Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-26-2011, 08:04 PM
dellasandy dellasandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 13
Rep Power: 0
dellasandy is on a distinguished road
Unhappy kucing pun demam ke??

kucing pun demam ke?? sebab kucing della tak mau makan tak mau minum... badan dia panas... tu demam ke? satu2nye cara nak sihatkan dia balik kena pegi vet ke? selain dr pergi vet takde cara lain ke? sbb della ni takde duit nak pergi vet nih... ehehe.. della minta tolong pendapat akk2 n abg2...
Reply With Quote
  #2  
Old 09-26-2011, 09:03 PM
Rayquaza17's Avatar
Rayquaza17 Rayquaza17 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2011
Location: Kuala Lumpur
Posts: 314
Rep Power: 10
Rayquaza17 is on a distinguished road
Default Re: kucing pun demam ke??

Yes. Kuching memang akan demam jugak. Sama macam anjing saya. Dia pun tengah demam. Satu-satu cara untuk check demamnya ialah check telinga nya. Kalau telinga nya ngakk panas iaitu dia masih sihat. Kalau masih panas, cuba untuk check dengan vet. Pergi check up je sekurang-kurangnya juga Rm 10-20. Ataupun Della bisa cuba bagi kuching Della minum banyak air untuk membuat demamnya sedikit menurun. Guna syringe untuk memastikan dia minum airnya. Ataupun, guna botol feed. Cuba untuk bagi dia minum banyak air dan setiap jam check tempurature dia. Saya harap ini akan menolong Della. Harap kuching Della sihat kembali.
__________________
I have 2 cats, 3 turtle, 3 dogs.
'Used' to have 8 turtles, 14-16 chickens and rabbits. In Bali last time used to have 2 dog. :P
Reply With Quote
  #3  
Old 09-27-2011, 09:21 AM
rihazmuhammad's Avatar
rihazmuhammad rihazmuhammad is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 30
Rep Power: 0
rihazmuhammad is on a distinguished road
Default Re: kucing pun demam ke??

kucing pun demam juga. kadang2 selsema juga. boleh cheksuhu pada telinga dan bawah ketiak dia. rasa panas lain macam maknanya demamlah tu. kalau Della nak jimat bawa pergi jabatan haiwan je.. Pastikan waktu pagi. sebab biasanya jabatan haiwan akan buka klinik sebelah pagi sahaja hingga pukul 12.00. bayaran pun macam klinik kerajaan juga . Della duduk kat mana?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-27-2011, 07:49 PM
dellasandy dellasandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 13
Rep Power: 0
dellasandy is on a distinguished road
Default Re: kucing pun demam ke??

Quote:
Originally Posted by Rayquaza17 View Post
Yes. Kuching memang akan demam jugak. Sama macam anjing saya. Dia pun tengah demam. Satu-satu cara untuk check demamnya ialah check telinga nya. Kalau telinga nya ngakk panas iaitu dia masih sihat. Kalau masih panas, cuba untuk check dengan vet. Pergi check up je sekurang-kurangnya juga Rm 10-20. Ataupun Della bisa cuba bagi kuching Della minum banyak air untuk membuat demamnya sedikit menurun. Guna syringe untuk memastikan dia minum airnya. Ataupun, guna botol feed. Cuba untuk bagi dia minum banyak air dan setiap jam check tempurature dia. Saya harap ini akan menolong Della. Harap kuching Della sihat kembali.
terima kasih sbb bg pendapat..
Reply With Quote
  #5  
Old 09-27-2011, 07:51 PM
dellasandy dellasandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 13
Rep Power: 0
dellasandy is on a distinguished road
Default Re: kucing pun demam ke??

Quote:
Originally Posted by rihazmuhammad View Post
kucing pun demam juga. kadang2 selsema juga. boleh cheksuhu pada telinga dan bawah ketiak dia. rasa panas lain macam maknanya demamlah tu. kalau Della nak jimat bawa pergi jabatan haiwan je.. Pastikan waktu pagi. sebab biasanya jabatan haiwan akan buka klinik sebelah pagi sahaja hingga pukul 12.00. bayaran pun macam klinik kerajaan juga . Della duduk kat mana?
jabatan haiwan kat mana? della dduk kat ampang... kat ampang ada ke jabatan haiwan??
Reply With Quote
  #6  
Old 09-27-2011, 09:58 PM
rihazmuhammad's Avatar
rihazmuhammad rihazmuhammad is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 30
Rep Power: 0
rihazmuhammad is on a distinguished road
Default Re: kucing pun demam ke??

Quote:
Originally Posted by dellasandy View Post
jabatan haiwan kat mana? della dduk kat ampang... kat ampang ada ke jabatan haiwan??
alamak tak pasti pula kat sana ada atau tidak. tapi kat ampang ada SPCA. cuba pergi http://www.spca.org.my/v51/ cuba hubungi mereka mungkin tahu dimana klinik haiwan (kerajaan) yang hampir.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-28-2011, 03:05 PM
pillow's Avatar
pillow pillow is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Location: ampang
Posts: 34
Rep Power: 0
pillow is on a distinguished road
Default Re: kucing pun demam ke??

Quote:
Originally Posted by rihazmuhammad View Post
alamak tak pasti pula kat sana ada atau tidak. tapi kat ampang ada SPCA. cuba pergi http://www.spca.org.my/v51/ cuba hubungi mereka mungkin tahu dimana klinik haiwan (kerajaan) yang hampir.
dekat cheras ade area bulatan nk ke veledrom...ampang vet kerajaan xde kot vet swasta byk
Reply With Quote
  #8  
Old 09-28-2011, 11:35 PM
dellasandy dellasandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 13
Rep Power: 0
dellasandy is on a distinguished road
Default Re: kucing pun demam ke??

kucing della dah tak ada .. dia kena panleukopenia ..
Reply With Quote
  #9  
Old 09-29-2011, 10:24 AM
rihazmuhammad's Avatar
rihazmuhammad rihazmuhammad is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 30
Rep Power: 0
rihazmuhammad is on a distinguished road
Default Re: kucing pun demam ke??

Quote:
Originally Posted by dellasandy View Post
kucing della dah tak ada .. dia kena panleukopenia ..
feel sorry about that
Reply With Quote
  #10  
Old 09-29-2011, 11:33 PM
Rayquaza17's Avatar
Rayquaza17 Rayquaza17 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2011
Location: Kuala Lumpur
Posts: 314
Rep Power: 10
Rayquaza17 is on a distinguished road
Default Re: kucing pun demam ke??

Quote:
kucing della dah tak ada .. dia kena panleukopenia ..
So sorry kerana kuching Della ngakk ada dah. Harap Della jangan terlalu sedih dan kena tabahkan diri ya :') Saya pun baru kehilangan arnab tetapi udah pulih meskipun sedih, tetapi Della mesti tau yang Della punya Kuching sekarang kat syurga ^^ Arnab saya juga ^^ Tabahkan diri ya Della
__________________
I have 2 cats, 3 turtle, 3 dogs.
'Used' to have 8 turtles, 14-16 chickens and rabbits. In Bali last time used to have 2 dog. :P
Reply With Quote
  #11  
Old 10-03-2011, 06:06 AM
hanissyazwan's Avatar
hanissyazwan hanissyazwan is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 136
Rep Power: 10
hanissyazwan is on a distinguished road
Default Re: kucing pun demam ke??

tak mau mkn dan minum tu bahaya, biasanye kitten demam2 pun dia akn makan, klau tak mkn tu try bagi die ayam rebus
__________________
A cat thinks: Hey, these people I live with feed me, love me, provide me with a nice warm, dry house, pet me, and take good care of me... I must be a god! O.O.O.O.O.O.O
rep me if i help,so others will also follow my right suggestion/recommendation!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
demam, kucing, pendapat, sakit

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kucing saya muram walau sudah tak demam. arichaketo Cats & Kittens 7 07-11-2011 08:03 AM
Tolong..! anak kucing saya demam....huhuhu comot82 Cats & Kittens 18 11-22-2010 09:40 AM
my kitty demam =( hanna Health, Disease & Diet 2 09-09-2010 03:01 PM
Lepas vaksin kucing selalu demam ke? Kakma Cats & Kittens 6 08-28-2010 11:45 PM
Sayangku Dania kena demam kuning jeranq Health, Disease & Diet 6 09-12-2009 08:14 AM


All times are GMT +8. The time now is 08:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.