Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 05-04-2009, 08:58 AM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: Hellooo

June, klinik kembiri DBKL dkt Setapak tu eh?.. Kat situ walk-in je ke? atau by appointment?
[/QUOTE]

aah la kak, kat setapak tu... kena wat appoinment dolu..ni no pon dia...

'All spaying/neutering surgeries are by appointment only. Please call clinic at 03-40243446 or 012-2581041 (Mr G R Krishnan)'
Reply With Quote
  #22  
Old 05-04-2009, 10:56 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Hellooo

Tq rieyna! u r very helpful.. DAh saved no. tu. Sis tak dpt nak zasss anak bulus sis lagi sbb belum divaksinkan

Kesedaran tu ada.. err tp asyik tertangguh je nak buatnya. Si june mesti bosan dengo ahakss!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #23  
Old 05-04-2009, 11:45 AM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: Hellooo

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Tq rieyna! u r very helpful.. DAh saved no. tu. Sis tak dpt nak zasss anak bulus sis lagi sbb belum divaksinkan

Kesedaran tu ada.. err tp asyik tertangguh je nak buatnya. Si june mesti bosan dengo ahakss!
sama la saya pun lengah2kan zass anak bulus smpai tahap dia dah menggatal baru nak pegi, itu pun tak vaksin gak coz rina dah tanya kat klinik kembiri tu takpe ke kalau zass tanpa vaksin dulu, dia ckp takper... smpai skang tak vaksin lagi..hee..he.. tggu gaji bulan ni...
tapi kalau akak nk vaksin dulu kena 2-3mggu lps vaksin baru leh zasskan.
Reply With Quote
  #24  
Old 05-04-2009, 01:53 PM
Bond_mie's Avatar
Bond_mie Bond_mie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 89
Rep Power: 12
Bond_mie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Bond_mie
Default Re: Hellooo

Quote:
Originally Posted by rieyna View Post
sama la saya pun lengah2kan zass anak bulus smpai tahap dia dah menggatal baru nak pegi, itu pun tak vaksin gak coz rina dah tanya kat klinik kembiri tu takpe ke kalau zass tanpa vaksin dulu, dia ckp takper... smpai skang tak vaksin lagi..hee..he.. tggu gaji bulan ni...
tapi kalau akak nk vaksin dulu kena 2-3mggu lps vaksin baru leh zasskan.
klu kt klinik kajang vets suh vaccine dulu..dier ckap takut lambat kering tempat jahit tu..pas2 lepas vaccine,smggu da bole zass.Tp tnyer otai2 kt forum nie,durang suh tggu lam 2-3mggu..kasi si OB ada POWER skit..baru g zass.....xlame lg jdi au la si OB.malu2 gitu..auuuuu...
Reply With Quote
  #25  
Old 05-04-2009, 02:02 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: Hellooo

Quote:
Originally Posted by Bond_mie View Post
klu kt klinik kajang vets suh vaccine dulu..dier ckap takut lambat kering tempat jahit tu..pas2 lepas vaccine,smggu da bole zass.Tp tnyer otai2 kt forum nie,durang suh tggu lam 2-3mggu..kasi si OB ada POWER skit..baru g zass.....xlame lg jdi au la si OB.malu2 gitu..auuuuu...
o ye ke? akak punyer miaw dah selamat kena zass... sebulan lepas tanpa vaksin dulu... skang ok jek...walaupun tak vaksin... gaji bulan ni baru vaksin kot...
Reply With Quote
  #26  
Old 05-04-2009, 02:38 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Re: Hellooo

kat setapak tulah.tp mcm jauh dr rmh akak eh?? karang aku catnap kucing akak bawa gi clinic kembiri.

aku kat siam ni kak.ada koje.esok balik.semalam smp.pasal tu tak dpt online.busy memanjang.walau ada laptop tp kena abiskan koje dulu.

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post

Laaa sekor je.. hehe.. ingat kan ada 2 ekor sbb gambar tu mcm lain2 tp kira bertuahla tu... taktau la kucing tu yg bertuah atau rieyna yg bertuah dpt dia hehe.. yg penting dia tak buat perangai kan?.. Woahh mahal gak ye neuter/spay kat situ.. Sis baru 1st time pegi sana sbb ada kucing sis kena fungus. Next week ada follow up treatment la. Dkt area selayang ni sis tak tau vet dkt mana, baru setawon pindah sini..

Kucing kak gee?.. err tak larat nak post gambar kucing2 sis kat sini .. Ada 13 hekor.. Kalau nak tengok kena klik nick kak gee ni.. ada dekat profile



June, klinik kembiri DBKL dkt Setapak tu eh?.. Kat situ walk-in je ke? atau by appointment?
Reply With Quote
  #27  
Old 05-04-2009, 03:29 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Hellooo

Quote:
Originally Posted by June View Post
kat setapak tulah.tp mcm jauh dr rmh akak eh?? karang aku catnap kucing akak bawa gi clinic kembiri.

aku kat siam ni kak.ada koje.esok balik.semalam smp.pasal tu tak dpt online.busy memanjang.walau ada laptop tp kena abiskan koje dulu.

gelak beso aku si june nih! akakakak! berangan nak catnap kucin akak eh? sila kan silakan.. dah bagi izin ni hehehe.. tolong jaga sekali yer? dah elok kembiri pulangkan balik

ambooooii.. kat siam pun sempat jengah PF lg yer?

Hmm Rieyna.. sis ada terbaca psl kucing yg belum dpt vaksin mati selepas zass minggu lepas.. sis cuba carik balik artikel tu tadi tak jumpa pulak. iskkk..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #28  
Old 05-04-2009, 05:43 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: Hellooo

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post

gelak beso aku si june nih! akakakak! berangan nak catnap kucin akak eh? sila kan silakan.. dah bagi izin ni hehehe.. tolong jaga sekali yer? dah elok kembiri pulangkan balik

ambooooii.. kat siam pun sempat jengah PF lg yer?

Hmm Rieyna.. sis ada terbaca psl kucing yg belum dpt vaksin mati selepas zass minggu lepas.. sis cuba carik balik artikel tu tadi tak jumpa pulak. iskkk..


Laa...ye ke kak? kucing tu tak sihat kot... setakat ni alhamdulilah kucing saya ok je dah sebulan 2mggu dia kena zass... b4 zass kan kucing saya dah tanya kat klinik kembiri tu thats y la saya berani je gi zass kan dia walaupun tak vaksin lg... takot plak dgrnyer... jgn la jd apa2 kat baby
Reply With Quote
  #29  
Old 05-04-2009, 06:35 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hellooo

hehehehehe!! manalah aku nak catnap kucing akak.rmh pun tak tau tp klu akak bg izin blh cari tu

oh yalah.klu baru zass tak blh vaksin dulu at least kena tunggu 2 minggu smp badan kuicng betul2 sihat dan tak stress.klu tak blh mati kucing !!

ah!! kak.wi fi kat sini lebih high speed dari broadband kita kat malaysia.buat malu je.hehehe!!

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post

gelak beso aku si june nih! akakakak! berangan nak catnap kucin akak eh? sila kan silakan.. dah bagi izin ni hehehe.. tolong jaga sekali yer? dah elok kembiri pulangkan balik

ambooooii.. kat siam pun sempat jengah PF lg yer?

Hmm Rieyna.. sis ada terbaca psl kucing yg belum dpt vaksin mati selepas zass minggu lepas.. sis cuba carik balik artikel tu tadi tak jumpa pulak. iskkk..
Reply With Quote
  #30  
Old 05-04-2009, 06:51 PM
Bond_mie's Avatar
Bond_mie Bond_mie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 89
Rep Power: 12
Bond_mie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Bond_mie
Default Re: Hellooo

Quote:
Originally Posted by rieyna View Post
o ye ke? akak punyer miaw dah selamat kena zass... sebulan lepas tanpa vaksin dulu... skang ok jek...walaupun tak vaksin... gaji bulan ni baru vaksin kot...
oo...xpe la cam gitu..klu vets da suggest suh vaccine,ikut je la..sbab nak zass kt dier gak nanti...
Reply With Quote
  #31  
Old 05-04-2009, 06:55 PM
Bond_mie's Avatar
Bond_mie Bond_mie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 89
Rep Power: 12
Bond_mie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Bond_mie
Default Re: Hellooo

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post



Hmm Rieyna.. sis ada terbaca psl kucing yg belum dpt vaksin mati selepas zass minggu lepas.. sis cuba carik balik artikel tu tadi tak jumpa pulak. iskkk..
fuh...ngerinyer sis...
Reply With Quote
  #32  
Old 05-04-2009, 07:16 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Hellooo

Quote:
Originally Posted by Bond_mie View Post
fuh...ngerinyer sis...
Tu la antara sebab kenapa program sis jadik lain last 2 weeks. Berminggu2 tekad dlm hati sbb 1st time nak zass kucing kesayangan, akhirnya bila sampai waktu nak bawak 2 ekor kucing sis pegi zass, terbaca artikel tu sebelum pegi.. last2 jadik bawak kucing yg lain pulak untuk check fungus
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #33  
Old 05-04-2009, 07:23 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Hellooo

Quote:
Originally Posted by June View Post
hehehehehe!! manalah aku nak catnap kucing akak.rmh pun tak tau tp klu akak bg izin blh cari tu

oh yalah.klu baru zass tak blh vaksin dulu at least kena tunggu 2 minggu smp badan kuicng betul2 sihat dan tak stress.klu tak blh mati kucing !!

ah!! kak.wi fi kat sini lebih high speed dari broadband kita kat malaysia.buat malu je.hehehe!!
June, alaa klinik DBKL tu dkt dgn ofis sis ni, area tasik titiwangsa ni. Tp rumah sis jauh la selayang ni.

Hrp2 kucing sis bila kena zass nanti baik hendaknya. First time ni June, risau tahap gaban wehh!

Siam kat mana june? haadnyai? hang dok hotel 5 butir mmg la laju kot.. tp iyela.. teksi kat sana pakai keta honda city beb!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #34  
Old 05-04-2009, 08:10 PM
Bond_mie's Avatar
Bond_mie Bond_mie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 89
Rep Power: 12
Bond_mie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Bond_mie
Default Re: Hellooo

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Tu la antara sebab kenapa program sis jadik lain last 2 weeks. Berminggu2 tekad dlm hati sbb 1st time nak zass kucing kesayangan, akhirnya bila sampai waktu nak bawak 2 ekor kucing sis pegi zass, terbaca artikel tu sebelum pegi.. last2 jadik bawak kucing yg lain pulak untuk check fungus
hahaha...pas2 sis nak zass lepas vaccine la yer?risau jgak sis ckp cam 2...
Reply With Quote
  #35  
Old 05-05-2009, 06:36 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hellooo

eh,klu camtu senang bebenor lah tu kak.

klu zass kucing dulu,biar badan durang dah sihat betul2 dan abis stress baru vaksin.lepas zass tu jgn vaksin dulu.lepas vaksin pun tak blh zass dulu.blh mati. sebab durang tengah stress masa tu.sekurang kurangnya 2 minggu lepas zass baru vaksin dan sama juga 2 minggu lepas vaksin baru zass. klu kuicng tu tgk monyok tak sihat lepas 2 minggu zass,tunggu dulu.jgn hantar vaksin.sama gak lepas vaksin 2 minggu tu,klu durang monyok je jgn zass dulu.bg durang betul2 back to their normal self.barulah buat apa yg patut

mana dok 5*.aku dok Twin Tower Hotel kat Bangkok ni hah.merata2 satu kota besar ni ada wi fi.kalah KL.malulah aku kak.apa nak jd dgn Malaysia ni. kita ranking nombor 81 dlm speed internet wi fi atau broadband.negara2 asia yg lain suma dibawa 30

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
June, alaa klinik DBKL tu dkt dgn ofis sis ni, area tasik titiwangsa ni. Tp rumah sis jauh la selayang ni.

Hrp2 kucing sis bila kena zass nanti baik hendaknya. First time ni June, risau tahap gaban wehh!

Siam kat mana june? haadnyai? hang dok hotel 5 butir mmg la laju kot.. tp iyela.. teksi kat sana pakai keta honda city beb!
Reply With Quote
  #36  
Old 06-12-2009, 12:06 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Hellooo

__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #37  
Old 06-12-2009, 12:58 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: Hellooo

Quote:
Originally Posted by babyzee View Post
tq babyzee...
__________________
Reply With Quote
  #38  
Old 06-22-2009, 11:22 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 13
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Hellooo



__________________

MJ
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.