is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
shakyhand is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Kiki dipaksa bergambar dengan orang kedua yang paling dia menyampah....

Reply With Quote
  #18  
Old 05-03-2010, 08:58 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: Kiki

memang makin gebu pun...
Reply With Quote
  #19  
Old 05-04-2010, 03:05 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kiki

ades!! Tak blh nak tahan ketawa tgk gambar ni.Kiki punyalah pjg muncung.menyampah sgtlah tu. sapa ni yg dia menyampah sgt tu??

Quote:
Originally Posted by shakyhand View Post
Kiki dipaksa bergambar dengan orang kedua yang paling dia menyampah....

Reply With Quote
  #20  
Old 05-04-2010, 09:29 PM
shakyhand shakyhand is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
shakyhand is on a distinguished road
Default Re: Kiki

Ni gambar anak dara saya yg kedua... yg dia paling menyampah ye lah anak lelaki saya... pasal dia orang ni asyik nak peluk2 dan cium2 dia... tu yg paling kiki menyampah tu...

Yang paling dia sayang ialah mem saya... saya pon tak paham... sepanjang saya kawin ngan mem ni... kucing ni memang pantang dia... tengok pon tak boleh... sampai jer kat kiki.. terus cair.... kiki pun tak boleh nampak mem... terus terlentang bergolek2.... saya jatuh no. 2
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kiki, Lala dan Choco prinz38i Cat TV and Photos 23 03-14-2010 01:09 AM
Urgent help needed Kiki Lost in car accident pyton Cats & Kittens 16 06-16-2009 01:10 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.