Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-14-2009, 04:32 PM
mira_idora18 mira_idora18 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Rep Power: 0
mira_idora18 is on a distinguished road
Lightbulb cane nk tangkap org ni?

ca ne nk trace jiran yg suka dera kucing?
sbb dalam the past 3 days 1 of my cat mati kena racun...
dua kena pukul sampai dh tk leh jln.....
yg paling sakit hati kucing dh tak leh jln n mati tu dia bleh letak kat depan gate
tolong bgi idea ca ne nk bls dia ni,sakit hati gile......
tk tau ca ne nk balas dia?
report police ke apa?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-14-2009, 05:32 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 12
alfian is on a distinguished road
Default Re: cane nk tangkap org ni?

kesiannya...
kalau ada gambar dia tgh dera atau ada saksi yang tengok
boleh report la kot
geram pulak dengar jiran mcm ni
kalau benci kucing pun tak kan buat camtu
kalau gi confront dia cane ?
tanya dia apa masalah dia sebenarnya
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 08-14-2009, 07:27 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 12
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: cane nk tangkap org ni?

Quote:
Originally Posted by mira_idora18 View Post
ca ne nk trace jiran yg suka dera kucing?
sbb dalam the past 3 days 1 of my cat mati kena racun...
dua kena pukul sampai dh tk leh jln.....
yg paling sakit hati kucing dh tak leh jln n mati tu dia bleh letak kat depan gate
tolong bgi idea ca ne nk bls dia ni,sakit hati gile......
tk tau ca ne nk balas dia?
report police ke apa?
omg! kejam nye orang tu. tapi btol gak cakap orang yang kat atas ni. kena ada gambar baru boleh wat prove. klu tak, mampus orang tu tak ngaku klu u wat report pon. and, y dont u try usha lebihi sket, t gk sape, pastu u kena cakap dengan dy. thats the 1st step la. anyway, gudluck la. and semoga orang wat kejam tu mati kena langgar/pukul. biar dy rasa plak. jahat betul. laknat dek Allah. ishh. manusia akhir zaman.
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 08-15-2009, 11:28 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: cane nk tangkap org ni?

Apa punya KEJAAAAMMM!!! Gila ke jiran u tu...?!!

Betol, kalau ada gambar lagi senang nak report. Why don't u call SPCA? U ask them whatcould/should do..
Reply With Quote
  #5  
Old 08-15-2009, 09:22 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 12
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: cane nk tangkap org ni?

Your jiran sungguh keji dan zalim.. mmg patut kena humban dalam api neraka kelak,,,

if u hv enough bukti u can log a police report on him.. biar padan muka.. tp denda mahkamah ciput aje la..
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #6  
Old 08-15-2009, 10:58 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 12
alfian is on a distinguished road
Default Re: cane nk tangkap org ni?

manusia kejam mcm ni pasti akan terima balasan setimpal
di dunia dan akhirat....
Tuhan maha adil

cuba ambik gambar guna handphone masa dia tgh seksa kucing tu
sepandai2 tupai melompat...satu hari kantoi gak tu
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 08-18-2009, 01:10 PM
farrahnize's Avatar
farrahnize farrahnize is offline
CATSS & ANIMALS LOVER
 
Join Date: Apr 2009
Location: port klang
Posts: 54
Rep Power: 12
farrahnize is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farrahnize
Default Re: cane nk tangkap org ni?

u bleh report dekat SPCA...what i know before this SPCA ader collect petition utk tambahkan lagi hukuman denda/penjara bagi pendera2 haiwan yang lunatik mcm nie.SPCA nak 10,000 signature..and Petition tu dah dihantar pada X PM kiter Pak Lah..Sejauh maner perhatian govement Malaysia nie bagi i tahu ler..I'm one of the signer...As i know...my friends dr oversea ckp dr segi animals right kat Malaysia nie mmg 0.Third class minded dia ckp..hangin jugak i but bler fikir btul2 thats the truth!!sorry guys......
Reply With Quote
  #8  
Old 08-18-2009, 02:27 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cane nk tangkap org ni?

SPCA (nama ajer "P" tu) punyer orang DBKL heret anjing (ada yg buncit, hamil dah nak beranak pun, dan ada juga cuma anak anjing kecil 3 ekor diheret leher dengan satu tali dan tak larat nak berjalan) sampai habis berdarah ngam-ngam di sebelah Klinik Kembiri dia, heret ke kandang di belakang, pastu patahkan leher mereka dan utk kucing pula, sumbat dalam sangkar besar dan celup masuk ke dalam kolam air sampai tak bernyawa, pastu campak bangkai ke dalam lubang tak berkambus baik pun mereka cakap samada mereka tak perasaan mengenai kekejaman yg berlaku di depan mata ataupun mereka tak mampu berbuat aper-aper .....

Sedih ....

Jadi, Mira_idora18 kena ambik tindakan sendiri bersama pencinta kucing lain dlm penjiranan, mintak tolong kawan-kawan Ah Long dan sembur cat merah kat umah dia ..... hehehheheheeeee!!!!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies

Last edited by FurKids; 08-18-2009 at 02:35 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-18-2009, 02:34 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 12
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: cane nk tangkap org ni?

Quote:
Originally Posted by farrahnize View Post
u bleh report dekat SPCA...what i know before this SPCA ader collect petition utk tambahkan lagi hukuman denda/penjara bagi pendera2 haiwan yang lunatik mcm nie.SPCA nak 10,000 signature..and Petition tu dah dihantar pada X PM kiter Pak Lah..Sejauh maner perhatian govement Malaysia nie bagi i tahu ler..I'm one of the signer...As i know...my friends dr oversea ckp dr segi animals right kat Malaysia nie mmg 0.Third class minded dia ckp..hangin jugak i but bler fikir btul2 thats the truth!!sorry guys......
Agreed, banyak cases yang bila didapati bersalah denda setakat beberapa ratus RM sahaja.. tergelak agaknye pendera tu membayar denda..
Patut ahli-ahli politik ni perjuangkan jugak animal rights.. dr cakap kosong banyak!

Cuba tengok yang nih!

http://www.jphpk.gov.my/Malay/Okt05%2030aa.htm

Boleh baca ini untuk memahami peruntukkan undang-undang. You bleh report polis.

http://www.dvs.gov.my/prevention
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #10  
Old 08-18-2009, 03:41 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: cane nk tangkap org ni?

nielah namanya..'Manusia bertopengkan Syaitan"
Reply With Quote
  #11  
Old 08-19-2009, 03:59 PM
farrahnize's Avatar
farrahnize farrahnize is offline
CATSS & ANIMALS LOVER
 
Join Date: Apr 2009
Location: port klang
Posts: 54
Rep Power: 12
farrahnize is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farrahnize
Default Re: cane nk tangkap org ni?

jantan tu patutu disula sampai mati!!
Reply With Quote
  #12  
Old 08-19-2009, 04:26 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: cane nk tangkap org ni?

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
SPCA (nama ajer "P" tu) punyer orang DBKL heret anjing (ada yg buncit, hamil dah nak beranak pun, dan ada juga cuma anak anjing kecil 3 ekor diheret leher dengan satu tali dan tak larat nak berjalan) sampai habis berdarah ngam-ngam di sebelah Klinik Kembiri dia, heret ke kandang di belakang, pastu patahkan leher mereka dan utk kucing pula, sumbat dalam sangkar besar dan celup masuk ke dalam kolam air sampai tak bernyawa, pastu campak bangkai ke dalam lubang tak berkambus baik pun mereka cakap samada mereka tak perasaan mengenai kekejaman yg berlaku di depan mata ataupun mereka tak mampu berbuat aper-aper .....

Sedih ....
I harap I tak akan jumpa kes2 penderaan macam ni...tak sanggup tengok...silap2 I meroyan, tup2 pendera yang kerkulai I kerjakan...

Kalau tak silap ada satu kes dulu, seorang lelaki ke perempuan yg kena hukum sebab haording kucing2. Di kira sebagai kes dera haiwan la sebab ada kucing tapi tak jaga...tak ingat la sangat tapi pernah terbaca...
Reply With Quote
  #13  
Old 08-19-2009, 04:35 PM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 12
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: cane nk tangkap org ni?

yg buat kerje tu laki ke pompuan?
nape biadap sgt..eloknye buat mende yg same die buat kt kucen tu..
baru die tau!!!!

x faham la..kenape manusia yg diberikn akal fikiran xleh nk fikir dgn waras?
agaknye, sakit mental gamaknye org tu????
Reply With Quote
  #14  
Old 08-19-2009, 05:15 PM
lina607 lina607 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
Rep Power: 0
lina607 is on a distinguished road
Thumbs up Re: cane nk tangkap org ni?

Mira, you have my empaty. But I think the reason these people lost their humanity bcoz they lost their patient when the cat ALWAYS poo near their house... or some cases even poo right in front of their house. Just imagine .. you come back from the office in the late evening ..feeling tired and you found cat poo in front of your door. I'm just giving you a scenario for example. I always heard the same pblm in my neighbourhood. These cats have their owner but they have been strayed like no owner which create an unpleasant and very uncomfortable situation to the neighbours. Cat is always a cat . .if they have the need to poo .. they will just poo . So, my advise as an owner you have to take a control of your cats. Like me , I have 2 cats but I never let them out except in side my house or just at the car porch area.
Reply With Quote
  #15  
Old 08-19-2009, 08:51 PM
mira_idora18 mira_idora18 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Rep Power: 0
mira_idora18 is on a distinguished road
Default Re: cane nk tangkap org ni?

thank u guys for everything....
mira dh tau sape buat....
tapi tk nk lah aibkan dia kat sini......
dia ckp dia sorry........
dia ckp kucing mira curi ikan dia so dia pukul ah tapi sikit je.....
yg mati tu tk sengaja,dia ckp dia mmg letak racun tikus,dia tk sengaja terbagi...
so bila dengar dia minta maaf ok ah.....
dia ckp tk yh ah report polis,dia janji tak nak buat dah.....
so mira ckp ok......
tapi kalau difirkan dia ni baik gak ah,sebab lepas dia pukul dia tolong letak depan rumah.......
kalau tk mungkin kucing mira dh mati sekarang.....
Reply With Quote
  #16  
Old 08-20-2009, 12:46 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: cane nk tangkap org ni?

Quote:
Originally Posted by lina607 View Post
Mira, you have my empaty. But I think the reason these people lost their humanity bcoz they lost their patient when the cat ALWAYS poo near their house... or some cases even poo right in front of their house. Just imagine .. you come back from the office in the late evening ..feeling tired and you found cat poo in front of your door. I'm just giving you a scenario for example. I always heard the same pblm in my neighbourhood. These cats have their owner but they have been strayed like no owner which create an unpleasant and very uncomfortable situation to the neighbours. Cat is always a cat . .if they have the need to poo .. they will just poo . So, my advise as an owner you have to take a control of your cats. Like me , I have 2 cats but I never let them out except in side my house or just at the car porch area.
Is that reason enough to kill or harm another of God's creatures? Cuba kita pikir betol-betol ... kata tak tahan tahi kucing tapi bagaimana dengan tahi lembu/kambing/ayam/itik yg digunakan sebagai baja bunga tu? Yang itu boleh tahan? Buat si kucing confius ingat tempat tu adalah tandas lak ....

Apa, sang manusia apa pulak kelebihan? Meludah dan membuang sampah merata-rata ... puting rokok dan tisu buang merata-rata, kadang-kadang ada tong sampai dua kaki sahaja dari tempat tu pun tak boleh pergi buang ke dalam tong .... pastu, kencing (ya ...KENCING!) merata-rata ... anak dia nak shishi boleh bukak seluarnya dan shishi tengah jalan ... pekerja Alam Flora pun boleh bukak zip kat longkang terdekat di kalayak ramai ..... berak kat dalam tandas pun tak boleh flushkan (dah lah air tu free) .... itu pun kalau dalam tandas .... ada jugak yg buat bisnes kat LUAR tandas utk orang pijak supaya dapat memenangi loteri kot .......
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #17  
Old 08-20-2009, 02:35 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default cane nk tangkap org ni?

Well said Bro.manusia yg dikasih akal fikiran pun kdg2 blh buat camtu.inikan pula binatang yg takde fikiran.tak ke pelik manusia marah dgn binatang sebab kencing/berak merata rata tp klu durang kencing/berak merata2,ludah sana sini nobody can't say anything?? cubalah tegur klu nampak org yg buat camni,apa durang balas balik?? mesti durang balas kata,ko peduli apa?? sibuk2 je.jaga diri sendirlah.hahahah!! bodoh punya orang.

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Is that reason enough to kill or harm another of God's creatures? Cuba kita pikir betol-betol ... kata tak tahan tahi kucing tapi bagaimana dengan tahi lembu/kambing/ayam/itik yg digunakan sebagai baja bunga tu? Yang itu boleh tahan? Buat si kucing confius ingat tempat tu adalah tandas lak ....

Apa, sang manusia apa pulak kelebihan? Meludah dan membuang sampah merata-rata ... puting rokok dan tisu buang merata-rata, kadang-kadang ada tong sampai dua kaki sahaja dari tempat tu pun tak boleh pergi buang ke dalam tong .... pastu, kencing (ya ...KENCING!) merata-rata ... anak dia nak shishi boleh bukak seluarnya dan shishi tengah jalan ... pekerja Alam Flora pun boleh bukak zip kat longkang terdekat di kalayak ramai ..... berak kat dalam tandas pun tak boleh flushkan (dah lah air tu free) .... itu pun kalau dalam tandas .... ada jugak yg buat bisnes kat LUAR tandas utk orang pijak supaya dapat memenangi loteri kot .......
Reply With Quote
  #18  
Old 08-20-2009, 03:30 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 12
simple is on a distinguished road
Default Re: cane nk tangkap org ni?

Now that Mira dah tau siapa buat, kena tanya plak, camner nak hukum org yg kita kenali yg telah "menghukum" kucing2 tuh dgn kejam.


Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
nielah namanya..'Manusia bertopengkan Syaitan"
Errr, Linda, ... maybe "Syaitan bertopengkan manusia" kot ?

Quote:
Originally Posted by lina607 View Post
Mira, you have my empaty. But I think the reason these people lost their humanity bcoz they lost their patient when the cat ALWAYS poo near their house... or some cases even poo right in front of their house. Just imagine .. you come back from the office in the late evening ..feeling tired and you found cat poo in front of your door. I'm just giving you a scenario for example. I always heard the same pblm in my neighbourhood. These cats have their owner but they have been strayed like no owner which create an unpleasant and very uncomfortable situation to the neighbours. Cat is always a cat . .if they have the need to poo .. they will just poo . So, my advise as an owner you have to take a control of your cats. Like me , I have 2 cats but I never let them out except in side my house or just at the car porch area.
I let my cats go in & out of the hse freely during the day. Some prefer to stay indoors the whole day, but most of these kcg kpgs prefer to be outdoors. Some were strays when i took them in and they make noise non-stop when locked up in the house - even with no cage. This will disturb the neighbors too or they'll think i abuse these cats and will report abt me.
On the other hand, I can't monitor them when I'm out at work. So far no complaint, but u r rite - we don't know how our neighbors feel abt our cats. Esp when we don't communicate much with them.

Still, a normal person will not get so upset till they lose their mind and beat up cats till they can't walk. Ok, so, maybe he lost his mind for a while. (Must have been some really hot-tempered person, this one!). But then he must have recovered his senses and "realized" that these are his neighbor's cats so he decided to "send them back". Make sense ?
I don't know the person, but (i'm in the mood to think negatively in this situation), i think the person purposely put them there to teach the owner a lesson. If this is the case then the person is truly mean because he used physical and mental (torture?) methods to abuse rather than communicate nicely and normally. And he can still put up his "nice person" mask and tell the owner he's sorry. (???!!!??). oh, betapa hypocrite nyer dier...
Mira, probably you cld / shld still report to police - just as an alert - because ppl around him/her need to be careful when befriending with this one. He could be psychotic. You never know bila dia naik hangin.
Klu dia dpt tau, or klu jumpa dia lagi, you can still smile at the person and said "oh, report polis sbb nak kena explain kat vet camner kucing tuh boleh teruk gitu. Klu tak, vet akan report kat polis ttg Mira abuse kcg. Dah terpaksa. Nak buat camner ... " And SMILE ... then cepat cepat cabuuuuutttt ...


Quote:
Originally Posted by mira_idora18 View Post
ca ne nk trace jiran yg suka dera kucing?
sbb
1 - dalam the past 3 days
2 - one of my cat mati kena racun...
3 - dua kena pukul sampai dh tk leh jln.....
4 - yg paling sakit hati kucing dh tak leh jln n mati tu dia bleh letak kat depan gate
tolong bgi idea ca ne nk bls dia ni,sakit hati gile......
tk tau ca ne nk balas dia?
report police ke apa?
*the above has been edited with line numbers ....
Reply With Quote
  #19  
Old 08-20-2009, 04:51 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: cane nk tangkap org ni?

Dari P.E.T.A

Cruel acts toward animals have long been recognized as indicators of a dangerous psychopathy that often claims more than animal victims. “Murderers ... very often start out by killing and torturing animals as kids,” according to Robert K. Ressler, who developed profiles of serial killers for the Federal Bureau of Investigation (FBI).(1) Studies have now convinced sociologists, lawmakers, law enforcement officials, and the courts that acts of cruelty to animals deserve our attention. They can be the first sign of a violent pathology that includes human victims.

Acts of cruelty to animals are not mere indications of a minor personality flaw in the abuser; they are symptomatic of a deep mental disturbance. Research in psychology and criminology shows that people who commit acts of cruelty to animals don’t stop there—many of them move on to their fellow humans.

Studies have shown that violent and aggressive criminals are more likely to have abused animals as children than criminals considered non-aggressive.(2) A survey of psychiatric patients who had repeatedly tortured dogs and cats found that all of them had high levels of aggression toward people as well.(3) According to a New South Wales newspaper, a police study in Australia revealed that “100 percent of sexual homicide offenders examined had a history of animal cruelty.”(4) To researchers, a fascination with cruelty to animals is a red flag in the lives of serial killers and rapists; according to the FBI’s Ressler, “These are the kids who never learned it’s wrong to poke out a puppy’s eyes.”(5)

Secara amnya...

1. Mendera binatang tidak akan berhenti di situ sahaja dan akan berlarutan kepada mendera manusia..

2. Mendera binatang adalah simptom pertama kekejaman yang akan dilakukan ke atas manusia juga..

3. Mendera binatang adalah kerana kekacauan perasaan dan jiwa yang teruk

4. Ornag yang mendera binatang akan berlaku kejam pada manusia juga.. (berapa kali mau ulang daaa...~)

5. Mendera binatang jugak actually a sign of bad parenting ( for me at least)..

So Mira, kalau nak g cakap ngan diatue..make sure u ngan orang lain..atau mintak ur parents ke g cakap..sbb dia nieh memang sah mental..

Maaf kerana hanya boleh memberi nasihat di sini. Kiter faham Mira lagi berat tanggung.. Keeping my fingers crossed tho..

p/s Ingat dulu my lecturer..masuk hangin muka dia... dia cita yang dia g ATM and ada sornag budak asyik kicking a poor kitty.. Lecturer tue diam2.. bila mak dia guna atm dia g cubit budak tueh.. Nangis terus budak tueh... Pastue dia buat bodoh..hahahahaha and she mentioned " I dun understand why the mother did not do anything but only watch.."..Hurmm Bad parenting?
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne

Last edited by nurkasih; 08-20-2009 at 04:56 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 08-20-2009, 05:04 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: cane nk tangkap org ni?

Quote:
Originally Posted by mira_idora18 View Post
thank u guys for everything....
mira dh tau sape buat....
tapi tk nk lah aibkan dia kat sini......
dia ckp dia sorry........
dia ckp kucing mira curi ikan dia so dia pukul ah tapi sikit je.....
yg mati tu tk sengaja,dia ckp dia mmg letak racun tikus,dia tk sengaja terbagi...
so bila dengar dia minta maaf ok ah.....
dia ckp tk yh ah report polis,dia janji tak nak buat dah.....
so mira ckp ok......
tapi kalau difirkan dia ni baik gak ah,sebab lepas dia pukul dia tolong letak depan rumah.......
kalau tk mungkin kucing mira dh mati sekaran
g.....
Uikss...pardon me... Senang gitu ajerk... And you are okay with it? Owhh God..you are one of the forgiven type... Hehehe Kalau i...memang tak baik perang..tapi cam tak masuk akal jer dia terbagi..and pukul sikit je sampai tak leh jalan.... Kucen lari laju Mira bila dikejar..bukan menyerah diri..kalau dah sampai tak leh jalan tueh... Hurmm..takperlah..tak mahu jadik batu api dah.. It's okay kalau u dah maafkan dier..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.