Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 09-01-2010, 01:39 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by June View Post
Jangan kata tak nak neuter kucing,nanti kucing accidentally pregnant, the kittens end up here. Masa tu baru nak nangis,merayu rayu orang adopt kucing dia. Why not prevent before bad things happen??
hye... ok i da decide nk spay my ginger (dr dulu da decide) cume thread ni nk tny ok ke x bg injection utk control birth kucing... tu jer... thanks btw!
Reply With Quote
  #42  
Old 09-01-2010, 01:41 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Thanks semua! sorry xdpt nk respond pd setiap komen yg ade kt cni...tp i'm happy sbb mcm2 pndgn dpt kt cni... especially pd FurKids... uare very strong n a good advisor too!

so,i need to register ginger utk spay... kalau lmbt sgt waiting list tu, i;ll take ginger to the private vet... insyallah...
Reply With Quote
  #43  
Old 09-01-2010, 01:43 PM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 11
maris_sa528 is on a distinguished road
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
tol tu...furkids byk bg pndgn kt cni..lots of thanks! :)
maris_sa528 maybe lpas ni u'll consider spaying ur anak2 daras?

i mmg ade niat nk jg byk kucing..tp not now... tunggu ade uma sndr..i'll adopt more cats... insyallah...

Ahahha.. yup, semestinya akan spay juga nanti. Tapi sbb kucing saya 2-2 ekor girls and tak keluar rumah so saya tak rush sangat. Insyallah sampai masa akan dispay juga. huhu.

Great talk. thanks for you to open this thread, aku_ais!

I always believe in honesty. and yup most of us always know it is the best policy. Saya cakap benda yang saya buat. Yang saya tak buat, saya mengaku tak buat... huhu.. Btw, life is learning curve. PF is one of the best platform in Msia to learn how to treat our pets well. I suka PF nih walaupun kadang2 rasa mual juga dengan kepoyoan sesetengah orang yang cakap tak serupa bikin.

Cheers.
Reply With Quote
  #44  
Old 09-01-2010, 01:43 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
Kalau tak salah saya budak ni tinggal dekat Pasir Gudang johor.. Jauh tu nak datang setapak..

p/s: Fatihah try cari vet area JB ya sebab dekat jb lebih ramai vet berbanding pasir gudang..
okies i will! dkt tebrau ade 1 vet yg agak popular... service charge die pn xbrape mhl... will take ginger there later... thanks!
Reply With Quote
  #45  
Old 09-01-2010, 01:47 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Ahahha.. yup, semestinya akan spay juga nanti. Tapi sbb kucing saya 2-2 ekor girls and tak keluar rumah so saya tak rush sangat. Insyallah sampai masa akan dispay juga. huhu.

Great talk. thanks for you to open this thread, aku_ais!

I always believe in honesty. and yup most of us always know it is the best policy. Saya cakap benda yang saya buat. Yang saya tak buat, saya mengaku tak buat... huhu.. Btw, life is learning curve. PF is one of the best platform in Msia to learn how to treat our pets well. I suka PF nih walaupun kadang2 rasa mual juga dengan kepoyoan sesetengah orang yang cakap tak serupa bikin.
ya...so mari spay our cats for better life later on..
tu la..skrg ni mmg nk hold ginger pny spaying..tp ade bohjan gatal kt luar uma..dgn keadaan housemate yg mcm tu...sy kene buat ASAP bnde ni,,,

u r most welcome!
yups...dulu bela kucing xde pn pk ni semua tau... tp bile join PF ni.,mmg best...sgt seronok... plak tu, sy ni jauh di johor..dpt mcm2 info..kt cni ssh nk crk PETLOVER yg serius.. kalau ade pn,yg nk wt duit pny ade la...
Reply With Quote
  #46  
Old 09-01-2010, 02:08 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
tu la psl...my housemate ni perangai ape tah..pdhl si ginger xkacau periuk ns die pn...ntah2 ginger tlg tmbhkn lagi periuk ns die ade la kot??
tp mmg bengang tahap ciapn dgn die...tu la....da usha2 nk crk uma lain.. i xksh...ape pn yg jd...kesian kt ginger...last monday.die br kuar dr longkang...habes kotor...ms tu ujan... mayb ginger berteduh bwh longkang tu... kesian sgt!!
Kawan, dig deep into your poket, tarik keluar itu duit warna biru 50-60 henget dan beli sangkar. Taroh si tomei dalam dan ikat/kunci pintu. Biar dia mengiau, tak per asalkan ko tak jadi tok/nenek anak bulus tambahan. Jangan kasi housemate sentoh langsung, letak dalam bilik ko ... sehingga la dia siap dikembirikan dan sembuh. Learn to solve small problems and you will be more capable of solving bigger problems later on. Good luck!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #47  
Old 09-01-2010, 02:24 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 11
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
PF is one of the best platform in Msia to learn how to treat our pets well. I suka PF nih
Cheers.
Agreed, in the short space of time that i was a member here, I learnt so much more than I ever did all those years before joining.

As long as kita tak defensive and open to sugestions, there is much wisdom to be gained from our fellow members & otai2.
Reply With Quote
  #48  
Old 09-01-2010, 02:43 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Kawan, dig deep into your poket, tarik keluar itu duit warna biru 50-60 henget dan beli sangkar. Taroh si tomei dalam dan ikat/kunci pintu. Biar dia mengiau, tak per asalkan ko tak jadi tok/nenek anak bulus tambahan. Jangan kasi housemate sentoh langsung, letak dalam bilik ko ... sehingga la dia siap dikembirikan dan sembuh. Learn to solve small problems and you will be more capable of solving bigger problems later on. Good luck!
da belikan da ginger ni cage..mmg die xsuke dok dlm cage...da xgune da cage tu... dulu die ni tgk luar uma pn xberani...skrg ni kalao xkuar 1 ari,die akan mula menggigit2...smpi pintu dibukak...sbb die skrg ni hunter...setiap ari g memburu...

nanti akan wt.. thanks!
Reply With Quote
  #49  
Old 09-01-2010, 02:44 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by MidnightMaiden View Post
Agreed, in the short space of time that i was a member here, I learnt so much more than I ever did all those years before joining.

As long as kita tak defensive and open to sugestions, there is much wisdom to be gained from our fellow members & otai2.
setuju!
Reply With Quote
  #50  
Old 09-01-2010, 02:56 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
da belikan da ginger ni cage..mmg die xsuke dok dlm cage...da xgune da cage tu... dulu die ni tgk luar uma pn xberani...skrg ni kalao xkuar 1 ari,die akan mula menggigit2...smpi pintu dibukak...sbb die skrg ni hunter...setiap ari g memburu...

nanti akan wt.. thanks!
Kalo gitu, nampaknya kena dig deeper ke dalam poket (jangan la sampai berlubang, ya?) dan tarik kuar tambahan 2/3 keping $$ dan beli yg lebih besar dan selesa buat kebahagiaan si jantung hati .....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #51  
Old 04-19-2011, 06:47 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
okies i will! dkt tebrau ade 1 vet yg agak popular... service charge die pn xbrape mhl... will take ginger there later... thanks!
sis...bley tau klinik tu nama apa dan tebrau area mana tu....akk ddk psr gdg gak....
Reply With Quote
  #52  
Old 04-21-2011, 11:29 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
sis...bley tau klinik tu nama apa dan tebrau area mana tu....akk ddk psr gdg gak....
Not sure la kak...tapi kalau pergi jusco tebrau melalui Hospital Sultan Ismail,terus je...
nanati jumpa deret0deret kedai... ada 1 pet shop besar kat situ...
Reply With Quote
  #53  
Old 04-21-2011, 12:58 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
Not sure la kak...tapi kalau pergi jusco tebrau melalui Hospital Sultan Ismail,terus je...
nanati jumpa deret0deret kedai... ada 1 pet shop besar kat situ...
oooo klu x silap global pets kot nama dia, byk cawangan kat johor ni kat taman gaya, tmn u,nusa bestari, byk lagi lah...
Reply With Quote
  #54  
Old 04-21-2011, 01:51 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
oooo klu x silap global pets kot nama dia, byk cawangan kat johor ni kat taman gaya, tmn u,nusa bestari, byk lagi lah...
yups maybe jugak.... sebab saya bawa kucing saya ke kerajaan je... cuba akak try dekat Permas Jaya, cari Root Mastiff...its a pet shop... dekat sebelah dia ade vet...
Reply With Quote
  #55  
Old 04-21-2011, 03:14 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
yups maybe jugak.... sebab saya bawa kucing saya ke kerajaan je... cuba akak try dekat Permas Jaya, cari Root Mastiff...its a pet shop... dekat sebelah dia ade vet...
okies...will survey kat ctu jugak...tq...kelmarin akk ada survey boarding homes...akak ada jumpa 2 homebased boarding 1 kat tmn scientex satu lg kat area pg gak tp dia x ckp katne lak...
Reply With Quote
  #56  
Old 04-21-2011, 04:11 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
okies...will survey kat ctu jugak...tq...kelmarin akk ada survey boarding homes...akak ada jumpa 2 homebased boarding 1 kat tmn scientex satu lg kat area pg gak tp dia x ckp katne lak...
scientex tu yang nama Mrlovelycatz ke? dia dekat je dengan rumah ni...tapi x pernah hantar since anak bulus dah tau guna auto feeder..
Reply With Quote
  #57  
Old 04-21-2011, 04:44 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
scientex tu yang nama Mrlovelycatz ke? dia dekat je dengan rumah ni...tapi x pernah hantar since anak bulus dah tau guna auto feeder..
nama dia Kizkatz Homebreed....pakai auto feeder yg camne tu yg battery operated ke atau yg gravity self feeder yg mcm kak nurul jual tu RM35 x silap...beli katne?
Reply With Quote
  #58  
Old 04-21-2011, 09:58 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
nama dia Kizkatz Homebreed....pakai auto feeder yg camne tu yg battery operated ke atau yg gravity self feeder yg mcm kak nurul jual tu RM35 x silap...beli katne?
owh yeke...x pe nanti saya cari...
auto feeder gravity... x sampai rm35 rasanya...beli dekat taman kota masai... ade 2 petshop kat situ.. dekat masai pun ada 1 pet shop sebelah masjid..
Reply With Quote
  #59  
Old 04-21-2011, 11:41 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
owh yeke...x pe nanti saya cari...
auto feeder gravity... x sampai rm35 rasanya...beli dekat taman kota masai... ade 2 petshop kat situ.. dekat masai pun ada 1 pet shop sebelah masjid..
oooo akk tau pet shop kat sblh masjid tu sb tuhari beli botol susu utk kitten...yg kat masai tu pun akk tau sb pernah beli barang utk ikan kat sana...okay nt akk gi sana...tq
Reply With Quote
  #60  
Old 04-22-2011, 09:51 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH?

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
oooo akk tau pet shop kat sblh masjid tu sb tuhari beli botol susu utk kitten...yg kat masai tu pun akk tau sb pernah beli barang utk ikan kat sana...okay nt akk gi sana...tq
ha... ok... alhamdulillah jumpa juga komuniti kat pasir gudang ni...sellaunya fikir seorang je... hihi
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
boarding, cheap, kitten, pregnant

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
macam mana nak bawak kucing pindah?... shahampang Cats & Kittens 36 01-28-2011 01:09 AM
macam mana nak dapat cert.2 untuk kucing? GarfieldNana Cats & Kittens 19 08-08-2010 01:55 AM
Macam mana nak tau kucing serasi ke tak? afzaa Training & Behavioral Issues 6 08-07-2010 02:26 PM
macam mana nk tukar makanan kucing? Nur_illiyana Cats & Kittens 7 04-10-2010 11:09 AM
macam mana taknak bg kucing lari fathin Cats & Kittens 9 12-13-2009 05:26 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.