Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-14-2009, 08:35 AM
sandy's Avatar
sandy sandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Sunway
Posts: 41
Rep Power: 0
sandy is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sandy
Talking Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

I'm so happy for my baby...dia dh pandai poo n pee dlm litter box dia...pagi ni i bgn dgn rs berdebar...bau kuat sgt...so i takut dia buang mana ntah lagi (i ikut petua letak limau kat tmpt dia mark)...upenye...dia buang dlm litter box dia...trus i melompat n kejutkan hubby i dan berkata "u, sandy dh pandai beyak"...dia pun teruja sgt...baby i tgk papa n mama dia bangun trus dia terpa geser2 kat tgn kitorang...Sabtu ni nk pegi neuter kan dia...hopefully dia akan lebe ok...
Reply With Quote
  #2  
Old 05-14-2009, 08:43 AM
kimping's Avatar
kimping kimping is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Location: Batu Pahat, Johor
Posts: 55
Rep Power: 12
kimping is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kimping
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

tampal la pic sandy. umor dia bp skg?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-14-2009, 09:03 AM
sandy's Avatar
sandy sandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Sunway
Posts: 41
Rep Power: 0
sandy is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sandy
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

umo dia 7 bulan...

ni pic dia...









stkt ni je la yg ada...tak upload lagi sume ade dlm hp...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-14-2009, 09:08 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

Happy for you Siti
and GOOD BOY SANDY !!! *clap clap clap*
Ye la Siti, hopefully sandy will always be a gud boy forever
and give you and your family lots of luv and happiness
hugs and kisses for sandy boy



Quote:
Originally Posted by sandy View Post
I'm so happy for my baby...dia dh pandai poo n pee dlm litter box dia...pagi ni i bgn dgn rs berdebar...bau kuat sgt...so i takut dia buang mana ntah lagi (i ikut petua letak limau kat tmpt dia mark)...upenye...dia buang dlm litter box dia...trus i melompat n kejutkan hubby i dan berkata "u, sandy dh pandai beyak"...dia pun teruja sgt...baby i tgk papa n mama dia bangun trus dia terpa geser2 kat tgn kitorang...Sabtu ni nk pegi neuter kan dia...hopefully dia akan lebe ok...
Reply With Quote
  #5  
Old 05-14-2009, 09:28 AM
sandy's Avatar
sandy sandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Sunway
Posts: 41
Rep Power: 0
sandy is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sandy
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

tu la...skrg dia dh knl sape mama n papa dia...pangge je dia dh dtg...guling2 kat kitorang...dia skrg dh chubby dr picture tu...cuma skrg nk ajar dia jln2...dia takut kuar dr umah...anyway thanks la kat u all yg bnyk bagi support n tips2 yg berguna...
Reply With Quote
  #6  
Old 05-14-2009, 11:13 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

wahh.....sandy dah pandai berak kat litter box lah .....
good boy...meh syiom ckett
Reply With Quote
  #7  
Old 05-14-2009, 11:14 AM
sandy's Avatar
sandy sandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Sunway
Posts: 41
Rep Power: 0
sandy is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sandy
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

Sandy mucuk la..tak mandi lagi....t sy post pic terbaru nye yg dh tembam2...
Reply With Quote
  #8  
Old 05-14-2009, 12:11 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

hah!!! pandainya Sandy.tu pasal akak suruh ko sapu dgn limau tempat dia selalu membuang.dia akan terus menerus menbuang kat sana.mcm dah marklah gitu. Kucing tak suka bau citrus. dah selesai masalah besar ko ye

Quote:
Originally Posted by sandy View Post
I'm so happy for my baby...dia dh pandai poo n pee dlm litter box dia...pagi ni i bgn dgn rs berdebar...bau kuat sgt...so i takut dia buang mana ntah lagi (i ikut petua letak limau kat tmpt dia mark)...upenye...dia buang dlm litter box dia...trus i melompat n kejutkan hubby i dan berkata "u, sandy dh pandai beyak"...dia pun teruja sgt...baby i tgk papa n mama dia bangun trus dia terpa geser2 kat tgn kitorang...Sabtu ni nk pegi neuter kan dia...hopefully dia akan lebe ok...
Reply With Quote
  #9  
Old 05-14-2009, 12:18 PM
sandy's Avatar
sandy sandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Sunway
Posts: 41
Rep Power: 0
sandy is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sandy
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

yeap..thanks kak...lps akak ckp tu..mlm smlm trus sy cr limau nipis...tenyeh2 kat lantai tmpt dia wat 'harta karun' dia...eheeheh...selesai satu mslh...tggl satu lagi...nk ajar dia kambus 'harta' dia...
Reply With Quote
  #10  
Old 05-14-2009, 12:25 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

hehehhehe!! kambus harta benda dia tu yg tak tahan baca lama2 esok pandailah dia kambus tu.bila dah kena pasir,kucing mesti korek pasir tu smp berdesap desup bunyi. kucing akak kat rmh mcm tulah.kdg2 kita org cakap,sapalah yg korek pasir bersungguh sungguh tu

Quote:
Originally Posted by sandy View Post
yeap..thanks kak...lps akak ckp tu..mlm smlm trus sy cr limau nipis...tenyeh2 kat lantai tmpt dia wat 'harta karun' dia...eheeheh...selesai satu mslh...tggl satu lagi...nk ajar dia kambus 'harta' dia...
Reply With Quote
  #11  
Old 05-14-2009, 12:30 PM
sandy's Avatar
sandy sandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Sunway
Posts: 41
Rep Power: 0
sandy is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sandy
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

dia suka kais angin...lawak gak tgk...kdg2 tergolek2 ketawa tgk dia kais angin (konon2 kasi pasir la)...tp bila dia pndg sy, wat mcm tak de pape...muka dia muka tak berslh je...haahhaha...
Reply With Quote
  #12  
Old 05-14-2009, 12:34 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

eh,ko tau tak.kucing akakkan,klu dah membuang,dah timbus harta durang,pastu dia akan kais2 penutup litter box tu.mcm durang cuci kaki dan tangan gitu.akak ingat itu pun kais angin jugalah

Quote:
Originally Posted by sandy View Post
dia suka kais angin...lawak gak tgk...kdg2 tergolek2 ketawa tgk dia kais angin (konon2 kasi pasir la)...tp bila dia pndg sy, wat mcm tak de pape...muka dia muka tak berslh je...haahhaha...
Reply With Quote
  #13  
Old 05-14-2009, 04:53 PM
sandy's Avatar
sandy sandy is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Sunway
Posts: 41
Rep Power: 0
sandy is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sandy
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

heheheh..skali tgk mcm lembu nk terkam matador je kan...xpe2...sy try tgk ari ni lak cmner dia...kalu dia buang merata lagi ni...sy nk kena bagi syarahan la kat dia...
Reply With Quote
  #14  
Old 05-14-2009, 05:34 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

Quote:
Originally Posted by June View Post
hah!!! pandainya Sandy.tu pasal akak suruh ko sapu dgn limau tempat dia selalu membuang.dia akan terus menerus menbuang kat sana.mcm dah marklah gitu. Kucing tak suka bau citrus. dah selesai masalah besar ko ye
owh? kucing saya xpe kak dengan bau citrus...sebab biasanya sand litter diorg mmg yg berperisa citrus tu...maybe sbb diorg dh biasa...lgpon, diorg x penah lg kencheng or poo2 merata2...alhamdulillah so far..behave.
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #15  
Old 05-14-2009, 06:36 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 11
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

Hai semua, dah macam terubat masaalah sandy ni. lagi satu kalau nak save for long term, akak dulu pun pakai pasir yang beli, tapi bila dah ada 12 ekor, berat jadi nya, asik kena beli je. jadi akak mulakan dengan menaruh semua litter box dia orang kat dalam bath room. satu bath room kat belakang satu lagi kat bawah dan last sekali kat longkat kechil kat ampaian belakang umah, longkang ni terus ke manhole. bila dia orang dah biasa akak pelan pelan remove the litter box, dah dia orang dah biasa terus poo poo kat area tu. jadi akak cuma simbah air aje. kena rajin le check bilik air dan longkang.

ada anak anak bulu ni banyak keja tau dan banyak banyak bersabar,,,,,,,,tapi berbaloi bila dia orang manja manja..............penat pun hilang.........
Reply With Quote
  #16  
Old 05-14-2009, 06:38 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

oh!!camtu pula.cuba ko amik limau kasturi atau limau nipis.potong dua,ko tenyeh kat idung durang.klu durang takde respond,mmg durang dah immune dgn bau limau lah tu.

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
owh? kucing saya xpe kak dengan bau citrus...sebab biasanya sand litter diorg mmg yg berperisa citrus tu...maybe sbb diorg dh biasa...lgpon, diorg x penah lg kencheng or poo2 merata2...alhamdulillah so far..behave.
Reply With Quote
  #17  
Old 05-14-2009, 06:40 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

Rumah landed property bolehlah Oni. tp kami ni rata2 duduk apartment nak tak nak,pakai pasir dan shredded paper juga jawabnya bilalah aku nak dpt rmh atas tanah ni

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Hai semua, dah macam terubat masaalah sandy ni. lagi satu kalau nak save for long term, akak dulu pun pakai pasir yang beli, tapi bila dah ada 12 ekor, berat jadi nya, asik kena beli je. jadi akak mulakan dengan menaruh semua litter box dia orang kat dalam bath room. satu bath room kat belakang satu lagi kat bawah dan last sekali kat longkat kechil kat ampaian belakang umah, longkang ni terus ke manhole. bila dia orang dah biasa akak pelan pelan remove the litter box, dah dia orang dah biasa terus poo poo kat area tu. jadi akak cuma simbah air aje. kena rajin le check bilik air dan longkang.

ada anak anak bulu ni banyak keja tau dan banyak banyak bersabar,,,,,,,,tapi berbaloi bila dia orang manja manja..............penat pun hilang.........
Reply With Quote
  #18  
Old 05-15-2009, 09:15 AM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

Quote:
Originally Posted by June View Post
oh!!camtu pula.cuba ko amik limau kasturi atau limau nipis.potong dua,ko tenyeh kat idung durang.klu durang takde respond,mmg durang dah immune dgn bau limau lah tu.
dah namanya Ray Kasturi,kak...setakat limau kasturi tu, xde dipandangnya pon...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #19  
Old 05-15-2009, 12:31 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

huhuhuhu!! masaklah ko EJ.kucing mmg tak suka bau bau limau atau yg sewaktu dgnnya.tp klu kucing2 ko suka,ko kena cari jalan utk cari bau apa yg mereka tak suka.kelemahan durang ini blh digunakan utk solve beberapa problem.

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
dah namanya Ray Kasturi,kak...setakat limau kasturi tu, xde dipandangnya pon...
Reply With Quote
  #20  
Old 05-15-2009, 07:16 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 12
euanna is on a distinguished road
Default Re: Finally Sandy dh tau Poo n Pee kat mana

Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhuhu!! masaklah ko EJ.kucing mmg tak suka bau bau limau atau yg sewaktu dgnnya.tp klu kucing2 ko suka,ko kena cari jalan utk cari bau apa yg mereka tak suka.kelemahan durang ini blh digunakan utk solve beberapa problem.
Hmmm.. kucing saya pun sama rasanya, Kak June.. pernah nak try supaya dia jangan nyonyot baju, tenyeh sikit limau kat hujung baju tu.. x jalan.. selamba aje dia nyonyot ....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.