Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes

Food & Recipes Drool over the tastiest cuisines and feast your eyes upon secret recipes!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-05-2008, 11:23 AM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Apa juadah yang di makan...

Boleh ceritakan kat sini juadah apa yang di makan se bermula nya dari sahur pertama ramadhan sehingga shawal nanti...
Mana tahu ada resepi atau makanan kegemaran tradisi yang kita belum pernah rasa....Kalau ada images pun bagus gak...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #2  
Old 09-05-2008, 12:32 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Ari ni, kita nak masak spagetti, cucur udang, agar2 & minuman, air lychee... Adesss...laparnya perut ku.....
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #3  
Old 09-05-2008, 12:50 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Apa juadah yang di makan...

aku bang,senang je.sahur air suam atau milo.tak blh makan heavy2.sakit perut.

buka posa hari pertama,ikan dan sayur.sayur ala chinese,ikan masa cili.kuih2 takde.tak larat makan.kenyang.hari kedua,sup sayur dicampur ayam,ikan masak taucu.hari ketiga,udang lagi dan sayur.semalam kita org goreng nasi dgn sayur sawi,campur ayam yg dipotong kecik2,dan udang. kuih 4 ketul pulut panggang.gara2 makan pulut panggang beli kat pasar ramadhan,aku cirit birit.huhuhu!! sengasara.serik dah!! oh!! aku mesti pekena sayur tiap hari.chinese style atau buat sup.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-05-2008, 12:54 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

.:: Arini kami suami isteri mkn kt luar... Ada kawan nk belanja berbuka kt Warung Dusun, Bangi. Huhuhu!!! Antara menunya ialah:

1- Ikan Siakap Masak Masam Manis
2- Ikan Kembung Stim
3- Sup Tulang
4- Tomyam Campur
5- Kailan Ikan Masin
6- Telur Bungkus
7- Sayur Campur Goreng
8- Paprik Ayam Pedas


Air Tembikai Laici Ais... ::.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bersahur Hari Pertama:
Nasi Putih
Gulai Tulang
Sup Tulang
Telur Dadar
Ikan Talapia Goreng
Ikan Masin
Air Neskepeh & Milo
* Sahur kt rumah mak & abah

Berbuka Hari Pertama:
Nasi Putih
Daging Masak Lemak Cili Api
Sayur Campur Goreng
Kepak Ayam BBQ
Cempedak Goreng
Buah Tembikai
Air Tebu & Fresh Oren
* Berbuka dgn adik-adik ipar & bakal adik ipar

Bersahur Hari Kedua:
Lauk Berbuka Hari Pertama (Tak baik membazir...)
Air Milo Kosong

Berbuka Hari Kedua:
Nasi Goreng
Air Tongkat Ali & Milo

Bersahur Hari Ketiga:
Roti & Daging Burger
Air Milo Suam

Berbuka Hari Ketiga:
Nasi Putih
Daging Goreng
Masak Lemak Kubis
Kuih Puteri Mandi
Kuih Buah Melaka
Air Oren & Milo suam

Bersahur Hari Keempat:
Nasi Goreng
Air Milo

Berbuka Hari Keempat:
Nasi Ayam
Nasi Putih
Kuih Akok
Sambal Budu Tumis
Sambal Belacan
Air Tebu & Milo suam

Bersahur Hari Kelima:
Roti & Kaya
Air Milo suam

__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~

Last edited by Mr & Mrs Mondok; 09-05-2008 at 01:08 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-05-2008, 12:57 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Apa juadah yang di makan...

ini makan ke mentakdarah?? wakakakakakkakakak!!!

Cik adik oi!! ko buka posa ni mcm 1 bln tak makan.akak buka posa makan kurma 4 ketoi dulu baru makan nasi.akak punya tanki kecik tak blh masuk byk2.

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Arini kami suami isteri mkn kt luar... Ada kawan nk belanja berbuka kt Warung Dusun, Bangi. Huhuhu!!! Antara menunya ialah:

1- Ikan Siakap Masak Masam Manis
2- Ikan Kembung Stim
3- Sup Tulang
4- Tomyam Campur
5- Kailan Ikan Masin
6- Telur Bungkus
7- Sayur Campur Goreng
8- Paprik Ayam Pedas


Air Tembikai Laici Ais... ::.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-05-2008, 01:31 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by June View Post
ini makan ke mentakdarah?? wakakakakakkakakak!!!

Cik adik oi!! ko buka posa ni mcm 1 bln tak makan.akak buka posa makan kurma 4 ketoi dulu baru makan nasi.akak punya tanki kecik tak blh masuk byk2.
.:: Hehehe!! Ni orang belanja berbuka la Kak June... Pastu mkn ramai2... Dlm 12 org camtu... Tp kami yg kena g reserve tempat n order makanan dulu... Heeheh!!! Opss.. Lupa ada tambahan pada menu tadi:
  1. Kerang Bakar
  2. Otak-otak

Hehehheh!!! Kalau ikutkan tangki perut saya, mkn 2 ketul kurma n air suam pun dah ok dah... Tp tu la Mr Mondok bising suruh mkn byk2... Dia takut saya pengsan... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #7  
Old 09-05-2008, 02:37 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Hehehe!! Ni orang belanja berbuka la Kak June... Pastu mkn ramai2... Dlm 12 org camtu... Tp kami yg kena g reserve tempat n order makanan dulu... Heeheh!!! Opss.. Lupa ada tambahan pada menu tadi:
  1. Kerang Bakar
  2. Otak-otak

Hehehheh!!! Kalau ikutkan tangki perut saya, mkn 2 ketul kurma n air suam pun dah ok dah... Tp tu la Mr Mondok bising suruh mkn byk2... Dia takut saya pengsan... ::.
Ni lebih kurang gather2 jugak la semasa bulan ramadhan el mubarak kan...
Kami sekeluarga sahur pertama dulu juadah biasa2 jer yang kami makan waktu malam tu..pon dah tak ingat aper menu nya...huh..
masa berbuka tuh pon kami mulakan dgn buah2an dan sedikit Murtabak daging dan terus le bebudak ni makan nasi...saya selalu lewat makan sebab maghrib dulu..sat nanti sujud2 mau keluar balik...
Pastu sahur kedua simple sangat...Wife buat nasi Goreng dan ayam goreng berempah dan sedikit buah2an...dan sirap bandung..
Berbuka petang nya menu meehoon goreng,kueh2 sikit dan buah2an...
Sahurnya lauk biasa jer yang masin2 lah bila dah suboh baru selerakan..
Sahur berikut lauk masak lemak udang, ayam kampung goreng dan sedikit kueh dan buah2an...
berbuka semalam ada lak goreng sendiri cempedak..so ingat nak suruh wife masak lemak ikan masin dan biji cempedak...banyak zaman dah tak makan menu ni...
sok2 nak cuba carik sayur kelo masak ngan bawal buat kari...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #8  
Old 09-05-2008, 04:14 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Ni lebih kurang gather2 jugak la semasa bulan ramadhan el mubarak kan...
Kami sekeluarga sahur pertama dulu juadah biasa2 jer yang kami makan waktu malam tu..pon dah tak ingat aper menu nya...huh..
masa berbuka tuh pon kami mulakan dgn buah2an dan sedikit Murtabak daging dan terus le bebudak ni makan nasi...saya selalu lewat makan sebab maghrib dulu..sat nanti sujud2 mau keluar balik...
Pastu sahur kedua simple sangat...Wife buat nasi Goreng dan ayam goreng berempah dan sedikit buah2an...dan sirap bandung..
Berbuka petang nya menu meehoon goreng,kueh2 sikit dan buah2an...
Sahurnya lauk biasa jer yang masin2 lah bila dah suboh baru selerakan..
Sahur berikut lauk masak lemak udang, ayam kampung goreng dan sedikit kueh dan buah2an...
berbuka semalam ada lak goreng sendiri cempedak..so ingat nak suruh wife masak lemak ikan masin dan biji cempedak...banyak zaman dah tak makan menu ni...
sok2 nak cuba carik sayur kelo masak ngan bawal buat kari...
.:: Lebih kurang gitu la abg din... Lagipun member tu sambut anniversary perkahwinan diorang plus birthday anak dara dia arini (5hb)... Tu yg diorang ajak berbuka sekali.. Mr Mondok tolong reserve tempat... Ni kang balik terus amik Mr Mondok kt opis, terus g tmpt mkn le ni... Mlm nnt sahur mkn roti je la kot...

Pandainya Kak Ogy tu masak ye Abg Din... Abg Din odar saja... Bertuahnya badan... Tp knp badan Abg Din kurus je... Jaga body ye...??? ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~

Last edited by Mr & Mrs Mondok; 09-05-2008 at 04:23 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-05-2008, 04:24 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

alahaii meriahnye menu dak mondok...aku tak tau la selera bulan puasa terbalik...bila bulan biasa bukan main lagik selera makan...

so sahur selalunye ringan2 jek...roti cicah2 sambal bilis or scramble egg...sekali sekala kalo dah boring ...masak nasik dgn lauk cincai satu jenis jek mcm jeruk masin goreng ...ikan bilis bawang....sardin kuah asam...lagikpon hubby kita memang kureng nasik..dia dpt roti ngan air susu pon jalan...

dah 4 hari berbuka kat rumah emak...makan ajek ape lauk dia masak...semalam gulai lemak ikan tenggiri dgn nangka...sambal ikan bilis dgn kentang...ikan masin..sambal belacan...pastu buah2an...pastu kita beli la tu sikit ni sikit dari pasa ramdhan buat tambah...

ape la aku nak makan yek bebuka nih...benda yg sama jek jual..balik2 roti john...roti jala...murtabak...howaaa kami nak g pasa ramdhan kat shah alam/stadium tuh...sotong ketok...kuih akok...
Reply With Quote
  #10  
Old 09-05-2008, 04:28 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
berbuka semalam ada lak goreng sendiri cempedak..so ingat nak suruh wife masak lemak ikan masin dan biji cempedak...banyak zaman dah tak makan menu ni...
sok2 nak cuba carik sayur kelo masak ngan bawal buat kari...

sedap dan selera jek baca menu kak ogy...psstt mak kita selalu masak lemak ikan masin ikan talang dgn buah rambutan yg belum masak ranum tu pak din...perghh...kadang tu bukan musim butan..dia campak jek blimbing buluh dua tiga biji...lakuu jugaaak...
Reply With Quote
  #11  
Old 09-05-2008, 04:32 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
alahaii meriahnye menu dak mondok...aku tak tau la selera bulan puasa terbalik...bila bulan biasa bukan main lagik selera makan...

so sahur selalunye ringan2 jek...roti cicah2 sambal bilis or scramble egg...sekali sekala kalo dah boring ...masak nasik dgn lauk cincai satu jenis jek mcm jeruk masin goreng ...ikan bilis bawang....sardin kuah asam...lagikpon hubby kita memang kureng nasik..dia dpt roti ngan air susu pon jalan...

dah 4 hari berbuka kat rumah emak...makan ajek ape lauk dia masak...semalam gulai lemak ikan tenggiri dgn nangka...sambal ikan bilis dgn kentang...ikan masin..sambal belacan...pastu buah2an...pastu kita beli la tu sikit ni sikit dari pasa ramdhan buat tambah...

ape la aku nak makan yek bebuka nih...benda yg sama jek jual..balik2 roti john...roti jala...murtabak...howaaa kami nak g pasa ramdhan kat shah alam/stadium tuh...sotong ketok...kuih akok...

.:: Ha ah la Kak Hatemetoday... Teringat zaman belajar dulu... 6 tahun duduk shah alam, puas la mkn mknn kt pasar ramadhan stadium tuh... nk mkn apa, rayau je situ... smp da nk berbuka pun ramai org lagik... bila time berbuka, senyap sunyi...

Slalu dok rayau kt situ bukan beli apa pun, menda yg sama, tp susah nk dpt tmpt lain... Mee kolok pun boleh jumpa kt situ... Sedapnyer....

Kak, pasar tani kt MECD Putrajaya setiap petang Jumaat (arini ada la tu... jom p ramai2), ada pakcik jual akok... Sedap giler, cam akok pure kelantan... RM1=3 keping. Puashati mkn... Smlm Mr Mondok beli kuih akok kt Keramat keras cam bingka... Cheh!!! ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #12  
Old 09-05-2008, 04:41 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post

.:: Ha ah la Kak Hatemetoday... Teringat zaman belajar dulu... 6 tahun duduk shah alam, puas la mkn mknn kt pasar ramadhan stadium tuh... nk mkn apa, rayau je situ... smp da nk berbuka pun ramai org lagik... bila time berbuka, senyap sunyi...

Slalu dok rayau kt situ bukan beli apa pun, menda yg sama, tp susah nk dpt tmpt lain... Mee kolok pun boleh jumpa kt situ... Sedapnyer....

Kak, pasar tani kt MECD Putrajaya setiap petang Jumaat (arini ada la tu... jom p ramai2), ada pakcik jual akok... Sedap giler, cam akok pure kelantan... RM1=3 keping. Puashati mkn... Smlm Mr Mondok beli kuih akok kt Keramat keras cam bingka... Cheh!!! ::.
alahaii dek..bila la akak nak ke PJ tuh...sedap ke akok pakcik tuh..sob sob...sedap nye kuih akok...dpt makan yg acik kelantan jual kat shah alam tu akak hate borong sampai 7 hengget...ye lah bila lagik kita nak ke sana kan?...huwaa mee kolok..sabar2...raya kamik beraya di sinun kelak...bleh makan puas2...
Reply With Quote
  #13  
Old 09-05-2008, 05:02 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
alahaii dek..bila la akak nak ke PJ tuh...sedap ke akok pakcik tuh..sob sob...sedap nye kuih akok...dpt makan yg acik kelantan jual kat shah alam tu akak hate borong sampai 7 hengget...ye lah bila lagik kita nak ke sana kan?...huwaa mee kolok..sabar2...raya kamik beraya di sinun kelak...bleh makan puas2...
.:: waaa.. balek sarawak... syok tu... kirim mee kolok eh??? hehehhe!!! kt sini susah carik... kat bangi pun takde... tp mmg betul sedap kuih akok pakcik tu.. sbb dia mmg jual kuih tu... tak jual menda lain.. kira specialist la... tak rugi saya beli 5 hengget aritu (time belum pose arrr) bila mkn lembut je... Raya ni balik kelantan boleh la borong kuih akok bachok bebanyak.. Ahakz!!! ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #14  
Old 09-05-2008, 05:06 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

aku selama berbuka dan bersahur ni... sumer lauk sama je... ahahaha takde variety.. hihi..
berbuka: nasi + telor bungkus + teh o ais + rokok<--- yg ni paling penting
bersahur: rokok 5 btg + air milo + air suam <-- minum sampai rasa nak terkencing... baru tau agak agak perut dah tak larat nak terima air... hahahahah bykkan minum air... takut dehydrated plak.. aku ni keje site tepi laut.. huhuhuhu
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #15  
Old 09-05-2008, 06:33 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
sedap dan selera jek baca menu kak ogy...psstt mak kita selalu masak lemak ikan masin ikan talang dgn buah rambutan yg belum masak ranum tu pak din...perghh...kadang tu bukan musim butan..dia campak jek blimbing buluh dua tiga biji...lakuu jugaaak...
BELIMBING...IKAN MASIN TALANG...adusss jgn kau ulangi perkataan tu besan, kecor ayor lior nie...
kan dah drip atas keyboard dah...
Sebelum abis ramadhan nie mesti ada menu masak lemak telur itik...
Kita orang kueh akok tu buat sendiri jerk...tak men beli2 ni tak sodapppp...


Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: waaa.. balek sarawak... syok tu... kirim mee kolok eh??? hehehhe!!! kt sini susah carik... kat bangi pun takde... tp mmg betul sedap kuih akok pakcik tu.. sbb dia mmg jual kuih tu... tak jual menda lain.. kira specialist la... tak rugi saya beli 5 hengget aritu (time belum pose arrr) bila mkn lembut je... Raya ni balik kelantan boleh la borong kuih akok bachok bebanyak.. Ahakz!!! ::.
Kolok Mee yg kat Satok tuh...pagi2 sebelum org ramai kat pasar la makan baru sedap...bulan pose ni, apahal lak besan duduk kat kedai kopi tu..?
lepas pose baru seronok gi makan kat satok tu...
saya kurus pasal semula jadi...kulit hitam pasal penangan padang golf...main tak pandai2 gak..


Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
aku selama berbuka dan bersahur ni... sumer lauk sama je... ahahaha takde variety.. hihi..
berbuka: nasi + telor bungkus + teh o ais + rokok<--- yg ni paling penting
bersahur: rokok 5 btg + air milo + air suam <-- minum sampai rasa nak terkencing... baru tau agak agak perut dah tak larat nak terima air... hahahahah bykkan minum air... takut dehydrated plak.. aku ni keje site tepi laut.. huhuhuhu
Kesian aku dengan chemonk...kau tinggal sorang ker..?
kurangkan merokok tu monk...kalau boleh berenti trus...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #16  
Old 09-05-2008, 09:05 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Apa juadah yang di makan...

hari ni makan kuih muih je dulu dan wajib kurma...
pastu solat maghrib pastu tunggu isyak skali, kalau rajin terawih pun ok...
pastu surf2 tenet kejap....
pastu tengok tv sambil makan nasi...
hari ni tak makan grand2 sebab tak sempat pi pasar, ramai sangat orang sampai jem jadi beli kuih muih tepi jalan and dekat rumah masak lauk simple2 je....

jadi esok baru dapat makan makanan dari pasar ramadhan..
insya'Allah...amin...

hmmmmm...
nak makan apa ye?
kena plan ni...

kalau semalam makan roti goreng and roti john...
pastu makan nasi lauk daging sambal dgn ikan pari bakar....hmmmm...sedappp...
yum yum...

untuk esok menu lain plak...
tunggu....
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "

Last edited by BabyZee; 09-05-2008 at 09:10 PM.
Reply With Quote
  #17  
Old 09-06-2008, 09:08 AM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Oh ya..menu berbuka semalam Nasi dan lauk Assam Pedas ikan tenggiri bersama bendi..dan sayur ulam, sedikit kuih muih dan buah2an..alhamdullialah tak membazir sedikit pun...
sahur macam2 biasa saja tadi dan juga kuih..
__________________

MJ
Reply With Quote
  #18  
Old 09-06-2008, 09:27 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

alhamdulillahh jumpa gak kita di puasa ke5 ni yek..

eh besan sama pulak lauk bebuka kita semalam..mcm biasa bebuka kat umah mak lah..lauknye asam pedas tenggiri + kacang bendi, kerabu pucuk ubi (walopon aku alegik pucuk ubi aku sental jugak..nasib baik tak de ape jadik..tu lah dia hikmah bepuasa) beli roti john ngan buah2an...

sahur tadik just goreng karipuff dingin beku dan air teh O panas..alhmdulillah
Reply With Quote
  #19  
Old 09-06-2008, 09:29 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
aku selama berbuka dan bersahur ni... sumer lauk sama je... ahahaha takde variety.. hihi..
berbuka: nasi + telor bungkus + teh o ais + rokok<--- yg ni paling penting
bersahur: rokok 5 btg + air milo + air suam <-- minum sampai rasa nak terkencing... baru tau agak agak perut dah tak larat nak terima air... hahahahah bykkan minum air... takut dehydrated plak.. aku ni keje site tepi laut.. huhuhuhu

adeh part rokok tuhhh...dah naik rega dah cheq bawak2 le kurangkan...
Reply With Quote
  #20  
Old 09-06-2008, 10:18 AM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
alhamdulillahh jumpa gak kita di puasa ke5 ni yek..

eh besan sama pulak lauk bebuka kita semalam..mcm biasa bebuka kat umah mak lah..lauknye asam pedas tenggiri + kacang bendi, kerabu pucuk ubi (walopon aku alegik pucuk ubi aku sental jugak..nasib baik tak de ape jadik..tu lah dia hikmah bepuasa) beli roti john ngan buah2an...

sahur tadik just goreng karipuff dingin beku dan air teh O panas..alhmdulillah
Wa laa..sama jugak menu nya...pergh tapi sedap...kenapa plak alergik ngan pucuk ubi...jadi apa kalau makan ekk...
__________________

MJ
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja Penghulu Photos & Diaries 118 09-27-2010 04:42 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.