Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-16-2009, 05:06 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Kenal tak?

Sorry if my post is not in the correct thread. Just nak minta pandangan semua kat sini.
Last month, saya rescue seekor kucing. Setelah dia sihat dan normal, saya letak dia for adoption.
http://www.petfinder.my/pets/5667/
setelah itu, ada seorang lelaki bernama Shamim menghubungi saya dan berminat untuk adopt Julie. Kami sekeluarga menjemputnya ke rumah. Tetapi pada hari tersebut dia tidak datang. Yang datang seorang perempuan dan lelaki yg mengaku adik kepada Shamim. Setelah bertanyakan beberapa soalan, kami rasa dia sesuai sebagai keluarga angkat Julie yg baru. Kami pun serahkan Julie. Sebelum itu kami ada ambil alamat dia.
Semalam, kami berhajat nak tahu perkembangan Julie. Kami minta nombor telefon perempuan yang bernama Afrina dari abangnya. Abangnya menghantar nombor tersebut melalui hp dan tertera dia telefon kami nama 'Sera' dan beserta nombor. setelah diingat ingat baru kami perasan yg perempuan bernama Afrina@Sera ni pernah bertanya tentang Julie. Siap merayu rayu nak Julie. Janji nak jaga dengan tetap dan sebagainya tapi kami reject sebab kami tahu dia jual kucing.
Kami cuba hubungi Sera untuk mendapatkan kepastian. Tak lama lepas kami nak tahu jawapan, dia letak telefon dan terus tak jawab panggilan kami.
Sera yang saya tahu ni, menjual kucing.

http://www.mudah.my/Cutest-marble-fo...rs-3422643.htm

http://www.mudah.my/Little-mix-persi...00-3172378.htm

http://www.mudah.my/Cute-mix-persian...280.htm?last=1

Please give me idea how to take back my JULIE.....
Reply With Quote
  #2  
Old 07-16-2009, 05:26 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by zahraannur View Post
Sorry if my post is not in the correct thread. Just nak minta pandangan semua kat sini.
Last month, saya rescue seekor kucing. Setelah dia sihat dan normal, saya letak dia for adoption.
http://www.petfinder.my/pets/5667/
setelah itu, ada seorang lelaki bernama Shamim menghubungi saya dan berminat untuk adopt Julie. Kami sekeluarga menjemputnya ke rumah. Tetapi pada hari tersebut dia tidak datang. Yang datang seorang perempuan dan lelaki yg mengaku adik kepada Shamim. Setelah bertanyakan beberapa soalan, kami rasa dia sesuai sebagai keluarga angkat Julie yg baru. Kami pun serahkan Julie. Sebelum itu kami ada ambil alamat dia.
Semalam, kami berhajat nak tahu perkembangan Julie. Kami minta nombor telefon perempuan yang bernama Afrina dari abangnya. Abangnya menghantar nombor tersebut melalui hp dan tertera dia telefon kami nama 'Sera' dan beserta nombor. setelah diingat ingat baru kami perasan yg perempuan bernama Afrina@Sera ni pernah bertanya tentang Julie. Siap merayu rayu nak Julie. Janji nak jaga dengan tetap dan sebagainya tapi kami reject sebab kami tahu dia jual kucing.
Kami cuba hubungi Sera untuk mendapatkan kepastian. Tak lama lepas kami nak tahu jawapan, dia letak telefon dan terus tak jawab panggilan kami.
Sera yang saya tahu ni, menjual kucing.

http://www.mudah.my/Cutest-marble-fo...rs-3422643.htm

http://www.mudah.my/Little-mix-persi...00-3172378.htm

http://www.mudah.my/Cute-mix-persian...280.htm?last=1

Please give me idea how to take back my JULIE.....
Your DSH is a female..and sad to say...u terbagi kat ornag yang breed Bengal... sbb your DSh body, obviously, dia cam bengal..ada marble like coat..
1. I pun terkilan dengan apa yang jadik kat kucing you sbb you boleh bayangkan t apa yang diorang plan kan...
3. Kalau betul diornag ambik and nak breed..diornag nak menipu orang..Half bengal half dsh with the price of Rm2k.. OMG... Sh**T.. sbb dalam pic tueh nampak marble dalam iklan dier tueh memang nampak sangat kater tabby like..muka bolat.. Bengal selalu muka kurus..garang sket..

Nak pujuk bagi balik payah sket..tapi tak salah mencuba..atau u have to live with it..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #3  
Old 07-16-2009, 05:29 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

DIA tipu saya. Kalau saya tahu dia tu SERA yg jual kucing tu, saya sejuta kali tak akan beri Julie kat dia sebab saya mencari PERMANENT adopter untuk strays yg saya kutip.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-16-2009, 05:32 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by zahraannur View Post
DIA tipu saya. Kalau saya tahu dia tu SERA yg jual kucing tu, saya sejuta kali tak akan beri Julie kat dia sebab saya mencari PERMANENT adopter untuk strays yg saya kutip.
I tahu u marah...I pun marah jugak baca your thread..yes dia tipu u.. buat masa sekarang kita tunggu forumer lain baca and reply , mungkin ada yang ada jalan penyelesaian kot.. Seriously, I am sad and terkilan sbb ada jugak yang sanggup buat camnieh kat petfinder.. I tot petfinder should be a safe base for our furkids..tapi nampaknya..macam ada predators dalam nieh..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #5  
Old 07-16-2009, 05:35 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

kalau tak salah dia pun ada dalam section buy and sell kat petfinder.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-16-2009, 05:42 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by zahraannur View Post
kalau tak salah dia pun ada dalam section buy and sell kat petfinder.
Dalam listing dia cuma 16?..Tapi pic tak nampak 16..ehh penipu kuat ka nieh... Or dia pernah ada experience kena marah ngan orang tue pasal dia tipu merata...try check kat kitten.com.my.... They should know better kalau dah pernah buat pasal..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #7  
Old 07-16-2009, 05:47 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Kenal tak?

erm...cilaka tul sera tue..
erm..takper zahra..teruskan usaha mu..insyaallah....
tuhan permudahkan ...
yang pemnting u dah berusaha..aper pon jadik blakang citer....
Reply With Quote
  #8  
Old 07-16-2009, 05:55 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

akak rasa, sebarkan nombor talipon dia, kalau ada gambar ka, email address ke, lagi bagus jadi semua org bolih berhati hati.................apa jenais manuasia ni perangai lebih burok dari binatang,,,,,,,,,,,,,,,

so sorry to hear this, i understand you mesti menyesal dan sedih sngt sebab dah tau apa c jahanam ni nak buat kat kucing u.bersabar je la dik.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-16-2009, 05:55 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by zahraannur View Post
kalau tak salah dia pun ada dalam section buy and sell kat petfinder.

profile ade...pm admin/andy or ezer to check kot ada alamat provided...or any info la yg boleh give access to her...kuang ajor ni...siang2 hari buat keje menipu...yg aku panas tu yg menyamar jadik kaum kuarga si shamim tuh..tu pon sama besekongkol...apa duit korang share sama rata ke? mari sini masok kasik komen sket.....kalau ye korang tak tau menahu meh sini kasik tau sikit camne nak p cekup si sera nih....tuan nye nak balik kucennye..bukan nak ape2 pon...kasik la balek cik/encik sera....
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #10  
Old 07-16-2009, 06:08 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 12
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kenal tak?

astaga. jahatnya. ada jugak manusia macam tu. try ur best to get ur cat la babe. tapi yong rasa mmg susah awak nak dapat balik julie tu. but then, at least we can do something so other people tak terkena sama. kejam la sera tu.
Reply With Quote
  #11  
Old 07-16-2009, 06:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kenal tak?

Rasanya utk dapatkan balik Julie tu mgkn susah.klu u awal2 dah spay kucing tu,rasanya dia pun tak beriya iya nak adopt sebab tujuan dia adopt tu ada udang disebalik mee. pasal tu saya punya kucing suma neuter dulu baru I release.kdg2 manusia ni janji janji manis nak neuter pastu terbunting.huh!! abis!! bila dah tak larat jaga byk2 buang kat longkang/pasar/warung.org mcm kami ni juga yg kena tempiasnya.


Quote:
Originally Posted by zahraannur View Post
DIA tipu saya. Kalau saya tahu dia tu SERA yg jual kucing tu, saya sejuta kali tak akan beri Julie kat dia sebab saya mencari PERMANENT adopter untuk strays yg saya kutip.
Reply With Quote
  #12  
Old 07-16-2009, 06:27 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Kenal tak?

Pakcu dah PM kat Zahra sikit2 tips nak dpt balik tuh... Nak tulis kat sini Pakcu rasa dia mesti baca nih.... Sabar ek Zahra
Reply With Quote
  #13  
Old 07-16-2009, 06:35 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Pakcu dah PM kat Zahra sikit2 tips nak dpt balik tuh... Nak tulis kat sini Pakcu rasa dia mesti baca nih.... Sabar ek Zahra
Calet sket kat pakcu! .. semoga tips yg pakcu bagi boleh dptkan Julie balik ye Zahra?.. Semoga Tuhan permudahkan..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #14  
Old 07-16-2009, 07:22 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Dalam listing dia cuma 16?..Tapi pic tak nampak 16..ehh penipu kuat ka nieh... Or dia pernah ada experience kena marah ngan orang tue pasal dia tipu merata...try check kat kitten.com.my.... They should know better kalau dah pernah buat pasal..
Tu la. budak umo 16. silap gak haritu tak amek gambo dia. masa tu dah terdetik nak amek gambo tapi lupe pulak...
Reply With Quote
  #15  
Old 07-16-2009, 07:24 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
erm...cilaka tul sera tue..
erm..takper zahra..teruskan usaha mu..insyaallah....
tuhan permudahkan ...
yang pemnting u dah berusaha..aper pon jadik blakang citer....
tenkiu Linda. insya Allah tengah usaha sehabis baik..
Reply With Quote
  #16  
Old 07-16-2009, 07:27 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
akak rasa, sebarkan nombor talipon dia, kalau ada gambar ka, email address ke, lagi bagus jadi semua org bolih berhati hati.................apa jenais manuasia ni perangai lebih burok dari binatang,,,,,,,,,,,,,,,

so sorry to hear this, i understand you mesti menyesal dan sedih sngt sebab dah tau apa c jahanam ni nak buat kat kucing u.bersabar je la dik.
sedih takleh nak kata la. dari semalam asek fikir. patutla berat hati masa nak lepas dia...
Reply With Quote
  #17  
Old 07-16-2009, 07:28 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
profile ade...pm admin/andy or ezer to check kot ada alamat provided...or any info la yg boleh give access to her...kuang ajor ni...siang2 hari buat keje menipu...yg aku panas tu yg menyamar jadik kaum kuarga si shamim tuh..tu pon sama besekongkol...apa duit korang share sama rata ke? mari sini masok kasik komen sket.....kalau ye korang tak tau menahu meh sini kasik tau sikit camne nak p cekup si sera nih....tuan nye nak balik kucennye..bukan nak ape2 pon...kasik la balek cik/encik sera....
ill pm the admin. thanks kak. doakan moga Julie balik ke rumah saya...
Reply With Quote
  #18  
Old 07-16-2009, 07:30 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by Yong Katana Ashica View Post
astaga. jahatnya. ada jugak manusia macam tu. try ur best to get ur cat la babe. tapi yong rasa mmg susah awak nak dapat balik julie tu. but then, at least we can do something so other people tak terkena sama. kejam la sera tu.
patutla dia ask guna handphone number abang dia. lepas 2 minggu dia ambil Julie, dia mesej dan minta maaf sebab katanya handphone dia hilang... GERAM kan????
Reply With Quote
  #19  
Old 07-16-2009, 07:33 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by June View Post
Rasanya utk dapatkan balik Julie tu mgkn susah.klu u awal2 dah spay kucing tu,rasanya dia pun tak beriya iya nak adopt sebab tujuan dia adopt tu ada udang disebalik mee. pasal tu saya punya kucing suma neuter dulu baru I release.kdg2 manusia ni janji janji manis nak neuter pastu terbunting.huh!! abis!! bila dah tak larat jaga byk2 buang kat longkang/pasar/warung.org mcm kami ni juga yg kena tempiasnya.
Julie masa tu kecik lagi. kami nak jaga lama lama tu boleh, tapi masalhnya kucing keluar masuk rumah kami. org keep hantar n hantar n hantar. kami duduk apartment. memang ada bilik khas untuk diorg tapi kami tak bole over limit. takut nanti ganggu ketenteraman jiran.
Reply With Quote
  #20  
Old 07-16-2009, 07:34 PM
zahraannur's Avatar
zahraannur zahraannur is offline
mummycat
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 136
Rep Power: 13
zahraannur is on a distinguished road
Default Re: Kenal tak?

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Pakcu dah PM kat Zahra sikit2 tips nak dpt balik tuh... Nak tulis kat sini Pakcu rasa dia mesti baca nih.... Sabar ek Zahra
da bace dah pakcu. tenkiu. tengah diusahakan..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hi everyone... selamat kenal bhutan Member Introductions 22 07-22-2009 08:03 AM
Awak Kenal Dia? Abai kucing, pemilik didakwa 4 tuduhan dog is my buddy Hall of Shame 3 03-08-2009 05:29 PM
Hi Sume!!! Bleh Kenal x? as_serialam Member Introductions 106 09-11-2008 01:37 PM
Hi Sume!!! Bleh Kenal x? as_serialam Member Introductions 0 09-09-2008 01:42 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.