Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat DIY

Cat DIY Do It Yourself Cat Stuff, Furniture, Gadgets, etc. No need to pay lots of money to buy.

Reply
 
Thread Tools
  #281  
Old 06-04-2009, 10:00 AM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 12
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: DIY Cat Product

wah...bestnyer...leh wat sendiri yek...nak kena try nih, tapi kena cari bahan terbuang yg masih leh pakaila ek...baru jimat cost....
Reply With Quote
  #282  
Old 06-04-2009, 10:39 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: DIY Cat Product

ade meja jepun buruk kat umah..
tp ngape la tak penah terfikir nak wat cam nih..
huhh!! kering idea tol laa..
mmg bukan otak kretip
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #283  
Old 06-04-2009, 10:49 AM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 12
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: DIY Cat Product

saya ada tempat sangkut baju yg dah patah...hehehehe...kalau dibalut dgn tali, pastu cari kotak2 kayu yg tak pakai, rasanya leh buat tree utk cat nih...wah tetiba diriku jadi kretip...tapi nak kena cari tali lah pulak...
Reply With Quote
  #284  
Old 06-04-2009, 09:06 PM
gambate's Avatar
gambate gambate is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: Ampang-Serdang-Bangi
Posts: 76
Rep Power: 12
gambate is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Hehe..memang boleh.. Jimat pon jimat, lg pon bila dah siap, dia punye satisfaction x yah kata la.. hepi giler..

meja jepun, tempat sangkut baju tu.. bole la guna, mana tau lg kretip korang2 ni.. leh sharing2 kat sini pastu..
__________________
~~You can take the cat out of the village, but you can't take the village out of the cat~~
Reply With Quote
  #285  
Old 06-04-2009, 09:10 PM
gambate's Avatar
gambate gambate is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: Ampang-Serdang-Bangi
Posts: 76
Rep Power: 12
gambate is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
waaa....kreatif2 gambate neh...
maceh.. xlah sekreatif mana..
__________________
~~You can take the cat out of the village, but you can't take the village out of the cat~~
Reply With Quote
  #286  
Old 06-05-2009, 01:17 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

waa....teror r gambate...bagus2!! boo pon nak blaja wat cam 2...kak iman nyer cage pon besh gak...tp boo dok apartment so kureng seswai r wat cage cmtu...bilik pon terhad so klu nak wat kat ruang depan payah plak nak angkut2 nnt...erm..nak kena pikir alternatif len plak....anak2 bulus da makin bertambah.....nnt boo nak upload pic....nak bg pree kat sesaper yg kenan n baek ati nak jaga anak2 bulus boo....
Reply With Quote
  #287  
Old 06-05-2009, 02:01 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default DIY Cat Product

isk!!isk!! nape kreatif benor ko ni?? napelah akak ni tak blh skreatif ko?? upah ko buat boleh?? heheheheh!! akak ni dahlah kaki bangku,tangan pun bangku sekali.buat apa2 yg melibatkan kreativiti suma tak menjadi sikti2 tu blh tp yg ko punya cat tree tu mmg cun gilalah.pandai benor

Quote:
Originally Posted by gambate View Post
maceh.. xlah sekreatif mana..
Reply With Quote
  #288  
Old 06-05-2009, 02:59 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 12
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: DIY Cat Product

Kak June...benda2 tu kalau beli mahal ke??? noor tak penah beli...biasa dulu tucen2 noor dok panjat tangga jek takpun panjat lemari baju...heheheeheh...
kalau mahal, mmg berbaloila buat sendirikan...jimat cost...
Reply With Quote
  #289  
Old 06-05-2009, 03:04 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default DIY Cat Product

riban riban woi!!! yg mcm model si gambate buat tu at least RM180

Quote:
Originally Posted by noor22710 View Post
Kak June...benda2 tu kalau beli mahal ke??? noor tak penah beli...biasa dulu tucen2 noor dok panjat tangga jek takpun panjat lemari baju...heheheeheh...
kalau mahal, mmg berbaloila buat sendirikan...jimat cost...
Reply With Quote
  #290  
Old 06-05-2009, 03:10 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 12
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: DIY Cat Product

isk..kalau camtu, lebih baik buat sendirikan...kita leh design sendiri.

Tapi jenuhla plak nak mencari pvc, karpet, tali yg lebih2....
Reply With Quote
  #291  
Old 06-05-2009, 03:54 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 13
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by gambate View Post
maceh.. xlah sekreatif mana..
Gambate, apa kata gambate buat lagi pah tu juai kat sini? .. rm20-30 pun rasanya ada yg sanggup beli.. apa kata yg lain?.. Kami ni bukan la tak kreatip tp tak de masa.. *muakakakakakahh.. kaber line buat kami yg tangan dan kaki bangku*
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #292  
Old 06-05-2009, 04:07 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 12
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Gambate, apa kata gambate buat lagi pah tu juai kat sini? .. rm20-30 pun rasanya ada yg sanggup beli.. apa kata yg lain?.. Kami ni bukan la tak kreatip tp tak de masa.. *muakakakakakahh.. kaber line buat kami yg tangan dan kaki bangku*
Sungguh bernas idea itu...
Reply With Quote
  #293  
Old 06-05-2009, 05:18 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

kikikikikikikik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Gambate, apa kata gambate buat lagi pah tu juai kat sini? .. rm20-30 pun rasanya ada yg sanggup beli.. apa kata yg lain?.. Kami ni bukan la tak kreatip tp tak de masa.. *muakakakakakahh.. kaber line buat kami yg tangan dan kaki bangku*
Reply With Quote
  #294  
Old 06-06-2009, 02:00 AM
gambate's Avatar
gambate gambate is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: Ampang-Serdang-Bangi
Posts: 76
Rep Power: 12
gambate is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

ahahaha.. ala kak, saya buat pon cincai2 je.. tu gambo kecik, ce tengok dekat2, buruk beno pembuatan nye, tak halus langsung..kahkahkah

tu pon untung jupe karpet lebih..menyesal x angkut sume aritu, segan ramai org dok gi bank tu..ingat nak gi balik malam sket nak wat operasi..sekali malam ari ujan.. kecewa giler.. tu yg cantum2 je karpet yg sempat amek siang tu.. ahh..menyesallll...

tapi saya leh bagi idea sket2 tu bole la.. kot la sape2 ada perabot2 patah ke, xnak guna ke..ingat nak transform jadi cat tree ke.. apa salah tukar2 pendapat kan? leh post gambar benda yg patah, xnak guna tu..

saya skang kalau gi mana2, mata asyik tengok tpt buang sampah je.. huhuhu..esp yg buang2 dpn shoplots/office.. kot2 ada kayu ke, kotak ke, paip ke, apa2 la.. kdg2 we never know what ppl will throw away, brg2 elok2 lg pon org buang..isk isk... tapi tula, bab2 nak kutip2 ni saya ni pemalu sket..wahaha..
apa2 pon, marilah kita sama2 kitar semula..

Quote:
Originally Posted by June View Post
isk!!isk!! nape kreatif benor ko ni?? napelah akak ni tak blh skreatif ko?? upah ko buat boleh?? heheheheh!! akak ni dahlah kaki bangku,tangan pun bangku sekali.buat apa2 yg melibatkan kreativiti suma tak menjadi sikti2 tu blh tp yg ko punya cat tree tu mmg cun gilalah.pandai benor
Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Gambate, apa kata gambate buat lagi pah tu juai kat sini? .. rm20-30 pun rasanya ada yg sanggup beli.. apa kata yg lain?.. Kami ni bukan la tak kreatip tp tak de masa.. *muakakakakakahh.. kaber line buat kami yg tangan dan kaki bangku*
__________________
~~You can take the cat out of the village, but you can't take the village out of the cat~~
Reply With Quote
  #295  
Old 06-06-2009, 02:04 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: DIY Cat Product

Kalau buat lagi macamtu Zee mau beli tapi jangan mahal2 sangat la..huhu...
Boleh ja sediakan bahan2...heh...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #296  
Old 06-06-2009, 01:03 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 13
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Kalau buat lagi macamtu Zee mau beli tapi jangan mahal2 sangat la..huhu...
Boleh ja sediakan bahan2...heh...
Gambate.. alaa jgn la memalu kucen lak .. dah ramai menyokong ni.. tak kisah la apa yg gambate nak buat.. use yr creativity.. and try to sell here dr benda2 terbuang tu.. akak yakin ada pembeli nanti.. sapa tau gambate mmg ada bakat seni tu semula jadi..

Terfikir pulak, PF ni takde section ruangan buy and sell eh?.. tentu ada pro's n con's. Tp kalau buat style mcm mudah.com tu.. meaning risiko tanggungan sendiri ok kot?.. just an idea..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #297  
Old 06-06-2009, 10:17 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 12
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: DIY Cat Product

Hubby saya tgh plan nak buat cage sendiri utk bulus kitaorg...huhuhuhuhu...

ntah bila tawun nak siap pun taktaula...
Reply With Quote
  #298  
Old 06-08-2009, 09:36 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by gambate View Post
ahahaha.. ala kak, saya buat pon cincai2 je.. tu gambo kecik, ce tengok dekat2, buruk beno pembuatan nye, tak halus langsung..kahkahkah

tu pon untung jupe karpet lebih..menyesal x angkut sume aritu, segan ramai org dok gi bank tu..ingat nak gi balik malam sket nak wat operasi..sekali malam ari ujan.. kecewa giler.. tu yg cantum2 je karpet yg sempat amek siang tu.. ahh..menyesallll...

tapi saya leh bagi idea sket2 tu bole la.. kot la sape2 ada perabot2 patah ke, xnak guna ke..ingat nak transform jadi cat tree ke.. apa salah tukar2 pendapat kan? leh post gambar benda yg patah, xnak guna tu..

saya skang kalau gi mana2, mata asyik tengok tpt buang sampah je.. huhuhu..esp yg buang2 dpn shoplots/office.. kot2 ada kayu ke, kotak ke, paip ke, apa2 la.. kdg2 we never know what ppl will throw away, brg2 elok2 lg pon org buang..isk isk... tapi tula, bab2 nak kutip2 ni saya ni pemalu sket..wahaha..
apa2 pon, marilah kita sama2 kitar semula..
same la..bab2 nak mengutip nih pemalu skit..
cam ari tuh nak kutip papan yg orang buang tepi jalan yg jarang orang
lalu lalang pun fikir 2-3 hari..
last2 sblm nyesal, sblm org lain rembat dulu...
terus cepat2 ajak hubby naik muto amik waktu mlm.
kelakar pun ade rasanya,...
cam orang nak g mencurik jer..
kuikuikuikuikuikui
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #299  
Old 06-08-2009, 11:00 AM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 12
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
same la..bab2 nak mengutip nih pemalu skit..
cam ari tuh nak kutip papan yg orang buang tepi jalan yg jarang orang
lalu lalang pun fikir 2-3 hari..
last2 sblm nyesal, sblm org lain rembat dulu...
terus cepat2 ajak hubby naik muto amik waktu mlm.
kelakar pun ade rasanya,...
cam orang nak g mencurik jer..
kuikuikuikuikuikui
hahahaha...noor pun pemalu jugak...malu2 tucen...
Reply With Quote
  #300  
Old 06-08-2009, 10:09 PM
gambate's Avatar
gambate gambate is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: Ampang-Serdang-Bangi
Posts: 76
Rep Power: 12
gambate is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
same la..bab2 nak mengutip nih pemalu skit..
cam ari tuh nak kutip papan yg orang buang tepi jalan yg jarang orang
lalu lalang pun fikir 2-3 hari..
last2 sblm nyesal, sblm org lain rembat dulu...
terus cepat2 ajak hubby naik muto amik waktu mlm.
kelakar pun ade rasanya,...
cam orang nak g mencurik jer..
kuikuikuikuikuikui
hehe
betul2.. selalu klau nak wat operasi ni mesti cari time mlm2..
Tapi tu la..kdg2 sbb dok tunggu mlm, org len dah rembat dah..hihihi..melepas..

tadi gi jalan2 kat ACE hardware, rupanya ada cawangan dekat je ngan umah mak saya..tsk2..tak penah tau pon..
Dia ada jual tali cam tali guni, lagi best kucing wat garu2 kat tali gitu...huhu.. 80sen semeter.. hehehe..
tp saya x beli tali, beli biji benih utk pokok catnip tu.. x tanam lagi.. esok2 la..huhu

skang ni dok plan nak jahit tilam kucing mcm yg ada tunjuk kat post awal2 tu.. ntah jadi ke x nnt..hehe..
sape2 tau mana nak beli polyfill tu x? yg gebu2 buat isi kusyen tu?
__________________
~~You can take the cat out of the village, but you can't take the village out of the cat~~

Last edited by gambate; 06-08-2009 at 10:14 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.