Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 11-12-2008, 04:49 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 13
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

akak ada pics of them posted in the forum..nik tengok kat link ni eh
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1264
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1263

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
akak seben amik gmbr anak bulus sekor2..nak gak tengok muka2 yg nakal...hehehehe..
Reply With Quote
  #22  
Old 11-12-2008, 04:54 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
akak ada pics of them posted in the forum..nik tengok kat link ni eh
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1264
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1263
owwhhhh..saya lupa la kak..kucen akak yg odd eye tu kan...ermmmm..sayangnyer biarkan dier dduk luar..hehehehe..
Reply With Quote
  #23  
Old 11-12-2008, 04:58 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 13
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

iyyar...yang itu...tapi better kot nik..provided dieorg comfortable smua sebab dulu they all dok dalam wet kitchen..so kekadang badan dieorg pon bau kari ayam hahahahaa..and their paws slalu kuning sebab kadang2 ada oil stain terpelanting dekat lantai dapor,they would stepped on it pastu kotor..ada sekali tu..i ceduk lauk..then one of d stooges pi gigit betis akak..terkejut terus tertumpah masak lemak atas telinga dia..nasib baik tak panas!! hish..tak pasal pasal jadi kucing masak lemak hahahahahahaa

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
owwhhhh..saya lupa la kak..kucen akak yg odd eye tu kan...ermmmm..sayangnyer biarkan dier dduk luar..hehehehe..
Reply With Quote
  #24  
Old 11-12-2008, 05:00 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 14
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
yeah..tak boleh dimanjakan sangat these kitties..nanti dia punye mengada melampau lampau hahahaha..ni skarang, makin kuat plak dia mewing...naik bingit telinga especially bile dia nampak kelibat orang lalu..
ehehe.. letak kain x per...takot sejuk jer....

mewing tuh mungkin mintak simpati nak suh bagi masuk umah balik la kot... eheheheh
__________________
Reply With Quote
  #25  
Old 11-12-2008, 05:03 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 13
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

mungkin jugak tu..tapi i rasa dieorg nak main kat lawn sebab bila kat rumah, beriya cari chance nak keluar rumah..nantilar, when they reach 1 year..i keluarkan them like i did to their mommy..reti sikit nak balik rumah time makan ke tidor ke..oh before nak lepas, mau kasi kiok dulu..else, bertambah tambah pulak koloni

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
ehehe.. letak kain x per...takot sejuk jer....

mewing tuh mungkin mintak simpati nak suh bagi masuk umah balik la kot... eheheheh
Reply With Quote
  #26  
Old 11-12-2008, 05:08 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 14
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
iyyar...yang itu...tapi better kot nik..provided dieorg comfortable smua sebab dulu they all dok dalam wet kitchen..so kekadang badan dieorg pon bau kari ayam hahahahaa..and their paws slalu kuning sebab kadang2 ada oil stain terpelanting dekat lantai dapor,they would stepped on it pastu kotor..ada sekali tu..i ceduk lauk..then one of d stooges pi gigit betis akak..terkejut terus tertumpah masak lemak atas telinga dia..nasib baik tak panas!! hish..tak pasal pasal jadi kucing masak lemak hahahahahahaa
ehehe... i can imgaine la.. kucen masak lemak... yummy...!~ eheheh... muka sumer comot kekuningan... ehehehhe....

i pon going to shift staying by myself n maybe a fren this coming december... so no more the kitties sleeping with me anymore....ehhehe... they will get a room of their own...!`
__________________
Reply With Quote
  #27  
Old 11-12-2008, 05:12 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 13
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

wah! lucky them! but i'm sure you'll be missing having them beside you everynite,no? so kena plan la camana u nak decorate their room ni..nak letak lots of toys, scratch pads,segala bentuk tunnel so that they would have the fun of their lives

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
ehehe... i can imgaine la.. kucen masak lemak... yummy...!~ eheheh... muka sumer comot kekuningan... ehehehhe....

i pon going to shift staying by myself n maybe a fren this coming december... so no more the kitties sleeping with me anymore....ehhehe... they will get a room of their own...!`
Reply With Quote
  #28  
Old 11-12-2008, 05:32 PM
ashleywong ashleywong is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Taman Desa, KL
Posts: 711
Rep Power: 0
ashleywong is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Hi Sarah

just took up this thread again.

wow. congratulations. Rm600 is a good price cos it includes your 3 tiered climbing post, one cat house and over play pen. that's great.

do show us some more photos from several angles

i agree with filin - wish i have more space to give my furkids this - can only looking at yours!

err, by the way, how do you protect from lashing thunderstorm?
Reply With Quote
  #29  
Old 11-12-2008, 05:35 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 14
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
wah! lucky them! but i'm sure you'll be missing having them beside you everynite,no? so kena plan la camana u nak decorate their room ni..nak letak lots of toys, scratch pads,segala bentuk tunnel so that they would have the fun of their lives
lucky yer??? ehehe... lucky me having found a nice, cheap + affordable place... ehehe...

i'm sure its gonna be weird... but kalo rindu.. then lepaskan kat living room n i camp out kat living room tu...

but most probably i bawak emot tidor ngan i.. sebab dia dari kecik mmg x penah x tidor ngan i... kecuali kalo gi umah bf,.. then dia sibuk2 nak tido ngn bf lak.....kiter di lupakn....

x yah letak toys pon x per sarah... they have each other to play with.. main kejar2 dan bermacam games lagik.. sampai pening pala...
__________________
Reply With Quote
  #30  
Old 11-12-2008, 05:43 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 13
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

hhmmpphhh..i was hoping that they could be clever enough to run inside their "minangkabau" house when the thunderstorm strikes in. else, gotta buy the window blinds as soon as possible

Quote:
Originally Posted by ashleywong View Post
Hi Sarah

just took up this thread again.

wow. congratulations. Rm600 is a good price cos it includes your 3 tiered climbing post, one cat house and over play pen. that's great.

do show us some more photos from several angles

i agree with filin - wish i have more space to give my furkids this - can only looking at yours!

err, by the way, how do you protect from lashing thunderstorm?
hahahaha mestilar dia lupakan u..ada kekasih hati di sebelah..lagi best tidor dengan bf...warmth! hahahahahaha yeah true also. kekadang entah apa apa games they played with each other.paling i tak bole tahan, games cop-cop butt...my stooges suka sangat butt-touching games..bila dah cop, they will run and the other stooge will kejar them and butt-touch the other stooge pulak..sheeshh!! pervert sungguh! hahahahahahaha

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
lucky yer??? ehehe... lucky me having found a nice, cheap + affordable place... ehehe...

i'm sure its gonna be weird... but kalo rindu.. then lepaskan kat living room n i camp out kat living room tu...

but most probably i bawak emot tidor ngan i.. sebab dia dari kecik mmg x penah x tidor ngan i... kecuali kalo gi umah bf,.. then dia sibuk2 nak tido ngn bf lak.....kiter di lupakn....

x yah letak toys pon x per sarah... they have each other to play with.. main kejar2 dan bermacam games lagik.. sampai pening pala...
Reply With Quote
  #31  
Old 11-12-2008, 05:45 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

wahh..makin ramai berminat nak wat umah/bilik kucen...saya punyer tggu ade umah sendri la kot..hehehehe..
Reply With Quote
  #32  
Old 11-12-2008, 05:51 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 13
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Yeah..i'm quite lucky sebab akak buat kat rumah my parents..belum ada rumah lagi..if i'm living on my own..terpaksala pecah kepala pikir mana nak letak sekor sekor ni
Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
wahh..makin ramai berminat nak wat umah/bilik kucen...saya punyer tggu ade umah sendri la kot..hehehehe..
Ashley, i will snap more pictures on the enclosure yeah...
Reply With Quote
  #33  
Old 11-12-2008, 06:28 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 14
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
hahahaha mestilar dia lupakan u..ada kekasih hati di sebelah..lagi best tidor dengan bf...warmth! hahahahahaha yeah true also. kekadang entah apa apa games they played with each other.paling i tak bole tahan, games cop-cop butt...my stooges suka sangat butt-touching games..bila dah cop, they will run and the other stooge will kejar them and butt-touch the other stooge pulak..sheeshh!! pervert sungguh! hahahahahahaha
ehehhe.. mmg gatal kucen i tuh..eheheh butt touch eh??? hurm.. so far tak pernah lagik tangkap diorang... tapi x tau la kalo buat cam tuh masa i x der... cumer chiko i.. kalo tangkap dia geget kuat2 sampai kucen2 len sumer bising.. ngiow2.. terpaksa jentik dia.. tapi dia tuh x makan saman...

selalu jadik mangsa si albab la... pastuh biler kiter balik keje.. si albab nagdu... datang kat i dia ngadu2... ehehe... dlm ati sabar jer la si albab ni.... macam aku paham jer... ehehe... but then in a way.. paham gak la.... ehehehhe
__________________
Reply With Quote
  #34  
Old 11-12-2008, 10:21 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 13
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

wah..main gigit gigit ni..ganas! tapi comel lar kucing bile borak-borak dengan manusia..macam yo yo orrr jee..my smurf attention craver sikit..if i balik kejer, tak tegor dia..dia akan make us sampai kita layan dia...panjat kaki laa...lompat from a shelf then loncat ke bahu kita la..or ngiow sampai telinga kita jadi numb.nyaring!

okay..satu soalan yang bole dapat jawapan from googling tapi i saja nak tanyer jugak.do cats mate with their siblings? or even with their own parents?

my 2 female stooges tu dah bakal nak jadi anak dara tuh..yang ada kucing jantan pon abang-abang dia..i risau gak.if takde attraction among them, bole i tunggu 1 year baru spay.

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
ehehhe.. mmg gatal kucen i tuh..eheheh butt touch eh??? hurm.. so far tak pernah lagik tangkap diorang... tapi x tau la kalo buat cam tuh masa i x der... cumer chiko i.. kalo tangkap dia geget kuat2 sampai kucen2 len sumer bising.. ngiow2.. terpaksa jentik dia.. tapi dia tuh x makan saman...

selalu jadik mangsa si albab la... pastuh biler kiter balik keje.. si albab nagdu... datang kat i dia ngadu2... ehehe... dlm ati sabar jer la si albab ni.... macam aku paham jer... ehehe... but then in a way.. paham gak la.... ehehehhe
Reply With Quote
  #35  
Old 11-13-2008, 08:40 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Enclosure

Wah!! Dah siap dah your cat enclosure.so mcm mana?? jd amik si Superblack atau yg calico strays kat rmh I tu?? Klu tak jd I nak post utk adoption.
Reply With Quote
  #36  
Old 11-13-2008, 09:28 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Cat Enclosure

bravo bravo...*clap*...*clap*...*clap*...

cantik ur enclosed...

ni yg tak sabar nak tggu umah aku siap nih...leh wat cenggini...
__________________
Reply With Quote
  #37  
Old 11-13-2008, 09:58 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
hhmmpphhh..i was hoping that they could be clever enough to run inside their "minangkabau" house when the thunderstorm strikes in. else, gotta buy the window blinds as soon as possible
Sarah, hari tu Jusco sales ada jual banyak selected bamboo dan wooden blinds 50% diskaun. Aku songlap banyak yang flat wooden types sebab tahan lasak dan cantik. Also provides better shade. Saya kurang suka jenis matchsticks sebab tak tahan lasak dan praktikal bagi mereka, si tomei saya ada yang suka panjat dan scratch/gigit. Tapi ada jenis murah kecik yg diperbuat drp kulit buluh yg jual RM9.90 (2' X 5'). Ini pun saya beli beberapa. Pergi la tengok ada lagi tak. It will help keep your cattery cool and shady.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #38  
Old 11-13-2008, 10:18 AM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 14
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
wah..main gigit gigit ni..ganas! tapi comel lar kucing bile borak-borak dengan manusia..macam yo yo orrr jee..my smurf attention craver sikit..if i balik kejer, tak tegor dia..dia akan make us sampai kita layan dia...panjat kaki laa...lompat from a shelf then loncat ke bahu kita la..or ngiow sampai telinga kita jadi numb.nyaring!

okay..satu soalan yang bole dapat jawapan from googling tapi i saja nak tanyer jugak.do cats mate with their siblings? or even with their own parents?

my 2 female stooges tu dah bakal nak jadi anak dara tuh..yang ada kucing jantan pon abang-abang dia..i risau gak.if takde attraction among them, bole i tunggu 1 year baru spay.
diorang bedal jer mate ngan sesaper yang diorang x suka.... bukan dia tau pon adik beradik ker tak.. sebab tuh la... manusia berakal.. haiwan x berakal...kiter tau mana baik buruk diorang susah sket....tapi apa pon diorang tetap haiwan2 yang cerdik....!~
__________________
Reply With Quote
  #39  
Old 11-13-2008, 10:58 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Enclosure

Sarah,durang akan mate walau dgn adik beradik bukan mcm kita ni manusia

I suggest you spay durang skrg.jgn tunggu 1 thn.bila durang dah 5-6 bln,umur dah cukup utk di neuter.My cats suma umur 5-6 bln I hantar neuter.tak larat nak dengar opera kat rmh.

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
wah..main gigit gigit ni..ganas! tapi comel lar kucing bile borak-borak dengan manusia..macam yo yo orrr jee..my smurf attention craver sikit..if i balik kejer, tak tegor dia..dia akan make us sampai kita layan dia...panjat kaki laa...lompat from a shelf then loncat ke bahu kita la..or ngiow sampai telinga kita jadi numb.nyaring!

okay..satu soalan yang bole dapat jawapan from googling tapi i saja nak tanyer jugak.do cats mate with their siblings? or even with their own parents?

my 2 female stooges tu dah bakal nak jadi anak dara tuh..yang ada kucing jantan pon abang-abang dia..i risau gak.if takde attraction among them, bole i tunggu 1 year baru spay.
Reply With Quote
  #40  
Old 11-13-2008, 11:33 AM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 13
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Cat Enclosure

yeahhhh..akhirnyaaaa!!! dah naik kuning kucing2 putih tuh, baruler siap! itular u dah mention balik, i teringat si calico tuhhhhh..bole gak amik calico tu..dia betina kan? this weekend i'm occupied.bisa menjenguk the next weekend?
Quote:
Originally Posted by June View Post
Wah!! Dah siap dah your cat enclosure.so mcm mana?? jd amik si Superblack atau yg calico strays kat rmh I tu?? Klu tak jd I nak post utk adoption.
thanks imann..ekceli tak finely made sangat sebab surface dia kasar lagi. tapi takpelar..sikit2 i modify lar "villa" si kenits ni. yeah nanti umah u siap bole buat villa your kids pulak tapi lagi canggih.

Quote:
Originally Posted by imann View Post
bravo bravo...*clap*...*clap*...*clap*...

cantik ur enclosed...

ni yg tak sabar nak tggu umah aku siap nih...leh wat cenggini...
yeahhhh!!!! im looking for those cheap2 blind...harus pegi ni! smalam hujan, balik tengok basah lantai2..memang kena ada something to cover it up. rumah minangkabau tu tak cukup hahahahaha thanks for the info fk!

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Sarah, hari tu Jusco sales ada jual banyak selected bamboo dan wooden blinds 50% diskaun. Aku songlap banyak yang flat wooden types sebab tahan lasak dan cantik. Also provides better shade. Saya kurang suka jenis matchsticks sebab tak tahan lasak dan praktikal bagi mereka, si tomei saya ada yang suka panjat dan scratch/gigit. Tapi ada jenis murah kecik yg diperbuat drp kulit buluh yg jual RM9.90 (2' X 5'). Ini pun saya beli beberapa. Pergi la tengok ada lagi tak. It will help keep your cattery cool and shady.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
cat enclosure, cat house, cat run

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.