Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-10-2014, 09:02 PM
fazr fazr is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
Rep Power: 0
fazr is on a distinguished road
Unhappy Syak kucing ada earmites

Hi korang! Fazr baru kat sini.
Nak tanya, Fazr ada kucing Siamese Mix umur 6 bulan, jantan nama Baby . Beberapa hari lepas ada lah perasan dekat telinga dia macam ada kotoran. Fazr cuci, esok ada balik.
Fazr bawak pergi jumpa satu vet dekat Shah Alam nieh. Dia cakap nak kena bius Baby lepas tu cuci telinga habis semua sekali, kos semua dalam RM120. MAHAL GILAAA! Dahlah tengok telinga Baby pon tak.

Lepas tu bawak pergi vet lagi satu, dekat shah alam jugak nak mintak second opinion. Dia cume letak ubat titis and gosok gosok dekat telinga Baby tu je. Dia cakap kalau bius tu, kalau telinga kucing dah kena earmites infection yang teruk. Lepas tu dia cakap seminggu ni cuci telinga Baby sehari sekali.

Tapi dia tak kasi ubat titis ke apa. Cuma cuci pakai cotton bud je. Normal ke cani? Fazr tengok telinga Baby time nak cuci tu ada lah macam kotoran tapi should I be worried? Ke kena cuci je and wait and dengar cakap vet?

Korang yang berpengalaman jaga kucing nie ada apa apa cadangan tak? ke kata kata semangat ke sebab kesian tengok dia. Walaupun dia tak menggaru sangat tapi sedih tengok telinga dia kotor camtu.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
earmites, kucing, risau

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kucing jantan berumur 4 bulan asyik terkam kucing betina 2 bln toti Training & Behavioral Issues 5 02-17-2013 10:44 PM
HELP! earmites ermawaty Cats & Kittens 1 09-15-2012 12:47 PM
Earmites? How to check? Meffy Health, Disease & Diet 13 12-16-2011 02:22 PM
Wajib tengok >>Video kucing terkejut ( try buat dengan kucing anda) nurkasih Jokes & Funny Pictures 2 10-16-2010 04:07 PM
Syak sesuatu yang tidak baik juannasue Rescuers & Fosterers 36 08-29-2010 10:04 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.