Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-29-2009, 04:00 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Question Avodex kat Kuching?

Salam & Hi Semua...

Saya nak minta pertolongan forumers esp. yang duduk kat Kuching Sarawak. Kucing my friend jenis persian dan banyak taik mata (sian dia...). So vet yang dia pegi rekomen makan makanan kucing brand Avodex. Contains more vege & avocado (I rasa macam Avodorm je...tak kisah lah) untuk kurangkan lelehan air mata yang berlebihan. So, kalau sapa2 yang tinggal kat Kuching dan tahu kat mana ada jual makanan kucing brand ni, tolong bagitahu saya ye...?

P/S: Yang duduk kat KL & Nilai pun dialu2kan kalau pernah jumpa brand ni...sebab kalau tak de kat Kuching, saya boleh tolong poskan kat kawan saya tu...

Terima kasih. Selamat Hari Raya...
Reply With Quote
  #2  
Old 09-29-2009, 04:14 PM
ilana ilana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Location: kuala lumpur
Posts: 29
Rep Power: 0
ilana is on a distinguished road
Default Re: Avodex kat Kuching?

kalau kat kl saya tahu ada kat ikano mutiara damansara...it is also good for the skin and fur that brand
Reply With Quote
  #3  
Old 09-29-2009, 04:34 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Avodex kat Kuching?

avodex x pernah dengar..avoderm ada laaa
banyak ada jual
on line order kat http://www.petknode.com.my/ pun ada
Reply With Quote
  #4  
Old 09-29-2009, 11:44 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Avodex kat Kuching?

Quote:
Originally Posted by ilana View Post
kalau kat kl saya tahu ada kat ikano mutiara damansara...it is also good for the skin and fur that brand
Thanks ilana,
Nanti I g sana...jarang I dengar org bagi brand ni...itulah yang I dengar...good for the skin & fur...nanti I bagitahu my friend
Reply With Quote
  #5  
Old 09-29-2009, 11:48 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Avodex kat Kuching?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
avodex x pernah dengar..avoderm ada laaa
banyak ada jual
on line order kat http://www.petknode.com.my/ pun ada
Kihkihkih...ade ke Avodorm, kan? My friend pun lagi dasyat...Avodex

Tapi kak, kalau beli pun tak sampai kat Kuching. Petknode buat delivery area Ulu Klang je buat setakat ni....

Anyway, Thanks sebab try membantu...
Reply With Quote
  #6  
Old 09-29-2009, 11:58 PM
ilana ilana is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Location: kuala lumpur
Posts: 29
Rep Power: 0
ilana is on a distinguished road
Default Re: Avodex kat Kuching?

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Kihkihkih...ade ke Avodorm, kan? My friend pun lagi dasyat...Avodex

Tapi kak, kalau beli pun tak sampai kat Kuching. Petknode buat delivery area Ulu Klang je buat setakat ni....

Anyway, Thanks sebab try membantu...
avodex/avoderm (ape2 jela nama dia haha)..yang ada avocado tu kawan kita guna tapi sbb mahal kan lagi2 kat ikano..dia beli paket kecik ja..campurkan dgn makanan yang kita biasa bagi..katanya bulu2 miow dia..licin dah lebat gituh..eventho tak guna sepenuhnya..
Reply With Quote
  #7  
Old 09-30-2009, 12:11 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Avodex kat Kuching?

Quote:
Originally Posted by ilana View Post
avodex/avoderm (ape2 jela nama dia haha)..yang ada avocado tu kawan kita guna tapi sbb mahal kan lagi2 kat ikano..dia beli paket kecik ja..campurkan dgn makanan yang kita biasa bagi..katanya bulu2 miow dia..licin dah lebat gituh..eventho tak guna sepenuhnya..
macam2 Ilana... depends atas kucing jugak..banyak yang kata makanan brand itulah inilah bagus untuk bulu..tapi dia kena tengok kucing tueh sendiri... Nieh kucen sayer nieh hasil dari RC hair & Skin... ( dulu bulu cam dawai..) Sekarang lembut..rambut sendiri pun kalah...kehkehkeh

__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #8  
Old 09-30-2009, 02:01 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Avodex kat Kuching?

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Kihkihkih...ade ke Avodorm, kan? My friend pun lagi dasyat...Avodex

Tapi kak, kalau beli pun tak sampai kat Kuching. Petknode buat delivery area Ulu Klang je buat setakat ni....

Anyway, Thanks sebab try membantu...
haah...lembah kelang saja, bkn ulu kelang...
ingatkan you boleh tolong order dan poskan kat kwn you di sarawak tu ....
takpe...banyak tempat lain pun ada jual avoderm
my vet pun ada jual....
good luck kuntum...
Reply With Quote
  #9  
Old 09-30-2009, 08:15 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Avodex kat Kuching?

Quote:
Originally Posted by ilana View Post
avodex/avoderm (ape2 jela nama dia haha)..yang ada avocado tu kawan kita guna tapi sbb mahal kan lagi2 kat ikano..dia beli paket kecik ja..campurkan dgn makanan yang kita biasa bagi..katanya bulu2 miow dia..licin dah lebat gituh..eventho tak guna sepenuhnya..
Thanks ilana,

Saya pernah jumpa kat Pet Lover's Centre kat The Mines...nanti I g sana lah...boleh cepat2 poskan untuk kawan saya tu...sian kucing dia...hehehe

Anyway, terima kasih Ilana sebab sudi bantu...
Reply With Quote
  #10  
Old 09-30-2009, 08:25 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Avodex kat Kuching?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
macam2 Ilana... depends atas kucing jugak..banyak yang kata makanan brand itulah inilah bagus untuk bulu..tapi dia kena tengok kucing tueh sendiri... Nieh kucen sayer nieh hasil dari RC hair & Skin... ( dulu bulu cam dawai..) Sekarang lembut..rambut sendiri pun kalah...kehkehkeh

Nur....cantiknye kucing Nur....bertuah kucing tu dapat tuan macam Nur...dijaga dengan baik..

Itulah, depends dengan kucing...kawan saya pun nak beli sepack dulu dan campur sikit dalam makanan biasa kucing dia. Nak tengok macam mana. KAlau okay, baru dia pesan banyak. Saya pun bagi anak bulu sekor tu RC Hair & Skin. Makcik tu kucing kampung je...tapi selalu org ingat kucing beli..kihkihkih...Dlm hati berbunga2 je...
Reply With Quote
  #11  
Old 09-30-2009, 08:30 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Avodex kat Kuching?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
haah...lembah kelang saja, bkn ulu kelang...
ingatkan you boleh tolong order dan poskan kat kwn you di sarawak tu ....
takpe...banyak tempat lain pun ada jual avoderm
my vet pun ada jual....
good luck kuntum...
Alamak silap lagi...kihkihkih A'ah lembah klang....

Itulah kak, saya ingat boleh la pesan kat website tu...tak pelah, saya dah jumpa kat satu kedai tapi still jauh la dari rumah. Agak2 kat kedai Pak Cu ada tak Avoderm ni...?

Thanks kak!
Reply With Quote
  #12  
Old 10-14-2009, 05:57 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Avodex kat Kuching?

Hi semua...
Just nak update...saya dah beli dah Avoderm tu...cuma nak poskan saja tinggal...saya beli kat Pet Lovers Centre The Mines...

Pada semua yang bagi bantuan dan bagi feed back, esp. Kak Zai (adamyala), Nurkasih & ilana,TERIMA KASIH BANYAK2!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Six Pekingese at SPCA Kuching baca882004 Rescuers & Fosterers 0 04-30-2009 03:20 PM
Looking for Lost Dogs in Kuching baca882004 Lost & Found 0 03-16-2009 03:13 PM
Catnap caught on CCTV in Kuching Bareen Coffee Room 2 01-26-2009 12:06 PM
Lost Terrier Mix in Kuching baca882004 Lost & Found 6 01-02-2009 11:11 AM
Sungguh Tragik,Tuan dan Kuching pun.... Penghulu Coffee Room 6 08-15-2008 06:13 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.