Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 06-08-2009, 11:07 AM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 11
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
takotnyerrrrrrr...
my lil anak bulus ni demam da 2 ari...smpi nak jalan pon x larat....so arini nak bwk g gov vet kat jalan ipoh 2....nak try la coz first time g gov vet neh...
sb x diworm lg..mana taw ada cacin lam pwot dia....ni da kebah da demam...jalan pon da ok da sket cuma manjer sngt nak minum je meow nak bangun je meow nak kencing pon meow...suma kita neka angkat...udah nyer g opis arini bwk skali.... sowy boss.....ank sayer saket...xleh tinggal
wui...siap bw anak tucen gi opis...besh nye...kalau opis noor, bawa baby sendiri pun dah kena sound bagai, inikan bw anak tucen...sure kena couching...huhuhuhuhu
Reply With Quote
  #22  
Old 06-08-2009, 12:40 PM
farha's Avatar
farha farha is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: BTS
Posts: 15
Rep Power: 0
farha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farha
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Vet Gomen = rasanya dah 3-4kali so far untuk vaksin dan cacing sekali sbb baby persian 1st time , gugur bulu , lastly mati tapi maybe dah sampai masanya

Vet di balakong = Luna bersalin secara operation mati semuanya pastu masa pembedahan tapi sbnrnya hati cam x percaya 2 aje baby , macam tipu aje.

Vet di WangsaMaju = Price kat sane agak berpatutan dan boarding just RM10 per night seekoq. Kalu dr tu saya suka sangat tapi pembantunya hurm ada yang x user friendly la. Tapi dr tu slalu x ada . Arrgg bosan tol .

So skrg ni saya ada beli dua ekoq kucen kat petshop lagi murah vaksin+worm RM35. So kucing2 yang lain rasanya akan hantar ke petshop.
Reply With Quote
  #23  
Old 06-08-2009, 01:07 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 11
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by farha View Post
Vet Gomen = rasanya dah 3-4kali so far untuk vaksin dan cacing sekali sbb baby persian 1st time , gugur bulu , lastly mati tapi maybe dah sampai masanya

Vet di balakong = Luna bersalin secara operation mati semuanya pastu masa pembedahan tapi sbnrnya hati cam x percaya 2 aje baby , macam tipu aje.

Vet di WangsaMaju = Price kat sane agak berpatutan dan boarding just RM10 per night seekoq. Kalu dr tu saya suka sangat tapi pembantunya hurm ada yang x user friendly la. Tapi dr tu slalu x ada . Arrgg bosan tol .

So skrg ni saya ada beli dua ekoq kucen kat petshop lagi murah vaksin+worm RM35. So kucing2 yang lain rasanya akan hantar ke petshop.
Murahnya...pet shop mana tu???dia ada wat promotion ke???
Reply With Quote
  #24  
Old 06-08-2009, 03:00 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 11
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by noor22710 View Post
wui...siap bw anak tucen gi opis...besh nye...kalau opis noor, bawa baby sendiri pun dah kena sound bagai, inikan bw anak tucen...sure kena couching...huhuhuhuhu

heh....bos da lali da ....ni masuk anak bulus second bwk g opis.....tiap kali ada kitten boo akan bwk g opis skali. cozs nak jaga kan rumit..kena feed bnyk kali...kat umah xdak sapa....
sb kitorang ada bilik sndri so x kcu la ngan sesaper....jgn bg busuk udah ler...
Reply With Quote
  #25  
Old 06-08-2009, 03:03 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 11
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by farha View Post
Vet Gomen = rasanya dah 3-4kali so far untuk vaksin dan cacing sekali sbb baby persian 1st time , gugur bulu , lastly mati tapi maybe dah sampai masanya

Vet di balakong = Luna bersalin secara operation mati semuanya pastu masa pembedahan tapi sbnrnya hati cam x percaya 2 aje baby , macam tipu aje.

Vet di WangsaMaju = Price kat sane agak berpatutan dan boarding just RM10 per night seekoq. Kalu dr tu saya suka sangat tapi pembantunya hurm ada yang x user friendly la. Tapi dr tu slalu x ada . Arrgg bosan tol .

So skrg ni saya ada beli dua ekoq kucen kat petshop lagi murah vaksin+worm RM35. So kucing2 yang lain rasanya akan hantar ke petshop.
wahh....murah 2..pet shop mana ek?
kat ikano ke...dlm pon ada pet shop.
Reply With Quote
  #26  
Old 06-08-2009, 03:36 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 11
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

aniway...td da bwk baby meow g vet kat wangsa maju 2. Anicare Clinic.
meow da ok da...da suntik da bg ubat n fever pon da recover a bit....so tunggu la cmna nnt. n bagus sngt clinic 2....murah plak 2.....then dr n pekerja baek sngt2..very the caring n peramah.....total td rm54.30
2 pon sb da msuk rega mknan n pasir meow skali....
cuma nak spaying meow je mahai. dlm rm200++
korang g zass meow kat vet gov brapa rm ek?
Reply With Quote
  #27  
Old 06-08-2009, 05:43 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 11
rieyna is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
aniway...td da bwk baby meow g vet kat wangsa maju 2. Anicare Clinic.
meow da ok da...da suntik da bg ubat n fever pon da recover a bit....so tunggu la cmna nnt. n bagus sngt clinic 2....murah plak 2.....then dr n pekerja baek sngt2..very the caring n peramah.....total td rm54.30
2 pon sb da msuk rega mknan n pasir meow skali....
cuma nak spaying meow je mahai. dlm rm200++
korang g zass meow kat vet gov brapa rm ek?
zass kat klinik kembiri DBKL je murah... male rm40 & female rm60...
__________________
Reply With Quote
  #28  
Old 06-08-2009, 06:47 PM
farha's Avatar
farha farha is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: BTS
Posts: 15
Rep Power: 0
farha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farha
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

pet shop dekat wangsa maju.. actually dia berdepan ngan Veterinary Wangsa Maju yang boarding RM10

kucing2 sane mmg cantek2 selama i slalu gie n beli dah 3 artis i terserempak survey kucing n beli brg hehe..

YnT Aquarium & Pets

Kalu u all beli kitten saya nanti beli Royal Canin pun dapat murah ... price pun mmg sangat murah x bleh beat Wonderland Pet price utk ahli
Reply With Quote
  #29  
Old 06-08-2009, 10:05 PM
noor22710's Avatar
noor22710 noor22710 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 317
Rep Power: 11
noor22710 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to noor22710
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Wah...camni nak kena pegi survey ni...
Reply With Quote
  #30  
Old 06-08-2009, 10:55 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Kawan kawan,skrg kami lagi kempen boikot petshop yg jual kucing/anjing ataupun livestock.didapati rata rata petshop sebegini memperlakukan kucing/anjing dgn tidak berperikemanusian.SAY NO TO PETSHOP SELLING LIVESTOCK. byk lagi kucing2/anjing2 yg berbiar dibuang oleh tuan mereka kat SPCA,PAWS dan lain2 organisasi.klu nak cari kucing,bersepah kat tepi jalan,longkang,warung dan pasar yg dibuang oleh tuannya. Kebiasannya kucing/anjing yg dijual di pethsop adalah dari BYB atau pun Back yard Breeder yg membiak kuicng/anjing mcm kilang.kdg2 kesian tgk induk kuicng/anjing.tak sempat nak rehat,kena mating lg.

Quote:
Originally Posted by farha View Post
pet shop dekat wangsa maju.. actually dia berdepan ngan Veterinary Wangsa Maju yang boarding RM10

kucing2 sane mmg cantek2 selama i slalu gie n beli dah 3 artis i terserempak survey kucing n beli brg hehe..

YnT Aquarium & Pets

Kalu u all beli kitten saya nanti beli Royal Canin pun dapat murah ... price pun mmg sangat murah x bleh beat Wonderland Pet price utk ahli
Reply With Quote
  #31  
Old 06-10-2009, 12:03 AM
farha's Avatar
farha farha is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: BTS
Posts: 15
Rep Power: 0
farha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farha
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Kalu u all beli kitten saya nanti beli Royal Canin pun dapat murah ... price pun mmg sangat murah x bleh beat Wonderland Pet price utk ahli

silap tu saya x jual kitten ni khuatir ada yang salah paham.. saya tersilap taip .. bila saya beli kitten sane , correction saya = sane
Reply With Quote
  #32  
Old 06-10-2009, 08:06 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 11
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by June View Post
Kawan kawan,skrg kami lagi kempen boikot petshop yg jual kucing/anjing ataupun livestock.didapati rata rata petshop sebegini memperlakukan kucing/anjing dgn tidak berperikemanusian.SAY NO TO PETSHOP SELLING LIVESTOCK. byk lagi kucing2/anjing2 yg berbiar dibuang oleh tuan mereka kat SPCA,PAWS dan lain2 organisasi.klu nak cari kucing,bersepah kat tepi jalan,longkang,warung dan pasar yg dibuang oleh tuannya. Kebiasannya kucing/anjing yg dijual di pethsop adalah dari BYB atau pun Back yard Breeder yg membiak kuicng/anjing mcm kilang.kdg2 kesian tgk induk kuicng/anjing.tak sempat nak rehat,kena mating lg.

yup2....boo pnh pg satu tmpt ni nak survey meow la kunun2 nak beli..then kdi ni mmg biak meow tanpa had!! lepas branak then branak lg dan lg!!
aduh.....sian sngt.....derang hanya pentingkan duit...
Reply With Quote
  #33  
Old 06-10-2009, 08:15 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 11
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by farha View Post
pet shop dekat wangsa maju.. actually dia berdepan ngan Veterinary Wangsa Maju yang boarding RM10

kucing2 sane mmg cantek2 selama i slalu gie n beli dah 3 artis i terserempak survey kucing n beli brg hehe..

YnT Aquarium & Pets

Kalu u all beli kitten saya nanti beli Royal Canin pun dapat murah ... price pun mmg sangat murah x bleh beat Wonderland Pet price utk ahli

nak survey gak la...cam best je bunyik......
mmg slalu p sana ker sopin brg meow?
Reply With Quote
  #34  
Old 06-10-2009, 08:58 AM
solehah1505 solehah1505 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Location: keramat wangsa,terengganu & tampin
Posts: 153
Rep Power: 11
solehah1505 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to solehah1505
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by noor22710 View Post
Kak June...

nak ikutkan, arwah bapa saya pun mcm tu gak...kerana kecuaian manusia...ada ke patut dia bg mesin bantuan pernafasan yg rosak kat arwah abah...by the time diaorg nak tukar alat tu, arwah abah pun tak dapat diselamatkan...and the worst thing, diaorg dpt detect alat tu ada kerosakan after a day...patutla saya tgk seksa betul arwah nak bernafas masa tu...bila saya asyk tanya jek, baru diaorg nak periksa betul2...and yg paling tak puashati, yg melakukan kecuaian tu kakitangan yg buat praktikal (ingt arwah abah saya bahan ujikaji diaorg ke). Patutnya adalah yg expert memantau, so takdela berlaku kesilapan kan...

Nak buat camne, semua ketentuan Ilahi...saya redha...Al-Fatihah kat arwah abah...

p/s: sorry off topic sket...


noor, u pnya story seakan2 same ngan arwah ank saudara i..ade ke patut icu case bg kat doc pelatih(yg ngah praktikal training,hosptl terengganu)..ank saudara i da nazak bole dia bg gne alat kesan degupan jntung yg bru,yg bru nk test gne kat budak 3thun..ms arwah kt hospital tu,sume xtaw ape sakit dia, once arwah da pgi sminggu bru kami dpt pggilan yg mengatakn dia kene aedes...so cruel & not professional hosp gomen ni!!!!

tp 2 la noor kan, semua ketentuan ilahi..saya pn redha..Al-Fatihah jgk utk arwah radhi..anak saudara kesayanganku..

[/SIZE]
Reply With Quote
  #35  
Old 06-10-2009, 10:58 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by June View Post
Kawan kawan,skrg kami lagi kempen boikot petshop yg jual kucing/anjing ataupun livestock.didapati rata rata petshop sebegini memperlakukan kucing/anjing dgn tidak berperikemanusian.SAY NO TO PETSHOP SELLING LIVESTOCK. byk lagi kucing2/anjing2 yg berbiar dibuang oleh tuan mereka kat SPCA,PAWS dan lain2 organisasi.klu nak cari kucing,bersepah kat tepi jalan,longkang,warung dan pasar yg dibuang oleh tuannya. Kebiasannya kucing/anjing yg dijual di pethsop adalah dari BYB atau pun Back yard Breeder yg membiak kuicng/anjing mcm kilang.kdg2 kesian tgk induk kuicng/anjing.tak sempat nak rehat,kena mating lg.
Sokongggggggggggggggggggggggggggg!!!.. kenapa mesti nak yg cantik?.. kat luar tu kdg2 lg cantik!.. mmg la kena hantar deworm, vaksin, spay.. training .. kalau beli kat petshop tu pun kena maintain gak health dia.. sama je.. Unless kalau nak beli yg purebreed with cert .. harga ribu riban.. itu mmg well trained, temperament bagus.. we got no prob..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #36  
Old 06-10-2009, 11:36 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 11
booboo is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Sokongggggggggggggggggggggggggggg!!!.. kenapa mesti nak yg cantik?.. kat luar tu kdg2 lg cantik!.. mmg la kena hantar deworm, vaksin, spay.. training .. kalau beli kat petshop tu pun kena maintain gak health dia.. sama je.. Unless kalau nak beli yg purebreed with cert .. harga ribu riban.. itu mmg well trained, temperament bagus.. we got no prob..
YEA!! SAYER SOKONG JUGAK!!
Reply With Quote
  #37  
Old 06-11-2009, 05:37 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

klinik yg better is klinik yg dimana doktornya tak byk menghabiskan masa baca paper... hahahahah**lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i...

sori yer tuan punya thread... saja je nak meyampok... muahahhaha...

gi therad vet/clinic list posted by june... yg dia recommend suma nya ok kot...
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #38  
Old 06-11-2009, 05:40 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

ko ni,nak kena pelangkung ke?? lama tak nampak?? mana pergi??

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
klinik yg better is klinik yg dimana doktornya tak byk menghabiskan masa baca paper... hahahahah**lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i...

sori yer tuan punya thread... saja je nak meyampok... muahahhaha...

gi therad vet/clinic list posted by june... yg dia recommend suma nya ok kot...
Reply With Quote
  #39  
Old 06-11-2009, 06:12 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

Quote:
Originally Posted by June View Post
ko ni,nak kena pelangkung ke?? lama tak nampak?? mana pergi??
Hah betol!.. baru pasan lama tak nmpk.. bertapa ek?
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #40  
Old 06-12-2009, 12:38 PM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 11
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

hye boo,.
u live at kota damansara?
i live at dmansara prima.
x jauh la dr ur place.
hari tu kn nuneng jatuh.
i anta private vet dekat sri dsara.
quite ok la.
not to pricey.
hari tu nuneng kne 3 injection. anti-shock.stop bleeding and antibiotik.
then siap dapat ubat lagi.
baru rm70.
kira ok la.
da la doctor tu sgt baik.
a few days lpas tu. doct tu siap call lg.tanye kesihatan nuneng.
try la kat situ.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya fantasticat Vets & Docs Reviews 231 06-11-2014 03:09 PM
Transportation needed from Tmn Puncak Jalil to Klinik Kembiri (Setapak) sillylupie Rescuers & Fosterers 7 04-06-2010 12:49 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.