Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Events

Events Latest happenings and events pertaining to pets and animal welfare

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 11-09-2009, 07:50 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

kucing rock nk buat show dlm PF je...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1030487.jpg
Views:	80
Size:	93.2 KB
ID:	7773  
Reply With Quote
  #42  
Old 11-09-2009, 08:24 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Quote:
Originally Posted by rock View Post
kucing rock nk buat show dlm PF je...
CHOMELNYA!!!rock rasenye bleh diketengahkan kucing rock nih..the mask of zorro tu...
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #43  
Old 11-09-2009, 10:14 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
CHOMELNYA!!!rock rasenye bleh diketengahkan kucing rock nih..the mask of zorro tu...
nk buat masuk show?jantung rock dulu jatuh atas lantai..
takut...
Reply With Quote
  #44  
Old 11-09-2009, 10:33 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Quote:
Originally Posted by rock View Post
comellah pakcu cikunkunk tu..
Thanks Rock!... cikunkunk ni jumpa dalam longkang, jatuh terkangkang tu sebab nama dia mule2 cikang. Lepas tu Abzalia surender kat Pakcu utk kurangkan kuota kucing dia... so pakcu tukar ler nama dia jadi cikunkunk (glamer sikit kan...wakaka). Marking dia lawa so Pakcu adala 3 kali masuk show... untuk build show temperament dier. Alhamdulilah... so far he's doing very good!!..
Quote:
Originally Posted by rock View Post
kucing rock nk buat show dlm PF je...
Uiikk tak rock ler macam tu.....hehe apasal lak jantung rock jatuh dulu? rocking hard sampai terjatuh ek.... hehehe
Reply With Quote
  #45  
Old 11-09-2009, 10:52 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

fuh,nama dia sempena terjumpa dia rupanya..tapi mmg kiut pn nama cikunkunk ..
tgk muka dia pn kiut..

jantung jatuh kat lantai sb penakut+malu..sb tu jadi macam tu..pas ni takleh pakai nama rock lah...pakai nama dangdut..
Reply With Quote
  #46  
Old 11-10-2009, 12:05 AM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 12
Nana is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

yay. thanks for the pics. Terselit jugak my Yumieko in between the other gorgeous cats. It was tiring and yet enjoyable. congrats to everyone jugak... looking forward for a next one.

Quote:
Originally Posted by cookie View Post
Oh dear, I am not sure how to attach the pictures properly.

thanks cookie. hehe... requested to have my face cut off... too busy with grooming the cat, the owner forgot to groom herself .

Quote:
Originally Posted by rock View Post
kucing rock nk buat show dlm PF je...
Penakut + malu ek? hehe.. Nana nyer lagi la... siap dok bawah blanket lagi... tp masukkan jgk catshow2 neh, owner ni yg syok sendiri, kucen xmo gi pun ... ada ms try2 lah msk MCC nyer show...Klu Nana, jd motivation la konon utk me'maintain'kan condition kucing2...hehe.
Reply With Quote
  #47  
Old 11-10-2009, 01:23 PM
fanna's Avatar
fanna fanna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Location: wanna meet me? come to CFA cat show in kl
Posts: 53
Rep Power: 13
fanna is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
CATEGORY : PREMIERSHIP (PR)


hehehee ade pun gambo aku walaupun dari tepi thanx Ej!hihi

fanna ade nampak member2 petfinder cam EJ, pakcu (sempat lambai hehe), nana & bf (cantik sgt kucing nana rase nak peluk je heheh), nik tropicana etc etc TAPI sori sgt2 memang tak sempat nak pergi bertegur sape huhu..betul2 tak larat pastu pening kepale lame tak jadi ring clerk

ape pun, paling best mase HHP laaaa...meriah betul hehehe.congrats to Pak Cu sebab dapat best HHP kat ring 2 and overall best HHP


p/s : psst psst pade sape2 yang ade gambar org lagi (dr tepi cam kat atas pun takpe), pm org ek.org tak bawak kamera laa satu gambar pun tarakk huhu..
__________________
kalau berani buat cara berani. kalau pengecut patutlah guna fake id.
Reply With Quote
  #48  
Old 11-10-2009, 01:29 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Quote:
Originally Posted by fanna View Post
hehehee ade pun gambo aku walaupun dari tepi thanx Ej!hihi

fanna ade nampak member2 petfinder cam EJ, pakcu (sempat lambai hehe), nana & bf (cantik sgt kucing nana rase nak peluk je heheh), nik tropicana etc etc TAPI sori sgt2 memang tak sempat nak pergi bertegur sape huhu..betul2 tak larat pastu pening kepale lame tak jadi ring clerk

ape pun, paling best mase HHP laaaa...meriah betul hehehe.congrats to Pak Cu sebab dapat best HHP kat ring 2 and overall best HHP


p/s : psst psst pade sape2 yang ade gambar org lagi (dr tepi cam kat atas pun takpe), pm org ek.org tak bawak kamera laa satu gambar pun tarakk huhu..
Fana,'
cmana la nak bertegor2 kalo tgk fana n ur sister sibuk sesgt hari tu...hehehe...anyway, u r lucky sbb bekerja bersama judge yg sgt2 baik n peramah...EJ suka sgt2 dgn dia...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #49  
Old 11-10-2009, 02:02 PM
fanna's Avatar
fanna fanna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Location: wanna meet me? come to CFA cat show in kl
Posts: 53
Rep Power: 13
fanna is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
Fana,'
cmana la nak bertegor2 kalo tgk fana n ur sister sibuk sesgt hari tu...hehehe...anyway, u r lucky sbb bekerja bersama judge yg sgt2 baik n peramah...EJ suka sgt2 dgn dia...
kahkahkah...sori tau x sempat tegur.fana kalo dah gelabah cam tu la memang nasib baik sangat dapat mary jadi judge kalau tak pengsann..
__________________
kalau berani buat cara berani. kalau pengecut patutlah guna fake id.
Reply With Quote
  #50  
Old 11-10-2009, 03:29 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 12
Nana is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Quote:
Originally Posted by fanna View Post
hehehee ade pun gambo aku walaupun dari tepi thanx Ej!hihi

fanna ade nampak member2 petfinder cam EJ, pakcu (sempat lambai hehe), nana & bf (cantik sgt kucing nana rase nak peluk je heheh), nik tropicana etc etc TAPI sori sgt2 memang tak sempat nak pergi bertegur sape huhu..betul2 tak larat pastu pening kepale lame tak jadi ring clerk

ape pun, paling best mase HHP laaaa...meriah betul hehehe.congrats to Pak Cu sebab dapat best HHP kat ring 2 and overall best HHP


p/s : psst psst pade sape2 yang ade gambar org lagi (dr tepi cam kat atas pun takpe), pm org ek.org tak bawak kamera laa satu gambar pun tarakk huhu..
hehe..nmpak bz sgt fanna time tu. muka penat pun ada. mestila kan. huhu.. bz2 tu smpat ke round2 tgk2 kucing? Nana pun xpuas round2 haritu. masa ada je, tp penat, yelah nak m'adore tu guna energy jgk . Tunggu next show la pulak...

mcm best je keje fanna dok kat sn, blh dgr komen jdge, then klu nak tnya2 pun byk dia blh share kan..
Reply With Quote
  #51  
Old 11-10-2009, 04:13 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

ngan fana sy xsempat la nak tegur..tp ngan kak aishah sempat la tegur..huhuhu...
__________________
Reply With Quote
  #52  
Old 11-10-2009, 04:20 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

antara pic yg smpat sy snap..enjoy..

[CENTER]





































__________________
Reply With Quote
  #53  
Old 11-10-2009, 04:25 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

mmg lawa sgt Nik ambik gambar....
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #54  
Old 11-10-2009, 04:27 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

apsal ar aku post gmbr dlm PF warna dier x sama mcm dlm fesbuk?
__________________
Reply With Quote
  #55  
Old 11-10-2009, 04:35 PM
fanna's Avatar
fanna fanna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Location: wanna meet me? come to CFA cat show in kl
Posts: 53
Rep Power: 13
fanna is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Quote:
Originally Posted by Nana View Post
hehe..nmpak bz sgt fanna time tu. muka penat pun ada. mestila kan. huhu.. bz2 tu smpat ke round2 tgk2 kucing? Nana pun xpuas round2 haritu. masa ada je, tp penat, yelah nak m'adore tu guna energy jgk . Tunggu next show la pulak...
mcm best je keje fanna dok kat sn, blh dgr komen jdge, then klu nak tnya2 pun byk dia blh share kan..
nana,

kali ni tak sempat nak round2 langsung yang dulu2 nye cat show sempat la jugak singgah2.muke penat tu sebab pening dah lame tak join cat show. nasib baik master clerk ade panadol

aah setiap kali judge pegang kucing die akan 'cerite' hehe..dari situ kite sikit sebanyak leh tau lebih byk pasal breed kucing yang die tgh judge

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
ngan fana sy xsempat la nak tegur..tp ngan kak aishah sempat la tegur..huhuhu...
aah ehehe..aishah ade cakap gak. sori ek tak sempat nak tegur. mase HHP korang sume kat depan tu rase cam nak panggil tapi tak laratt haha.

wah cantik2 la gambar nik amik!!
__________________
kalau berani buat cara berani. kalau pengecut patutlah guna fake id.
Reply With Quote
  #56  
Old 11-10-2009, 04:42 PM
fia86's Avatar
fia86 fia86 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: serdang
Posts: 279
Rep Power: 12
fia86 is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

lawa yer nik ambik pict.. cun2 kucing..
__________________
Reply With Quote
  #57  
Old 11-10-2009, 05:17 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Nik,
TQ sbb postkan gambar yg cantik2 ni utk orang cam I yg x dpt pegi ari tu:)

Fanna,
Hi, x pernah bertegursapa kita ni:)
hari tu patutnya organizer organizekan clerking class sebelum show tu utk org yg nak belajar tapi disebabkan x cukup participants, dia terpaksa cancel so x dptla Fareen join. Sayang :(
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #58  
Old 11-10-2009, 06:42 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Thank You EJ.I'm so happy our felis wonder crew did very well especially alumis and extreme.Nor to mention the british short hair did very well too....heheheh lega sebab extreme is so ready for another show....heheh tak leh la jumpa hang kat sana nohhhhh....kui kui kui

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
TQ EJ, Nora for the pics. Dapat gak Fareen tengok. EJ detail siap ada nama dan category lagi

I pun dah tengok si sophie tu....hahah olivia said she is really notty but in the judging area she is pretending like she is soooo good and polite...bila balik hahahahh


Although I tak minat persians, I love to see persians kat CFA shows, mmg outstanding habis! Ekor diorang gebus mcam bulu ayam!

I love persians toooo especially dari Zenthi,Thailand.

Zikhafri MCO tu besar betul!! Not to mention Izyan's Xtreme yang cantik gila :)

EJ, last show ada top ASH kitten yang silver. Dia tak masuk ke? It's from HK. Kalau you perhati, I don't know why, ASH dari HK, muka dia bulat bulat. Mcm ada campur exotic or BSH. Cutela sangat. Kalau dari breeder lain, muka dia kecik and muncung sikit...

HHP category pun cantik! Congrats to kawan2 kat sini yang masuk show or menang rossettes :)

the ASH owner is Kit from Hong Kong.Nama dia bullet.He's doing very well and chasing for DW and he is no 2 in ranking now....!!!I love him....The BSH actually from US

Rock,
Ah ah, dalam litter Olivia tu actually ada 2 yang grey point termasuk Sophie. Tapi seekor lagi tu bukan show quality so dia x pernah masuk show. Yang lain semua Cream or Red. Very light colours but beautiful nevertheless:)

Naq,
Alah, tak sangka Naq suka tgk Sophie
And hari tu if i'm not mistaken Nana tegur...So sorry masa tu kena gi judging tapi bila i toleh lepas balik nana dah hilang.Sorry sgt sgt sebab memang buzy cause tak cukup orang and we are showing 14 cats in 1 time.....adoiii rasa mcm nak pengsan.
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #59  
Old 11-10-2009, 07:02 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
Thank You EJ.I'm so happy our felis wonder crew did very well especially alumis and extreme.Nor to mention the british short hair did very well too....heheheh lega sebab extreme is so ready for another show....heheh tak leh la jumpa hang kat sana nohhhhh....kui kui kui



And hari tu if i'm not mistaken Nana tegur...So sorry masa tu kena gi judging tapi bila i toleh lepas balik nana dah hilang.Sorry sgt sgt sebab memang buzy cause tak cukup orang and we are showing 14 cats in 1 time.....adoiii rasa mcm nak pengsan.
Haha Izyan, Sophie tu mmg pretender. Sebenarnya monster berbulu kucing hehehehehe.

I'm happy Xtreme did well, of course I had no doubt sampai Sophie dan kucing2 lain yg sewaktu dgnnya xde chance hahaha.

I mmg suka ASH Kit tu, so bulat and beautiful. ASH dia muka bulat. Nice.

Skrg Xtereme dah balik dgn u?
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #60  
Old 11-10-2009, 07:44 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: KL INTERNATIONAL CAT SHOW 2009, 8th NOV 2009 (KLICS 09)

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Haha Izyan, Sophie tu mmg pretender. Sebenarnya monster berbulu kucing hehehehehe.

I'm happy Xtreme did well, of course I had no doubt sampai Sophie dan kucing2 lain yg sewaktu dgnnya xde chance hahaha.

I mmg suka ASH Kit tu, so bulat and beautiful. ASH dia muka bulat. Nice.

Skrg Xtereme dah balik dgn u?
belum....still in kl because i'm going to kl again on thursday and go to bangkok the following day.But simon jr and the british is here already.
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MCC CAT FUN SHOW AT MID VALLEY - 31st August, 2009 abgraldo Events 96 09-09-2009 02:36 AM
KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 2nd AUGUST 2009 abgraldo Events 45 08-06-2009 12:37 PM
The Cfa 2009 Id Asia Awards Cat Show Celis Events 82 07-23-2009 12:21 PM
The most awaited IOI Mall Kulai- CFA 2nd International Cat Show 2009!!! Celis Events 5 06-24-2009 12:50 PM
Next cat show, 30-31 may, 2009. Kulai, johor. abgraldo Events 15 04-25-2009 10:45 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.