Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-06-2011, 11:27 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Regal Cat Food and Star Pro

Hi All,

Anyone interested to purchase the following :-

Regal Cat Food (Same Manufacturer as BW) 18 kg = RM185.00 per bag

Star Pro 18 kg = RM105.00 per bag.

Please contact 012 611 3258 if you are interested.

Thanks!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2011, 10:03 PM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 11
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

ni ke RC food cat? ade share portion ke kak? klo ade nk try la makanan ni... mne ag murah? ni ke or bw?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-11-2011, 09:22 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by nani View Post
ni ke RC food cat? ade share portion ke kak? klo ade nk try la makanan ni... mne ag murah? ni ke or bw?
Bukan la.
Ni brand lain.
Setakat nie lum ada sharing portion lagi.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 03-11-2011, 10:58 AM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 11
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

hehehe.. bukan RC ek.. heehehehe... ... ok2
Reply With Quote
  #5  
Old 03-14-2011, 12:59 AM
xamenxi xamenxi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: Cheras
Posts: 23
Rep Power: 0
xamenxi is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Which cat food is better? BW/ star pro premium?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-14-2011, 09:48 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by xamenxi View Post
Which cat food is better? BW/ star pro premium?
Definitely BW because it does not contain corn.
Regal also does not contain any wheat, corn or soy products.
Star pro premium is the lower range.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7  
Old 03-14-2011, 06:15 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Definitely BW because it does not contain corn.
Regal also does not contain any wheat, corn or soy products.
Star pro premium is the lower range.
kak..yg star pro tuh kira stendet2 friskies ke??..mmg murah...tapi takut lak..coz kt umah ada kucing yg ada history batu karang...takut byk garam laa pulak...
Reply With Quote
  #8  
Old 03-14-2011, 08:58 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
kak..yg star pro tuh kira stendet2 friskies ke??..mmg murah...tapi takut lak..coz kt umah ada kucing yg ada history batu karang...takut byk garam laa pulak...
Hi Bobcat,

Rasanya satu level up dari Friskies and Whiskas sebab buatan kat US dan bukan kat Thailand.
Cuma yang tak elok makanan nie ada corn.
Yang Thailand tu letak banyak garam supaya sedap.
Seperti mana yang Furkids kata corn nie cepat kembung bila kena air so bila kucing makan dia cepat rasa kenyang.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #9  
Old 03-14-2011, 10:04 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Hi Bobcat,

Rasanya satu level up dari Friskies and Whiskas sebab buatan kat US dan bukan kat Thailand.
Cuma yang tak elok makanan nie ada corn.
Yang Thailand tu letak banyak garam supaya sedap.
Seperti mana yang Furkids kata corn nie cepat kembung bila kena air so bila kucing makan dia cepat rasa kenyang.
okler tu kak..capat kenyang..so x yah makan byk sgt..jimat sket.. yg starpro nie..cuma ada beg besar jer ke?...beli besar takut x makan laa pulak.. pasal kat umah dah biasa makan BW...
Reply With Quote
  #10  
Old 03-16-2011, 03:29 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
okler tu kak..capat kenyang..so x yah makan byk sgt..jimat sket.. yg starpro nie..cuma ada beg besar jer ke?...beli besar takut x makan laa pulak.. pasal kat umah dah biasa makan BW...
Ha..ha... betul juga tu.
Yup. ... memang satu size je.
Packing dia 18kg.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #11  
Old 04-11-2011, 08:51 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Definitely BW because it does not contain corn.
Regal also does not contain any wheat, corn or soy products.
Star pro premium is the lower range.
Kak nurul..saya tgk ingredients kat beg BW tuh..ada tulis corn, klu x silap laa..cuba akak check..
Reply With Quote
  #12  
Old 04-13-2011, 12:00 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

rasa cam nak try angkat star pro lak...so far BW mmg baik...anak2 kaki 4 yg ada masalah urinary..makan BW..ok jer.....ingat nak try star pro....hmm x de org yg berminat ngan star pro ker kak nurul??..
Reply With Quote
  #13  
Old 04-13-2011, 12:14 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
rasa cam nak try angkat star pro lak...so far BW mmg baik...anak2 kaki 4 yg ada masalah urinary..makan BW..ok jer.....ingat nak try star pro....hmm x de org yg berminat ngan star pro ker kak nurul??..
Salam....

Ok pasal kandungan corn dalam BW tu memang ada tapi percentage dia kurang tak macam Frieskies / Whiskas atau makanan lain kandungan corn dia lebih banyak manakala kandungan nutrient rendah.

As for Star Pro, ni adalah makanan yang boleh di kira lower grade dari BW and Regal.

Setakat nie memang tak ada yang nak sharing portion. Kalo nak beli kena la beli dalam packging besar tu. Satu lagi harga sebenarnya... ialah RM130 dan bukan RM105

Akk salah quote. Tadi check balik ngan supplier. Harga dalam pasaran RM155.00 sebag.

Thanks.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #14  
Old 04-13-2011, 12:57 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam....

Ok pasal kandungan corn dalam BW tu memang ada tapi percentage dia kurang tak macam Frieskies / Whiskas atau makanan lain kandungan corn dia lebih banyak manakala kandungan nutrient rendah.

As for Star Pro, ni adalah makanan yang boleh di kira lower grade dari BW and Regal.

Setakat nie memang tak ada yang nak sharing portion. Kalo nak beli kena la beli dalam packging besar tu. Satu lagi harga sebenarnya... ialah RM130 dan bukan RM105

Akk salah quote. Tadi check balik ngan supplier. Harga dalam pasaran RM155.00 sebag.

Thanks.

pasal harga tuh..baik akak edit your first post....tp mmg betul laa kak..kucen2 saya ada 4 ekor yg x leh langsung makan jenis2 murah nie...kalu bagi jer..mula la susah kencing..siap nangis bila nak kencing tuh...tapi sejak makan BW ...dah x de masalah tu lagi..tapi makin kuat makan laa pulak
hmm nak tanya sketlaa..kibbles Bw yg adult dgn yg kitten n adult tuh ada beza ker kak..dari segi rupa dia??
Reply With Quote
  #15  
Old 04-13-2011, 01:11 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post

pasal harga tuh..baik akak edit your first post....tp mmg betul laa kak..kucen2 saya ada 4 ekor yg x leh langsung makan jenis2 murah nie...kalu bagi jer..mula la susah kencing..siap nangis bila nak kencing tuh...tapi sejak makan BW ...dah x de masalah tu lagi..tapi makin kuat makan laa pulak
hmm nak tanya sketlaa..kibbles Bw yg adult dgn yg kitten n adult tuh ada beza ker kak..dari segi rupa dia??
Lupa nak edit....
Kucing Shahrul ada masalah kencing ke?
Cuba Shahrul try home remedy nie.
Beli Braggs Apple Vinegar Cider yang boleh di dapati dari Guardian.
Letak 3 titik dalam mangkuk minum tuceng Shahrul tu.
Insyaallah masalah kencing tu akan hilang.
Satu lagi, kebaikkan Apple Vinegar Cider, ialah :-

- bulu kucing akan jadi lembut dan berkilat
- masalah kencing (batu karang) akan hilang
- pencernaan kucing akan menjadi lebih baik
- bau poo poo dan pee pee akan kurang
- dan banyak lagi.

Sejak akk pakai tu, akk nampak beza bulu kucing. Dah jadi lembut dan berkilat. DAh tu kalo kucing ada allergy (macam kucing akk seekor) apple cider akan ubatkan. Sekarang kucing akk tu tak garu garu lagi dan kulit dan bulu dah bertambah cantik. Mula mula tak caya tapi bila dah pakai dan amal memang bagus

Bentuk kibbles memang berbeza. Kibbles adult berbentuk tiga segi dan ada lubang kat tengah tengah manakala kibbles kitten berbentuk macam bintang. Bau kitten juga lebih kuat dari bau kibbles adult.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #16  
Old 04-13-2011, 01:20 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Lupa nak edit....
Kucing Shahrul ada masalah kencing ke?
Cuba Shahrul try home remedy nie.
Beli Braggs Apple Vinegar Cider yang boleh di dapati dari Guardian.
Letak 3 titik dalam mangkuk minum tuceng Shahrul tu.
Insyaallah masalah kencing tu akan hilang.
Satu lagi, kebaikkan Apple Vinegar Cider, ialah :-

- bulu kucing akan jadi lembut dan berkilat
- masalah kencing (batu karang) akan hilang
- pencernaan kucing akan menjadi lebih baik
- bau poo poo dan pee pee akan kurang
- dan banyak lagi.

Sejak akk pakai tu, akk nampak beza bulu kucing. Dah jadi lembut dan berkilat. DAh tu kalo kucing ada allergy (macam kucing akk seekor) apple cider akan ubatkan. Sekarang kucing akk tu tak garu garu lagi dan kulit dan bulu dah bertambah cantik. Mula mula tak caya tapi bila dah pakai dan amal memang bagus

Bentuk kibbles memang berbeza. Kibbles adult berbentuk tiga segi dan ada lubang kat tengah tengah manakala kibbles kitten berbentuk macam bintang. Bau kitten juga lebih kuat dari bau kibbles adult.
wow...nak try ler.cam nie...cuma jenis braggs je or any apple cider vinegar yg jual kat pasaraya pon boleh? tapi part poo poo tu..saya perasan..bila mkn BW nie..bau dia dah x se'pungent' mcm dulu
Laa..rupanya saya kena tipu ngan org kedai tuh laa...dulu dia jual perkg kat saya, dia ckp tuh kitten punya sbb tu mahal....tapi bila saya dpt dari akak..bentuknya sama gak..tu yg saya tanya tuh....sib baik beli 3 kg jer....hancing saya kena kencing..
Reply With Quote
  #17  
Old 04-14-2011, 12:24 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
wow...nak try ler.cam nie...cuma jenis braggs je or any apple cider vinegar yg jual kat pasaraya pon boleh? tapi part poo poo tu..saya perasan..bila mkn BW nie..bau dia dah x se'pungent' mcm dulu
Laa..rupanya saya kena tipu ngan org kedai tuh laa...dulu dia jual perkg kat saya, dia ckp tuh kitten punya sbb tu mahal....tapi bila saya dpt dari akak..bentuknya sama gak..tu yg saya tanya tuh....sib baik beli 3 kg jer....hancing saya kena kencing..
Memang betul tu.
Kalo makan BW, poo poo tak sangat bau.
Tapi bila bagi apple vinegar cider lagi tak bau
Ye ker? You balik kedai tu dan marah la orang tu sebab tipu you.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #18  
Old 04-17-2011, 09:09 AM
idasukri idasukri is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 27
Rep Power: 0
idasukri is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

kak nurul, Regal & Star Pro tu ada untuk kitten tak? kalau ada, berapa harga?
Reply With Quote
  #19  
Old 04-17-2011, 04:48 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

Quote:
Originally Posted by idasukri View Post
kak nurul, Regal & Star Pro tu ada untuk kitten tak? kalau ada, berapa harga?
Star Pro tak ada kitten.
Kibbles dia kitten dan adult boleh makan.
Regal ada.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #20  
Old 04-17-2011, 05:31 PM
idasukri idasukri is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 27
Rep Power: 0
idasukri is on a distinguished road
Default Re: Regal Cat Food and Star Pro

kalau nak beli, pengambilan sama dengan bw ke? regal kitten berapa ringgit ye? macam berminat nak try
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Star Pro Premium Feline Formula Dry Cat Food nurkasih Pet Food 7 11-27-2013 07:00 PM
Looking For A Cat to Star In A Dettol Commercial Felix The Cat Jobs & Vacancies 0 03-01-2011 03:17 PM
Andy and Petfinder are in Saturday's Star! Maneki Neko Coffee Room 4 08-09-2010 10:01 PM
[WTS] Regal Pet Food, All Varieties Yang Pet Products 0 02-03-2010 03:47 PM
Interview founder for The Star jlunjew Member Introductions 12 03-28-2009 07:22 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.