Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 08-25-2010, 04:47 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 10
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Betul tu Boy..renung2kan lah pepatah2 ni:

All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing. Edmund Burke (1729 - 1797)

A person may cause evil to others not only by his actions but by his inaction, and in either case he is justly accountable to them for the injury. John Stuart Mill (1806 - 1873)

Kita bukan nak menjatuhkan nama sesiapa, we just want the mistreatment of animals to stop, and to prevent this being done to any future animals.
Reply With Quote
  #22  
Old 08-25-2010, 06:10 PM
hidyrabdullah hidyrabdullah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 53
Rep Power: 10
hidyrabdullah is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

hyep...bukan kat kajang..kat sini(perlis) pun sama..dah la xbyk petshop kat sini..ada 3 je kot...tp dlm 3 tu..1 je yg jual pet...yg lain jual alat2 je...

prgi kat petshop tu...ya ampun..1 black cat tu kesian gila condition dia...

1st time pg..black cat tu ok lg..just fungus kat ekor..xde bulu kat leher...mata kotor( omg...stil ok lg ke??)...time tu dah sedih dah tngk cat tu...tp still sy xleyh nak buat apa...becoz i dont have enough money


then td pg lg...tngk2 black cat tu ada lg dlm kedai tu...tp kali ni lg teruk ..

mata dah xleyh nak buka 2 2 belah...mata brair...ekor langsung xde bulu...leher langsung xde bulu...idung dah berair....warna itam dah jd perang2...omg...teruk2...

xsmpai ati nak tngk lama2...kesian kowt...owner dia plak wat mcm xnampak je kan..haish...sedih la..

but still bleh sedih je la..sbb sy xde cukup duit...

malah lebih teruk..sy xcukup kuat nak tny tauke tu ,,brapa dia letak harga kucing tu...huhu..

dah snap pic...tp xtau nak masukkan dlm ni mcm mn...tp serius sedih tngk cat ttu...

tp sesedih mn pun..but still..si black tu dlm sangkar je la..menderita ntah smpai bila...tunggu masa je tu...huhuhu

yeah..sy nak tolong ..tp xleyh...sbb apa..sbb kewangan...

huhu

if ada cara lain..bgtau la ye..

untuk si kucing itam..bertabahlah...suatu hari nnti..akan ada yg prihatin dan mampu untuk menjaga kamu..huhu

P/S: aku terfikir fikir jgk..if la black tu cantik dan xsakit..tentu2 aku brmati matian cari duit nak beli dia...haish...memalukan btol la ko ni hidir...yg cantik ko sanggup ...yg xcantik...ko fikir 1000x pun xsudah2...huhu..im sorry black cat..im sorry...
Reply With Quote
  #23  
Old 08-25-2010, 07:13 PM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 10
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by hidyrabdullah View Post
hyep...bukan kat kajang..kat sini(perlis) pun sama..dah la xbyk petshop kat sini..ada 3 je kot...tp dlm 3 tu..1 je yg jual pet...yg lain jual alat2 je...

prgi kat petshop tu...ya ampun..1 black cat tu kesian gila condition dia...

1st time pg..black cat tu ok lg..just fungus kat ekor..xde bulu kat leher...mata kotor( omg...stil ok lg ke??)...time tu dah sedih dah tngk cat tu...tp still sy xleyh nak buat apa...becoz i dont have enough money


then td pg lg...tngk2 black cat tu ada lg dlm kedai tu...tp kali ni lg teruk ..

mata dah xleyh nak buka 2 2 belah...mata brair...ekor langsung xde bulu...leher langsung xde bulu...idung dah berair....warna itam dah jd perang2...omg...teruk2...

xsmpai ati nak tngk lama2...kesian kowt...owner dia plak wat mcm xnampak je kan..haish...sedih la..

but still bleh sedih je la..sbb sy xde cukup duit...

malah lebih teruk..sy xcukup kuat nak tny tauke tu ,,brapa dia letak harga kucing tu...huhu..

dah snap pic...tp xtau nak masukkan dlm ni mcm mn...tp serius sedih tngk cat ttu...

tp sesedih mn pun..but still..si black tu dlm sangkar je la..menderita ntah smpai bila...tunggu masa je tu...huhuhu

yeah..sy nak tolong ..tp xleyh...sbb apa..sbb kewangan...

huhu

if ada cara lain..bgtau la ye..

untuk si kucing itam..bertabahlah...suatu hari nnti..akan ada yg prihatin dan mampu untuk menjaga kamu..huhu

P/S: aku terfikir fikir jgk..if la black tu cantik dan xsakit..tentu2 aku brmati matian cari duit nak beli dia...haish...memalukan btol la ko ni hidir...yg cantik ko sanggup ...yg xcantik...ko fikir 1000x pun xsudah2...huhu..im sorry black cat..im sorry...
teruknya..sampai macam itu ye..hmm..marilah ramai2 kita buat aduan..demi kebaikan baby2 kita..baby kita pun berhak mendapat layanan yang baik,bukan seperti sampah!!
__________________
hye hye bye bye ---/@
Reply With Quote
  #24  
Old 08-25-2010, 08:07 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 11
Lionking is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by boy_milna View Post
kalau di kajang saujana impian yang ada cuma DR PET kan?tapi bukan dah lingkup ke petshop itu?saya sendiri dulu penduduk sana duduk di taman impian indah.abang2,kakak2,makcik pakcik semua..memang kita nak jaga hati orang,tuan kedai,kawan,tak sampai hati..tapi sampai bila??sampai nak tunggu 10 20 orang hantar baby bulus then mati?sakit?mata buta?bernanah?selagi kita boleh elak,kita kenalah maklumkan kepada orang lain.ambil tindakan kepada pengurus,pemilik petshop.mula2 kita direct owner mintak perbaiki untuk kepentingan orang ramai.lepas itu kalau dia xberubah juga kita bawak pergi pihak atasan.memang walau macam mana pun kita buat,masalah ini akan tetap berlaku di tempat lain.tapi sekurang2nya kita cuba....so renung2kan lah abang2,kakak2,makcik pakcik semua..
bukan dr.pet sbb dah xda dh petshop ni. Yang ada kat saujana impian sekarang mesra petshop sahaja. Memang ada beberapa cawangan lagi, tapi cawangan di bangi dan putrajaya rasanya takda masalah macam tu kot, maybe sebab di saujana impian cuma pekerja indonesia shj yang jaga,
Reply With Quote
  #25  
Old 08-25-2010, 08:30 PM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 10
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by Lionking View Post
bukan dr.pet sbb dah xda dh petshop ni. Yang ada kat saujana impian sekarang mesra petshop sahaja. Memang ada beberapa cawangan lagi, tapi cawangan di bangi dan putrajaya rasanya takda masalah macam tu kot, maybe sebab di saujana impian cuma pekerja indonesia shj yang jaga,
itulah kalau xsilap dr pet memang dah tak ada kat situ. mesra petshop kat sebelah mana ye?xpenah nampak pula ada pet shop lain kat saujana tu. kalau sebab pekerja dia,u ada pernah talk dengan bos dia ke?
__________________
hye hye bye bye ---/@
Reply With Quote
  #26  
Old 08-26-2010, 12:12 AM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 11
Lionking is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by boy_milna View Post
itulah kalau xsilap dr pet memang dah tak ada kat situ. mesra petshop kat sebelah mana ye?xpenah nampak pula ada pet shop lain kat saujana tu. kalau sebab pekerja dia,u ada pernah talk dengan bos dia ke?
betol2 mengadap impian indah tu, dekat dengan 7eleven. Saya tak pernah tengok belakang kedai tu, memang suasana kedai tak macam kat cawangan bangi or putrajaya, maybe sebab sales kat situ kurang and rasanya owner kedai jarang datang kot. Saya ada jumpa owner kedai beberapa kali di bangi and putrajaya, orangnya baik. Tapi tak pernah cakap pasal kedai di saujana impian sebab memang jarang pergi and xtau keadaan di belakang kedai macamana. Tapi apa yang kacak cakap pasal x sediakan pasir tu memang betol..saya pun boleh kata regular kat situ tp kat bangi la sbb kat situ medication x mahal sgt dan dh biasa dan selesa kat situ, cuma pasal boarding sahaja masalah..

Last edited by Lionking; 08-26-2010 at 12:24 AM.
Reply With Quote
  #27  
Old 08-26-2010, 12:43 AM
kacak kacak is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
kacak is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Bro Halim 66 dah teka betul tempat tu,di saujana impian kajang. Dulu pekerja lama ( 2 orang indonesia ) jaga elok,kalau datang kedai sentiasa berbau wangi,sekarang ( 2 indon) baru nie malas kot. tu yg tak dijaga. Saya takde masalah dengan kedai ni pun,selalu datang beli makanan medical checkup. Cuma hari tu ( 3 bulan lepas ) nampak kucing mix mainecoon sangat besar,colour tabby brown,memang cantik. sekarang dah tak terurus, banyak juga kucing yg tak terurus,mungkin dah overload untuk dijaga. nak beli indon tu kata kena call owner dia dulu,saya suruh call tapi borang boarding dah hilang @ takde rekod,nak sebulan juga saya tanya,tapi takde apa apa respon pun!!!!!
Dalam islam " binatang sentiasa berzikir dan berdoa pada tuan dia, jadi kita kena lah jaga binatang ni dgn elok" mana tau murah rezeki nanti......
Reply With Quote
  #28  
Old 08-26-2010, 08:07 AM
azmyrax's Avatar
azmyrax azmyrax is offline
was a cat before
 
Join Date: Jul 2010
Location: PJ
Posts: 118
Rep Power: 10
azmyrax is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by kacak View Post
Dalam islam " binatang sentiasa berzikir dan berdoa pada tuan dia, jadi kita kena lah jaga binatang ni dgn elok" mana tau murah rezeki nanti......
jaga haiwan peliharaan menyebabkan seseorang tu senang dapat pahala dan senang dapat dosa juga.

kan?
Reply With Quote
  #29  
Old 08-26-2010, 08:53 AM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 10
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by azmyrax View Post
jaga haiwan peliharaan menyebabkan seseorang tu senang dapat pahala dan senang dapat dosa juga.

kan?
oh..dekat tempat dr pet lama la tu kan.mungkin patut cakap sikit dengan tauke kedai.walaupun sale sikit,xkan la tauke xnak ambil port pula kan..
__________________
hye hye bye bye ---/@
Reply With Quote
  #30  
Old 08-26-2010, 01:43 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Sy tau mesti Mesra ni kan...??? hihih sy pun dok kajang selalu gak pegi petshop tu..utk buat vaksin ataupun antar vet dan biasa bli petfood situ dpt diskaun. tp tak pernah hantar boarding kat situ. mmg btul dulu punye pekerja mmg best...dia jaga bersih..tip top ..Kalu dulu asal dtg jer mesti masuk melawat2 kucing kat belakang tu...dok lama2 pun takpe. pekerja yg baru ni buat kerja cincai jerk .. kucing berak pun dia buat tatau jerk .. sian kucing tu.. skang kalo masuk kat belakang tu..kejap jer takleh tahan bau..mesti kuar balik..


Quote:
Originally Posted by kacak View Post
Bro Halim 66 dah teka betul tempat tu,di saujana impian kajang. Dulu pekerja lama ( 2 orang indonesia ) jaga elok,kalau datang kedai sentiasa berbau wangi,sekarang ( 2 indon) baru nie malas kot. tu yg tak dijaga. Saya takde masalah dengan kedai ni pun,selalu datang beli makanan medical checkup. Cuma hari tu ( 3 bulan lepas ) nampak kucing mix mainecoon sangat besar,colour tabby brown,memang cantik. sekarang dah tak terurus, banyak juga kucing yg tak terurus,mungkin dah overload untuk dijaga. nak beli indon tu kata kena call owner dia dulu,saya suruh call tapi borang boarding dah hilang @ takde rekod,nak sebulan juga saya tanya,tapi takde apa apa respon pun!!!!!
Dalam islam " binatang sentiasa berzikir dan berdoa pada tuan dia, jadi kita kena lah jaga binatang ni dgn elok" mana tau murah rezeki nanti......
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #31  
Old 08-26-2010, 09:53 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

owh...sy pun slalu g situ gak,sy dok kat prima saujana...tapi tengok kat belakang tu mmg teruk,bersesak2.tauke die kalau tak silap pak haji mane ntah,naik mercedez.kalau kat giant tu,kalau tak silap kat giant taman connaught...
Reply With Quote
  #32  
Old 08-31-2010, 06:08 PM
newbie newbie is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Rep Power: 0
newbie is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Hi,

Saya ada jugak pegi ke Pet Shop di Kota Kemuning. Kat situ mmg menyedihkan keadaan kucing yg ada.

Didepan kedai mmg kita nampak kucing2 yg cantik dan elok2, tapi bila kalo kita tgk kat bahagian belakang, terkejut saya tgk. Kucing berhimpit2 dlm sangkar kecik, rasanya kucing2 tu sume x penah jejak ke lantai la.

Dah tu saya tgk ada anak kucing yg x bape sihat, ada banyak fungus. Saya ada minat la satu anak kucing ni, saya tanya owner dia kata baka Maine Coon. Tapi keadaan mmg menyedihkan. Saya tanya harga, owner jual RM6k. Dia kata baka dia sume baka champion.

Bila tgk keadaan kucing macam tu kesian saya tgk. Macam ni ke register breeder bela kucing. Terlampau banyak sgt sampai tgk mcam x terjaga. Ingatkan memula nak tolong melayu la, majukan bisnes, tapi tgk keadaan kucing dia buat begitu rasa sedih pulak hati. Saya rasa better jgn beli kucing dari Pet Shop kat Kota Kemuning tu.
Reply With Quote
  #33  
Old 08-31-2010, 07:50 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by hidyrabdullah View Post
hyep...bukan kat kajang..kat sini(perlis) pun sama..dah la xbyk petshop kat sini..ada 3 je kot...tp dlm 3 tu..1 je yg jual pet...yg lain jual alat2 je...

prgi kat petshop tu...ya ampun..1 black cat tu kesian gila condition dia...

1st time pg..black cat tu ok lg..just fungus kat ekor..xde bulu kat leher...mata kotor( omg...stil ok lg ke??)...time tu dah sedih dah tngk cat tu...tp still sy xleyh nak buat apa...becoz i dont have enough money


then td pg lg...tngk2 black cat tu ada lg dlm kedai tu...tp kali ni lg teruk ..

mata dah xleyh nak buka 2 2 belah...mata brair...ekor langsung xde bulu...leher langsung xde bulu...idung dah berair....warna itam dah jd perang2...omg...teruk2...

xsmpai ati nak tngk lama2...kesian kowt...owner dia plak wat mcm xnampak je kan..haish...sedih la..

but still bleh sedih je la..sbb sy xde cukup duit...

malah lebih teruk..sy xcukup kuat nak tny tauke tu ,,brapa dia letak harga kucing tu...huhu..

dah snap pic...tp xtau nak masukkan dlm ni mcm mn...tp serius sedih tngk cat ttu...

tp sesedih mn pun..but still..si black tu dlm sangkar je la..menderita ntah smpai bila...tunggu masa je tu...huhuhu

yeah..sy nak tolong ..tp xleyh...sbb apa..sbb kewangan...

huhu

if ada cara lain..bgtau la ye..

untuk si kucing itam..bertabahlah...suatu hari nnti..akan ada yg prihatin dan mampu untuk menjaga kamu..huhu

P/S: aku terfikir fikir jgk..if la black tu cantik dan xsakit..tentu2 aku brmati matian cari duit nak beli dia...haish...memalukan btol la ko ni hidir...yg cantik ko sanggup ...yg xcantik...ko fikir 1000x pun xsudah2...huhu..im sorry black cat..im sorry...
area mana?
Reply With Quote
  #34  
Old 08-31-2010, 08:11 PM
hidyrabdullah hidyrabdullah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 53
Rep Power: 10
hidyrabdullah is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

cikgu zarul...ni kedai kat perlis..kat roundbout besar...kat putra palace..sebelah je fatin corner...
Reply With Quote
  #35  
Old 08-31-2010, 11:12 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by hidyrabdullah View Post
cikgu zarul...ni kedai kat perlis..kat roundbout besar...kat putra palace..sebelah je fatin corner...
oooo dulu pernah pergi tapi tengok ada jual ikan dgn burung je. tak pernah dah singgah walau pun rajin gak gi makan laksa kat fatin corner tu
Reply With Quote
  #36  
Old 09-01-2010, 09:43 AM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 11
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

takde ke peraturan atau garis panduan untuk petshop dekat Malaysia ni eh?terlalu sedih la tengok haiwan2 diperlakukan macam tu...
Reply With Quote
  #37  
Old 09-08-2010, 12:25 AM
vani vani is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 31
Rep Power: 0
vani is on a distinguished road
Angry Pudu Aquarium & Pet shop, Jalan Tun Razak

Hi
I came across this TERRIBLE PET SHOP along jalan tun razak, Pudu Aquarium & pet shop...I mean its the worst I have seen in my life...before this I have seen like overcrowded shops and even betta fish sold in a tiny plastic bag, but this is unimaginable...
When u enter the shop itself it gives u a sinking feeling...and when u leave it totally makes u emotionally disturbed...U can see birds put together in a small cage, more than 3 pupies together in a cage, even 3 big geese together in a cage...the bettas were put in a small box which they call a fish tank..and they were more than 10 turtles in a tub together-on each other with no space to move! Sick looking rats...The water was so dirty in the aquarium that I could hardly see the fishies! The only animals which got a cage each were the pedigree dogs n cats..as though its a crime to NOT be a pedigree!
They had some exotics as well..mongoose n an animal I couldn't identify! The 1 thing in common was that all the animals were crammed into small cages!!
Honestly, seeing is believing!!
Then me n my bf e-mailed SPCA and they told us to email the Veterinary Services Department..we emailed them and they are yet to reply us! Even emailed the other NGO's including Kechara n all, but they said nothing can be done other than emailing SPCA and VSD...
Its sad to live in a country where animals (voiceless as there are) seem to be getting such a bad deal...
The only thing to do is DONT EVER BUY ANYTHING FROM THAT SHOP!!! Please tell ur friends and tell them to tell theirs...if everyone from Selangor & KL refuse to buy then chances are high that they have to close shop!!
Reply With Quote
  #38  
Old 09-12-2010, 08:37 PM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 10
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

mana satu petshop ni saya duduk kajang ni
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
petshopkajang

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Petknode online petshop hatemetoday Pet Shops & Services 91 09-06-2011 02:03 PM
kucing selseme teruk..help me:( ayumisha Cats & Kittens 30 11-28-2010 05:09 PM
The Best PetShop around - Denisedylan grooming and pets daniyamagic Pet Shops & Services 0 05-20-2009 03:02 PM
Pomeranian found in Kajang area sookimn Lost & Found 26 02-07-2009 09:50 PM
I lost my 9 yrs old Shih Tzu In Kajang momoto Lost & Found 0 12-31-2008 04:20 AM


All times are GMT +8. The time now is 06:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.