Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-05-2013, 11:48 AM
penyek penyek is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 25
Rep Power: 0
penyek is on a distinguished road
Default Cara penjagaan Kucing Parsi Yang Betul - Bagaimana?

Hai Semua,
Nak tanya pendapat semua...

1) kucing parsi ni elok dibela dalam sangkar atau lepas je dalam rumah?
2) Mcamana nak hilangkan fungus kat badan kucing? Bila sapu ubat kat sini, tumbuh tang sana, buh tang sini, tumbuh tang sana plak...hahahah tensen


Bleh sesapa jawabkan?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-06-2013, 01:42 AM
Rayquaza17's Avatar
Rayquaza17 Rayquaza17 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2011
Location: Kuala Lumpur
Posts: 314
Rep Power: 10
Rayquaza17 is on a distinguished road
Default Re: Cara penjagaan Kucing Parsi Yang Betul - Bagaimana?

Kalau boleh,biarkan saja di rumah. Adakah kamu berasa senang kalau dikurung di dalam sangkar?

Soal Fungus, tanyalah doktor hewan kalau sudah sapu ubat and tumbuh lagi. Pasti ada carannya.
__________________
I have 2 cats, 3 turtle, 3 dogs.
'Used' to have 8 turtles, 14-16 chickens and rabbits. In Bali last time used to have 2 dog. :P
Reply With Quote
  #3  
Old 04-19-2013, 05:54 AM
adamputra's Avatar
adamputra adamputra is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2013
Location: Wangsamaju
Posts: 2
Rep Power: 0
adamputra is on a distinguished road
Smile Re: Cara penjagaan Kucing Parsi Yang Betul - Bagaimana?

pada pendapat sy,
elok lepaskan didalam rumah dari dikurung dalam sangkar sepanjang masa bagi mengelakkan kucing stress.

tentang fungus atau penyakit2 lain, elok hantar pi vet sebab kucing parsi ni memerlukan penjagaan yang sangat rapi tak seperti kucing kampung. senang cakap, sangat sensitif dan memerlukan byk ubatan2 dan vitamin2 untuk mengekalkan kecantikan dan kegebuaannya.. terutama pada bulu... cepat gugur maa
Reply With Quote
  #4  
Old 06-14-2013, 03:33 PM
bro drummer's Avatar
bro drummer bro drummer is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Rep Power: 0
bro drummer is on a distinguished road
Default Re: Cara penjagaan Kucing Parsi Yang Betul - Bagaimana?

Quote:
Originally Posted by adamputra View Post
pada pendapat sy,
elok lepaskan didalam rumah dari dikurung dalam sangkar sepanjang masa bagi mengelakkan kucing stress.

tentang fungus atau penyakit2 lain, elok hantar pi vet sebab kucing parsi ni memerlukan penjagaan yang sangat rapi tak seperti kucing kampung. senang cakap, sangat sensitif dan memerlukan byk ubatan2 dan vitamin2 untuk mengekalkan kecantikan dan kegebuaannya.. terutama pada bulu... cepat gugur maa
info terbaik
tp nk tanya la..mcm sy baru je bela kucing parsi..dlm 5bln mcm tu umoq nye...
mmg sikap kucing klau first day kt tempat baru akan 'mengiyau' (betul ke ayat ni) hehehhee..

ade pengalaman x?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boleh bagi tips cara-cara letak ubat kutu oyen_ku Cats & Kittens 14 10-30-2014 06:17 PM
Bagaimana nak buat bulu kucing lebih berkilat? keyrol_hafiez Cats & Kittens 7 12-01-2011 06:15 PM
Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH? aku_ais Cats & Kittens 63 06-23-2011 02:30 PM
Kenapa perlu guna ejaan yang betul ketika menulis? maris_sa528 Coffee Room 44 12-21-2010 05:39 PM
bagaimana cara terbaik nak cuci telinga kucing ...? comot82 Health, Disease & Diet 52 06-25-2010 09:44 AM


All times are GMT +8. The time now is 11:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.