Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 10-21-2009, 05:31 PM
sankyutech's Avatar
sankyutech sankyutech is offline
tuah,fifi and sandy
 
Join Date: Oct 2009
Location: klang valley
Posts: 135
Rep Power: 11
sankyutech is on a distinguished road
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Quote:
Originally Posted by Maskman1985 View Post
More pic of them ;o)

2 males who came out 1st bizarrely large than the rest ;o) and they always wear socks.

few pics of the mother with puffy tail... pom pom tail...

1st pic is the female kitten.... see the tail... it should be long but it got twisted up and become short like the mother. 8th pic is 1 of the male that i am going to keep.
cuttteee giler
Maskman1985 u dah decide nak bg saper2 ker
i hope i can adopt the female kitten
Reply With Quote
  #22  
Old 10-21-2009, 05:37 PM
Maskman1985 Maskman1985 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
Maskman1985 is on a distinguished road
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Private message me. We will discuss it later on. I gtg now
Reply With Quote
  #23  
Old 10-21-2009, 06:07 PM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 12
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Tu dia, gambar dah keluar... Cepat-cepat rebut... hihihi
Reply With Quote
  #24  
Old 10-21-2009, 07:31 PM
ilana ilana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Location: kuala lumpur
Posts: 29
Rep Power: 0
ilana is on a distinguished road
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

hish..tak kisah lah kalu kucing tu bulu panjang ke pendek ke..botak ke..i dont get it why ppl are soooo obsessed with how the cat looks..its a cat..ther all the same ..theyr all adorable..they all need love..and you call yourself an animal lover..shame on you..if everyone wants to adopt a pretty cat..what about the normal ones??....nasib baik ada lagi orang2 yang walaupun tak mampu nak jaga kucing2 kampung..still kasi makan kalau jumpa tepi2 jalan..sigh..
Reply With Quote
  #25  
Old 10-21-2009, 09:34 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Quote:
Originally Posted by ilana View Post
hish..tak kisah lah kalu kucing tu bulu panjang ke pendek ke..botak ke..i dont get it why ppl are soooo obsessed with how the cat looks..its a cat..ther all the same ..theyr all adorable..they all need love..and you call yourself an animal lover..shame on you..if everyone wants to adopt a pretty cat..what about the normal ones??....nasib baik ada lagi orang2 yang walaupun tak mampu nak jaga kucing2 kampung..still kasi makan kalau jumpa tepi2 jalan..sigh..
In my case bukan obsessed..dah dia letak long hair.. tapi letak gambar nampak cam medium hair.. tue pasal.. g pun tengok semua orang serbu sbb nampak dia tulis DLH.. just correcting the fact and sharing information.. please read from up to bottom sebelum buat statements.. Berforum nieh, sendiri mau tahulah ragam manusia..cat lovers ke, cat fancies ke, cat hangat2 tahi ayam ker, cat rescuer ker, cat fosterer ker... lain orang lain style... Take note.. minta tolong jangan serbu tanpa helmet yer...

Thanks
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne

Last edited by nurkasih; 10-21-2009 at 09:43 PM.
Reply With Quote
  #26  
Old 10-21-2009, 11:13 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 12
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Quote:
Originally Posted by ilana View Post
hish..tak kisah lah kalu kucing tu bulu panjang ke pendek ke..botak ke..i dont get it why ppl are soooo obsessed with how the cat looks..its a cat..ther all the same ..theyr all adorable..they all need love..and you call yourself an animal lover..shame on you..if everyone wants to adopt a pretty cat..what about the normal ones??....nasib baik ada lagi orang2 yang walaupun tak mampu nak jaga kucing2 kampung..still kasi makan kalau jumpa tepi2 jalan..sigh..
cik ilana..
setiap org ade minat tersendiri.
ada keinginan sendiri.
senang kate selera masing2.
ade gak org sini yg bela kucing mahal x hingat tapi still membela , megasihani dan beri pelindung pada kucing biasa.
jgn la suarakan pandangan cam tu sekali.
ingat2 la org lain .
oh ya.
saya still bela n syg teramat sgt kat kucing "biasa" saya.sikit pun x penah berubah.
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
  #27  
Old 10-21-2009, 11:16 PM
Maskman1985 Maskman1985 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
Maskman1985 is on a distinguished road
Default Re: 3 DMH kittens to give away (born 16May09)

Here the girl kitten, sweet looking and nice colour taken in the dark.

So to let you people know, this kitten scared of human, just in these 3 weeks she beginning to let people touch her. Suddenly one day, jumped to my bed and sleep beside me.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC01229.jpg
Views:	77
Size:	48.9 KB
ID:	7573   Click image for larger version

Name:	DSC01236.jpg
Views:	85
Size:	53.9 KB
ID:	7574  

Last edited by Maskman1985; 10-21-2009 at 11:35 PM.
Reply With Quote
  #28  
Old 10-22-2009, 03:42 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 12
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: 3 DMH kittens to give away (born 16May09)

Haha, I am thinking to keep this one for myself. But still I will continue helping strays selagi termampu. Lagipun, bukan nya ada beza pun, a cat still a cat right. Cuma cara nak menjaga mungkin lain. Mungkin ini peluang saya untuk belajar mendekati kucing yang lain sikit daripada DSH. Mana tau, esok lusa terjumpa stray DMH ke DLH, tau la camna nak tackle. :p.
Reply With Quote
  #29  
Old 10-22-2009, 07:06 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Hi!! Guys,I agreed with Ilana statement.Dia tak salah klu cakap camtu.akak pun tak faham kenapa ramai org obsess sgt dgn DLH tp bila nampak DSH terus tak minat. come on,jgn kata selera masing2,akak sendiri selalu kasih kucing for adoption.kucing kampung yg DSH.yg biasa2 je,tp org tak nak.bukan betul ke apa Ilana kata?? suma nak yg cantik,abis yg tak cantik mcm mana?? mcm kita gak,klu suma lelaki nak kahwin dgn pompuan cantik,yg tak cantik mcm mana?? yg tak cantik tentu rasa diri di diskriminaskan??

kat rmh akak suma kucing2 kampung yg org anggap tak cantik/tak lawa/tak fluffy pasal tu takde org nak adopt.jd takkan akak nak buang pula.mau tak mau simpan jugalah.itu yg dari hari ke hari bertambah.bermula dgn 5 smp skrg jd 13 org.just imagine klu org mcm akak dan Ilana tak wujud.kemana tempatnya kucing2 kampung yg tak lawa ni.
Reply With Quote
  #30  
Old 10-22-2009, 07:12 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Huishhh tak tengoj gambar pun da abis ditempah.... Hehehe
laku sbb DLH, kalau DSH mcm Dexter I tu, 2 tahun x sapa amik huhuhu
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #31  
Old 10-22-2009, 07:20 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

akak bukan apa,kdg2 akak rasa some people are just to much.akak sendiri mengalamnya.2x dgn budak2 forum kat sini gak.mula2 janji nak amik 2 ekor kucing yg akak put up for adoption.kucing kampung biasa je.tup2 bila lg 2 mgu nak amik kata tak jd.bg alasan yg tak masuk akal.akak rasa sgt suspicious.mmg betul apa yg akak jangka,rupa kwn tu dpt adopt 1 ekor DLH Parsi yg takde cert.korang fikirlah apa yg akak rasa.kesian kucing yg akak nak kasih adopt tu.

yg kes kedua,ada satu makhluk kat forum ni,bila kita org kat sini galakkan dia amik kucing coz dia ada seekor je.dia kata mmg rasa mcm nak adopt tp bg alasan itu ini.oklah kita org pun kata takpelah.eh,tau tau dia dpt kucing free dari satu org dlm forum ni gak,kucing baka bagus mmg terkenal punya breed,yg fluffy,lawa etc.mcm mana tu? kata tak blh adopt dgn satu ribu alasan,tau tau dpt kucing bagus tiba2 bolehlah pula ada 2 kucing di rmh

akak sgt kecewa dgn org2 mcm ni.org mcm ni elok kuar je dari forum ni bg pendapat akak because durang tu hipokrit je.if you really love cats,it doesnt matter what are their colour,breed,size etc.

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
laku sbb DLH, kalau DSH mcm Dexter I tu, 2 tahun x sapa amik huhuhu
Reply With Quote
  #32  
Old 10-22-2009, 07:44 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

jadik lagik kat sini.. dinasihatkan nak bagi adoption ke hapa ker..buat dalam listing boley tak iyer..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #33  
Old 10-22-2009, 07:56 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
jadik lagik kat sini.. dinasihatkan nak bagi adoption ke hapa ker..buat dalam listing boley tak iyer..
hehehe Nur. jadik apa lagi tu?
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #34  
Old 10-22-2009, 08:40 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Quote:
Originally Posted by June View Post
Hi!! Guys,I agreed with Ilana statement.Dia tak salah klu cakap camtu.akak pun tak faham kenapa ramai org obsess sgt dgn DLH tp bila nampak DSH terus tak minat. come on,jgn kata selera masing2,akak sendiri selalu kasih kucing for adoption.kucing kampung yg DSH.yg biasa2 je,tp org tak nak.bukan betul ke apa Ilana kata?? suma nak yg cantik,abis yg tak cantik mcm mana?? mcm kita gak,klu suma lelaki nak kahwin dgn pompuan cantik,yg tak cantik mcm mana?? yg tak cantik tentu rasa diri di diskriminaskan??
tu sebbnya lelaki leh kawin ramai,ramai sgt perempuan yang lawa2 skrg ni,tuh yang ada kawin ramai,nak tolong yang tak lawa tu,bukannya sbb nafsu,so jangan salah anggap kat org yang poligami..keh3
Reply With Quote
  #35  
Old 10-22-2009, 08:49 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Quote:
Originally Posted by June View Post
akak bukan apa,kdg2 akak rasa some people are just to much.akak sendiri mengalamnya.2x dgn budak2 forum kat sini gak.mula2 janji nak amik 2 ekor kucing yg akak put up for adoption.kucing kampung biasa je.tup2 bila lg 2 mgu nak amik kata tak jd.bg alasan yg tak masuk akal.akak rasa sgt suspicious.mmg betul apa yg akak jangka,rupa kwn tu dpt adopt 1 ekor DLH Parsi yg takde cert.korang fikirlah apa yg akak rasa.kesian kucing yg akak nak kasih adopt tu.

yg kes kedua,ada satu makhluk kat forum ni,bila kita org kat sini galakkan dia amik kucing coz dia ada seekor je.dia kata mmg rasa mcm nak adopt tp bg alasan itu ini.oklah kita org pun kata takpelah.eh,tau tau dia dpt kucing free dari satu org dlm forum ni gak,kucing baka bagus mmg terkenal punya breed,yg fluffy,lawa etc.mcm mana tu? kata tak blh adopt dgn satu ribu alasan,tau tau dpt kucing bagus tiba2 bolehlah pula ada 2 kucing di rmh

akak sgt kecewa dgn org2 mcm ni.org mcm ni elok kuar je dari forum ni bg pendapat akak because durang tu hipokrit je.if you really love cats,it doesnt matter what are their colour,breed,size etc.
ye laa...after one year plus kat sini baru kak zai realize....I AM AT THE WRONG PLACE........so guys...this will be my final posting here....good bye and take care....
Reply With Quote
  #36  
Old 10-22-2009, 08:51 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Biasa la tu, sis, I share your frustrations and sadness for the short hair domestics especially, being in the same business line ... tapi manusia nie memang rambut hitam hati lain-lain ... bini bila dah tua dan kurang lawa (pandangan hubby la) pun ada yg dibuang-buang ...

... kat negara-negara di mana wanita lebih mempunyai kebebasan, hubby yg dah tua, rambut makin kureng, perut kelihatan kurang "washboard" dan wajah kurang hensem pun saham turun dan kena ganti "better model" juga .....

But ada juga yang kawin lain tapi masih sayang kat "Supreme Lady" mereka .....

.... larrrriiiiiiiiieeeeeeeee !!!!!!!!!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #37  
Old 10-22-2009, 09:00 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ye laa...after one year plus kat sini baru kak zai realize....I AM AT THE WRONG PLACE........so guys...this will be my final posting here....good bye and take care....
Mama Adam, jangan lari ... your departure will be a great loss to the forum .... Mama Adam pun ada banyak buat "rescues" just like the rest of us ... you just happen love Adam and Yala who just happened through no fault of theirs to be born with fur longer than some, but are lucky to have found you as their loving mama and not stuck in some smelly pet shop full of diseases and suffering waiting to die.

Let us all make peace for the sake of the cats regardless of the length of their fur whose sufferings are caused by 2-leggeds, not 4-leggeds, kay?

Kiss-kiss and make up, everyone ... carik-carik bulu ayam ajer .......
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #38  
Old 10-22-2009, 09:08 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 12
binbin is on a distinguished road
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ye laa...after one year plus kat sini baru kak zai realize....I AM AT THE WRONG PLACE........so guys...this will be my final posting here....good bye and take care....

kak zai kak june x maksud kan kak zai (ni org lain) betul tak kak june.....
Reply With Quote
  #39  
Old 10-22-2009, 09:19 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Owh, I've seen it with my own eyes, tak kisah kucing to macam mana pun but with the right TLC, the cat might just bloom into the prettiest cat you'll ever see...
That's what I believe...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #40  
Old 10-22-2009, 09:35 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: 3 DLH kittens to give away (born 16May09)

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ye laa...after one year plus kat sini baru kak zai realize....I AM AT THE WRONG PLACE........so guys...this will be my final posting here....good bye and take care....
kak zaiiiiiiiiiii....
jgn tinggalkan lin....
kami masih perlukan akak di sinie.
nasihat dan tunjuk ajar akak masih tak cukup lin belajar
mungkin kak june tak bermaksud camtue..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3 Medications You Should NEVER Give Your Dog dog is my buddy Vets & Docs Reviews 9 07-26-2010 09:50 PM
New born bengal kitten (3 marbel & 1 black sppoted) xsynie Cats & Kittens 38 01-16-2009 09:31 PM
Kitten Food for Kittens Give Your Little Kitten the Right Start for Growth and Development ashleywong Health, Disease & Diet 0 10-14-2008 11:04 PM
.:: How to give medications to a cat ::. BabyZee Health, Disease & Diet 8 10-09-2008 06:06 PM
.:: How to give medication to a dog.. ::. BabyZee Health, Disease & Diet 4 08-13-2008 10:41 AM


All times are GMT +8. The time now is 05:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.