Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-10-2009, 02:37 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default bbpie's

tengah xder keje kan..meh ler saya enteprem anak2 saye pulok...

Mase bebudak

Comel

Ketot @ Chot

Kenit @ Tiny

Current

Ketot

Kenit

Comel
Reply With Quote
  #2  
Old 04-10-2009, 02:43 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

latest addition


mase amik gambo ni Bushy Oyen @ Yen masih fully outdoor stray. Now his is indoor/outdoor, da xspend time kat lorong belakang tu sgt. but his family still there..so kekadan dia turun memain but he knows how to get back ke depan umah.


Yen lepas da kene sunat, da vacinate (booster due ahad nih..adeh..kopak lagi haku!)

Yen ni actually i put up for adoption coz i think he deserves better dr yg i can currently offer him. tgh try xmo sayang sgt kat dia..nanti susah!
Reply With Quote
  #3  
Old 04-10-2009, 02:46 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's



sebahagian dr strays belakang rumah yg ive been looking after for d past 25 years or so.

in this pict, Jepun-mum to Yen, Adik Comot & Yen.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-10-2009, 02:47 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's



Kechik & Awang, enjoying their RC kibbles
Reply With Quote
  #5  
Old 04-10-2009, 02:53 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's



ketot chak mummy dia..
Reply With Quote
  #6  
Old 04-10-2009, 02:54 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

eee!! comel comelnya kucing ko.suka tgk durang. Si comel tu mcm kucing stray yg akak panggil Hish hish sebab dia suka hish kat akak walaupun tengah makan.heheheh! tp dia manja,cuma ntah kenapa dia suka keluarkan hish hish kat akak dan suami akak.bila pegang dia hish juga tp tak meronta.

yg oren putih sungguh menggiurkan. yg 3 ekor strays tu ko nak put up for adoption ke?? klu tak,ko zass dulu durang supaya tidak multiply.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-10-2009, 02:57 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's



Kenit nak swimin lam korium
Reply With Quote
  #8  
Old 04-10-2009, 02:59 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

Quote:
Originally Posted by bbpie View Post

Yen lepas da kene sunat, da vacinate (booster due ahad nih..adeh..kopak lagi haku!)

Yen ni actually i put up for adoption coz i think he deserves better dr yg i can currently offer him. tgh try xmo sayang sgt kat dia..nanti susah!
Bbpie, tak usah lah put him up for adoption ... actually not all adoptions turn out better for the cat because they are territorial and they bond with you and the cats around ... it really takes very, very little to care for an outdoor cat ... cuma kasi kibbles baik dan air bersih setiap hari and then pantau penyakit ... the cat is very happy actually ... buat style Trap-Neuter-Return ... you have trapped him, neutered him and now just release him back to live around your house, feeding him every day ... since you have been doing it for 25 years bermakna nya tak ada terdapat serious conflicts dengan jiran dah la ... tapi make sure you kembiri ALL the cats, especially the females, kalau tidak, sooner or later, ALL your cats and the strays will suffer together and your neighbours will start giving trouble ...
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #9  
Old 04-10-2009, 02:59 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

oittt tak menahan nama si kenit yg tak kenit skang..eiiii..guwamm mak nengok kenitttttttttttt....
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #10  
Old 04-10-2009, 03:03 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default bbpie's

Bbpie,akak setuju dgn cadangan FK.akak pun sama,yg mana kucing dah besar dan takde potensi utk diadopt org akak neuter dan lepaskan dia balik.tiap2 ari 2x ada makanan dan air bersih utk durang.takutnya nanti bila ko bg org adopt,dia tak blh bond dan sesuaikan diri,dia lari.lagi panjang kes


Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Bbpie, tak usah lah put him up for adoption ... actually not all adoptions turn out better for the cat because they are territorial and they bond with you and the cats around ... it really takes very, very little to care for an outdoor cat ... cuma kasi kibbles baik dan air bersih setiap hari and then pantau penyakit ... the cat is very happy actually ... buat style Trap-Neuter-Return ... you have trapped him, neutered him and now just release him back to live around your house, feeding him every day ... since you have been doing it for 25 years bermakna nya tak ada terdapat serious conflicts dengan jiran dah la ... tapi make sure you kembiri ALL the cats, especially the females, kalau tidak, sooner or later, ALL your cats and the strays will suffer together and your neighbours will start giving trouble ...
Reply With Quote
  #11  
Old 04-10-2009, 03:12 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

Quote:
Originally Posted by June View Post
eee!! comel comelnya kucing ko.suka tgk durang. Si comel tu mcm kucing stray yg akak panggil Hish hish sebab dia suka hish kat akak walaupun tengah makan.heheheh! tp dia manja,cuma ntah kenapa dia suka keluarkan hish hish kat akak dan suami akak.bila pegang dia hish juga tp tak meronta.

yg oren putih sungguh menggiurkan. yg 3 ekor strays tu ko nak put up for adoption ke?? klu tak,ko zass dulu durang supaya tidak multiply.
comel tu pun walau bertaun bb bela, dia masih takut2 sis, sbb dia kene dera ngan mak dulu. dia nih stray kan so cam jakun la duk lam umah, panjat oven..mak ngamuk..amik dia buang atas sikit dr umah without my knowledge. seminggu dia ilang i tot dia xsuke duk umah. but she came back tapinye she had her flu again. taw je la flu nih..kalu da gitu mmg xleh ilang da la..carrier jadinye.

comel asal from colony belakang umah tu jugak, came tu me separuh mati with flu n kurap. sejak dr kene buang tuh she is easily aggitated. n her sickness requires her to constantly makan ubat itu ini, till i finally xtahan tgk dia takut2 i stopped, n just let her b. kalu bb bukak jek botol..dia da lari, xkira la botol kicap ke hape.. kalu nak hujan lagi la xtentu arah dia..sian ler.

As for strays yg kat belakang tuh..tinggal 2 jek betina lom dapat zass sis, si Jepun ngan Adik Comot. Kechik da sudah. rase xder sape la nak adopt depa kak ooi..kucing kg kan..

Kisahnye..when i started d TNR program sendiri nih..first on d list was Jepun sbb dia kalu beranak anak sokmo mati..jatuh longkang la ape la..tapi xdapat2 tankap sampai la nih!

masa Yen n sister dia Mas da cerai susu dr Jepun da terai tangkap..xdapat ..haku zass je la anak2 dia..hik hik hik. M goin to try Jepun again soon, tunggu babies dia beso skit, ade 2 eko black n white..

so far kat belakang tuh yg aktif female right now only Jepun n Adik Comot. lain jantan. my neighbour yg jugak bela strays pun da setat nak zass after bb dok ceramah kat dia, allhamdulillah..
Reply With Quote
  #12  
Old 04-10-2009, 03:20 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default bbpie's

akak mmg faham sangatlah klu nak tangkap stray utk kembiri.siap main kejar2 lg.semalam dpt tangkap the last female cat dlm kawasan sini. 3x beranak.2x akak cuba tangkap 2x dia gigit dan cakar akak.semalam dia kantoi.wakakakakak!!

elok tu BB.kita sama2 buat TNR supaya dpt mengurangkan kucing tu multiply. apa2 hal pun akak salute kat BBpie.jarang ada budak2 muda skrg yg sanggup buat mcm BBpie buat. keep it up.


Quote:
Originally Posted by bbpie View Post
comel tu pun walau bertaun bb bela, dia masih takut2 sis, sbb dia kene dera ngan mak dulu. dia nih stray kan so cam jakun la duk lam umah, panjat oven..mak ngamuk..amik dia buang atas sikit dr umah without my knowledge. seminggu dia ilang i tot dia xsuke duk umah. but she came back tapinye she had her flu again. taw je la flu nih..kalu da gitu mmg xleh ilang da la..carrier jadinye.

comel asal from colony belakang umah tu jugak, came tu me separuh mati with flu n kurap. sejak dr kene buang tuh she is easily aggitated. n her sickness requires her to constantly makan ubat itu ini, till i finally xtahan tgk dia takut2 i stopped, n just let her b. kalu bb bukak jek botol..dia da lari, xkira la botol kicap ke hape.. kalu nak hujan lagi la xtentu arah dia..sian ler.

As for strays yg kat belakang tuh..tinggal 2 jek betina lom dapat zass sis, si Jepun ngan Adik Comot. Kechik da sudah. rase xder sape la nak adopt depa kak ooi..kucing kg kan..

Kisahnye..when i started d TNR program sendiri nih..first on d list was Jepun sbb dia kalu beranak anak sokmo mati..jatuh longkang la ape la..tapi xdapat2 tankap sampai la nih!

masa Yen n sister dia Mas da cerai susu dr Jepun da terai tangkap..xdapat ..haku zass je la anak2 dia..hik hik hik. M goin to try Jepun again soon, tunggu babies dia beso skit, ade 2 eko black n white..

so far kat belakang tuh yg aktif female right now only Jepun n Adik Comot. lain jantan. my neighbour yg jugak bela strays pun da setat nak zass after bb dok ceramah kat dia, allhamdulillah..
Reply With Quote
  #13  
Old 04-10-2009, 03:22 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Bbpie, tak usah lah put him up for adoption ... actually not all adoptions turn out better for the cat because they are territorial and they bond with you and the cats around ... it really takes very, very little to care for an outdoor cat ... cuma kasi kibbles baik dan air bersih setiap hari and then pantau penyakit ... the cat is very happy actually ... buat style Trap-Neuter-Return ... you have trapped him, neutered him and now just release him back to live around your house, feeding him every day ... since you have been doing it for 25 years bermakna nya tak ada terdapat serious conflicts dengan jiran dah la ... tapi make sure you kembiri ALL the cats, especially the females, kalau tidak, sooner or later, ALL your cats and the strays will suffer together and your neighbours will start giving trouble ...
hahaha..bukan bb xmo bela dia bro..dak ketot tu ha..hissh..suke nor smackdown org lain..very d garang..even with kenit yg da lama. tido betaun lam satu bilik satu katil..sorang kat kepala..sorang kat kaki. kenit now..lebih suke lepak on d roof of d house, jadi jaga. he waits for me to come home baru balik. believe me ive tried everything with dak ketot nih..but he just wont let go. he just wants me for his own, d bilik is his alone..but sayang punye pasal, i work around it, even terkejar2 constant supervision after 5 years i think d 3 of us managed to work out a schedule..

Yen ni mmg pandai bawak diri even around Ketot. tapi I still dont leave them alone sbb da taw pangai dak ketot tuh. Yen cannot be left in d house unsupervised (pasu mak da pecah weh). sbb dia manja & comel bb sian kat dia, so m hoping someone can take care of him n give him more. for now when m home he plays in d house, other times he will b outside kat garden. malam tido lam cage dia kat luar la..with dak Awang.
Reply With Quote
  #14  
Old 04-10-2009, 03:23 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

Quote:
Originally Posted by June View Post
akak mmg faham sangatlah klu nak tangkap stray utk kembiri.siap main kejar2 lg.semalam dpt tangkap the last female cat dlm kawasan sini. 3x beranak.2x akak cuba tangkap 2x dia gigit dan cakar akak.semalam dia kantoi.wakakakakak!!

elok tu BB.kita sama2 buat TNR supaya dpt mengurangkan kucing tu multiply. apa2 hal pun akak salute kat BBpie.jarang ada budak2 muda skrg yg sanggup buat mcm BBpie buat. keep it up.
insyaallah sis, i wanted to do this lame da. but at that time xder kete. so it was difficult for me. last year dapat jek my wheels trus..zaaaaap ziiiiiiip zuuuuuup..haku zass kan..
Reply With Quote
  #15  
Old 04-10-2009, 03:26 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

Quote:
Originally Posted by June View Post
akak mmg faham sangatlah klu nak tangkap stray utk kembiri.siap main kejar2 lg.semalam dpt tangkap the last female cat dlm kawasan sini. 3x beranak.2x akak cuba tangkap 2x dia gigit dan cakar akak.semalam dia kantoi.wakakakakak!!

elok tu BB.kita sama2 buat TNR supaya dpt mengurangkan kucing tu multiply. apa2 hal pun akak salute kat BBpie.jarang ada budak2 muda skrg yg sanggup buat mcm BBpie buat. keep it up.
baru pasan...kakak cakap saya mude ke kak?? adeeeeeeeh...
Reply With Quote
  #16  
Old 04-10-2009, 03:26 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

Tabik Bbpie ... nampaknya kitorang burung bulu sama .... wakakakakaaaaa!!!

Dah kureng muda kerrrrr .....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #17  
Old 04-10-2009, 03:32 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default bbpie's

abis,ko nak akak kata ko tua ke??

FK,yalah,bulu burung sama ni.we can fly together!!!!!!!!!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by bbpie View Post
baru pasan...kakak cakap saya mude ke kak?? adeeeeeeeh...
Reply With Quote
  #18  
Old 04-10-2009, 03:36 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

Ni dak Awang, manja nyeeeeeeeee suke org gosok perut n bawah dagu. pastu cam puppy ekor goyang2 bile nampak bb..heheheh


lepas kene zass



da 2 minggu nih, Awang pandai mintak tido kat dalam cage ngan Yen. bb biar kan la sbb dorang suke main sesame. pepagi lepas kuar pandai dia pi balik bawak diri ke belakang. cerdik dak awang nih
Reply With Quote
  #19  
Old 04-10-2009, 03:39 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Tabik Bbpie ... nampaknya kitorang burung bulu sama .... wakakakakaaaaa!!!

Dah kureng muda kerrrrr .....
Quote:
Originally Posted by June View Post
abis,ko nak akak kata ko tua ke??

FK,yalah,bulu burung sama ni.we can fly together!!!!!!!!!!!!!!!!
young at heart always..tu yg penting!

*betul la kak..bb muda lagi..baru lapanbelas hik hik hik hik
Reply With Quote
  #20  
Old 04-10-2009, 03:48 PM
bbpie's Avatar
bbpie bbpie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
bbpie is on a distinguished road
Default Re: bbpie's

yg ni citer sedih la sikit. in memory Adik@Ggirl@Aby

When i lost her, i was like mati anak. didnt go to work, couldnt eat. bila amik dia kat clinic, cradle her n cried my heart out. dia la my baby, yg sangat2 bb sayang. cam berlubang dada ni when she left me.



i always tot she would b with me forever. mase susah senang ngan dia. mase sedih dia la yg lick my tears away. she was n will forever b my buah hati. 13 years of suka duka.



Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.