Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Feedback & Suggestions

Feedback & Suggestions Need help using our website, or have any comments or suggestions? Tell us about it here!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-14-2010, 04:40 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Just a suggestion

i would like to suggest..maybe we can have :

1. Shoutout Box for announcements / gatherings / events / invitations so that members will not lost track of the events when the thread 'buries' underneath other new and hot threads

2.chatrooms for members who would like to extend their friendships and have regular chats ( we severely need this)

so that we can leave the Comments for commenting and Thread for discussing... Swift Club Malaysia (http://forum.swiftclubmalaysia.com/index.php?app=portal ) is having those..so I think it might be possible..

Ok tak, Andy and Mods..(^^)
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #2  
Old 07-14-2010, 06:36 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

I fully supported this suggestion and in addition we might also consider having additional folder for LEGAL ISSUE, where legal matter can be discuss under this folder. It would certainly make the search for logal related issue much easier if they have their own folder . And Andy, if we could get assistance from a QUALIFIED vet to assist us in topic relating to the health and wellbeing of the pet.

But of course we need the professional to assist us on FOC and with minimal charges wherever and whenever necessary especially legal related matter.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-14-2010, 07:58 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
I fully supported this suggestion and in addition we might also consider having additional folder for LEGAL ISSUE, where legal matter can be discuss under this folder. It would certainly make the search for logal related issue much easier if they have their own folder . And Andy, if we could get assistance from a QUALIFIED vet to assist us in topic relating to the health and wellbeing of the pet.

But of course we need the professional to assist us on FOC and with minimal charges wherever and whenever necessary especially legal related matter.
bagus jugak idea tu kak oni.. i tengok oversea online vets, they are doing it for free i think.. community service.. sini entahlah..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #4  
Old 07-16-2010, 07:54 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Kasih, unfortunately I have to disagree on having a chatroom for member to chit chat. Pls bear in mind that PF is not a social network like FB or Twitter.

Right now what I can see that our forum becoming like chit chat room rather than place where we can get useful info abt pets/animal.

We have drive away people who are genuine in doing rescuing works and even vets because there's no point for them to be in this forum if is just only for chit chat.

Kak Oni,minta maaflah. Ramai vet yg tak berminat nak lepak kat sini coz durang cakap tempat ni dah jd mcm kita berlepak cerita kosong mcm kat kedai mamak. Saya rasa klu mereka yg nak berchit chat,bergossip, nak cakap merapu meraban smp menyimpang jauh tu elok masuk FB je. Klu kita off topic bit here and there tu takpelah juga tp setiap thread dah kena hijack even pet profile pun abis rosak kena hijack.

Tak tau nak cakap apa lg dah. Kesedaran di pihak sendiri. Semua sudah besar bukan budak kecik lagi. Sendiri mau ingatlah. Klu kita berterusan begini,we are at the losing end.

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Just a suggestion

i would like to suggest..maybe we can have :

1. Shoutout Box for announcements / gatherings / events / invitations so that members will not lost track of the events when the thread 'buries' underneath other new and hot threads

2.chatrooms for members who would like to extend their friendships and have regular chats ( we severely need this)

so that we can leave the Comments for commenting and Thread for discussing... Swift Club Malaysia (http://forum.swiftclubmalaysia.com/index.php?app=portal ) is having those..so I think it might be possible..

Ok tak, Andy and Mods..(^^)
Reply With Quote
  #5  
Old 07-16-2010, 09:39 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Sedih kan kak June.. tak da yang bertauliah.. ada yang berpengalaman pulak.. da tak mahu membalas...

Saya cadangkan bukan apa.. sbb dah teruk sangat dah saya tengok.. Bila buka Pf , rasa cam buka page Facebook orang pun ada...

terus terang.. rasa rimas.. tapi nak tegur..macam kak June kata da besar2... Entahlah..

harap fikirlah
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #6  
Old 07-16-2010, 09:50 AM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

june, boleh saya tahu apa fungsi coffee room disini?
Reply With Quote
  #7  
Old 07-16-2010, 10:09 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Hani, Coffee Room utk thread yg bukan ttg pets. Disini forumers blh buka thread bercerita ttg hal yg tidak berkaitan dgn binatang.

Tetapi apa yg saya lihat (I wasn't the only one, friend. Most forumers feel that way too. So they decided the easier way is to remained silent and exit from the forum) almost every thread dan pet profile dah kena hijack. Kami moderators smp tak tau nak buat mcm mana nak stop benda ini. Klu kami tak stop, genuine animal rescuer,fosterers and even vets akan stay away. So akhirnya kita yg rugi. Saya dapati juga skrg adoption rates very low.

Saya tak mau budak budak baru dan lama dpt misleading information yg dimana akhirnya pets kita juga yg akan terima kesannya. BIla masuk sini nak belajar dan cari info buat elok elok. Sekali sekala merapu tu standard tp bukan smp 95% merapu. Hilang tujuan asal.

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post
june, boleh saya tahu apa fungsi coffee room disini?
Reply With Quote
  #8  
Old 07-16-2010, 11:50 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Betu; June, I respect your info as an administrator. Maksud kak oni, the saperate folder tu untok question yg berkaitan dgn pet health and legal matter. Kesian tengok adik adik yg bermasaalah dgn pet dia org. Kekadan pegi vet pun, lain vet lain lak cakap dia. Tapi tu memang biasa la, kita manusia pun kalau sakit g gak jumpa doktor lain untok 2nd opinion.

Sayang la kalau tak ada vet nak sumbang expertise dia org, kekadang kita ni kerja tak ikut time, klinik buka ikot office hour nak ke animal hospital, mahal nak mampus, sakit sikit aje leh jadi beribu.

Akak sendiri pun ada tanya tanya vet yg sudi jadi PF punya IN HOUSE DOC.

Apa apa pun kita kat PF ni dah jadi macam keluarga, dah memang keja Administrator pun, to reveiw and comments on all entry. It is not an easy task and definately it is time consuming and what you and other administrator is doing has make this PF a more interesting and an appropriate place for pet lovers to communicate. MY GREATEST APPRECIATION TO YOU ALL.

Apa apa pun dah lama tak tengok wayang ni june, bila lagi nak lepak lepak kat PAVILION.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-16-2010, 12:46 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

hello kakaks semua,

fina cuma nak tau lebih lanjut jer, so Coffee Room kat sini can also be used as a place to share any information gak lah kan.
can be used too as tempat untuk BerSoal jawab and juga share dengan anyone yang ada ilmu.

Tak semesti nya ilmu haiwan, maybe benda lain. Such as garbage enzyme, rumah haiwan, makanan kucing, fleas, shampoo and bila berdiscuss kadang terkeluar tajuk..

Bukan apa, fina ngk kat sini ramai yg suka bersoal jawab, kadang tanya dan tanya dan tanya dengan lebih detail untuk mereka lebih faham, and membuatkan satu soalan atau cerita bertambah tambah panjang...

jadi macam mana yer kakak....

jangan marah tanya jer..
Reply With Quote
  #10  
Old 07-16-2010, 12:50 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Quote:
Originally Posted by June View Post
Hani, Coffee Room utk thread yg bukan ttg pets. Disini forumers blh buka thread bercerita ttg hal yg tidak berkaitan dgn binatang.

Tetapi apa yg saya lihat (I wasn't the only one, friend. Most forumers feel that way too. So they decided the easier way is to remained silent and exit from the forum) almost every thread dan pet profile dah kena hijack. Kami moderators smp tak tau nak buat mcm mana nak stop benda ini. Klu kami tak stop, genuine animal rescuer,fosterers and even vets akan stay away. So akhirnya kita yg rugi. Saya dapati juga skrg adoption rates very low.

Saya tak mau budak budak baru dan lama dpt misleading information yg dimana akhirnya pets kita juga yg akan terima kesannya. BIla masuk sini nak belajar dan cari info buat elok elok. Sekali sekala merapu tu standard tp bukan smp 95% merapu. Hilang tujuan asal.
kalau dah mula merasakan sembang2 merapu kat coffee room tu dah mula menjejaskan matlamat asal PF, saya rasa tutup jerlah coffee room tu. bukan kami jer.. rasanya yg merapu meraban kat forum pun lebih ramai dari kami..
Reply With Quote
  #11  
Old 07-16-2010, 12:56 PM
AndyKoh's Avatar
AndyKoh AndyKoh is offline
Founder, PetFinder.my
 
Join Date: Apr 2008
Location: Petaling Jaya, Selangor
Posts: 1,347
Rep Power: 10
AndyKoh has disabled reputation
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Dear All,

I see that there's some confusion regarding the forum rules and how best to participate at this forum without affecting those threads/issues that require serious responses.

Don't worry, our team of Moderators will work out a set of clear guidelines for all of us to refer to, that will help improve this forum into a more effective channel for helping animals.

Please keep a lookout for our updated guidelines soon.
Reply With Quote
  #12  
Old 07-16-2010, 12:56 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post
kalau dah mula merasakan sembang2 merapu kat coffee room tu dah mula menjejaskan matlamat asal PF, saya rasa tutup jerlah coffee room tu. bukan kami jer.. rasanya yg merapu meraban kat forum pun lebih ramai dari kami..
Betul gak tu... ramai juga yang merapu kat sini, bukan kami jer.. kami ni meraban pun more pasal kucing.... kekadang jer terjebak citer lain.. banyak2 pun adalah 10% jer overall from our conversation...
Reply With Quote
  #13  
Old 07-16-2010, 01:00 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

walau apapun yg kami sembang.. tapi taklah sampai mengutuk, menghina, mengaibkan individu disini.. dan kami tak juga menyembunyikan identiti kami. tulah kami yg sebenarnya. ada yang berani bising, marah mcm nak rak.. akhirnya sepi .. senyap..

nak tanya satu lagi soalan.. adaker PF juga membenarkan seseorang individu dihina diaibkan tanpa sebarang bukti secara terbuka disini??
Reply With Quote
  #14  
Old 07-16-2010, 01:04 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Quote:
Originally Posted by Serafina View Post
Betul gak tu... ramai juga yang merapu kat sini, bukan kami jer.. kami ni meraban pun more pasal kucing.... kekadang jer terjebak citer lain.. banyak2 pun adalah 10% jer overall from our conversation...
yep fina.. memang betul.. apa yg fina katakan tu. tapi fina, perasan tak, ada juga yg tak adil nya disini, setiap individu yg dijatuhkan maruahnya disini, dikutuk secara terang-terangan.. diluluskan untuk tatapan semua. walaupun individu belum dijatuhkan hukuman atau didapati bersalah oleh pihak tertentu..
Reply With Quote
  #15  
Old 07-16-2010, 02:46 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post
yep fina.. memang betul.. apa yg fina katakan tu. tapi fina, perasan tak, ada juga yg tak adil nya disini, setiap individu yg dijatuhkan maruahnya disini, dikutuk secara terang-terangan.. diluluskan untuk tatapan semua. walaupun individu belum dijatuhkan hukuman atau didapati bersalah oleh pihak tertentu..
Yup, fina pun nampak tu juga...
one thing i can see is... why they can, while we cant....
Reply With Quote
  #16  
Old 07-16-2010, 02:58 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Quote:
Originally Posted by AndyKoh View Post
Dear All,

I see that there's some confusion regarding the forum rules and how best to participate at this forum without affecting those threads/issues that require serious responses.

Don't worry, our team of Moderators will work out a set of clear guidelines for all of us to refer to, that will help improve this forum into a more effective channel for helping animals.

Please keep a lookout for our updated guidelines soon.
Hye Andy,

what we need is one column or section that we can have a discussion among us, while other says we have some kind CHIT CHATTING. where, actualy we are not having a blank chit chatting, we talk about our pets, our cats, their problems, food, sand and even shampoo. we share ideas, opinions and suggestion.
They said it is wrong to have this kinda conversation in one our cat's profile but not suitable in forum such as Coffee room.
So, where we can have this conversation and this kind of suggestion Andy

thank you.
Reply With Quote
  #17  
Old 07-16-2010, 03:25 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Salam to all,

sorry in advance untuk apa2 words yang dengan atau tidak sengaja yang bakal Wan nyatakan disini.
First of all, Wan cuma menyatakan pendapat sebagai member of PF dan bukan untuk menyokong mana2 pihak apatah lagi untuk menuding jari kepada sesiapa kerana selaku manusia Wan sedar setiap dari kita tak pernah terlepas melakukan kesilapan. Namun cuba kita ambil masa untuk berfikir terkadang teguran kita kepada yang lain adalah patut juga untuk dijadikan peringatan kepada diri kita sendiri kerana apa yang Wan perhatikan di sini selama nie ramai yang menegur kesilapan yang lain namun perkara yang ditegur itulah juga diri kita sendiri yang buat tanpa kita sedari....... pangkat atau jawatan kita disini tak mengukur tentang keprihatinan, tanggungjawab, disiplin serta tertib ayat kita, juga tak semesti apa yang kita tegur kepada yang lain tue kita tak buat dan tak pernah buat, namun terkadang masih lagi dibuat oleh diri sendiri namun tetap juga nampak kesilapan yang lain dengan sambil lewa lupakan kesilapan kita.
Memang di akui perbincangan serta perbualan di sini terkadang melalut namun bila diperhatikan secara teliti all the discussion will end up tentang kucing........ sampai ada juga off topic yang tak masuk akal namun itu yang dapat pada new forumers but macamana dengan old forumers here? betol ke forumers almost perfect kat sini and langsung tak melalut? cuba kita tanya pada diri kita......... kalau nak jadikan PF nie sepenuhnya bukan tempat untuk melalut and semata2 untuk save the stray, clear up for adoption, perbincangan khusus tentang yang terbaik untuk pets,serta untuk perkara2 yang formal SAHAJA without any single silly things sila tapis semua ahli baru yang nak register and make sure ada kriteria yang memang wajib iaitu save the stray, doktor2 yang bertauliah untuk bantu advice dalam penjagaan kesihatan pets ( yang mana kita tau kebanyakan doktor nie memang bz ngan klinik n takkan 24 hours on9 and maybe 1% yes but just be a silent reader i think ), peguam yang rasa boleh bagi free info and consultant all the time ( yang tak perlu jadi peguam lain selain dari bagi information tentang animal law nie je and WAJIB setiap kali di perlukan maklumat ).
Kalau kita fikir secara logik dan am nya, dari perbualan yang merapu jugak lah sometimes the problem is solved, tak tau lah kalau ada yangterlalu bermasalah namun dari psikologi attitude diaorang akan boleh di setel dengan cara formal all the time......
Anyway once again to all and especially Mr. Andy Koh FORGIVE ME untuk nyatakan pendapat Wan yang maybe kurang memuaskan hati mana2 pihak, but i just voice out the things that i have been watching, reading n listen while im in this PF website........... Idi harap pada masa akan datang Wan Wish all the forumers here for the best and success in handling kesemua isu dengan cara formal without melalut...... serta dapat lah memuaskan hati kesemua pihak...... hope a lot of rescuers will be a PF members and the success for the save life of the stray.... , jumpa lagi masa akan datang kalau di izinkan Allah s.w.t, Amin

Kyzoor

Last edited by Kyzoor; 07-16-2010 at 03:38 PM.
Reply With Quote
  #18  
Old 07-16-2010, 03:31 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
bagus jugak idea tu kak oni.. i tengok oversea online vets, they are doing it for free i think.. community service.. sini entahlah..
Kasih, kat sini ada vet.com.my, I used to see vets responding to users tapi saya tak pastu sekarang how active it is.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #19  
Old 07-16-2010, 03:42 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Oooops, saya baru try access tetapi nampaknya www.vet.com.my sudah tutup kedai. It used to be good, I saw quite a number of our vets responding to queries from pet owners.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #20  
Old 07-16-2010, 04:53 PM
AndyKoh's Avatar
AndyKoh AndyKoh is offline
Founder, PetFinder.my
 
Join Date: Apr 2008
Location: Petaling Jaya, Selangor
Posts: 1,347
Rep Power: 10
AndyKoh has disabled reputation
Default Re: Suggestion : Chatroom and Shoutout Box..

Dear Members,

We have posted up refined guidelines for the forum. Please take a read at the thread below and let us know if you have any questions:

Updated Forum Guidelines
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=4612
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suggestion to open Chinese and Malay Sections Dongdong86 Feedback & Suggestions 311 04-19-2011 10:47 AM
suggestion to spay a stray immy General Discussion 29 06-01-2010 09:55 AM
Grooming Suggestion weetingtan Training & Behavioral Issues 0 04-29-2009 12:37 PM
Any suggestion where to get affordable pet products for a cat? maryleejane Pet Products 9 04-20-2009 10:13 AM
Need ur opinion & suggestion on my bunnies Dayana Rabbits 20 03-31-2009 02:06 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.