Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-07-2009, 10:10 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default *Lia & Anak2 bulus*

Setelah sekian lama menyepikan diri + susah nak bukak PF (kdg2 kne blocked/kdg2 SLOW YA AMPUN) + bila dah bukak, x ingat paswed, akhirnya berjaya jugak log in PF nih.

Dah lama jugak rasanya x hap-lod pic anak2 bulus nih. Untuk tatapan mata sendiri dalam PF dan jugak utk sapa2 yg SUDI MENATAP gambar2 dorang.


RUSTY


CHELLO



CHICHI - YANG SALU TIDO MENIARAP CAM NIH


CHEESEDALE



CHIPMUNK - MASIH MENUNGGU ORG YG SUDI NAK ADOPT DIA



CHELSEE - BAKAL MENERIMA KELUARGA BARU MGGU HADAPAN


PRINCESS EOWYN @ WIWI


CHEEKANG - DAH BAHAGIA NGAN OWNER BARU


MEREKA - BUAH HATI PENGARANG JANTUNG INTAN PAYUNG
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC06868.jpg
Views:	255
Size:	112.7 KB
ID:	7236   Click image for larger version

Name:	SDC11308.jpg
Views:	237
Size:	52.1 KB
ID:	7237   Click image for larger version

Name:	DSC07112.jpg
Views:	227
Size:	65.5 KB
ID:	7238   Click image for larger version

Name:	DSC07327.jpg
Views:	235
Size:	62.6 KB
ID:	7239   Click image for larger version

Name:	DSC07399.jpg
Views:	236
Size:	61.8 KB
ID:	7241  

Click image for larger version

Name:	DSC06550.jpg
Views:	230
Size:	91.1 KB
ID:	7242   Click image for larger version

Name:	DSC06532.jpg
Views:	239
Size:	65.3 KB
ID:	7244   Click image for larger version

Name:	DSC06917.jpg
Views:	236
Size:	62.4 KB
ID:	7246   Click image for larger version

Name:	DSC06926.jpg
Views:	229
Size:	153.0 KB
ID:	7247   Click image for larger version

Name:	DSC07673.jpg
Views:	274
Size:	167.0 KB
ID:	7248  

__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #2  
Old 09-07-2009, 11:25 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Kak ablasa......Lmanya x jumpa.... dah besaq dah kak ablasa noooee....
Ank2 bulus pun mkin comey...
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #3  
Old 09-07-2009, 11:30 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Liaaaaaaaaa !!!! pegi mana lama tak on9???????
wahhh...bersehnya anak2 Lia tu. Mommy mandikan setiap hari ke ?
kak zai suka yang mulut ternganga tu. Mesti peramah macam mommy dia. Tgh pose bergambar pun nak bersembang ..hehehe
Reply With Quote
  #4  
Old 09-07-2009, 11:32 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

coemlnya mereka...
geram..geram
aksi-aksi mereka sungguh terhibur
Reply With Quote
  #5  
Old 09-07-2009, 11:54 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 12
binbin is on a distinguished road
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

mcm kenal je wiwi tu....heheheh
Reply With Quote
  #6  
Old 09-07-2009, 12:10 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 12
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Hai Kak Lia,

Lama tak nampak..
saya suka gambar 1st mata terpejam.. macam tengah purr ajek... hehehee
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #7  
Old 09-07-2009, 01:00 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
Kak ablasa......Lmanya x jumpa.... dah besaq dah kak ablasa noooee....
Ank2 bulus pun mkin comey...
heheheh shimi.... ha ahh..lama x jumpa yer..
bulan posa nih pun makin besaq...bulan makan lebih..anak2 bulus pun makin meningkat2 perut dorang.. mueheheheh


Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Liaaaaaaaaa !!!! pegi mana lama tak on9???????
wahhh...bersehnya anak2 Lia tu. Mommy mandikan setiap hari ke ?
kak zai suka yang mulut ternganga tu. Mesti peramah macam mommy dia. Tgh pose bergambar pun nak bersembang ..hehehe
hai kak zaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lama x online sini...merajuk kak... hehehehe...xde la...kadang2 tenet sini mengong...bukak pagi, petang blm tentu bleh baca..lepas tuh kene blocked, lepas tuh bila dh bleh bukak, paswed pulak lufer....terpaksa carik balik...

dorang nih biasanya mandi seminggu sekali kak...alah..kadang2 terbabas jugak sampai 2 mggu baru nak mandi..tp bau masa tuh dah masyem2 la...tp still sedap lagi nak felok2..musyuk2 pun tuh la buah ati pengarang jantung

yg mulut ternganga tuh time dia lepas penat2 main ngan adik bradik dia, kak zai. tercungap2 tp main xhengat..

paling besar antara 3 beradik kak zai..adik beradik ngan cheesedale & chelsee. Dia ngn Cheesedale yg male nyer. sayang sangat kat dia, suka kene belai2, suka main.. tp lia terpaksa open dia dan 2 lg (chelsee & cheekang) for adoption ASAP. TERPAKSA sangat2 walau dia tuh manja giler. Harap kalo ade org adopt dia nnt, lia jenguk2 dia salu


Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
coemlnya mereka...
geram..geram
aksi-aksi mereka sungguh terhibur
kan....sbb tuh lia ckp dorang nih buah ati pengarang jantung,
tuh la teman gaduh, tuh la kawan, tuh la pem-porak-porandakan umh, tuh la segala2nya....

penat2 balik keje x trasa bila tgk dorang membesar dpn mata


Quote:
Originally Posted by binbin View Post
mcm kenal je wiwi tu....heheheh
macam kenal ker...??? macam jer kan...?? hehehehe

Quote:
Originally Posted by farahnm View Post
Hai Kak Lia,

Lama tak nampak..
saya suka gambar 1st mata terpejam.. macam tengah purr ajek... hehehee
hai farah...ha ahh....mmg dah lame x online dlm nih..rindu kat semua..
Rusty tuh mmg suke tido cam tuh..jarang la dia nak tido terlentang @ baring cam yg lain...salu tido duduk..kadang2 terfikir gak, x lenguh ker tido cam tuh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #8  
Old 09-07-2009, 01:43 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Hai Lia, kucing kucing you semua comel comel n sihat sihat belaka....mengapa ada yang buka for adoption?
Reply With Quote
  #9  
Old 09-07-2009, 02:13 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

suka tgk aksi yang meniarap tu...
Reply With Quote
  #10  
Old 09-07-2009, 02:30 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Hai Lia, kucing kucing you semua comel comel n sihat sihat belaka....mengapa ada yang buka for adoption?


hai pak danny....nampak pak danny, teringat Angor..xde pic baru dia ker..thanks pak danny..dorang tuh semua aktif2 belaka...
terpaksa open for adoption sbb x bleh nak simpan byk2 ler pak danny..
hubby bising2...dia ckp kalo nak bela jugak, kene kurangkan...
dari dia x kasik bela langsung, terpaksa la bg 3 ekor for adoption..
tinggal sekor jer lg utk adoption tuh..

mana2 yg x faham, mungkin akan marah2 lia, ckp2 belakang, kutuk2,
ckp itu ini
bila lia bg dorg for adoption, tp bukan mudah lia nak buat keputusan nak let go dorang. semua dah jadi sebahagian dr life lia. 2 mggu bengkak mata fikirkan sapa yg nak pegi, sapa yg nak stay. semua lia sayang.
xde nak pilih2. Kucen2 lia ade yg ekor kontot, ade yg ekor bengkok, cam Cheekang tuh, ekor dia lawa, lurus, panjang tp sama jugak. lia mmg x bleh nak simpan byk2. KALAU ORANG BAGI MAINE COON FREE SEKALIPUN, MMG LIA TAK BOLEH NAK TERIMA DAH. Kalau ikut hubby, dia ckp bela SEKOR DUA SAHAJA...!!.
mana boleh!!! sbb tuh lia pujuk dia supaya blh bela 5 ekor.


kalau orang tanya knp baru sekarang? jawapannya mmg dr dulu hubby x suka kucen, bising2 pasal kucen tp lia DEGIL, buat2 BISU, PEKAK kan telinga, BUTA kan mata semata2 nak penuhi minat sendiri. Tp sekarang dh sampai masa lia TERPAKSA BERKORBAN walau sakit ati lia nih nak buat keputusan.

tapi kalau tiap kali gaduh ngan hubby disebabkan bau kucen + bila mak pak mentua dah "bersuara", lia x nak terus buat dia serba salah. lgpun sapa lah lia nih. bukan bleh nak kontrol laki, suruh dia dengar jer ckp kita...kalo buleh sekalipun, lia x sampai ati buat cam tuh.. lia tau sbg isteri, ape patut lia buat. inilah pengorbanan terbesar lia sejak bela kucen 3 thn ++ yg lepas.

kadang2 ada benda yg orang x bleh faham, tp kita terpaksa korbankan minat kita semata2 nak puaskan hati orang lain.

mane yg still x faham jugak, nak ckp ape, ckp la...ape2 pun, yg berdesing telinga, yg sakit jiwa....lia jugak
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #11  
Old 09-07-2009, 02:40 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Quote:
Originally Posted by rock View Post
suka tgk aksi yang meniarap tu...
Chichi tuh mmg salu cam tuh.
kadang3 meniarap bawah kusi, bawah meja makan...kat tangga..
siap luruskan kaki lg...kadang2 nampak cam kelakar, kdg2 nampak cam x senunuhwakakakakka..

dlm umh dia yg paling manja...
mengalahkan adik2 dia yg lain...walhal umo bulan 1 thn depan dh masuk 2 thn dh. satu2nya kucen lia yg muka xde perasaan.
takut pun cam tuh, happy pun cam tuh, xde bezanyer..

kalo kita baring depan tv, pantang tgk rambut, nnt dia akan sibuk
nak pegang2 & gigit rambut kita.
kalo kuku lepas potong, diampunkan lagi..
kalo x sempat potong, berlubang jugak kulit kepala dibuatnyer.
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #12  
Old 09-07-2009, 03:09 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default *Lia & Anak2 bulus*

wah!!!!!!!!!!!!!!!! Lia,cumel cumelnya anak ko semakin sihat & gebus suka yg warna cream tu.aiyoh!! bilalah akak nak dpt kucing warna cream ni.asyik dok calico je yg kat rmh.
Reply With Quote
  #13  
Old 09-07-2009, 03:13 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
hai pak danny....nampak pak danny, teringat Angor..xde pic baru dia ker..thanks pak danny..dorang tuh semua aktif2 belaka...
terpaksa open for adoption sbb x bleh nak simpan byk2 ler pak danny..
hubby bising2...dia ckp kalo nak bela jugak, kene kurangkan...
dari dia x kasik bela langsung, terpaksa la bg 3 ekor for adoption..
tinggal sekor jer lg utk adoption tuh..

mana2 yg x faham, mungkin akan marah2 lia, ckp2 belakang, kutuk2,
ckp itu ini
bila lia bg dorg for adoption, tp bukan mudah lia nak buat keputusan nak let go dorang. semua dah jadi sebahagian dr life lia. 2 mggu bengkak mata fikirkan sapa yg nak pegi, sapa yg nak stay. semua lia sayang.
xde nak pilih2. Kucen2 lia ade yg ekor kontot, ade yg ekor bengkok, cam Cheekang tuh, ekor dia lawa, lurus, panjang tp sama jugak. lia mmg x bleh nak simpan byk2. KALAU ORANG BAGI MAINE COON FREE SEKALIPUN, MMG LIA TAK BOLEH NAK TERIMA DAH. Kalau ikut hubby, dia ckp bela SEKOR DUA SAHAJA...!!.
mana boleh!!! sbb tuh lia pujuk dia supaya blh bela 5 ekor.


kalau orang tanya knp baru sekarang? jawapannya mmg dr dulu hubby x suka kucen, bising2 pasal kucen tp lia DEGIL, buat2 BISU, PEKAK kan telinga, BUTA kan mata semata2 nak penuhi minat sendiri. Tp sekarang dh sampai masa lia TERPAKSA BERKORBAN walau sakit ati lia nih nak buat keputusan.

tapi kalau tiap kali gaduh ngan hubby disebabkan bau kucen + bila mak pak mentua dah "bersuara", lia x nak terus buat dia serba salah. lgpun sapa lah lia nih. bukan bleh nak kontrol laki, suruh dia dengar jer ckp kita...kalo buleh sekalipun, lia x sampai ati buat cam tuh.. lia tau sbg isteri, ape patut lia buat. inilah pengorbanan terbesar lia sejak bela kucen 3 thn ++ yg lepas.

kadang2 ada benda yg orang x bleh faham, tp kita terpaksa korbankan minat kita semata2 nak puaskan hati orang lain.

mane yg still x faham jugak, nak ckp ape, ckp la...ape2 pun, yg berdesing telinga, yg sakit jiwa....lia jugak
Lia, biarlah orang nak kutuk ke, nak marah ke, buat lah apa yang kita fikir betul. Perbelanjaan mereka pun kita yang bayar, bukan pun ada sponsor atau pun keuntungan daripada jual beli kucing......Tepuk dada tanya selera (tembak jer, tak tahu betul tak?) asalkan kita tak buang kucing kita kat tepi jalanan, kat pasar, kita tak jual kucing kita sudah lah....Kalau dah tak sanggup nak bela banyak banyak, zasssss kan mereka (ini paling ramai orang suka). Waktu kalau kita mempunyai ruang yang lebih besar, suami pun setuju, baru lah kita mintak adoption dari forumer kat sini....mana tahu boleh mintak satu dua ekor ke dari saya.....

Kucing Lia semua kurung dalam bilik ke atau let go jer......?
Reply With Quote
  #14  
Old 09-07-2009, 03:19 PM
nazamohd nazamohd is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
nazamohd is on a distinguished road
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
hai pak danny....nampak pak danny, teringat Angor..xde pic baru dia ker..thanks pak danny..dorang tuh semua aktif2 belaka...
terpaksa open for adoption sbb x bleh nak simpan byk2 ler pak danny..
hubby bising2...dia ckp kalo nak bela jugak, kene kurangkan...
dari dia x kasik bela langsung, terpaksa la bg 3 ekor for adoption..
tinggal sekor jer lg utk adoption tuh..

mana2 yg x faham, mungkin akan marah2 lia, ckp2 belakang, kutuk2,
ckp itu ini
bila lia bg dorg for adoption, tp bukan mudah lia nak buat keputusan nak let go dorang. semua dah jadi sebahagian dr life lia. 2 mggu bengkak mata fikirkan sapa yg nak pegi, sapa yg nak stay. semua lia sayang.
xde nak pilih2. Kucen2 lia ade yg ekor kontot, ade yg ekor bengkok, cam Cheekang tuh, ekor dia lawa, lurus, panjang tp sama jugak. lia mmg x bleh nak simpan byk2. KALAU ORANG BAGI MAINE COON FREE SEKALIPUN, MMG LIA TAK BOLEH NAK TERIMA DAH. Kalau ikut hubby, dia ckp bela SEKOR DUA SAHAJA...!!.
mana boleh!!! sbb tuh lia pujuk dia supaya blh bela 5 ekor.


kalau orang tanya knp baru sekarang? jawapannya mmg dr dulu hubby x suka kucen, bising2 pasal kucen tp lia DEGIL, buat2 BISU, PEKAK kan telinga, BUTA kan mata semata2 nak penuhi minat sendiri. Tp sekarang dh sampai masa lia TERPAKSA BERKORBAN walau sakit ati lia nih nak buat keputusan.

tapi kalau tiap kali gaduh ngan hubby disebabkan bau kucen + bila mak pak mentua dah "bersuara", lia x nak terus buat dia serba salah. lgpun sapa lah lia nih. bukan bleh nak kontrol laki, suruh dia dengar jer ckp kita...kalo buleh sekalipun, lia x sampai ati buat cam tuh.. lia tau sbg isteri, ape patut lia buat. inilah pengorbanan terbesar lia sejak bela kucen 3 thn ++ yg lepas.

kadang2 ada benda yg orang x bleh faham, tp kita terpaksa korbankan minat kita semata2 nak puaskan hati orang lain.

mane yg still x faham jugak, nak ckp ape, ckp la...ape2 pun, yg berdesing telinga, yg sakit jiwa....lia jugak
byk2 sabar kak lia..........
Reply With Quote
  #15  
Old 09-07-2009, 03:39 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default *Lia & Anak2 bulus*

aduhai!! akak pun tak tau nak kata.klu Lia kata camtu,buatlah apa yg patut. kita org luar tak tau apa yg sebenarnya berlaku dlm rmh. jd apa pun keputusan Lia,kami yg lain takde hak utk menghakimi Lia & family
Reply With Quote
  #16  
Old 09-07-2009, 03:54 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Quote:
Originally Posted by June View Post
wah!!!!!!!!!!!!!!!! Lia,cumel cumelnya anak ko semakin sihat & gebus suka yg warna cream tu.aiyoh!! bilalah akak nak dpt kucing warna cream ni.asyik dok calico je yg kat rmh.
hehehehe kak june....rasanya yg 3rd generation nih badan mmg nampak naik.
yg seangkatan ngan chello/chichi/chellom & cheezy tuh x nampak sangat.
yg nih nampak boyot jer perut. nak2 kalo lepas mandi & time berjalan seram..seram....

yg kaler krim nama cheesedale tuh adalah anak kepada Chello kak.
kira ok ler akak dapat calico. lia Rusty sekor jer kaler lain dr yg lain.
yg lain2, kalo x oren, krim, kalo x krim, oren. tp syukur ler....dorg semua sihat2.. x kisah ape2 kaler, janji x byk karenah jaga dorang,,,heheheheh



Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Lia, biarlah orang nak kutuk ke, nak marah ke, buat lah apa yang kita fikir betul. Perbelanjaan mereka pun kita yang bayar, bukan pun ada sponsor atau pun keuntungan daripada jual beli kucing......Tepuk dada tanya selera (tembak jer, tak tahu betul tak?) asalkan kita tak buang kucing kita kat tepi jalanan, kat pasar, kita tak jual kucing kita sudah lah....Kalau dah tak sanggup nak bela banyak banyak, zasssss kan mereka (ini paling ramai orang suka). Waktu kalau kita mempunyai ruang yang lebih besar, suami pun setuju, baru lah kita mintak adoption dari forumer kat sini....mana tahu boleh mintak satu dua ekor ke dari saya.....

Kucing Lia semua kurung dalam bilik ke atau let go jer......?
tuh ler...kalo org nk kutuk2, kutuk ler..nak marah2, marah ler....ape yg lia buat nih utk kebaikan pelbagai pihak. cam pak danny ckp tuh, bukan kita buang kucen merata. nih siap carik owner yg betul2 blh jaga. lgpun, ape2, poket kita yg menanggungnyer...org just pandai ckp2 jer pun..

ibarat sekarang nih, KALAU pak danny kasik ANGOR FOC sekalipun kat lia..mmg lia dh x bleh amik. mmg dh x bleh nak tambah2..x kira lia duk umh banglo ker, umh ladang ker..mmg x bleh...sedih jer rasanya...

pak danny, dorang tuh duk satu bilik..bilik tkt bawah yg biasanya bibik duduk tuh..
bilik tuh xde orang duduk..ade mesin basuh ngan rak jer dalam tuh...
so dorang bebas nak lari2 dalam bilik..xde ler bosan sangat...
kadang2 dorang lepak kat tingkap..
tgk budak anak indon mix bangla belakang umh panggil2 dorang.

lia cuma kurung dorg kalo mood hubby x berapa ok..cthnyer time dia penat2 blk keje, nak baring2 depan tv tanpa GANGGUAN, DIPIJAK @ DILANGGAR oleh makhluk berbulu berkaki 4 tuh.. kalau time ok, lia lepas ler dorang... lia x bleh tgk dorang terkurung jer dalam cage. kesian. sbb life dorang mmg nak lari2 bebas. sbb tuh cage dorang tuh utk letakkan dorang time lia kemas umh @ time dorang nk mandi. kene kurung dulu, x larat nak kejar kutip sekor2 nak bawak mandi
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #17  
Old 09-07-2009, 04:05 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Quote:
Originally Posted by June View Post
aduhai!! akak pun tak tau nak kata.klu Lia kata camtu,buatlah apa yg patut. kita org luar tak tau apa yg sebenarnya berlaku dlm rmh. jd apa pun keputusan Lia,kami yg lain takde hak utk menghakimi Lia & family
tuh ler kak...
lia kalo blh x nak cite dlm nih tp demi mengelakkan tanggapan
negatif org ngape lia TERPAKSA bg kucen tuh utk adoption,
so lia terpaksa la buat penjelasan panjang lebar dalam nih.
bukan nak aibkan keluarga sendiri. sbb ape yg jadik tuh mesti bersebab.
lia x salahkan sapa2...

lia tau, mungkin sekarang @ lepas nih, orang akan ckp2 belakang..
"...ngape bg dorang beranak pinak..?ngape x neuter..?ngape baru sekarang..bla..bla..bla..?"

jawapannyer senang jer..dulu lia mmg nak kucen byk dalam umh (tanpa bertanya & mintak izin hubby),
rasa meriah jer...sbb sendiri pun xde anak kaki 2 lg... lepas tuh kejahilan lia yg x tau pun kita blh neuter kucen sehinggalah jumpa PF nih..
tp bila dah beranak ramai2, x sngka plak hubby mula bersuara.
sudahnyer, lia yg tersepit antara SUAMI & MINAT
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #18  
Old 09-07-2009, 04:10 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

sabar yer lia..
berat mata memandang..berat lagie bahu yang memikul.
Reply With Quote
  #19  
Old 09-07-2009, 04:17 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
sabar yer lia..
berat mata memandang..berat lagie bahu yang memikul.
thanks linda..
mmg berat sangat...
seberat masa buat keputusan nak let go dorang 3 ekor tuh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #20  
Old 09-07-2009, 04:18 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: *Lia & Anak2 bulus*

[/QUOTE]tuh ler...kalo org nk kutuk2, kutuk ler..nak marah2, marah ler....ape yg lia buat nih utk kebaikan pelbagai pihak. cam pak danny ckp tuh, bukan kita buang kucen merata. nih siap carik owner yg betul2 blh jaga. lgpun, ape2, poket kita yg menanggungnyer...org just pandai ckp2 jer pun..

ibarat sekarang nih, KALAU pak danny kasik ANGOR FOC sekalipun kat lia..mmg lia dh x bleh amik. mmg dh x bleh nak tambah2..x kira lia duk umh banglo ker, umh ladang ker..mmg x bleh...sedih jer rasanya...

pak danny, dorang tuh duk satu bilik..bilik tkt bawah yg biasanya bibik duduk tuh..
bilik tuh xde orang duduk..ade mesin basuh ngan rak jer dalam tuh...
so dorang bebas nak lari2 dalam bilik..xde ler bosan sangat...
kadang2 dorang lepak kat tingkap..
tgk budak anak indon mix bangla belakang umh panggil2 dorang.

lia cuma kurung dorg kalo mood hubby x berapa ok..cthnyer time dia penat2 blk keje, nak baring2 depan tv tanpa GANGGUAN, DIPIJAK @ DILANGGAR oleh makhluk berbulu berkaki 4 tuh.. kalau time ok, lia lepas ler dorang... lia x bleh tgk dorang terkurung jer dalam cage. kesian. sbb life dorang mmg nak lari2 bebas. sbb tuh cage dorang tuh utk letakkan dorang time lia kemas umh @ time dorang nk mandi. kene kurung dulu, x larat nak kejar kutip sekor2 nak bawak mandi
[/QUOTE]

Jangan lah rasa sedih hati sangat kerana tak dapat bela banyak kucing....kalau nak tengok kucing, sudi sudi jer lah datang rumah pak danny...kat rumah ada 18 ekor, kat office ada 1 ekor.....

Pandai pandai jer lah cover Lia....kita nie kucing beranak kita beritahu orang, kucing kita mati, kita beritahu orang juga, kucing buka for adoption, kita juga yang beritahu orang, so selalu lah yang kena kutuk....tengok lah orang lain, jual kucing ada beritahu kita ke, kucing meninggal ada beritahu kita ke, tak pernah pun dengar kucing mereka beranak, tapi dapat juga jual kan anak kucing, kucing buang kat mana. mana kita tahu, anak kucing lahir kat kuala Lumpur, sampai hati hantar ke east malaysia untuk jual pun mana kita tahu...lain hari tak payah lah jujur sangat, tahu tahu sendiri sudah lah...., boleh private message saya kalau nak beritahu saya....

Semua kucing saya kurung, kalau tidak jumpa jer bergaduh...susah....waktu nak kemas kemas kan mereka, sempat lah keluar kan mereka main sekejap...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
anak2 kesayanganku nastygurlz Cat TV and Photos 45 10-05-2010 10:21 AM
June's Anak Bulus June Cat TV and Photos 1028 08-12-2010 03:42 PM
Perkenalkan anak2 jagaan saya thini Cat TV and Photos 33 09-12-2009 12:46 AM
anak bulus baru ku..CheeZy(f) & CheeWy(m) DOB 8/11/2008 abzalia Cats & Kittens 12 11-14-2008 07:22 PM
Anak2 Kesayanganku.. ;) bhutan Cat TV and Photos 4 10-06-2008 09:14 AM


All times are GMT +8. The time now is 12:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.