Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-11-2011, 04:12 PM
ladyhelluva ladyhelluva is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: muar, Johore
Posts: 16
Rep Power: 0
ladyhelluva is on a distinguished road
Smile Premium Food yang ok dan affordable?

hye kawan2...
saya nak cari premium food utk kucing2 saya.. any suggestion?.. kalau boley list up kan price yg selalu anda jumpa...
saya di area JB.. so, nak kena pandai cari tempat yg jual dengan harga yg paling ok.. kalau ada.. hehehe...
Reply With Quote
  #2  
Old 01-17-2011, 03:20 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 10
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

premium food semua ok. Cuma budget berapa?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-17-2011, 08:14 PM
aziem aziem is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: Sungai Besar,Selangor
Posts: 7
Rep Power: 0
aziem is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Hai.
Premium food sumenye ok. Cube la try Blackwood n order kat kak nurul.
Harga pun berpatutan berbanding di pet shop.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-17-2011, 09:44 PM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 9
sharina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

kak nurul jual BW berapa ye?
sekarang ini saya beli di subang 2kg rm35
Reply With Quote
  #5  
Old 01-18-2011, 12:08 AM
aziem aziem is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: Sungai Besar,Selangor
Posts: 7
Rep Power: 0
aziem is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Untuk yang adult Rm 9.20 dan for kitten Rm 12.50 secara sharing basis. Cube la gune blackwood. Actually saye pun baru first time nak cube gune blackwood. Sebab saya baca kat forum. Diaowank sume cakap dapat hasil yang memberangsangkan.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-18-2011, 10:47 AM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 10
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

yup, bw tu ok sgt dah . my anak bulus pun makan bw. tapi bw takder hairball control. kalau SH ok makan bw. kalau LH try cari yg ada hairball control. .

u can try (affordable price):
supercoat
iams
royal canin
cat eyes
science plan

or

GO!
wildlife
addiction
EVO
Reply With Quote
  #7  
Old 01-18-2011, 11:38 AM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 10
anizarina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

hehe..mmg ok pun..rina pun amik dari kak nurul...memula dulu bwk lah tin biskut sbb mknn bubuye letak dlm tin biskut..tp dh nk cepat...taip kali amik, bwk plastik je .cepat and mudah..mmg klo beli dgn kak nurul paling murah..rege dh jadi sama macam piskie / whiskas tuh..baik bagi bw...

bubuye mmg sgt suka mkn bw..buat masa nie,rina mmg puas hati..
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
Reply With Quote
  #8  
Old 01-18-2011, 12:07 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 10
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

yup, last time fina pun amik ngan kak nurul. .. before outstation.

nak tau more, u can ask kak nurul. dia boleh advise.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-18-2011, 02:24 PM
ladyhelluva ladyhelluva is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: muar, Johore
Posts: 16
Rep Power: 0
ladyhelluva is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

saya di Jb agak susah nak cari blackwood.. tp ada petshop suggest saya bg makan Cat's eye... 13.5kg, RM 170.. ok ke ni?.. sbb ikut petshop tu.. brand ni dr korea dan premium food jugak..
Reply With Quote
  #10  
Old 01-18-2011, 02:59 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 10
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

yep betul tu, cat eyes, one of good premium cat food yg price dia sangat affordable. kucing fina pun suka sangat. locat cat yg makan cat eyes for 4 months sudah boleh nampak improvement. bulu cantik, kilat, badan pun solid, sedap peluk peluk.

bau dia pun sedap, tak hanyir. and good thing poo poo pun kurang bau. i mean elok for indoor cat. protein pun tinggi about 36%. ada hairball control.
Reply With Quote
  #11  
Old 01-18-2011, 03:02 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 10
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

try minta sample dulu sebelum beli. kadang kadang kucing ni cerewet. nanti dia takmo makan, rugi gitu.

jangan feed kucing kita ikut selera kita, beri ikut selera dia.

macam kucing fina, tak boleh fix 1 brand for long time, diorang jemu. so kena tukar tukar. skang consume cat eyes.
Reply With Quote
  #12  
Old 01-18-2011, 03:06 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by ladyhelluva View Post
saya di Jb agak susah nak cari blackwood.. tp ada petshop suggest saya bg makan Cat's eye... 13.5kg, RM 170.. ok ke ni?.. sbb ikut petshop tu.. brand ni dr korea dan premium food jugak..
hye org jb... dekat JB ni diakui memang susah nak cari Blackwood... Kalau ada pun dekat Taman U dekat Skudai... Jauh la juga sebab saya dekat Pasir Gudang.. Ada dekat rumah saya ni jual yang 1 kg - RM 25. Mahal tu! Tapi dah buat keputusan nak beli BW untuk "breeder bag" sebab kat sini mahal. Cuba la cari Felixthecat dekat forum ni... Nak share tak? Kucing awak ni adult ke kitten? Cat's eye kena tengok kucing boleh makan ke tak. Beli dalam bungkusan kecil dulu, cuba bagi kucing makan. kalau dia nak,dah ok la tu. Baru beli yang besar. Kalau dah beli tapi kucing tak makan, bukan ke itu membazir?
Reply With Quote
  #13  
Old 01-18-2011, 03:36 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 10
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

yeahhh betulll.. try dulu, nanti rugi... kenapa susah nak dpt bw kat area jb?
Reply With Quote
  #14  
Old 01-19-2011, 02:28 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by Serafina View Post
yeahhh betulll.. try dulu, nanti rugi... kenapa susah nak dpt bw kat area jb?
betul kan rugi nanti.... seeloknya beli yang sikit-sikit dulu.... Dekat JB ni ramai yang beli IAMS, RCanin, dengan Cat's eye... Tu yang memang payah sikit nak dapatkan BW... yang jual dulu siap jual RM 25/kg! sedih betul kena tipu ....
Reply With Quote
  #15  
Old 01-19-2011, 04:00 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 10
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

ic, then u tak try another cat other than bw?
Reply With Quote
  #16  
Old 01-19-2011, 04:33 PM
dare666's Avatar
dare666 dare666 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
dare666 is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

saya org jb gak..br beli blackwood breeder bag ngan akak saya tontong...

lepas nie klu abes kita share2 la yer
Reply With Quote
  #17  
Old 01-20-2011, 04:56 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by Serafina View Post
ic, then u tak try another cat other than bw?
x ada pun tukar... i beli bila i ke KL.... X pun i beli online... Mahal sikit tapi x semahal RM 25/kg tu....
Reply With Quote
  #18  
Old 01-20-2011, 04:58 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by dare666 View Post
saya org jb gak..br beli blackwood breeder bag ngan akak saya tontong...

lepas nie klu abes kita share2 la yer
haaa... best.... so beli BW adult ke kitten? Kucing u ada banyak x? agak-agak berapa lama lagi nak beli BW breeder Bag? Let me know ok!
Reply With Quote
  #19  
Old 01-21-2011, 11:57 AM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 10
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

lucky u boleh beli online.. tapi ok la price dia rather than u have 25 per kg.. itu sudahh killing ur self..

my long hair cat skang with addiction, dah tak nak tukar pulak... yg lain suma cats eye..
Reply With Quote
  #20  
Old 01-22-2011, 02:42 AM
PusaChomel's Avatar
PusaChomel PusaChomel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: puChonG
Posts: 44
Rep Power: 0
PusaChomel is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

boleh share website yang jual BW online.? TQ
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Star Pro Premium Feline Formula Dry Cat Food nurkasih Pet Food 7 11-27-2013 07:00 PM
Jom list cat food yang ada/tidak ada pork hemorion Cats & Kittens 73 12-24-2012 01:26 PM
Premium cat food -RC, blackwood & orijen - cheap sale! origin Pet Food 44 10-12-2012 04:56 PM
[Wt$] PREMIUM BLACKWOOD KITTEN FOOD RM15 Only!, Engineered for Kittens & Active Adults DKNYbeDelicious Pet Food 14 03-25-2010 09:48 AM
Any suggestion where to get affordable pet products for a cat? maryleejane Pet Products 9 04-20-2009 10:13 AM


All times are GMT +8. The time now is 11:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.