Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 12-18-2008, 05:17 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by June View Post
Betul tu Pak Danny.yumm!!yumm!! klu dah ready rmh,cakap je kat kita org.kita org buat potluck.sambil makan sambil chit chat pasal kucing




Alang kah baiknya dapat makan makanan sedap while chit chatting pasal kucing...
[/QUOTE]

Biar saya settle kan kerja baru dulu, lepas tu baru fikirkan nak tinggal kat mana....banyak isu yang hendak difikirkan, tak senang nak pindah rumah....
Reply With Quote
  #62  
Old 12-18-2008, 05:20 PM
babycico's Avatar
babycico babycico is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 65
Rep Power: 13
babycico is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing

happy birthday my dearest tiara...nak hadiah tak? hadiah nya percutian di rumah babycico 5 hari 4 malam percuma termasuk makanan dan hiburan...
__________________
~my babies : babycico, mykel, bob, wardina and soraya a.k.a yaya toye~
Reply With Quote
  #63  
Old 12-18-2008, 05:30 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by babycico View Post
happy birthday my dearest tiara...nak hadiah tak? hadiah nya percutian di rumah babycico 5 hari 4 malam percuma termasuk makanan dan hiburan...
Bukan apa, kucing saya semua pemalu n takut kepada stranger, tak sampai sehari dah lari kuat kuat lah, hilang terus......kat rumah pun jarang keluarkan dia, hyper active n suka panjat tinggi. Cuma musim mengawan tu dia jinak n manja sangat....
Reply With Quote
  #64  
Old 12-27-2008, 05:31 PM
sabrina.kss's Avatar
sabrina.kss sabrina.kss is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ampang
Posts: 180
Rep Power: 13
sabrina.kss is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sabrina.kss
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Bukan apa, kucing saya semua pemalu n takut kepada stranger, tak sampai sehari dah lari kuat kuat lah, hilang terus......kat rumah pun jarang keluarkan dia, hyper active n suka panjat tinggi. Cuma musim mengawan tu dia jinak n manja sangat....
Hello Pak Danny,

Long time no see. Kiter pun dah jarang join. But since I just subscribed Maxis Broadband, boleh laa jenguk2 sini selalu.

Anyway, love to see your Angor. Anak2 dia pun comel2 belaka. Kalau kiter dapat tu, mesti kena gigit2 telinga diaorang.

Happy new year!
__________________
S-a-B-r-I-n-A
ayumi-kuriyu.blogspot.com
Reply With Quote
  #65  
Old 01-05-2009, 09:24 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing



Pak Danny, yang ni sape name dia ?
comel sgt la....
Reply With Quote
  #66  
Old 01-08-2009, 09:05 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by sabrina.kss View Post
Hello Pak Danny,

Long time no see. Kiter pun dah jarang join. But since I just subscribed Maxis Broadband, boleh laa jenguk2 sini selalu.

Anyway, love to see your Angor. Anak2 dia pun comel2 belaka. Kalau kiter dapat tu, mesti kena gigit2 telinga diaorang.

Happy new year!
Hi Sabrina....apa khabar? Lama sungguh tak lepak dengan you...masih kerja kat syarikat penerbangan ke?

Angor masih seperti dulu, tengok jer saya masuk bilik, akan tak berhenti henti mengemeow....masih suka dimanja-manjakan.....

Tell you the story.....Angor nie, tak boleh ada cardboard kat dalam sangkar...kalau tidak, bermacam macam corak dia dapat dirikan untuk tempat tido dia...kadang kala dia akan jadikan selimut, tutup seluruh badan, kadang kala dia bahagikan tempat tido dengan tempat makan, kadang kala entah macam mana dia boleh lipatkan cardboard tu n jadi bantal....macam macam corak dah pernah dia dirikan.....saya selalu panggil dia manusia n bukan kucing.....hehehe
Reply With Quote
  #67  
Old 01-08-2009, 09:10 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post


Pak Danny, yang ni sape name dia ?
comel sgt la....
Tak bagi nama lagi...panggil jer si penyet......tahu buka jer mulut, tapi langsung tak ada bunyi....cute n comel betul....keluar jer dari sangkar, mesti pusing dua tiga kali kat tempat yang dia pijak tu baru mula berlari sana sini, cute betul....
Reply With Quote
  #68  
Old 01-08-2009, 03:25 PM
sabrina.kss's Avatar
sabrina.kss sabrina.kss is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ampang
Posts: 180
Rep Power: 13
sabrina.kss is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sabrina.kss
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Hi Sabrina....apa khabar? Lama sungguh tak lepak dengan you...masih kerja kat syarikat penerbangan ke?

Angor masih seperti dulu, tengok jer saya masuk bilik, akan tak berhenti henti mengemeow....masih suka dimanja-manjakan.....

Tell you the story.....Angor nie, tak boleh ada cardboard kat dalam sangkar...kalau tidak, bermacam macam corak dia dapat dirikan untuk tempat tido dia...kadang kala dia akan jadikan selimut, tutup seluruh badan, kadang kala dia bahagikan tempat tido dengan tempat makan, kadang kala entah macam mana dia boleh lipatkan cardboard tu n jadi bantal....macam macam corak dah pernah dia dirikan.....saya selalu panggil dia manusia n bukan kucing.....hehehe
Hello Pak Danny.. kiter sihat2 saje.. Yelaa Pak Danny. Kiter masih kat company ni. 2nd Jan lepas genap 5 thn sudah.

Alamaaakk.. macam ini bikin kiter makin suka sama si Angor. Dah lah dia memang handsome... bijak pula tu... anyway feel free to surf anak2 kiternye blog.. ayumi-kuriyu.blogspot.com.
__________________
S-a-B-r-I-n-A
ayumi-kuriyu.blogspot.com
Reply With Quote
  #69  
Old 01-09-2009, 09:58 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by sabrina.kss View Post
Hello Pak Danny.. kiter sihat2 saje.. Yelaa Pak Danny. Kiter masih kat company ni. 2nd Jan lepas genap 5 thn sudah.

Alamaaakk.. macam ini bikin kiter makin suka sama si Angor. Dah lah dia memang handsome... bijak pula tu... anyway feel free to surf anak2 kiternye blog.. ayumi-kuriyu.blogspot.com.
Baru layari blog you n tahu Kuriyu baru hantar untuk dikembirikan....How is he now?

Kucing kucing saya semua belum dikembirikan....masih dapat control mereka dari membiak lagi......hehehe
Reply With Quote
  #70  
Old 01-09-2009, 02:43 PM
sabrina.kss's Avatar
sabrina.kss sabrina.kss is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ampang
Posts: 180
Rep Power: 13
sabrina.kss is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sabrina.kss
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Baru layari blog you n tahu Kuriyu baru hantar untuk dikembirikan....How is he now?

Kucing kucing saya semua belum dikembirikan....masih dapat control mereka dari membiak lagi......hehehe
Pak Danny,

I tak sempat nak update lagi perkembangan dia dalam blog.. he's ok now.. semakin manja dan semakin aktif.. tapi kesian, the mother keep hissing at him.. semalam, i think dia sudah fed-up he kept playing with the mother eventhough the mother hissing kat dia.. hahaha...
__________________
S-a-B-r-I-n-A
ayumi-kuriyu.blogspot.com
Reply With Quote
  #71  
Old 01-09-2009, 03:33 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: 15 ekor kucing

danny...update gambor terbaru le....hehehe..lama tak tgk dorang...
specially yg baby aritu...
__________________
Reply With Quote
  #72  
Old 01-09-2009, 03:40 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Cadar tu dapat dari Tesco extra waktu mula mula nak pindah balik kuala lumpur. Can't remember the price tapi memang murah....
ooo..tesco extra ek?...ni boleh gi cari ni....suka benor yg ada gambor tucen2 ni....

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
pak danny,
mata kak iman tuh ade teropong,.tuh yg bleh nampak gambar kcen tuh..
silap2..ade lg mende yg dia bleh nampak.....
jaga2 jek la ekk..
muahahahha

ko ni...udah nama pun mommy tucen...mata ku kire mcm bionik la gitu...cepat je tangkap apa2 yg ada unsur tucen....
__________________
Reply With Quote
  #73  
Old 01-11-2009, 12:59 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Tak bagi nama lagi...panggil jer si penyet......tahu buka jer mulut, tapi langsung tak ada bunyi....cute n comel betul....keluar jer dari sangkar, mesti pusing dua tiga kali kat tempat yang dia pijak tu baru mula berlari sana sini, cute betul....
La....hai....geramnyer dengar citer Pak Danny nie...
dier pusing2 kat situ dulu baru berlari ???? huhuhu
mesti dier excited sgt nak 'explore' satu rumah...tapi tak tau nak gi mana dulu

takde sore pulak tu....?? mulut bukak tapi tak kuar sore....
kim salam kat si penyet Pak Danny nih...

Reply With Quote
  #74  
Old 01-11-2009, 01:13 PM
daRLing's Avatar
daRLing daRLing is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: putrajaya
Posts: 534
Rep Power: 0
daRLing is an unknown quantity at this point
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post


Pak Danny, yang ni sape name dia ?
comel sgt la....
wahhhh...comel sgt dia nih color dia menarik
Reply With Quote
  #75  
Old 01-11-2009, 01:15 PM
daRLing's Avatar
daRLing daRLing is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: putrajaya
Posts: 534
Rep Power: 0
daRLing is an unknown quantity at this point
Default Re: 15 ekor kucing

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Mimi - Jantan



Chiko - Jantan



Angor - Jantan

Pak Danny ekk..comel2 kucing ni semua.pelbagai bentuk muka dan warna bulu,meriah nyeee..best nye kucing byk2
Reply With Quote
  #76  
Old 01-21-2009, 11:10 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing

amboi... makin meriah kucing2 pak danny
Reply With Quote
  #77  
Old 01-21-2009, 11:19 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: 15 ekor kucing

Angor.............
ku sudah jatuh hati padamu...........

Reply With Quote
  #78  
Old 04-13-2009, 06:50 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing

Dah lama menghilangkan diri .....sibuk sangat dengan kerja baru.....paparkan gambar gambar budak budak saya dan cucu cucu saya untuk tatapan semua.

Masih mempunyai bilangan yang sama...enjoy

Gambar budak budak saya

1) Mimi





2) Angor





3) Chiko





Last edited by Daniel; 04-13-2009 at 06:57 PM.
Reply With Quote
  #79  
Old 04-13-2009, 06:53 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing

waaaa..
lama pak danny hilang?
xpe2..
comeinyer mimi..
__________________
Reply With Quote
  #80  
Old 04-13-2009, 06:55 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: 15 ekor kucing

4) Syasha





5) Tasya





6) Chitara



Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tolong...Kucing muntah kuning Lyn_Cat Health, Disease & Diet 27 08-03-2010 03:18 PM
Karnival Jualan Kucing MCC 2008 abgraldo Events 0 12-13-2008 02:47 AM
kucing bengal.. chemonk Success Stories 32 12-04-2008 09:51 PM
Coco kucing selalu mengiau, apa cadangan? maryleejane Training & Behavioral Issues 11 11-10-2008 07:37 AM
Anak Kucing Chitara Daniel Cat TV and Photos 53 09-09-2008 04:09 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.