Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-02-2014, 08:48 AM
kepitingbatu kepitingbatu is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 2
Rep Power: 0
kepitingbatu is on a distinguished road
Default perlukan bantuan..kucing xde mood nak kawin

salam dan selamat sejahtera.

saya x tau apa2 pasal memelihara kucing.sblm ini sy didatangi oleh kucing jalanan yg bunting.oleh sebab kesian sy bela sampai kucing tu beranak.bila dh beranak rasa kesian lak nak buang jadi sy cadang nak bela sampai anak nye umur 1 tahun.dan start tu..emak dan juga 3 anak kucing ni tinggal dlm rumah dan jarang keluar kecuali emak nya sy bagi berlegar di sekitar rumah.

emak kucing ni abis je pantang terus nak mengawan lagi.anak nye masih kecil lagi.kelakuan nye susah nak kawal.asyik nak keluar rumah dan tunjuk perasaan.oleh sebab tak mau dia bergaul ngan kucing jalanan krn bimbang dijangkiti kutu atau penyakit (byk kucing yg mati akibat penyakit di kejiranan saya waktu ni).disbbkan tu saya amik keputusan utk kawinkan dia sekali..last..sebelum sy mandulkan.jd saya amik kucing jantan milik kawan saya utk dijadikan pasangan.

masalah sy, bila sy bwk balik yg jantan..sy tak tau mcm mana nak kawinkan.yg betina mmg tgh biang tp takut2 dgn kucing jantan yg baru.manakala yg jantan lak macam xde mood je tgk kucing betina tu.dia lebih tertumpu mencari jalan keluar dari rumah saya.mungkin sbb tempat baru bg dia.tiap kali yg betina guling2 depan dia..dia buat bodoh je.sy lak yg stress memantau bila la nak kawinkan berdua ni.sy cuma ada masa 3 hari sebelum owner mau angkat balik kucing dia.dan anak kucing sy pn mcm x selesa menerima org baru dlm umah.

minta pendapat semua.ada tak apa2 cara yg boleh sy lakukan sekarang.untuk bg 2 ekor tu ada mood..atau berapa lama utk kucing betina tu blh bertahan dlm keadaan biang?mmg nak dia kawin last dan kemudian mandulkan sebelum sy buat keputusan anak beranak kucing ni utk sy terus bela atau lepaskan bila dh besar sikit.

tq
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
anak kucing perlukan ibu tumpang URGENT!! milo1730 General Discussion 0 12-21-2012 08:21 AM
nak kawin kan so apa hasil nya? ezat Cats & Kittens 7 12-26-2011 02:54 PM
minta bantuan otai2 kucing mrcatlover Cats & Kittens 5 10-28-2011 03:36 PM
perlukan bantuan sal kucing baru ah loy Cats & Kittens 2 04-10-2011 12:59 AM
URGENT:Anak kucing baru lahir perlukan ibu tumpangan.... azris Rescuers & Fosterers 0 07-09-2010 05:46 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.