Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-24-2010, 02:00 PM
hana hana is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 25
Rep Power: 0
hana is on a distinguished road
Default PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Hye...Saya ni dah lama sangat cari kucing persian warna PURE WHITE, x semestinya pure breed taw... (ade cert ke, x ke....Ok je...), tak de campur kaler lain dan flat face. tapi jarang betul saya jumpa...tak dijodohkan dengan saya kot...
So, nak mintak jasa baik anda semua kalau boleh tolong bagitau saya kat mana boleh cari erk?
Flat face (bkn mix), pure white. manalah tahu, ada kawan-kawan yang nak jual ke...kat mana2 pet shop ade ke...
kalau boleh....nak tahu harga sekali...bukan apa...saya ni baru keje...so baru je nak simpan2 duit, so nak tahu lah harga dia...mampu ke tak...
kalau boleh nak baby lagi sebab nak bela dia sendiri...dan kalau dewasa pun nak yang BELUM NEUTER sebab saya nak breed...
Agak-agak senang ke nak dapat sepasang kucing flat face, pure white, breedable...dengan harga yang mampu dimiliki?
Thanks ek...harap-harap ade yang boleh bantu...


Pictures ni contoh je...tak de la demand yang sampai macam ni...sebab tak mampu nak bayar pun....just nak tunjukkan lbh krg cam ni la maksud sy....
asalkan kemek dan putih, OK!!!!








Last edited by hana; 06-25-2010 at 02:02 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-24-2010, 02:42 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

First of all, i don't think there is a pure white persian (with cert) in any persian catteries in Malaysia so far..so, it means that, there is no chance for u to get a white flat face kitten (with cert)...
If mix breed, banyak...
If u insist nak purebreed, i suggest u to survey kat negara2 seblah kita seperti Thailand. they have lots tp harga bleh cecah rm10k seekor..u xnak yg neuter, means u nak breed...u nak breed, means u nak jd breeder yer?u nak buka cattery sendiri?

local persian (with cert) pon i think leh cecah rm3000-5000 each..not really sure. it will cost u lots of money lah...need to consider lots of things before u decide to have your own cattery...good luck!
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #3  
Old 06-24-2010, 03:33 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

last year ada tengok sum breeder kat indonesia (registered cattery web).. for a female intact especially.. is quite expensive..close to RM10,000 kalau tak salah ( bila dah convert ke RM)

Betul DJNAz kata..its all about money when buying and also money after buying also..

Pikirkanlah

p/s bila i baca balik explaination you.. you letak gambar kucing tueh tapi u kata 'taklah demand macam nie'..tapi you state you nak flat face and pure white.. that IS flat face and pure white, memang macam tue... i fening..huhu
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #4  
Old 06-24-2010, 03:47 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Kat belakang umah aku ada nampak satu ekor kucing bulu putih, neighbour punyer ... dia tak kembirikan ... asyik buat kacau sembur merata-rata buat busuk dan samseng cari gaduh .... nanti aku ambik frying pan pukul penyetkan muker dia dan kasi kepada Hana free of charge, kay?
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #5  
Old 06-24-2010, 03:51 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Kat belakang umah aku ada nampak satu ekor kucing bulu putih, neighbour punyer ... dia tak kembirikan ... asyik buat kacau sembur merata-rata buat busuk dan samseng cari gaduh ....
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #6  
Old 06-24-2010, 04:06 PM
Baby Baby is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 60
Rep Power: 11
Baby is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Hye hana, minat persian ye.. Tp klu hana nk yg pure mmg mahal la.. Mcm yg lain2 ckp.. Tp klu mix mayb ada.. Xpe nt bby tlg tnyakn kt petshop yg slalu g tu.. Coz diorg ada farm n breed kucing sndri.. Mcm2 ada.. Nt klu ada bby amekkn gmbr.. Okey..
Reply With Quote
  #7  
Old 06-24-2010, 04:18 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Quote:
Originally Posted by Baby View Post
Hye hana, minat persian ye.. Tp klu hana nk yg pure mmg mahal la.. Mcm yg lain2 ckp.. Tp klu mix mayb ada.. Xpe nt bby tlg tnyakn kt petshop yg slalu g tu.. Coz diorg ada farm n breed kucing sndri.. Mcm2 ada.. Nt klu ada bby amekkn gmbr.. Okey..
baby,

our point here is not about the money. Bukan pasal duit.. You mungkin nak browse around petfinder lama sket kot baru you paham. Selalunya kalau newbie yang tanya pasal purebreed nieh, most of us dah tahu why.. sbbnyer ramai yang masih tak paham komitmen tenaga, duit muit dan macam2 lagi. tue pasal orang tak berapa encourage ( especially first cat) .. then you lak masuk bagi opinion camtue..adeyy ka kalau nak ikutkan mix breed, owner dalam pf ( most of us semua ada kucing kan..) nieh leh bagi u free pun ( itu pun kalau u ada good reputation and goo drelationship and a good animal lover too)..orang percaya and you might end up dapat kucing( with good breed) free..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #8  
Old 06-24-2010, 04:38 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Hana,

awak betul2 serius nk pure white flat face cat??

i guess before u made this decision u already do the research about pure white flat face cat. not only about the price..

Sebab setahu saya, susah nak jaga dan maintain pure white flat face cat nie..

flat face cat mata akan selalu berair.. sebab kedudukan mata dan hidung diorg selari.. Jadi kena selalu cuci mata..

Bulu putih bersih dan panjang agak susah ntk maintain..
Kalau tak dijaga dengan baik, bulu putih bersih ni akan bertukar menjadi kekuningan..
Kucing bulu panjang perlu di sikat setiap hari untuk mengelakkan bulu bergumpal.

Saya harap awak dh bersedia dengan semua ilmu ni sebelum decide untuk bela pure white flat face cat.

one more thing, ni dari pengalaman saya..
bulu kucing senang melekat dibaju dan perabot rumah..
Lagi2 bulu putih, akan jelas kelihatan..

Awak bersedia untuk vacum rumah setiap hari??
Sebab ini yg perlu saya buat.. Suami saya alah pada bulu kucing..
rutin wajib saya untuk vacum keseluruhan rumah setiap hari sedangkan kucing saya seekor short hair orange dan seekor semi long hair tabby..

Reply With Quote
  #9  
Old 06-24-2010, 04:54 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Hana,

awak betul2 serius nk pure white flat face cat??

i guess before u made this decision u already do the research about pure white flat face cat. not only about the price..

Sebab setahu saya, susah nak jaga dan maintain pure white flat face cat nie..

flat face cat mata akan selalu berair.. sebab kedudukan mata dan hidung diorg selari.. Jadi kena selalu cuci mata..

Bulu putih bersih dan panjang agak susah ntk maintain..
Kalau tak dijaga dengan baik, bulu putih bersih ni akan bertukar menjadi kekuningan..
Kucing bulu panjang perlu di sikat setiap hari untuk mengelakkan bulu bergumpal.

Saya harap awak dh bersedia dengan semua ilmu ni sebelum decide untuk bela pure white flat face cat.

one more thing, ni dari pengalaman saya..
bulu kucing senang melekat dibaju dan perabot rumah..
Lagi2 bulu putih, akan jelas kelihatan..

Awak bersedia untuk vacum rumah setiap hari??
Sebab ini yg perlu saya buat.. Suami saya alah pada bulu kucing..
rutin wajib saya untuk vacum keseluruhan rumah setiap hari sedangkan kucing saya seekor short hair orange dan seekor semi long hair tabby..

Kawan dah cakap terang-terang dia mahu untuk tujuan breeding, tak mention simpan utk sendiri, sayang-sayang dan jaga ... jadi mungkin tak relevan la kesusahan atau risiko yg disebut tu kot ...
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #10  
Old 06-24-2010, 05:00 PM
hana hana is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 25
Rep Power: 0
hana is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

ADUS!!!!!

Bile dgr je sume tu...lemah semangat je rasa...10 K??? huhuhuhuhu
Mau jugak kena kejar mak ngan kayu nih...

Erm...Saya ni baru je nak bela kucen yang cantek2 skit... Nak kata bukak catery tu tak la...jauh sekali...

Sendiri nak bela je...nak dapat baby flat face kitten yang kita breed sendiri...

Sebelum ni bela jugak, skrang pn ada lagi...tapi color la...dan mix. Minat pure white n flat, tu yang nak usahakan cari...

Tapi kalau harga mcm tu, mmg tak mampu la...

Lagipun saya ni 'jahil' skit pasal kualiti kucen ni...asal kenan kat mata, ok je....So mcm teraba-raba jugak nak mencari yang sesuai dengan harga...

Ingatkan ade yang flat face, pure white around 2k...tak gemuk, x gebu, x de cert pun x pe...huhuhuhuhu

Last edited by hana; 06-24-2010 at 05:06 PM.
Reply With Quote
  #11  
Old 06-24-2010, 05:01 PM
Baby Baby is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 60
Rep Power: 11
Baby is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
baby,

our point here is not about the money. Bukan pasal duit.. You mungkin nak browse around petfinder lama sket kot baru you paham. Selalunya kalau newbie yang tanya pasal purebreed nieh, most of us dah tahu why.. sbbnyer ramai yang masih tak paham komitmen tenaga, duit muit dan macam2 lagi. tue pasal orang tak berapa encourage ( especially first cat) .. then you lak masuk bagi opinion camtue..adeyy ka kalau nak ikutkan mix breed, owner dalam pf ( most of us semua ada kucing kan..) nieh leh bagi u free pun ( itu pun kalau u ada good reputation and goo drelationship and a good animal lover too)..orang percaya and you might end up dapat kucing( with good breed) free..
Hye nurkasih, I knw kt sini bkn pasal duit.. N I pn bkn nk jual kucing... I juz nk bg idea kt hana.. Coz mayb other than dia nk pure flat face ada lg yg cntk.. Juz nk bg dia overview cm mane kucing2 pth lain slain flat face.. Yg lg sng nk didapati.. Who knws sy pn bleh dptkn free utk hana.. Cm u ckp based on good relationship.. Mane tau sy nk bg peluang kt hana.

Lgpn mcm ckp yana.. Maintenance utk flat face ni mmg ssh.. Stiap hari kne bsihkn ape sume.. So sy mmg xsuggest coz perlu komitmen & kos tinggi..

Mayb im still new here.. Tp bkn la sy xtahu ape tujuan PF.. Join pf pn coz bru nk commercial kn diri la kate kn.. Sblm ni jadi pemerhati je.. Myb u got me wrong.. Sory
Reply With Quote
  #12  
Old 06-24-2010, 05:04 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Quote:
Originally Posted by Baby View Post
Hye nurkasih, I knw kt sini bkn pasal duit.. N I pn bkn nk jual kucing... I juz nk bg idea kt hana.. Coz mayb other than dia nk pure flat face ada lg yg cntk.. Juz nk bg dia overview cm mane kucing2 pth lain slain flat face.. Yg lg sng nk didapati.. Who knws sy pn bleh dptkn free utk hana.. Cm u ckp based on good relationship.. Mane tau sy nk bg peluang kt hana.

Lgpn mcm ckp yana.. Maintenance utk flat face ni mmg ssh.. Stiap hari kne bsihkn ape sume.. So sy mmg xsuggest coz perlu komitmen & kos tinggi..

Mayb im still new here.. Tp bkn la sy xtahu ape tujuan PF.. Join pf pn coz bru nk commercial kn diri la kate kn.. Sblm ni jadi pemerhati je.. Myb u got me wrong.. Sory
owhh kalau camtue baguslah.. better still, you dah lama memerhati..then you might realize yang kita ada button untuk pm ( private messaging)

There Baby.. kan dah ada ornag nak bagi kat you free. baby tue dah nak bagi kat u free... 'buat ja good relationship'..sayer nak komercialkan diri sayer ( hahaha).. tapi sayer takder kucing nak bagi ..kalau saya bagi pun, saya rasa dah cukup kenal kot kat sapa yang nak bagi..huhuhuhu


p/s tak semua flat face tue berair hidung/mata..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #13  
Old 06-24-2010, 05:10 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
p/s tak semua flat face tue berair hidung/mata..

i cuma nak dia tahu ada kemungkinan dpt flat face yg berair hidung dan mata..
Macam Nurkasih cakap tadi, i nak cik Hana paham pasal komitmen tenaga dan duit..
Reply With Quote
  #14  
Old 06-24-2010, 05:13 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post

i cuma nak dia tahu ada kemungkinan dpt flat face yg berair hidung dan mata..
Macam Nurkasih cakap tadi, i nak cik Hana paham pasal komitmen tenaga dan duit..
kalau dah invest 10k illiyana.. good breeder and with CFA cert.. takder masalah nieh.. ini orang yang breed untuk kualiti punyer.. takder nyer nak untung .. dulu pun I jahil jugak, and those around here yang 'educate'kan jugak..

__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #15  
Old 06-24-2010, 05:18 PM
hana hana is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 25
Rep Power: 0
hana is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Kucen free??? hehehehe...cam best je....

Lau ade pic tue, bleh je bagi tgk ek, Baby.

Nurkasih...erm...tetibe terduduk kejap...mampu ke sy nie??? Rasanya klau cam tu...kena pikir balik la...

Komitmen...dan duit....
Reply With Quote
  #16  
Old 06-24-2010, 05:45 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Quote:
Originally Posted by hana View Post
Kucen free??? hehehehe...cam best je....

Lau ade pic tue, bleh je bagi tgk ek, Baby.

Nurkasih...erm...tetibe terduduk kejap...mampu ke sy nie??? Rasanya klau cam tu...kena pikir balik la...

Komitmen...dan duit....
Kadang2 orang marah saya kata "napa ingat kami tak mampu ker"..camtue lah lebih kurang..

geng2 kat sini cuma nak bagi insight jer.. ini bukan sebab flat face tapi lebih kepada bulu panjang.. komitment..is such a big word.. komitment nieh maksudnya you ready nak jaga till the end.. every clinic fees / every grooming tools/ every balanced and good meal... bukan macam hangat2 tahi ayam..kang comel je seronok la jaga.. tang malas..biarkan ja.. t bila kucing sakit, mulalah tak suka.. bila bulu dia jatuh merata, t kanga da orang yang nak kena asthma.. and bla bla bla.. kalau u baca mana2 buku pasal kucing pun, dia ada cakap pasal kucing bulu panjang dia kena grooming selalu.. kalau u nak pure white pun, kalau tak jaga akan kuning juga bulunya..

kalau nak tahu try tanya kak adamyala yang ada Adam dier tueh ( rasanya putih Adam tue) and flat face.. berapa banyak yang masa/duit nak invest nak retain dier..

and most of us here are trying to be nice, cakap indirectly hopefully ornag paham with a few cue words here and there.. sbb tue digalakkan u baca most thread. Tapi seems jadi silent reader pun tak membantu, itu no commentlah..

itu ajerlah.. kang sayer popular kang ada orang marah.. kan post nieh dikata nak promote diri pulak
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #17  
Old 06-24-2010, 06:16 PM
Baby Baby is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 60
Rep Power: 11
Baby is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
owhh kalau camtue baguslah.. better still, you dah lama memerhati..then you might realize yang kita ada button untuk pm ( private messaging)

There Baby.. kan dah ada ornag nak bagi kat you free. baby tue dah nak bagi kat u free... 'buat ja good relationship'..sayer nak komercialkan diri sayer ( hahaha).. tapi sayer takder kucing nak bagi ..kalau saya bagi pun, saya rasa dah cukup kenal kot kat sapa yang nak bagi..huhuhuhu


p/s tak semua flat face tue berair hidung/mata..
Tau ada PM.. Tp xda ape yg nk di PM kn lg.. Coz sy juz ckp nk tlg tgk2 kn if ada la.. Bkn trus nk bg.. Pn blm sure ada kn.. Coz hana nk sumer pth.. So mayb kebarangkalian tu kurang... Sy pn xtgk lg.. Xtau la ada ke x.. N ada jgk kwn sy yg dia hanya bela kucing wane pth sahaja.. N persian.. So bleh la tlg tgk2 kn.. If ada bru sy PM hana..
Bout commercial tu byk mksd bkn nk famouskn diri ke ape.. Bleh jd utk tlibt lbh dlm forum ni so that byk yg boleh dipelajari.. Sbb sblm ni tgk je.. So sy pn xtahu ape yg kte wt slame ni betul ke x.. Then bile da join. Boleh bkongsi idea, pengalaman, pendapat n sbgainya..

Nmpknya sy rasa pbcingan kte ni da mcm nk ke arah lain ni.. Kang da lari topik kang susah..

To hana,
If ada bby bgtau ok. Tu pn klu ada. im nt promise u anythng.. If kwn bby ada ke let u guys deal sendri.. Anythng I PM u ye?.. Dlm pada tu try jgak tanya kt otai2 kt PF nie..
Reply With Quote
  #18  
Old 06-24-2010, 07:20 PM
notylily notylily is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
Rep Power: 0
notylily is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

try carik kat mudah.my ja.byk kucing persian yg flat face, comel2 je.hariga xlah mahal mane tp mampu la nk bayar! hope it helps.
Reply With Quote
  #19  
Old 06-24-2010, 10:53 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

I have a white DLH (flat nose) cat
He is very big boned and gets dirty very fast because he is white and not neutered yet so his tail gets oily very fast

Yup memang betul apa you kata Hana... mata kucing i nie selalu berair.... pagi dan petang kena clean. Dah tu senang stain sebab dia putih. Every two weeks kena mandikan tau

Tapi kucing Exo saya yang penyek tak macam tu pula padahal hidung dia selari ngan mata. Hairan la
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 06-24-2010 at 11:32 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 06-25-2010, 01:10 AM
asmaradonat's Avatar
asmaradonat asmaradonat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Location: jb
Posts: 82
Rep Power: 12
asmaradonat is on a distinguished road
Default Re: PURE WHITE FLAT FACE PERSIAN - boleh tolong saya carikan tak???

hi hana..

saya Dee from jb. saya pernah breed white persian tapi dah di jual.

at the moment no luck getting another white kitten so far.

ni pic white persian yang saya maksudkan.

http://www.petfinder.my/pets/12266/

Last edited by asmaradonat; 06-25-2010 at 01:30 AM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
male flat face kitten dicari.. hidyrabdullah Cats & Kittens 12 03-10-2010 07:33 PM
tolong saya,saya dh buntu.. rock Health, Disease & Diet 52 12-13-2009 04:27 PM
Pure White.... REMYku Jobs & Vacancies 4 11-08-2009 05:36 AM
tolong saya,saya dh buntu.. rock Vets & Docs Reviews 10 08-16-2009 12:05 AM


All times are GMT +8. The time now is 04:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.