Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-03-2014, 03:47 PM
ninadarlina ninadarlina is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1
Rep Power: 0
ninadarlina is on a distinguished road
Default Mcm mana cara mencari kucing hilang..huhu..

hi all. saya perlukan any idea or pertolongan. mcm mna nk cri kucing hilang. cari area kwsn umh pun xde. huaa. ada sesape yg bley kasi idea. plzzz
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2015, 11:38 AM
endutcool endutcool is offline
Om Nom Nom Nom
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 2
Rep Power: 0
endutcool is on a distinguished road
Default Re: Mcm mana cara mencari kucing hilang..huhu..

Pendapat saya yang tak seberapa, iklankan lah. Setahu saya kalau kucing jantan memang adakalanya hilang sekejap mencari kucing betina. Nanti dah ok dia akan balik ke rumah. Tapi kalau dah lama sangat tak balik tu, mungkin hilang lah tu kot. Saya sarankan cik/puan ninadarlina iklankan di facebook atau twitter sebab medium ni memang agak bagus juga adakalanya. Takpun iklan kan je dalam ni.

Kalau nak lebih ekstrem, cik/puan cuba buat flyers dalam beberapa ratus helai then edarkan pada kawasan kejiranan cik/puan.

Sekadar membantu...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boleh bagi tips cara-cara letak ubat kutu oyen_ku Cats & Kittens 14 10-30-2014 06:17 PM
Cara penjagaan Kucing Parsi Yang Betul - Bagaimana? penyek Cats & Kittens 3 06-14-2013 03:33 PM
Macam mana nak tahu yang kucing tu pregger and mana tempat boarding yang MURAH? aku_ais Cats & Kittens 63 06-23-2011 02:30 PM
Mencari Bidan Utk Kucing. origin Pet Shops & Services 3 11-03-2010 08:15 PM
bagaimana cara terbaik nak cuci telinga kucing ...? comot82 Health, Disease & Diet 52 06-25-2010 09:44 AM


All times are GMT +8. The time now is 11:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.