Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #3381  
Old 09-29-2009, 04:13 PM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 12
azieazlie is on a distinguished road
Question Re: Blackwood

salam aidil fitri semua... nurul, akk baru buat payment ke account nurul sebanyak rm442.. nak tumpang tanyer sikit, kenapa yer, anak2 bulus akk punya poo bau cam taik ayam candu pulak sekarang nie especially bila baru selesai dia orang buat keje dan benda tu masih fresh lagi... kadang2 sampai naik juling mata akk menahan bau masa nak scope benda tu...almaalumlah 11 ekor dalam kandang, meriah sungguh bekas2 pasir diaorang tu ..tapi nasib baik lah bau taik ayam candu dan bukan bau taik kucing walaupun kucing yg punya taikk...
Reply With Quote
  #3382  
Old 09-29-2009, 04:27 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by azieazlie View Post
salam aidil fitri semua... nurul, akk baru buat payment ke account nurul sebanyak rm442.. nak tumpang tanyer sikit, kenapa yer, anak2 bulus akk punya poo bau cam taik ayam candu pulak sekarang nie especially bila baru selesai dia orang buat keje dan benda tu masih fresh lagi... kadang2 sampai naik juling mata akk menahan bau masa nak scope benda tu...almaalumlah 11 ekor dalam kandang, meriah sungguh bekas2 pasir diaorang tu ..tapi nasib baik lah bau taik ayam candu dan bukan bau taik kucing walaupun kucing yg punya taikk...
adoiyaiiii !!! kelakonyer azie ..hahaha !!!
macam mana boleh jadi bau taik ayam candu ?
masa kak zai kasi fruti RC, bau poo dia mcm bau RC tu jugak
skrg dah sebulan dia makan BW, poo dia tak bau sgt
bau sikit2 jer..masa scoop tu... pastu sgt cantik dan solid
betul la june & nurul ckp...mcm buah kana

lagi satu nak share pengalaman dgn kwn2
semasa tukar dari RC ke BW, fruti sikit pun tak cirit
walaupun kak zai tukar dgn cara yg agak 'drastik'

azie...you ada kasi anak2 bulus tu makann lain kot
canned food ke....
kalau nak kasi poo dia solid mcm biasa balik
kasi daging ayam rebus
kak zai dah cuba, mmg menjadi
ini tips dari Furkids
Reply With Quote
  #3383  
Old 09-29-2009, 04:36 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Blackwood

btol tue kak zai..
resepi otai-otai
Reply With Quote
  #3384  
Old 09-29-2009, 04:48 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Blackwood

a'ah mmg menjadi bagik makan ayam rebus.
kekadang babah dia ni pun join sekali. sedap gak makan ayam rebus
Reply With Quote
  #3385  
Old 09-29-2009, 05:34 PM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 12
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
adoiyaiiii !!! kelakonyer azie ..hahaha !!!
macam mana boleh jadi bau taik ayam candu ?
masa kak zai kasi fruti RC, bau poo dia mcm bau RC tu jugak
skrg dah sebulan dia makan BW, poo dia tak bau sgt
bau sikit2 jer..masa scoop tu... pastu sgt cantik dan solid
betul la june & nurul ckp...mcm buah kana

lagi satu nak share pengalaman dgn kwn2
semasa tukar dari RC ke BW, fruti sikit pun tak cirit
walaupun kak zai tukar dgn cara yg agak 'drastik'

azie...you ada kasi anak2 bulus tu makann lain kot
canned food ke....
kalau nak kasi poo dia solid mcm biasa balik
kasi daging ayam rebus
kak zai dah cuba, mmg menjadi
ini tips dari Furkids
tak de kasi makanan lain pun zai, semua makanan kering... mula2 dulu saya kasi makan RC, bila anak2 dah bertambah, poket mama nie pun dah semakin tipis, tukar ke SP lepas tu dalam 2-3 bulan nie tukar ke BW... dia orang memang berselera makan BW, cuma bau poo tu la lain macam sikit...mungkin sebab banyak sangat kumbahan2 nyer kot... kalau x ramai mungkin ok lagi baunyer... ini dah 11 hekor dalam kandang, mungkin tu yang buat bau semerbak .. memang patut bagi ayam rebus jugak lepas nie.. sian anak2 bulus nie, mungkin dah lupa camana rasa kesedapan ayam rebus tu... balik nie, kena singgah pasar carik ayam untuk dia orang la nampak nyer tapi, mesti kena perli sedas dek anak bujang saya dalam rumah tu nanti... untuk anak2 bulus sanggup masak, makanan untuk anak sendiri main tapau aje....
Reply With Quote
  #3386  
Old 09-29-2009, 05:48 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by azieazlie View Post
tak de kasi makanan lain pun zai, semua makanan kering... mula2 dulu saya kasi makan RC, bila anak2 dah bertambah, poket mama nie pun dah semakin tipis, tukar ke SP lepas tu dalam 2-3 bulan nie tukar ke BW... dia orang memang berselera makan BW, cuma bau poo tu la lain macam sikit...mungkin sebab banyak sangat kumbahan2 nyer kot... kalau x ramai mungkin ok lagi baunyer... ini dah 11 hekor dalam kandang, mungkin tu yang buat bau semerbak .. memang patut bagi ayam rebus jugak lepas nie.. sian anak2 bulus nie, mungkin dah lupa camana rasa kesedapan ayam rebus tu... balik nie, kena singgah pasar carik ayam untuk dia orang la nampak nyer tapi, mesti kena perli sedas dek anak bujang saya dalam rumah tu nanti... untuk anak2 bulus sanggup masak, makanan untuk anak sendiri main tapau aje....
lagi satu kan azie, pasir yang kita guna pun kdg2 buat bau litter box dia kuat. Azie guna litter jenis apa? FussieCat sgt bagus melawan bau, dan good clumping jugak. Kalau dah 11 ekor memang susah nak control bau. Cuba litter box deo spray jugak untuk elak bau . Mana la tau time2 raya ni org selalu dtg bertandang tanpa notis. Kene la jaga rumah jgn berbau sgt kan. FussieCat ada bau lemon, apple dan rose.

Nurul, ampunn...dah terpesong jauh nih....
Reply With Quote
  #3387  
Old 09-29-2009, 05:56 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
btol tue kak zai..
resepi otai-otai
ye Lin...memang solid poo dia lps tu

Quote:
Originally Posted by petknode View Post
a'ah mmg menjadi bagik makan ayam rebus.
kekadang babah dia ni pun join sekali. sedap gak makan ayam rebus
mesti babah dia yang makan lebih ni
meow dapat cikit jer
Reply With Quote
  #3388  
Old 09-29-2009, 06:06 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
lagi satu kan azie, pasir yang kita guna pun kdg2 buat bau litter box dia kuat. Azie guna litter jenis apa? FussieCat sgt bagus melawan bau, dan good clumping jugak. Kalau dah 11 ekor memang susah nak control bau. Cuba litter box deo spray jugak untuk elak bau . Mana la tau time2 raya ni org selalu dtg bertandang tanpa notis. Kene la jaga rumah jgn berbau sgt kan. FussieCat ada bau lemon, apple dan rose.

Nurul, ampunn...dah terpesong jauh nih....
maaf jugak kak nurul nak menyelit gak

ha..bila pkai scented litter sand nih kan,pastikan baunye tak sama ye ngan pencuci lantai dirumah..saya wat mistake,beli fussycat green apple,pastu kebetulan pulak kat rumah pkai dettol disinfect green apple,maka kucing2ku poo pee merata lah kejap kerana kekonfiusan bau
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3389  
Old 09-29-2009, 06:16 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
maaf jugak kak nurul nak menyelit gak

ha..bila pkai scented litter sand nih kan,pastikan baunye tak sama ye ngan pencuci lantai dirumah..saya wat mistake,beli fussycat green apple,pastu kebetulan pulak kat rumah pkai dettol disinfect green apple,maka kucing2ku poo pee merata lah kejap kerana kekonfiusan bau
hahaha !! itu kesilapan teknik mommynyer sendiri
Reply With Quote
  #3390  
Old 09-29-2009, 07:24 PM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 12
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ye Lin...memang solid poo dia lps tu


mesti babah dia yang makan lebih ni
meow dapat cikit jer
pakai pasir fido bauan strawberi/lemon.. tiap2 hari memang sentiasa kena tambah pasir tu... saya selalu bertanya kat adik saya yg suka terjah bila2 dia suka... ada bau taik kucing tak? dia kata memang tak ada bau taik kucing, cuma ada sedikit bau yg tak dapat nak diterangkan... jadi.... x apelah... janji x de bau taik kucing... itu yg penting.... tadi tu, cuma nak bertanya aje, kenapa ada bau2an lain pulak yg keluar dari anak2 bulus saya nie, ... hee..hee..hee.. nurul, akk nak mintak maaf jugak, sebab terbabas kecerita lain pulak dah nie...jgn marah ye..
Reply With Quote
  #3391  
Old 09-29-2009, 07:57 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ye Lin...memang solid poo dia lps tu


mesti babah dia yang makan lebih ni
meow dapat cikit jer
kekeke. kak zai ni.....
babah dia takper, makan sikit ajer
yg penting anak2 tu kena bagik up sket
nanti dah gebu2, baru leh masuk for adoption

tapi sampai skarang takde sorang pun yg masuk ruangan for adoption
sayang tahap gaban kak zai
Reply With Quote
  #3392  
Old 09-29-2009, 10:54 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 13
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

asal masuk je dah nak abis... asal masuk je dah nak abis...

nurul, kalau ada saki baki belen 6 kilo tolong masukkan nama... kalau takde maybe next trip... makaseh...
Reply With Quote
  #3393  
Old 09-29-2009, 11:37 PM
ilana ilana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Location: kuala lumpur
Posts: 29
Rep Power: 0
ilana is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

haa..saya duduk dekat je dgn desa tasik..mcmmana nak buat order..saya tak tahu pun berapa kg saya perlukan...saya ada 2 ekor kucing,satu adult dalam 3thn satu lagi kitten 2 bln..adakah jenis kibbles yang sesuai utk both...toloonnn
Reply With Quote
  #3394  
Old 09-30-2009, 08:39 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by ilana View Post
haa..saya duduk dekat je dgn desa tasik..mcmmana nak buat order..saya tak tahu pun berapa kg saya perlukan...saya ada 2 ekor kucing,satu adult dalam 3thn satu lagi kitten 2 bln..adakah jenis kibbles yang sesuai utk both...toloonnn
Hi Ilana,

Oooo duduk kat Desa Tasik juga ek?
Kalo macam tu senang je nak ambil kalo jadi order.
Kalo untuk seekor adult dalam 3 kilo rasanya more than enough.
Kalo kitten yang masih 2 bulan kena la bagi makan kitten yang 3.63 kg tu.
Kalo Ilana nak order just tempelkan kat sini je tapi kalo nak ikut order yang sharing basis tu, Ilana kena la order awal awal sebab quota dah penuh. Kalo nak yang kitten masih boleh order tapi kena la cash deposit sebab last day untuk wat pembayaran adalah sok.
Thanks.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3395  
Old 09-30-2009, 08:40 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
asal masuk je dah nak abis... asal masuk je dah nak abis...

nurul, kalau ada saki baki belen 6 kilo tolong masukkan nama... kalau takde maybe next trip... makaseh...
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin buat Shahril dan family.
Alamak quota dah penuh.
Kalo Nurul ada extra nanti, nurul akan message kat Shahril ye
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3396  
Old 09-30-2009, 08:44 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam to All, Just a friendly reminder that tomorrow will be the last day of payment for Blackwood. Please kindly ensure that payment is made before the due date to avoid dissapoinment. Thank you.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3397  
Old 09-30-2009, 09:31 AM
nasy nasy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Location: malacca
Posts: 33
Rep Power: 0
nasy is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

kak nurul, nasy da bank in rm40 kat acc kak nurul mlm smlm, bout 10pm cm2..
ade resit tp cmne nk bg eyh?
biaselar, nasy bru 1st time bli bw nie..
Reply With Quote
  #3398  
Old 09-30-2009, 09:48 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by nasy View Post
kak nurul, nasy da bank in rm40 kat acc kak nurul mlm smlm, bout 10pm cm2..
ade resit tp cmne nk bg eyh?
biaselar, nasy bru 1st time bli bw nie..
Hi Nasy,

Thanks for the payment.
Nurul dah check account.
Payment dah reflect so tak payah la nak hantar receipt.
Thanks!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3399  
Old 09-30-2009, 01:38 PM
ilana ilana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Location: kuala lumpur
Posts: 29
Rep Power: 0
ilana is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

alamak..rasanya tak sempat kot..aduhh..terlambat..selalunya buat order ni at how long time interval after the last pickup??mungkin next time boleh..kalau tak sempat kali ni..lain kali nak buat order mcmmana ank tahu bila?
Reply With Quote
  #3400  
Old 09-30-2009, 01:55 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by ilana View Post
alamak..rasanya tak sempat kot..aduhh..terlambat..selalunya buat order ni at how long time interval after the last pickup??mungkin next time boleh..kalau tak sempat kali ni..lain kali nak buat order mcmmana ank tahu bila?
Order akan di buka every 15th of the month.
So saper saper nak beli boleh order dan wat pembayaran starting from 15th of each month till end of that month.
Pickup of food is usually the first Saturday of the next month.
Next order will open on 15th October 2009.
Kena check kat thread Blackwood untuk tau kalo order dah buka or not.
Thanks.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.