Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-29-2013, 09:58 PM
IzadHusin IzadHusin is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2013
Location: Melaka
Posts: 1
Rep Power: 0
IzadHusin is on a distinguished road
Unhappy Kucing menjadi botak :(

Hai, assalamualaikum.
Saya nak minta tolong bagi pendapat/cadangan pasal masalah kucing saya yang jadi semakin botak dekat bahagian perut, paha dengan kaki depan (siku). Saya tak tahu apa jadi sepanjang saya tak ada dekat rumah. Maklumlah, saya still student, belajar jauh. 3 bulan sekali baru jumpa kucing kucing dekat rumah ni. Kucing saya ni umur dia 2 tahun 1 bulan, jantan, indoor, medium long hair, mixed breed American curl long hair dengan domestic short hair. Kalau keluar pun, tak jauh. Setakat ke laman rumah je. Nak kata kurap, tak jumpa pula kesan merah. Cuma kesan kena cakar tu adalah sebab bergaduh dengan kucing stray yang datang rumah.

Mungkin kena kutu sebab seekor lagi kucing saya ni ada kutu. Dia Siamese-American Curl. Tapi dua dua saya baru bagi Frontline. Kalau tak berkesan juga, apa nak buat ye? Sy sedih sangat tengok bulu dia dah tak macam dulu. Dah bela dia since dia 2 bulan. Lagi satu dia ni picky eater. Macam-macam makanan dah try bagi. Kekadang dia makan, kekadang tak. Dah kurus dah dia. Macam mana nak paksa dia makan?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
american curl, botak, cat, kucing, picky

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kucing jantan berumur 4 bulan asyik terkam kucing betina 2 bln toti Training & Behavioral Issues 5 02-17-2013 10:44 PM
Bulu Tai Lung botak sana sini spongegirl Cats & Kittens 1 02-07-2011 09:20 AM
Wajib tengok >>Video kucing terkejut ( try buat dengan kucing anda) nurkasih Jokes & Funny Pictures 2 10-16-2010 04:07 PM
BOTAK ke? binbin Health, Disease & Diet 3 09-30-2009 11:47 AM
Kucing Botak prinz38i Health, Disease & Diet 18 04-03-2009 06:26 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.