Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-08-2009, 06:59 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Anak anak baru

Hai semua
dah lama I tak join forum. Ni nak update anak anak baru I. Bulan October lepas masa baru pindah kat sering ukay tu I dah ada 12 ekor. kemudian datang le anak kuchng dara yg I namakan Chin [mata sepet cam cina]. I tak smpat nak Zesskan dia dan ada sekor anak kuching jantan I, dah jatuh cinta..apa lagi termengandong le dia.

Ari ahad lepas ada lak orang buang anak kuching betina Itam kat depan umah I, I rasa mungkin dalam 2bulan kot umor dia. Ni mesti kes tak suka bela kuching betina, main campak je...........Aktif dan buat muka kesian, I pon ambil letak kat dalam sangkar, takut yag lain pukol...Semua kuching I dah Zess tapi kawasan dia org, tak bolih senang senang nak masok. nak dijadikan cite tengah malam tu juga Chin beranak...4 ekor sekali. Sekarang ni I dah ada 17 ekor kuching.........Pengsan nak mantain.makan maggie le lepas ni I.

I ada post short link ke video dia org, harap harap u all dapat tengok. Kalau ada yang nak adopt c kechik2 tu, bolih jugak, tapi tunggu lepas menyusu le.....Itu pun tak bolih nak janji,takut terlebih syg lak pulak.

ok apa apa bolih email I terus kat oni_man@yahoo.com
Attached Files
File Type: doc LINK TO SLIDE.doc (33.5 KB, 136 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2009, 10:43 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Anak anak baru

boh la pic kat cni kak otai...senang nak tengok....
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2009, 03:21 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Anak anak baru

ok, nanti akak post, itu hari ambik gambar ngan camera anak, tak tau nak down load, cuba buatkan slide dan postkan shortlink.

tima kasih banyak banyak.....comment yang sngt dihargai
Reply With Quote
  #4  
Old 07-13-2009, 07:18 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Anak anak baru

Ini dia gambar anak anak baru akak kat umha. dia org lahir pada 7hb July dah nak tengah malam dah, nanti akak update lagi gambar gambar bila dia orag dah buka mata.

Yang c item kechik tu, ada org buang kay depan umah akak, dah gemok, mungkin dia female, sal tu owner tak nak gak. dia pun tumpang sekaki bedal menyusu ngan new mun ni. kesian c chin tu kena menyusu anak tumpang. akak ada post sekali gambar c tiger bapa bebudak tu, semua tiga tiga ekor debiji muka bapak dia, macam cinta sejati lak, jarang akan jumpa kuching beranak tiga serupa je.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CHIN THE IBU.jpg
Views:	77
Size:	43.0 KB
ID:	6560   Click image for larger version

Name:	CHIN.jpg
Views:	82
Size:	53.4 KB
ID:	6561   Click image for larger version

Name:	BABY C CHIN.jpg
Views:	98
Size:	54.6 KB
ID:	6562   Click image for larger version

Name:	C ITAM BARU DATANG.jpg
Views:	94
Size:	61.2 KB
ID:	6563   Click image for larger version

Name:	BABRU BARU CHIN.jpg
Views:	108
Size:	63.5 KB
ID:	6564  

Click image for larger version

Name:	GRANDMA BABY.jpg
Views:	88
Size:	46.1 KB
ID:	6565   Click image for larger version

Name:	BABY THE GRANDMA TIGER MUM.jpg
Views:	98
Size:	50.8 KB
ID:	6566   Click image for larger version

Name:	CUTE DADY.jpg
Views:	92
Size:	30.6 KB
ID:	6567   Click image for larger version

Name:	DADY TIGER.jpg
Views:	81
Size:	45.5 KB
ID:	6568   Click image for larger version

Name:	TIGER THE DAD.jpg
Views:	98
Size:	56.5 KB
ID:	6569  

Reply With Quote
  #5  
Old 07-13-2009, 07:29 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Anak anak baru

wui!! comei2 nya kuicng. jd nenek yg ke berapa ni??


Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Ini dia gambar anak anak baru akak kat umha. dia org lahir pada 7hb July dah nak tengah malam dah, nanti akak update lagi gambar gambar bila dia orag dah buka mata.

Yang c item kechik tu, ada org buang kay depan umah akak, dah gemok, mungkin dia female, sal tu owner tak nak gak. dia pun tumpang sekaki bedal menyusu ngan new mun ni. kesian c chin tu kena menyusu anak tumpang. akak ada post sekali gambar c tiger bapa bebudak tu, semua tiga tiga ekor debiji muka bapak dia, macam cinta sejati lak, jarang akan jumpa kuching beranak tiga serupa je.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-13-2009, 07:37 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Anak anak baru

June

Akak ni dah bukan cucu je dan peringkat cicik dah anak anak bulus ni, time hot itu ari ada lagi di Baby [gandmama anak anak kuching tu] dah mengatal dah. dia selalu dalam caga, akak cuci cage tu, lepas kejap hilang 1 malam, balik pandai bawa pakwa, tapi memang pakwa dia kelas, satu macam punya kembang, hidung pink lagi. Sampai cedera pakwa dia dikejakan jantan jantan kat umah akak, dia org ni dah mandul pun masih nak jaga kawasan. akak takut juga tuan male cat tu marah akak, tapi sapa suroh dia lepas time time hot ni, nasib le. terkopak gak kulit kuching tu dibuatnya. akak nak taruh ubat, garang lak dia. tapi tak serik serik masih datang lagi kat umah. dapat tido tepi sangkar pun jadi le.

hai bertambah le raykat bulu kat umah akak nanti, hari raya sure meriah gila............ nak kena taruh sign le, supaya org org nak elergik bulu kuching - enter at your own risk...kalau tak bahaya gak kan.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-14-2009, 08:58 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Anak anak baru

kak oni gedebusnya yang kaler cream pakai loceng tue..
tue tuk adopt gak ker?
Reply With Quote
  #8  
Old 07-14-2009, 09:21 AM
Mia_Katz's Avatar
Mia_Katz Mia_Katz is offline
PetFinder Fosterer
 
Join Date: May 2008
Location: KlaNG VaLLey
Posts: 309
Rep Power: 13
Mia_Katz is on a distinguished road
Default Re: Anak anak baru

comel nye baby 2 .... geram lah.... best kan ade baby kecik ni

nenek anak2 bulu akak ni macam dari bollywood lah .... ayu gitu

kak, tolong sampaikan salam pelok cium saya kat semua semua 2... cute sangat
Reply With Quote
  #9  
Old 07-14-2009, 09:35 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Anak anak baru

Thanks Mia, tu la, letih bagai nak rak. pagi pagi sebelum g kerja bersehkan sangkar dia orqng, chek makanan, air, petang balik keja pun cam tu gak..letih gila..............tapi bila dia orang dtg dudok atas riba, buat buat muka manja, hilang semua penat..........nanti akak cuba kirim salam mia kat dia orang.....bye
Reply With Quote
  #10  
Old 07-14-2009, 09:41 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Anak anak baru

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Thanks Mia, tu la, letih bagai nak rak. pagi pagi sebelum g kerja bersehkan sangkar dia orqng, chek makanan, air, petang balik keja pun cam tu gak..letih gila..............tapi bila dia orang dtg dudok atas riba, buat buat muka manja, hilang semua penat..........nanti akak cuba kirim salam mia kat dia orang.....bye
hehhhe..ada gak kucing yang duk atas riba akak...linda nie erm...biler dapat lepas cage...smuer main tak hingat dunia..dah penat..baru tengok muker kiter..nak tido...uishh...kalo kiter pelok2 dier...sekejap jerk..pastue bunyik ler memcam...geram tol....
Reply With Quote
  #11  
Old 07-14-2009, 11:24 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Anak anak baru

ades!!! tak sanggup,tak sanggup.saya punya suma dah zass.tak nak jd nenek

bukan main lg kuicng betina akak tu ye.nak pilih pakwe hensem je

tp betul akak cakap,kdg2 penat uruskan durang tp bila durang tengok muka kita dgn gesel2 sambil mengiau,kita pun kalah

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
June

Akak ni dah bukan cucu je dan peringkat cicik dah anak anak bulus ni, time hot itu ari ada lagi di Baby [gandmama anak anak kuching tu] dah mengatal dah. dia selalu dalam caga, akak cuci cage tu, lepas kejap hilang 1 malam, balik pandai bawa pakwa, tapi memang pakwa dia kelas, satu macam punya kembang, hidung pink lagi. Sampai cedera pakwa dia dikejakan jantan jantan kat umah akak, dia org ni dah mandul pun masih nak jaga kawasan. akak takut juga tuan male cat tu marah akak, tapi sapa suroh dia lepas time time hot ni, nasib le. terkopak gak kulit kuching tu dibuatnya. akak nak taruh ubat, garang lak dia. tapi tak serik serik masih datang lagi kat umah. dapat tido tepi sangkar pun jadi le.

hai bertambah le raykat bulu kat umah akak nanti, hari raya sure meriah gila............ nak kena taruh sign le, supaya org org nak elergik bulu kuching - enter at your own risk...kalau tak bahaya gak kan.
Reply With Quote
  #12  
Old 07-14-2009, 12:27 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Anak anak baru

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Thanks Mia, tu la, letih bagai nak rak. pagi pagi sebelum g kerja bersehkan sangkar dia orqng, chek makanan, air, petang balik keja pun cam tu gak..letih gila..............tapi bila dia orang dtg dudok atas riba, buat buat muka manja, hilang semua penat..........nanti akak cuba kirim salam mia kat dia orang.....bye
lebih kurang saye jek kak oni weh...pagi2 hp alarm set 4 pagi...sbb nak setel kan dorang jek...sejam aku kelolakan dorang2 nih ....kol 5 baru wat hal untuk diri ngan anak2 kaki dua plak...bila balik cerita lain pulak...tu yg bila hubby ajak pegi dating2 nengok wayang lps office hour...tak sedap hati jek rase...nak balek cepatttt...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #13  
Old 07-15-2009, 02:27 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Anak anak baru

Ya le dik, akak sampai nak g holiday pun kena bincang dan bergilir dgn dia org. Kucing ni dah 4 tahun ngan kita dia dah tau kelemahan kita, dan pandai lak nak kucinglogy [saikology kuching], mula le buat muka kesia, bila kita nak ambil buat buat lari, nak sakitkan ati kita, leh lak scratch favourite furniture kita, yg paling menyampah, dia sengaja keching dlm umah depan kita, nak tunjok persaan konon. ni le, UNCONDITIONAL LOVE, memang menduga bertul, tapi bila kita tidor, mula le dia nak gesel gesel, miau miau manja la, terus akak maafkan apa apa pun yg dia dah buat.
Reply With Quote
  #14  
Old 07-15-2009, 02:30 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Anak anak baru

hahahahah!! mmg durang kucinglogy kan kita kak.aku pun kena mcm akak.klu durang protes mulalah brg2 dlm rmh aku yg peberet durang attack. brg2 lain tak pula durang usik


Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Ya le dik, akak sampai nak g holiday pun kena bincang dan bergilir dgn dia org. Kucing ni dah 4 tahun ngan kita dia dah tau kelemahan kita, dan pandai lak nak kucinglogy [saikology kuching], mula le buat muka kesia, bila kita nak ambil buat buat lari, nak sakitkan ati kita, leh lak scratch favourite furniture kita, yg paling menyampah, dia sengaja keching dlm umah depan kita, nak tunjok persaan konon. ni le, UNCONDITIONAL LOVE, memang menduga bertul, tapi bila kita tidor, mula le dia nak gesel gesel, miau miau manja la, terus akak maafkan apa apa pun yg dia dah buat.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-15-2009, 03:43 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Anak anak baru

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
lebih kurang saye jek kak oni weh...pagi2 hp alarm set 4 pagi...sbb nak setel kan dorang jek...sejam aku kelolakan dorang2 nih ....kol 5 baru wat hal untuk diri ngan anak2 kaki dua plak...bila balik cerita lain pulak...tu yg bila hubby ajak pegi dating2 nengok wayang lps office hour...tak sedap hati jek rase...nak balek cepatttt...
aah la..btoi3...boo bgn pg skang ni kol 530. siap2kan mak bulu, anak bulu n cucu bulu. (cucu bulu? cam pelik bunyik dier) time balik keja mesti ngadap derang dulu baru wat keja len. penat toksah cita la. mlm pon b4 tido meti cek derang dulu ok ke x. 2 pon klu tejaga nak p toilet tngh2 mlm mesti tngok anak2 bulu kat cage. intai pon jadi la. hubby kata tatang kucen kalah tatang laki
tukar air baru bubuh mknan baru buang poo/pee sapu lantai n sembur2 bg wangi. penat btoi. 2 lom kira kita dah penat2 wat semua dan2 dia tumpangkan air. hampeh tol. dala 13 ekoq!! bayangkan poo/pee derang betapa banyaknya!! tp bila nak p keja je dia wat la muka sedey nak itot. tiap2pg b4 p keja mst ckp ngan kucen. "syg2 sumer mummy p keja dulu k. jaga diri n umah bek2 taw. g kejap je ptg blik la. buybuy"
smpi hubby nyampah tngok tiap2 ari cmtu (x peduli ahh)
tiap kali ajak p jejalan pas keja mesti ada je alasan boo bg. yala..hati x tenang la mikirkan anak2 bulus kat umah 2. da la cage kat luar. adeh
pasni ada baby mau kol 4 pagi bangun siapkan derang. kucen2...
Reply With Quote
  #16  
Old 07-15-2009, 07:28 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Anak anak baru

Apa kata, kalu kita start blog Kucinglogy hahahaha, macam tom cruise porpularkan agama dia sciencetology apa kebendanyatu....................kita kita yang dah bercucu cicitnya leh le bagi kaunselling kat org org baru bagaimana nak guna reverse saikology kat anak anak bulu ni........apamacam..........mau tak dak keja lain kita, mail box sure explode punya...................

Hanya org org tertentu je yg bolih faham kasih syg kita kat miaw miaw ni..........

Ada tiga empat anak anak bulu tido sekali, waduh kalau silap pusing terhimpit le sikit siap marah kita lagi tu,,,cam le dia lak tuan punya katil tu. Akak pun bangun pagi je, kena pusing semua bilek dan ruang, tarikh nafas panjang cari cari bau, kalau ada yg protes buat hal kat dalam umah. Sekarang ni dah ada yg pandai lak cakar cakar slidding door bedroom nak masuk. nak buat bodoh takut iritate jiran lak, bagi masuk berebut pot pula, kekadang tidor pun tak nyenyak. bila kita bangun buka lampu, tau lak dia org kita hot, mula le buat muka bodoh, cium, mengesal kat kaki kita suroh angkat,dah tu ada lak yg jelous, kalau terlebeh attention kat sekor, mula le yg ramai ramai ramai boikot je.jalan aje asik kena tampar je, sampai nak masuk umah pun ada je body guard halang........... BUT ABOVE ALL THE CATS MAKES US FEEL LOVED, IMPORTANT, WANTED.ETC......ETC.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
~***Anak anak MuMmy***~ zahraannur Cat TV and Photos 22 10-04-2010 04:31 PM
Anak Kucing Baru Jumpa...... BeaYongJune Health, Disease & Diet 21 06-17-2009 04:27 PM
Yen Anak Jepun bbpie Cats & Kittens 5 01-28-2009 02:33 PM
anak bulus baru ku..CheeZy(f) & CheeWy(m) DOB 8/11/2008 abzalia Cats & Kittens 12 11-14-2008 07:22 PM
kimo ada anak kitten baru 2week half..plz help kimo babykimo Cats & Kittens 5 08-20-2008 09:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 06:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.