Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-19-2009, 07:07 PM
fazya's Avatar
fazya fazya is offline
Kakak Oyen
 
Join Date: Jan 2009
Location: KL-Putrajaya
Posts: 15
Rep Power: 0
fazya is on a distinguished road
Question kemaruk naik kereta

masa awal2, oyen nak di transportkan ke KL..gile gelabah naik keta..nampak cam pening2 nak muntah..

tetiba sekarang penjaganya bagitau, asal dia nak g keja je..Oyen cepat2 masuk keta..tempat duduk co-driver tu dah cam registered dia punya..[hoiii oyen tu seat kakak punya!!!!!] kalau ditegur cepat2 menyahut dok kat pangku..

camana kucing kawan2 lain time naik keta????
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Image112.jpg
Views:	68
Size:	91.4 KB
ID:	2979   Click image for larger version

Name:	Image115.jpg
Views:	79
Size:	126.1 KB
ID:	2980   Click image for larger version

Name:	Image142.jpg
Views:	67
Size:	75.8 KB
ID:	2981  
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2009, 08:19 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Unhappy Re: kemaruk naik kereta

Dulu sha ada kucing nama dia BABY...(DLH) pun suka naik keta gak... bila time kt tol ajek... kompem dia lak yg sua kepala dia kt org tol... ada smpi naik tkejut org tol....hehehehehehhe..
sha pn slalu bwk dia g keje.. bla dia duk kt kwsn cermin blakang jek, time jam, ada penunggang moto hampir txcident dgn kete sblh sb tkjut tgk BABY. mbye dia igt kotak tisu. Alih2 bergerak lak.... kehkehkehkeh...
BABY mati jatuh tingkat 7 apt boyfren sha...(skrg dh jd hubby sha lah) Msa tu kmi kongsi bela dia... sedey jgk...lma xbela kucing, serik... pastu bela sugies. tp biasalah...klau dh nma pngemar kucing...mesti akn bela lg...
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2009, 08:39 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: kemaruk naik kereta

Quote:
Originally Posted by fazya View Post
camana kucing kawan2 lain time naik keta????
ni kucen kak zai nama dia adam. Kalau naik kete, adam terus pergi kat tempat fevret dia, atas dashboard, betul2 kat depan driver. Jenuh ubah dia, suruh dok kat 'co-pilot seat', dia tak mau. Pergi balik kat dashboard.

Pastu mata dia jadi makin kecik makin kecik....ZZzzzzzzzzzz tido sepanjang jalan. Ingat nak kasi tengok pemandangan sikit, tapi adam lebih suka tido jer...kalau naik kete...*lain kali dok tido kat umah je la adam...tak yah ikut mama *


Reply With Quote
  #4  
Old 01-20-2009, 08:54 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: kemaruk naik kereta

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ni kucen kak zai nama dia adam. Kalau naik kete, adam terus pergi kat tempat fevret dia, atas dashboard, betul2 kat depan driver. Jenuh ubah dia, suruh dok kat 'co-pilot seat', dia tak mau. Pergi balik kat dashboard.

Pastu mata dia jadi makin kecik makin kecik....ZZzzzzzzzzzz tido sepanjang jalan. Ingat nak kasi tengok pemandangan sikit, tapi adam lebih suka tido jer...kalau naik kete...*lain kali dok tido kat umah je la adam...tak yah ikut mama *



emsemnyer adam, kak zai.....
dh jadik cam perhiasan dah kalo duk atas dashboard tuh...

kucen2 lia x penah nek keta..
kalo ade pun, chichi yg naik kete ngan owner yg adopt dia 2 mggu jek tuh..
yg lain plak mmg xpenah naik kete..xtau le cemane kalo dorang naik kete..
lg pun hubby x kasik dorang naik & main dlm kete..
kalo g vet pun, duk dlm cat carrier...
teringin gk nk wat cam org lain yg biar jek main dlm kete..
tp hubby ckp nnt kete penuh bulu..kotor..takut berak & kencing merata kat seat @ seat kene cakar..
malas nak argue...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #5  
Old 01-20-2009, 09:06 AM
fazya's Avatar
fazya fazya is offline
Kakak Oyen
 
Join Date: Jan 2009
Location: KL-Putrajaya
Posts: 15
Rep Power: 0
fazya is on a distinguished road
Talking Re: kemaruk naik kereta

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
emsemnyer adam, kak zai.....
dh jadik cam perhiasan dah kalo duk atas dashboard tuh...

kucen2 lia x penah nek keta..

hubby ckp nnt kete penuh bulu..kotor..takut berak & kencing merata kat seat @ seat kene cakar..
malas nak argue...
mmg pon potensi tinggi..cam semalam penjaga oyen settle case client, since meeting kejap je dia bawak oyen n tinggal dlm keta..tgk2 alas kaki keta dah basah je..

tapi dah sayang, marah pun kejap je..pas2 basuh kencing tu sayang2 balik..heeee~~~~
Reply With Quote
  #6  
Old 01-20-2009, 09:26 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: kemaruk naik kereta

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
emsemnyer adam, kak zai.....
dh jadik cam perhiasan dah kalo duk atas dashboard tuh...
adam says 'hi ' kat aunty Lia

Quote:
kucen2 lia x penah nek keta..
kalo ade pun, chichi yg naik kete ngan owner yg adopt dia 2 mggu jek tuh..
yg lain plak mmg xpenah naik kete..xtau le cemane kalo dorang naik kete..
lg pun hubby x kasik dorang naik & main dlm kete..
kalo g vet pun, duk dlm cat carrier...
teringin gk nk wat cam org lain yg biar jek main dlm kete..
tp hubby ckp nnt kete penuh bulu..kotor..takut berak & kencing merata kat seat @ seat kene cakar..
malas nak argue...
betul jugak kata hubby Lia tuh....kalau kucen xnak behave tak yah ikut naik kete. Macm kucen kak zai lagi satu si yaya. Dia kalau gi vet pun kene dok dlm carrier, mcm kucen Lia jugak. Nakal sikit dia tu

Last edited by adamyala; 01-20-2009 at 09:31 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-20-2009, 09:40 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: kemaruk naik kereta

Quote:
Originally Posted by fazya View Post
mmg pon potensi tinggi..cam semalam penjaga oyen settle case client, since meeting kejap je dia bawak oyen n tinggal dlm keta..tgk2 alas kaki keta dah basah je..{angry}

tapi dah sayang, marah pun kejap je..pas2 basuh kencing tu sayang2 balik..heeee~~~~
kak zai harap penjaga oyen jgn buat camni selalu Jangan suka tinggalkan kucen dalam kete camtu, kalau cuaca panas, kucing boleh dapat 'heatstroke' dan mati kat situ. Lagipun kucen akan rasa takut dan restless kalau ditinggalkan sorang/sekor dalam keadaan dan tempat yang asing bagi dia. Kesian dier....
Reply With Quote
  #8  
Old 01-20-2009, 10:02 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: kemaruk naik kereta

eemm....best dpt kucen yg sporting camtu..

kucen den plak..semu jakun@sakai..
walau pun dorang dah dibiasakan dri kecik naik keter..
tetap meroyan...munyik2 sore suprano dlm kete
sepanjang jln
kalau dgr sore mcm kena dera....

tatau dah nak wat camne....
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 01-20-2009, 11:51 AM
fazya's Avatar
fazya fazya is offline
Kakak Oyen
 
Join Date: Jan 2009
Location: KL-Putrajaya
Posts: 15
Rep Power: 0
fazya is on a distinguished road
Default Re: kemaruk naik kereta

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
kak zai harap penjaga oyen jgn buat camni selalu Jangan suka tinggalkan kucen dalam kete camtu, kalau cuaca panas, kucing boleh dapat 'heatstroke' dan mati kat situ. Lagipun kucen akan rasa takut dan restless kalau ditinggalkan sorang/sekor dalam keadaan dan tempat yang asing bagi dia. Kesian dier....
baik kak zai...heeeee~~~
nnt saya pesan kat dia..sbb dia pun baru je blajar arena perkucingan...haha
tapi rasa dia bukakkan tingkap sket..
Reply With Quote
  #10  
Old 01-20-2009, 12:34 PM
mixa's Avatar
mixa mixa is offline
AnImaL lUVer..
 
Join Date: Nov 2008
Location: cheras, kl
Posts: 267
Rep Power: 12
mixa is on a distinguished road
Default Re: kemaruk naik kereta

kucing mixa pulak takut naik kete..macam kucing kak iman gak la..bile masuk kete ade sore soprano x pun sore bayi.. menggelabah betul diorg ni (my kucen2 ler ..hehe) xadventure macam kucing2 korang yg len.. tapi bila org dh siap2 nk kuar umah,,diorg la no 1 yg g depan pintu tunggu pintu tu bukak n lari!!!!!!!!!! kuar umah....itu bile xde org kat luar umah la kan ( berani ler ), bile ade org or budak2 berlari..mencecet diorg lari balik masuk umah..
Reply With Quote
  #11  
Old 01-20-2009, 01:20 PM
sabrina.kss's Avatar
sabrina.kss sabrina.kss is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ampang
Posts: 180
Rep Power: 12
sabrina.kss is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sabrina.kss
Default Re: kemaruk naik kereta

This is my arwah Fly. Byk2 my cats, dia paling suka naik kereta.. this was on the way nak balik KL dari Pontian.. journey took about 11 hrs, sbb frm Ayer Hitam ke Ayer Keroh ikut jalan dalam.. dia syiok dok kat belakang. i stacked comforter n bantal kat tempat duduk belakang, dia bleh selinap masuk bawah comforter tu and tidur.



kalau tak tidur kat bawah comforter dia naik belakang kiter.. masa kiter tgh drive pun dia suka gini.. dah puas tgk pemandangan, dia tertidur

__________________
S-a-B-r-I-n-A
ayumi-kuriyu.blogspot.com
Reply With Quote
  #12  
Old 01-20-2009, 01:58 PM
shanim's Avatar
shanim shanim is offline
Cat's Love
 
Join Date: Nov 2008
Location: KOTA KEMUNING
Posts: 82
Rep Power: 12
shanim is on a distinguished road
Send a message via MSN to shanim Send a message via Yahoo to shanim
Default Re: kemaruk naik kereta

same la..
NICO pernah gak ikut blk JB, last year nk raya..
dia duk tido jek xde bising2 n kacau2..
skrg nie kalu pki kn dia leash, bkk pintu umah jek da kejar kete..
mmg weekend sll bwk dia kat tasik KOTA KEMUNING, tmpt nie favourite dia tu.. main lari2 (dulu jek bg lepas, skrg pki leash, x larat nk kejar)..
smpi org igt dia ni SKUNK... coz mulut panjang n ekor tebal...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	100_0363.jpg
Views:	63
Size:	133.2 KB
ID:	3018   Click image for larger version

Name:	IMG0201A (3).jpg
Views:	76
Size:	84.3 KB
ID:	3019  
Reply With Quote
  #13  
Old 01-20-2009, 02:11 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 13
filinlee is on a distinguished road
Default Re: kemaruk naik kereta


Kucen 1st

ini emot... dia nih mmg hantu naik keta... sejak 2 menjak nih lagi kemaruk naik keta... pantang kitorang picit alarm nak buka keta... dia dah ready dah naik kat bumbung nak masuk ke keta... ke mana sajer dia akan ikot... ahad lepas adik belajar bawa keta nngan kitorang.. dia siap dok back seat.. jadik cm puteri lak kat belakang.. ngan kena ekon nya... ngan terlelap2 nya... siap terlentang... yang tuh salah satu feveret port dia...paling jauh setakat nih yang penah dia ikot.. ialah from kl- johor... sepanjang jalan dia tidor.. bangun untuk sekadar makan minum... pee pee je kat litterbox... poo sampai johor baru dia buat biznes...

ada lagik gambar dia dlm keta...


another feveret port





top view...



yang nih kat head rest kerusi.. suka sangat duk situ... pastuh tengok keluar... eheheh

Kucen 2nd

Arwah Debab... dia pon ok gak naik keta... tapi kadang2 jadik cam takot.. bila takot.. dia akan buat macam nih...



menyelit belakang driver... siap lentok kadang tuh... sepanjang jalan macma tuh la... ehehhehe kelakar pon ada... nih masa edir bawak keta dia nak menyelit jugak.. terpaksa duduk ke depan sket.. kasi ruang kat dia...



yang nih gambar close up muka dia n posisi dia...



yang nih time dia relax.. kepoh time la...!~



yang nih siap sempat nak bermesra mesraan...

Kucen 3rd



Yang nih si chiko... pon suka gak nek keta... gambar masa nek keta x der.. eheh.. tunjuk muka sajer la yer... paling jauh pon ikot balik ke johor... dia la jadik co-pilot kiter.. tido kat seat sebelah... bukan main lagi dia... pasal kiter letak kotak tisu kat seat tuh.. kotak tisu lak cover dia kepala mashimaro...siap pelok2 kepala mashimaro tuh.. lena sunguh tidor dia... ehehhe biler dia bangun.. dia main2 ngan mashimaro.. geget2 pala dia..



lagi gambar dia....
__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 01-20-2009, 02:29 PM
sabrina.kss's Avatar
sabrina.kss sabrina.kss is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ampang
Posts: 180
Rep Power: 12
sabrina.kss is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sabrina.kss
Default Re: kemaruk naik kereta

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post

Kucen 1st

ini emot... dia nih mmg hantu naik keta... sejak 2 menjak nih lagi kemaruk naik keta... pantang kitorang picit alarm nak buka keta... dia dah ready dah naik kat bumbung nak masuk ke keta... ke mana sajer dia akan ikot... ahad lepas adik belajar bawa keta nngan kitorang.. dia siap dok back seat.. jadik cm puteri lak kat belakang.. ngan kena ekon nya... ngan terlelap2 nya... siap terlentang... yang tuh salah satu feveret port dia...paling jauh setakat nih yang penah dia ikot.. ialah from kl- johor... sepanjang jalan dia tidor.. bangun untuk sekadar makan minum... pee pee je kat litterbox... poo sampai johor baru dia buat biznes...

ada lagik gambar dia dlm keta...

another feveret port





top view...



yang nih kat head rest kerusi.. suka sangat duk situ... pastuh tengok keluar... eheheh

Kucen 2nd

Arwah Debab... dia pon ok gak naik keta... tapi kadang2 jadik cam takot.. bila takot.. dia akan buat macam nih...



menyelit belakang driver... siap lentok kadang tuh... sepanjang jalan macma tuh la... ehehhehe kelakar pon ada... nih masa edir bawak keta dia nak menyelit jugak.. terpaksa duduk ke depan sket.. kasi ruang kat dia...



yang nih gambar close up muka dia n posisi dia...



yang nih time dia relax.. kepoh time la...!~



yang nih siap sempat nak bermesra mesraan...

Kucen 3rd



Yang nih si chiko... pon suka gak nek keta... gambar masa nek keta x der.. eheh.. tunjuk muka sajer la yer... paling jauh pon ikot balik ke johor... dia la jadik co-pilot kiter.. tido kat seat sebelah... bukan main lagi dia... pasal kiter letak kotak tisu kat seat tuh.. kotak tisu lak cover dia kepala mashimaro...siap pelok2 kepala mashimaro tuh.. lena sunguh tidor dia... ehehhe biler dia bangun.. dia main2 ngan mashimaro.. geget2 pala dia..



lagi gambar dia....
Filin, awaknya "zorro" pun sama gak cam "zorro" kiter ek? suka nyelit kat belakang.. for my case dia btul2 baring atas tengkuk. siap tidur lena tu..
__________________
S-a-B-r-I-n-A
ayumi-kuriyu.blogspot.com
Reply With Quote
  #15  
Old 01-20-2009, 02:33 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 13
filinlee is on a distinguished road
Default Re: kemaruk naik kereta

a ah.. si fly sebijik muka n perangai cm si debab kan?? ehehhe..

ada kembor la... ehehh

debab x la manja sampai nak menyelit kat tengkuk.. dia takat dok nyelit belakang badan jer pasal dia rasa hangat.. n tenang la kot?
__________________
Reply With Quote
  #16  
Old 01-20-2009, 02:42 PM
sabrina.kss's Avatar
sabrina.kss sabrina.kss is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ampang
Posts: 180
Rep Power: 12
sabrina.kss is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sabrina.kss
Default Re: kemaruk naik kereta

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
a ah.. si fly sebijik muka n perangai cm si debab kan?? ehehhe..

ada kembor la... ehehh

debab x la manja sampai nak menyelit kat tengkuk.. dia takat dok nyelit belakang badan jer pasal dia rasa hangat.. n tenang la kot?
mungkin jugak.. tapi si fly masa tgh sakit dulu pun, on the way ke klinik, suka dia sebab dapat naik kereta, suka tgk motor lalu tepi..
__________________
S-a-B-r-I-n-A
ayumi-kuriyu.blogspot.com
Reply With Quote
  #17  
Old 01-20-2009, 05:20 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: kemaruk naik kereta

apsal le tucen den tak macam tucen korang ek..
sakai tak abes2...
nak kata tak pernah naik keter..
dari mak dia boyot sampai banak kat dorang
sampai dorang besar pjg dok bawak naik kater
tp kejakuanan dan kesakaian tu totap menjadi pojaan hati..
buh dlm carrier pun camtu gaks..
ishhh...kdg2 rasa cam nak sekeh je paler..
bukan nak wat pe pun..nak bwk naik keter je....
__________________
Reply With Quote
  #18  
Old 01-20-2009, 05:20 PM
fazya's Avatar
fazya fazya is offline
Kakak Oyen
 
Join Date: Jan 2009
Location: KL-Putrajaya
Posts: 15
Rep Power: 0
fazya is on a distinguished road
Default Re: kemaruk naik kereta

tgk gamabr meow ni membahagiakan..hilang separuh stressssssssss
Reply With Quote
  #19  
Old 01-20-2009, 08:35 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: kemaruk naik kereta

Quote:
Originally Posted by sabrina.kss View Post
Filin, awaknya "zorro" pun sama gak cam "zorro" kiter ek? suka nyelit kat belakang.. for my case dia btul2 baring atas tengkuk. siap tidur lena tu..
Filin...& sabrina...
Kita punyai 2 ekor kucin yg kaler 99% serupa larrr...........

~UMEKO~


~NYEANYEA~


UMEKO anak kepada NYEANYEA tau...
Reply With Quote
  #20  
Old 01-21-2009, 11:55 AM
shanim's Avatar
shanim shanim is offline
Cat's Love
 
Join Date: Nov 2008
Location: KOTA KEMUNING
Posts: 82
Rep Power: 12
shanim is on a distinguished road
Send a message via MSN to shanim Send a message via Yahoo to shanim
Default Re: kemaruk naik kereta

paling kemaruk lg kucing adik i kat JB..
suka naik MOTOR..
pernah tu dia duk kat ats bumbung kete, dah bwk kat 100meter de org nampak tahan kete.. dia kate de kucing ats kete.. pas2 time nk suh dia turun leh guling2 manja lak dia..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.