Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-04-2010, 11:42 PM
kucing_comel kucing_comel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
kucing_comel is on a distinguished road
Default Cfa show picc suck-to much politic-

SOry to say that.i went to the show and it so frustrated.NO VETTING IN.LATE START.for today just FINISH BY 10PM..what the heck???ape bezanya show nie dengan show mcfa di empire mall dulu??2X5 jer..and the most worse thing is seems like the organization controlling the judge..so pathetic.nothing much to say.conclusion is this show is very suck,mismanage organised and sgt mengecewakan. laen kali jangan kutuk show orang kalau diri sendiri pun xmampu nak buat yang lebih baik..mcm meludah terkena muka sendiri.
  #2  
Old 12-05-2010, 10:47 PM
catwoman catwoman is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 11
Rep Power: 0
catwoman is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

Hi Kucing comel.. aku pun nak meluahkan perasaan tak puashati ni. aku ni bukanlah seorang penyerta dalam cat show tersebut.. tak mampu nak beli kucing2 gebu yg diimport dari luar negara. tadi aku ada pegi tengok cat show tu.. ingatkan masuk free, rupanya berbayar kalau nak masuk ke dewan tu. Rasanya berbaloilah dgn rm5 tu dapat tengok dgn lebih dekat lagi kucing2 tu tapi hampeh, semua kucing2 tu duk dalam tent yg gelap dan susah nak lihat dgn lebih jelas. kalau nak tengok pun masa kucing2 tersebut dalam ring masa judge tengah mengadil kan kucing2 tu. tak berbaloi betul lah.. menyesal pun ada. kalau aku tahu camni.. lebih baik aku pegi tengok cat show kat MAHA.

MENYESAL SANGAT!!

dgr citer, ada permainan politik gak dalam cat show ni..
  #3  
Old 12-05-2010, 11:31 PM
kucing_comel kucing_comel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
kucing_comel is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

Quote:
Originally Posted by catwoman View Post
menyesal pun ada. kalau aku tahu camni.. lebih baik aku pegi tengok cat show kat MAHA.

MENYESAL SANGAT!!

dgr citer, ada permainan politik gak dalam cat show ni..
hahaha tau pun..konon2 ingatkan boleh la orang yang tidak tahu mengenai kucing atau baka kucing ni menambah pengetahuan.tapi tidak.selain banyak owner kucing yang berlagak dan sombong dekat dalam tu.rase menyesal sangat kan bayar rm5. walaupun tidak mahal sangat tapi sangat tidak berbaloi.
hahaha masa aku dekat sana.banyak kedengaran di sana sini yang pihak penganjur main banyak politik.kesian bila dengar orang2 yang jadi mangsa politik kucing mereka.untuk memastikan kucing mereka menang,sanggup menggunakan tektik kotor..haha xpayah nak dedahkan nama..semua peserta tau sapa gerangan orangnya..yang penting kucing dia MESTI menang ok.so kucing yang sama breed dengan orang tu memang akan jadi mangsa politik..ish ish kesian
  #4  
Old 12-05-2010, 11:52 PM
hidyrabdullah hidyrabdullah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 53
Rep Power: 11
hidyrabdullah is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

helo~..sy seorang yg xpernah pun join cat show..pg pun xpernah walau sekali...

dah plan dah aritu..mula2 kat tropicana mall....xjadi..

pastu plan lagi...nak pg maha n picc..tp still xjadi jgk..

mula2 rasa sedih la jgk sbb terpaksa cancel plan last last minute.

tp kan..tuk dua dua cat show..cat tropicana n picc ...hurm..ada je yg xkena...yg tu kata yg ni...yg ni kata yg tu...pelik..

saya nak tnya la kan..sbg org yg xpernah join n sngt la x arif pasal cat show ni...

mmg perlu ke mcm tu?maksudnya...perlu ada kata mengata...tuduh menuduh..?

betul ke cat show ni just untuk tunjuk kehebatan individu bukan untuk menghargai kecantikan kucing??

bg pendapat saya yg baru ni..bila dah terlalu banyak sngt -ve dari +ve cat show ni..apa kata mansuhkan saja apa apa jenis cat show di malaysia ni...

kesian...hang tuduh aku..aku tuduh hang..sampai bila pun xabis...yang tu buat xkena..yang ni buat pun xkena...kesian la...dan yang dok gaduh2 tu...yang org ada nama dalam dunia cat show ni...

saya sbg orang baru...memang rasa keliru dan serba salah..xtahu nak dgr sapa...yg kiri atau yg kanan....dua dua lebih kurang sama...

skang saya rasa...cat show ni bukan lagi tempat yang menyeronokkan bagi sesetengah individu...

* ini hanya pendapat dan persoalan dari seorang pencinta kucing yang masih dalam kekeliruan dan masih dalam kesamaran tentang hala tuju cat show dimalaysia ni...
  #5  
Old 12-06-2010, 12:07 AM
kucing_comel kucing_comel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
kucing_comel is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

saya pun sedih dengan senario cat show di Malaysia,walaupun baru 4-5 tahun involve dalam dunia kucing ini..
dan kalau saudara/saudari hydir dah lama dalam bidang nie,tahu la macamana semuanya terjadi..
yang sedihnya,kita join/visit show untuk dapatkan keseronokan..
tapi bila jadi macam ni,tak bagus la..
bagi yang ada kucing pedigree,catshow memang penting untuk mereka..
tapi dah disalah gunakan oleh sesetengah pihak yang nak nama naik dengan cepat atau masyhur dalam sekelip mata..
jadi,kat sini la bermulanya tak seronok..
mereka mula main kotor untuk memastikan mereka berada diatas..
otai2 semua tahu pasal benda ni dan juga pelakunya..
itu untuk yang ada pedigree la yer..sebab,pedigree ni harga bukan ratusan ringgit..harap ada yg faham apa yg cuba saya sampaikan..

*apa yang cuba di beritahu disini ialah - jangan kutuk or condemn catshow orang lain,kalau diri sendiri punya show pun tak sempurna..
disebabkan orang2 macam ni la catshow jadi hilang seri..
mana2 kelab pun akan berhadapan dengan masalah bila ianya berkaitan dengan show..
so pandai2 la firkir..
ini bukan thread untuk mempertikaikan catshow or what..
just untuk bagi orang2 buka mata..supaya boleh melihat dengan jelas apa sebenarnya yg berlaku pada dunia catshow di malaysia..

just my two cents..
  #6  
Old 12-06-2010, 12:12 AM
nekonekoji nekonekoji is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 14
Rep Power: 0
nekonekoji is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

Hi,

I went to the CFA show, and what I can say that I'm satisfied with the show and the space and how the show running.

As about the cat, I think that its owner of the cat decision if they want to let public touch their cat or not. I'ts stated that a Cat Competition not Cat Exhibition.

As for kucing_comel or ryoko_deichi or kyoko_kiddo please don't feel so sad if your cat didn't enter the show. Even if you enter other show, visitor also can't touch the cat what. If you don't satisfied with CFA show, don't go to the show again, just go to other show such as TICA (don't know will have) or FiFe.

So far I'm enjoying the show very much, which is true 12 ring show with 12 different judge. Kudos to organizer
I do respect CFA and FiFe show in Malaysia, but I don't respect MCFA show (You know why).


Just my 2 cent

Last edited by nekonekoji; 12-06-2010 at 12:32 AM.
  #7  
Old 12-06-2010, 01:51 AM
hidyrabdullah hidyrabdullah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 53
Rep Power: 11
hidyrabdullah is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

owh men...see...just now saya bg pendapat dan pertanyaan...

dah macam ni plak...come on guys...jangan la gaduh2..tunding jari tunding segala....peace2...kasihani la kami yang baru2 ni...we love cat dowh~
  #8  
Old 12-06-2010, 09:22 AM
catwoman catwoman is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 11
Rep Power: 0
catwoman is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

lagi satu aku nak bagi tau... owner kucing2 yg menyertai cat show tersebut kebanyakkannya sombong2 TAK MESRA ALAM LANGSUNG.

rasanya cat show baru2 ni yg diadakan di tropicana mall lagi best. selain dapat melihat dgn jelas kucing2 yg dipertandingkan, aku pun boleh berposing dgn kucing2 dorang. masuk free jer.. ni dahlah berbayar rm5.. nak sentuh kucing dorang pun jeling semacam. next time buat jer cat show tertutup. aku cuma meluahkan perasaan yg tak puashati jer.
  #9  
Old 12-06-2010, 11:52 AM
kucing_comel kucing_comel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
kucing_comel is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

Quote:
Originally Posted by nekonekoji View Post
Hi,

I went to the CFA show, and what I can say that I'm satisfied with the show and the space and how the show running.
. If you don't satisfied with CFA show, don't go to the show again, just go to other show such as TICA (don't know will have) or FiFe.
I do respect CFA and FiFe show in Malaysia, but I don't respect MCFA show (You know why).


Just my 2 cent
Dear miss or mr nekonekoji(im not intend to investigate who you are,waste time like you do)
Im not complaint anything about the show space or what...yes i admit the space is so big and comfortable..
About how show running, i think maybe only certain people with certain breed will satisfy that..maybe you dont know what happened..

As i said,i heard a lot of people are not satisfied not because of space or how the show running..
Its a bout trick and all the dirty politic behind the show..
And for you to know, all of people like us is not "kaki pengampu"like some people does.(i think you know what i mean)
Im here just voice out my and some of others feeling towards show..

What we all going to do is to make complaint to CFA..
And yes for sure im not join anymore CFA show in MALAYSIA(hopefully there is no politic also in CFA show in our neighbours country even we heard the same thing about those same group)

We just want to join the show and enjoy the show but not interested in those POLITIC in it.
  #10  
Old 12-06-2010, 12:45 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 11
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

Kalau nak enjoy... pergi show HHP 19 Dec ni. Show HHP ni tak ada points nak rebut2!, tak ada cats yang tak boleh disentuh! (but please ask permission dari owner dulu k...), show tents are not allowed! (bukanlah show kalau tak nak bagi orang tengok.... hehe), lagi banyak aktiviti suka-suka!, lagi banyak hadiah! owner semua peramah! lg banyak kucing comel2 untuk adoption!.. hehehe, and lepas tu boleh shopping2 kat The Mall....

And Yang Paling Penting : No Politics! Just Show and Enjoy!

Last edited by catshowhhp; 12-06-2010 at 05:50 PM.
  #11  
Old 12-06-2010, 01:01 PM
kucing_comel kucing_comel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
kucing_comel is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

Quote:
Originally Posted by catshowhhp View Post
Kalau nak enjoy... pergi show HHP 19 Dec ni. Show HHP ni tak ada points nak rebut2, tak ada pedigree cats yang tak boleh disentuh, takda khemah yang tak boleh orang nak tangok kucing dalam, lagi banyak aktiviti suka-suka, lagi banyak hadiah! owner semua peramah! lg banyak kucing comel2 untuk adoption hehehe and lepas tu boleh shopping2 kat The Mall.... hehehe

And Yang Paling Penting : No Politics! Just Show and Enjoy!
Yes! I will go there..
Kudos to red words..
  #12  
Old 12-06-2010, 09:13 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

Dear kucing comel,

To post a thread in the Events forum, the thread must be an announcement about an event that will take place some time in the future, with the date, time and venue.

As such, your thread has been moved to the Coffee Room forum, a more appropriate forum in view of the contents of the thread.
  #13  
Old 12-07-2010, 02:54 AM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 11
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

Quote:
Originally Posted by hidyrabdullah View Post
helo~..sy seorang yg xpernah pun join cat show..pg pun xpernah walau sekali...

dah plan dah aritu..mula2 kat tropicana mall....xjadi..

pastu plan lagi...nak pg maha n picc..tp still xjadi jgk..

mula2 rasa sedih la jgk sbb terpaksa cancel plan last last minute.

tp kan..tuk dua dua cat show..cat tropicana n picc ...hurm..ada je yg xkena...yg tu kata yg ni...yg ni kata yg tu...pelik..

saya nak tnya la kan..sbg org yg xpernah join n sngt la x arif pasal cat show ni...

mmg perlu ke mcm tu?maksudnya...perlu ada kata mengata...tuduh menuduh..?

betul ke cat show ni just untuk tunjuk kehebatan individu bukan untuk menghargai kecantikan kucing??

bg pendapat saya yg baru ni..bila dah terlalu banyak sngt -ve dari +ve cat show ni..apa kata mansuhkan saja apa apa jenis cat show di malaysia ni...

kesian...hang tuduh aku..aku tuduh hang..sampai bila pun xabis...yang tu buat xkena..yang ni buat pun xkena...kesian la...dan yang dok gaduh2 tu...yang org ada nama dalam dunia cat show ni...

saya sbg orang baru...memang rasa keliru dan serba salah..xtahu nak dgr sapa...yg kiri atau yg kanan....dua dua lebih kurang sama...

skang saya rasa...cat show ni bukan lagi tempat yang menyeronokkan bagi sesetengah individu...

* ini hanya pendapat dan persoalan dari seorang pencinta kucing yang masih dalam kekeliruan dan masih dalam kesamaran tentang hala tuju cat show dimalaysia ni...
idir..rase nye xyah mansuh2 ni..shah stakat ni enjoy je any show..semua show ade kelemahan...tp betul gak kate pembuka thread ni kate..xyah nak blame2 psal show org len..klau rase certain club tu tidak elok..join je club lain..
xyah samar2 dir..buat apa kita nak gaduh-gaduh pasal kucing..kucing kita happy je dekat rumah..apakata hhp show buat pulak kat belah utara..ramai gak hhp lover kat sana..
  #14  
Old 12-07-2010, 01:16 PM
kucing_comel kucing_comel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
kucing_comel is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

thx shah for see my points.

before this show..i heard so much negative things bout them same like i heard bout they condemn other show.but after their show..seems like 2x5 bu the different is they have a big space and comfortable place.but the worse part is.TOO MUCH POLITIC..many people are being sabotaged especially if you have THAT breed.

before that i do respect those people because they have name and good at it and i thought they are more transparent but i was wrong..they even worse than that..at the show i meet so many THAT breed owner are dissapointed with the organizer.

that is my last time join cfa show in malaysia.but what im worry about is,there is still lot of people say if you go to the neighbors country for cfa show and you bring THAT breed,(especiallly when they see your cat are good than wat they have),there will try to do anything to cross you and i've got info that its really happend before.so scared and sad..

some ""otai"" i've met at the show said,""if you have THAT breed in Malaysia,there will always cloudy and rainy day for because even you cat are good enough,they will try to knock you down in show"".even ""otai"" already mention this, so there is no doubt anymore beside its proven many time before.so sad with this scenario
  #15  
Old 12-07-2010, 07:15 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

I was there, and it was a 12-ring show....6 rings x 2. I checked my photos and the judges were:-

1. Dennis Turner
2. Sheila Mizzi
3. Julia Nicholls
4. Patricia Jacobbeger
5. Theresa Imboden
6. Diana Rothermel
7. Pam Delabar
8. Allan Davies
9. Walter Hutzle
10. Gary Veach
11. Rod U'ren
12. one whose name I do not know as the poster had fallen....see photo attached
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1040097.JPG
Views:	409
Size:	250.0 KB
ID:	10442  
  #16  
Old 12-08-2010, 12:33 AM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 11
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

Quote:
Originally Posted by blackie007 View Post
I was there, and it was a 12-ring show....6 rings x 2. I checked my photos and the judges were:-

1. Dennis Turner
2. Sheila Mizzi
3. Julia Nicholls
4. Patricia Jacobbeger
5. Theresa Imboden
6. Diana Rothermel
7. Pam Delabar
8. Allan Davies
9. Walter Hutzle
10. Gary Veach
11. Rod U'ren
12. one whose name I do not know as the poster had fallen....see photo attached
argh! russel was there! im dying to see his queen!
  #17  
Old 12-08-2010, 09:49 AM
catwoman catwoman is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 11
Rep Power: 0
catwoman is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

lah.. tak sangka politik kotor dorang lagi teruk. betul ker apa yg kucing comel katakan tu?? kalau camtu, tak payahlah nak masuk cat show CFA ni kalau organiser jer yg conquer show tersebut. tulah.. mengkritik show orang lain memang pandai, tapi show sendiri lagi teruk dengan politik kotor.

aku rasa cat show yg dianjurkan mcfa, fife dan baru2 ni hhp national show lebih jauh baik dari show yg dianjurkan cfa ni. dahlah kene bayar rm5 tapi tak berbaloi langsung. yg aku tak tahan tu owner kucing2 ni yg sombong dan perasan dengan kucing2 import dorang tu.

betullah kata orang... kucing2 tempatan jugak yg lebih MESRA ALAM dari kucing2 import yg SOMBONG yg tak reti bahasa MELAYU.. hehehehehe...
  #18  
Old 12-08-2010, 11:29 AM
kucing_comel kucing_comel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
kucing_comel is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

no need to guess la because all people who involve in cat show especially who have MAINE COON breed knew who behind this and why they keep sabotaged others MAINE COON.
just one thing, they know their maine coon are not good enough and coward..
thats why they keep sabotaged other maine coon from enter the show..
so sad and phatetic.

if all of you dont believe it,try to change your favourite breed into maine coon then participate into CFA show.you will believe what i say because on that show i've met many people who had maine coon have problem either with the registration or when judging time.

THE ONLY who facing this problem is MAINE COON OWNER..thats why other peoples with other breed assumed that the show is successfull..yes i admit in term of space,how show running(not really well,no vetting in,finish at 10 pm first day),is good but sad too much dirty politic in it.
  #19  
Old 12-08-2010, 11:46 AM
monti_ku monti_ku is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 12
Rep Power: 0
monti_ku is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

apa bukti yang dia khasnya yang ada Maine Coon breed ni main politik?
  #20  
Old 12-08-2010, 11:49 AM
kucing_comel kucing_comel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
kucing_comel is on a distinguished road
Default Re: Cfa show picc suck-to much politic-

you buy a show quality maine coon and join cfa show especially in malaysia and neighbors country..you will see and even feel it
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
YBIM cat show binbin Events 24 07-08-2010 12:14 AM
The Show Lenka June Music 11 08-11-2009 09:50 PM
MCC International Cat Show - 21 Dec 08 abgraldo Events 82 12-25-2008 09:04 PM
Cat show in kuantan, 22 nov. abgraldo Events 42 11-24-2008 12:51 PM
Who wants to attend Cat Show? blackie007 Coffee Room 152 09-01-2008 09:19 AM


All times are GMT +8. The time now is 12:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.