Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-13-2009, 04:22 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 11
Lionking is on a distinguished road
Default Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

Ni la kucing2 sy. Dorg move in pada bulan Julai 2009 lepas. Masa tu Bee 2 bln, Lula 4 bulan.

So skang ni dh 4 bln dh la dok ngan sy. Lula ni penyayang, aktif, kuat makan gak. Dia suke mkn sportsman pride, bru 5 min mkn, nk mkn lg,hehe.. Lula dah penah pregnant, tp sume anknya dh mati, sian gak, skang ni bru recover..
dia dh ok dh skang, ske kacau Bee ngah tido,hee

Bee pulak skang ni dh msk 6bln dh umrnye, masa mule2 dlu kondisi dia x brape ok, kurus kering, ade fungus kt tlinge, kepala ngan perutnye. Ada yang x syg mulut kate bee ni xlame idup, mcm nak mati je..

Tp skarang..,amek kau..membesar bagai champion!!..org yg ckp bee mcm nak mati tu pun asik datang tgk peluk2 bee je,heheh. Dia ske makan roti butter scotch, Bee ni pun sgt aktif n suke main2. asal nampak benda tjuntai2..musti nak main.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Cik Lula cun.jpg
Views:	51
Size:	43.7 KB
ID:	7918   Click image for larger version

Name:	Lula.jpg
Views:	60
Size:	81.0 KB
ID:	7919   Click image for larger version

Name:	tido.jpg
Views:	50
Size:	57.6 KB
ID:	7920   Click image for larger version

Name:	ni aku punye.jpg
Views:	57
Size:	136.0 KB
ID:	7921   Click image for larger version

Name:	bee 4bln.jpg
Views:	43
Size:	41.4 KB
ID:	7926  

Click image for larger version

Name:	muke kerek mse kecik.jpg
Views:	52
Size:	52.0 KB
ID:	7927   Click image for larger version

Name:	very skinny ada fungus.jpg
Views:	52
Size:	66.9 KB
ID:	7928   Click image for larger version

Name:	waktu rehat.jpg
Views:	45
Size:	40.1 KB
ID:	7929   Click image for larger version

Name:	LulaBee.jpg
Views:	53
Size:	54.7 KB
ID:	7930   Click image for larger version

Name:	stail tdo.jpg
Views:	56
Size:	55.0 KB
ID:	7931  


Last edited by Lionking; 11-13-2009 at 07:11 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2009, 05:06 PM
fia86's Avatar
fia86 fia86 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: serdang
Posts: 279
Rep Power: 12
fia86 is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

alaaaaa.. gebussss yer .. huhu
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 11-13-2009, 05:36 PM
slind slind is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 7
Rep Power: 0
slind is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

nak tanya, mcm mana awk jaga kucing umur 2 bulan...blh share tips2 dia ke...TQ
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2009, 05:41 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

haa mamyku, pandai pun upload gambar. my feveret is still Bee :)
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #5  
Old 11-13-2009, 05:47 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

chumelnyer dorang
2-2 tiutttttttt
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #6  
Old 11-13-2009, 06:21 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

yg kaler oren tido tuh cam oren sayacomel lah mereka!!gebos!!
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7  
Old 11-13-2009, 06:42 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
yg kaler oren tido tuh cam oren sayacomel lah mereka!!gebos!!
baru nak cakap,cam sama dgn oren..

gebus2 kucing mumy...
Reply With Quote
  #8  
Old 11-13-2009, 06:51 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 11
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

Quote:
Originally Posted by slind View Post
nak tanya, mcm mana awk jaga kucing umur 2 bulan...blh share tips2 dia ke...TQ
hye slind, tips nk jga kucg 2 bln? erm..mula2 skali sy anta vaksin n dewormed, mkanan sy bagi mkn IAMS for kitten la, xda ape sgt pun..jg mcm biase je, air sy bg air masak. Masa mula2 2 susah jgk, sbb dorg x knal lg tuannye, so dorg takut2, tp dlm 4-5 hari dorg ok la.

erm..mcm Bee 2 ada mslh sket sbb ade fungus, byk jgk, tp anta g vet, dorg bg krim sapu ngan shampoo anti fungus.

Rsanye yg penting jg kucing umr 2 bln ni rasenye jg mkanannye, air kna bersih, kdg2 ada gak bg susu kotak 2, n kne slalu belek2 bulunye la kot, takut ada fungus ke ape ke, kdg2 kucing kecik2 ni x reti jilat2 bontotnye pas berak, so kne tlg bsuhkn la..2 je la kot.

Kalu nak tau lg lanjut, rasenye forumers yg lain leh bantu sbb ramai tok guru kucin kt cni..
Reply With Quote
  #9  
Old 11-13-2009, 06:56 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 11
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

haha..thanx..mmg gebu especially bee 2..sy rase btuah jgk dpt dorg ni, Lula ni very caring, bee pulak manje, suare dia lembut gler,leh jatuh ati..walaupun dia jerit,haha

*nnt sy updatekn pic bee masa kecik dlu, Lula maintain jek
Reply With Quote
  #10  
Old 11-13-2009, 07:21 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 11
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

mamy..very da cute la..gebu2..nk peluk2..huk3..
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #11  
Old 11-13-2009, 07:41 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 11
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

Quote:
Originally Posted by CikLola View Post
mamy..very da cute la..gebu2..nk peluk2..huk3..
Haha..tq ciklola, kalu dorg ni leh bce musti kembang idung dorg ni,haha
Reply With Quote
  #12  
Old 11-13-2009, 08:12 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 11
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

haha..of cos...adus2...ske persian..but xleh bela plak..adus3..mampu tgk jek org nye..hek4
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #13  
Old 11-13-2009, 09:37 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 11
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

Quote:
Originally Posted by CikLola View Post
haha..of cos...adus2...ske persian..but xleh bela plak..adus3..mampu tgk jek org nye..hek4
ehh. npe lak xleh bela cik lola?
Reply With Quote
  #14  
Old 11-13-2009, 09:40 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 11
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

lola asthmatic lew mamy..kalu ikutkn..mmg xleh bela langsung..but degilkn..hek4..ayah lak mmg ske kucing..so leh bela yg shorhair jek..huhu
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #15  
Old 11-13-2009, 09:57 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
Ni la kucing2 sy. Dorg move in pada bulan Julai 2009 lepas. Masa tu Bee 2 bln, Lula 4 bulan.

So skang ni dh 4 bln dh la dok ngan sy. Lula ni penyayang, aktif, kuat makan gak. Dia suke mkn sportsman pride, bru 5 min mkn, nk mkn lg,hehe.. Lula dah penah pregnant, tp sume anknya dh mati, sian gak, skang ni bru recover..
dia dh ok dh skang, ske kacau Bee ngah tido,hee

Bee pulak skang ni dh msk 6bln dh umrnye, masa mule2 dlu kondisi dia x brape ok, kurus kering, ade fungus kt tlinge, kepala ngan perutnye. Ada yang x syg mulut kate bee ni xlame idup, mcm nak mati je..

Tp skarang..,amek kau..membesar bagai champion!!..org yg ckp bee mcm nak mati tu pun asik datang tgk peluk2 bee je,heheh. Dia ske makan roti butter scotch, Bee ni pun sgt aktif n suke main2. asal nampak benda tjuntai2..musti nak main.
Kucing you cantik.....mamyku dapat LulaBee dari mana?
Reply With Quote
  #16  
Old 11-13-2009, 11:49 PM
slind slind is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 7
Rep Power: 0
slind is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
hye slind, tips nk jga kucg 2 bln? erm..mula2 skali sy anta vaksin n dewormed, mkanan sy bagi mkn IAMS for kitten la, xda ape sgt pun..jg mcm biase je, air sy bg air masak. Masa mula2 2 susah jgk, sbb dorg x knal lg tuannye, so dorg takut2, tp dlm 4-5 hari dorg ok la.

erm..mcm Bee 2 ada mslh sket sbb ade fungus, byk jgk, tp anta g vet, dorg bg krim sapu ngan shampoo anti fungus.

Rsanye yg penting jg kucing umr 2 bln ni rasenye jg mkanannye, air kna bersih, kdg2 ada gak bg susu kotak 2, n kne slalu belek2 bulunye la kot, takut ada fungus ke ape ke, kdg2 kucing kecik2 ni x reti jilat2 bontotnye pas berak, so kne tlg bsuhkn la..2 je la kot.

Kalu nak tau lg lanjut, rasenye forumers yg lain leh bantu sbb ramai tok guru kucin kt cni..

Thanks a lot...ooo rupanya boleh vaksin dah umur 2 bulan...tp teda apa2 masalah kan Bee lepas vaksin mcm hilang selera makan & lemah...*banyak palak soalan sy ni*
Reply With Quote
  #17  
Old 11-14-2009, 11:57 AM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 11
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

Quote:
Originally Posted by slind View Post
Thanks a lot...ooo rupanya boleh vaksin dah umur 2 bulan...tp teda apa2 masalah kan Bee lepas vaksin mcm hilang selera makan & lemah...*banyak palak soalan sy ni*
mase sy vaksin bee 2 dia dah nak 2bln stengah, vet nasihatkan suh vaksin. Memang 2,3 hari 2 dia mcm dmam sket, nampak lemah sket tp pas2 dia ok la. Vet pun ckp g2 jgk, kucing kalu pas vaksin 2,3 ari mcm 2 dia dmam sket, pas2 dia sihat..hee
Reply With Quote
  #18  
Old 11-14-2009, 12:11 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 11
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Kucing you cantik.....mamyku dapat LulaBee dari mana?

haha, thanx en.daniel, kucing ni kalu ada org jga mmg nampak cantik. sy dpt kat mesra petshop bangi.

Masa dpt dorg dlu mmg x terurus, sekor kurus kering n comot, sekor lg xnak dipegang,hee
Reply With Quote
  #19  
Old 11-14-2009, 12:46 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
haha, thanx en.daniel, kucing ni kalu ada org jga mmg nampak cantik. sy dpt kat mesra petshop bangi.

Masa dpt dorg dlu mmg x terurus, sekor kurus kering n comot, sekor lg xnak dipegang,hee
memang......tak kisah lah kucing apa, kalau jaga dengan rapi, tentu akan jadi kucing yang cantik......Apa yang menarik kat mereka yang jadikan mamyku membuat keputusan untuk beli mereka?
Reply With Quote
  #20  
Old 11-14-2009, 01:13 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 11
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Introducing my Bee and Lula=(LulaBee)

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
memang......tak kisah lah kucing apa, kalau jaga dengan rapi, tentu akan jadi kucing yang cantik......Apa yang menarik kat mereka yang jadikan mamyku membuat keputusan untuk beli mereka?

hm..sy tpikat kt Lula ni bcoz dia very active. Sy smpai je petshop 2 si lula ni dok miaw nk kuar dr sangkar, dia rimas kot dok same ngan 2,3 ekor kucg lain. Sy kesian tgk, so sy suh org petshop 2 kuarkan dia jap. Kuar2 jek trus terkam tikus mainan, nak main la 2,haha 2 yg sy tepikat 2, main ngan dia dekat sejam kt petshop tu bru bli,hehe

Si bee ni plak dok sorg2 je kt dlm sangkar yg lain,mule2 dia ade sibling same kaler ngan dia dok dlm cage 2, tp sibling dia tu dh ada org bli, so tgl la dia alone. Tgk dia monyok jek mcm kebosanan, sy amek la dia main skali ngan Lula, seb bek dorg ni dh knal so xde la nk gduh2,hehe..dh sejam main ngan dorg, pikir2 bli jelah 2 ekor ni,hee.

Yg betolnye sy dapatkn dorg ni sbb tpikat ngan telatah dorg, si bee 2 mse kciknye xla comel pn,kurus kering jek, kulitnye pn lembik smacam ker, tp aktif sgt ble main. Haha, dorg ni klakar tu yang sy suke sgt tu
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Introducing to moiraz new members @ home moiraz Cat TV and Photos 15 10-01-2009 04:08 PM
introducing my blackie meowmeow Cats & Kittens 4 06-12-2009 03:52 PM
Introducing my British Short Hair Collection xsynie Cats & Kittens 3 03-02-2009 11:39 AM
Introducing a new cat to a current cat DuchessNin Cats & Kittens 40 02-13-2009 04:46 PM
Introducing My New Babies Felix The Cat Cat TV and Photos 138 11-21-2008 05:46 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.