Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 08-19-2010, 12:47 AM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 10
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal



betul ke apa yang saya nampak ini. abert duduk sambil tangan kat belakang macam manusia. comelnya!!
__________________
hye hye bye bye ---/@
Reply With Quote
  #42  
Old 08-22-2010, 07:23 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

kittens dah 6 weeks old.
very healthy and active
matdat is ready for new home ..

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	220820103772.jpg
Views:	59
Size:	100.4 KB
ID:	9869   Click image for larger version

Name:	220820103773.jpg
Views:	59
Size:	95.3 KB
ID:	9870   Click image for larger version

Name:	220820103775.jpg
Views:	52
Size:	104.6 KB
ID:	9871  
Reply With Quote
  #43  
Old 08-22-2010, 07:26 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

abert juga...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	220820103777.jpg
Views:	69
Size:	150.0 KB
ID:	9872   Click image for larger version

Name:	220820103781.jpg
Views:	49
Size:	95.7 KB
ID:	9873   Click image for larger version

Name:	220820103782.jpg
Views:	57
Size:	84.0 KB
ID:	9874  
Reply With Quote
  #44  
Old 08-22-2010, 07:28 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

pinto ...


Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	220820103800.jpg
Views:	56
Size:	147.1 KB
ID:	9875   Click image for larger version

Name:	220820103805.jpg
Views:	44
Size:	139.3 KB
ID:	9876  
Reply With Quote
  #45  
Old 08-22-2010, 07:32 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

ponti.....
the only gurl...tapi paling nakal dan active
sbb tu ada satu je gambar dia. yg lain sumer blurrr



Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	220820103791.jpg
Views:	48
Size:	120.1 KB
ID:	9877  
Reply With Quote
  #46  
Old 08-24-2010, 09:54 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 11
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
kittens dah 6 weeks old.
very healthy and active
matdat is ready for new home ..

MATDAT ni pandai posing, memikat giler
Reply With Quote
  #47  
Old 08-24-2010, 09:56 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 11
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
pinto ...



PINTO ni bila besar, akan lebih ayu walau pun jantan, memang kalau dijaga dgn elok akan sedap dan syahdu mata memandang
Reply With Quote
  #48  
Old 08-24-2010, 09:57 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 11
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ponti.....
The only gurl...tapi paling nakal dan active
sbb tu ada satu je gambar dia. Yg lain sumer blurrr



ponti ni jelita macam aiswara rai je siap ada markign atas hidung
Reply With Quote
  #49  
Old 08-24-2010, 09:59 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 11
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
abert juga...
ABERT ni ada potensi jadi abang kaki pukol dan akan jaga adik beradik dia, muka hero tu dah ada dah ni
Reply With Quote
  #50  
Old 08-24-2010, 07:02 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

ekeke ...
thanks kak oni atas komen2 yg sgt bernas itew

semua 4 ekor kittens sudah punya tuan

Terima kaseh kepada Ina Ismail yg sudi terima kesemua mereka sebagai ahli keluarga

yg sudi emel dan PM kak zai ucapkan terima kasih yg tak terhingga

lepas raya nanti ada kittens lagi
baru lahir 3hb Ogos aritu
tunggu !!!!
Reply With Quote
  #51  
Old 08-25-2010, 11:34 AM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Good job Kak Zai..
laris macam pisang goreng...
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
Reply With Quote
  #52  
Old 08-25-2010, 11:43 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Please, please, please.....kami tidak nakal

bukan,laku mcm bubur lambuk (sempena bulan puasa)

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Good job Kak Zai..
laris macam pisang goreng...
Reply With Quote
  #53  
Old 08-25-2010, 11:53 AM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Quote:
Originally Posted by June View Post
bukan,laku mcm bubur lambuk (sempena bulan puasa)
Kak June ni, buat yana lapar di pagi hari..
dah la tak sahur td..
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
Reply With Quote
  #54  
Old 08-25-2010, 02:51 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Good job Kak Zai..
laris macam pisang goreng...
alhamdulillah..durg dpt membesar sama2 kan yana

Quote:
Originally Posted by June View Post
bukan,laku mcm bubur lambuk (sempena bulan puasa)
June,
aku musykil. Sejak bln ramadhan aku tak nmpk sekor pun stray cats kat kwsn umah aku. Yg aku biasa kasi mkn sumer hilang. Aku syak ada org report dan mppj sudah hangkut bwk pi pusat kuaratin. sedih tul aku fikirkan durg dah kene benam dalam tong air*kalau betul la itu cara durg tamatkan*
2 ekor ibu kucing yg masih kat umah aku ni lepas raya nak pi zass. sbb skrg anak2 durg masih menyusu. Lepas zass aku kene cari adopter gak untuk durg. Kalau aku lepaskan balik nanti hilang terus
Reply With Quote
  #55  
Old 08-25-2010, 03:34 PM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 11
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Apasal la korang dok post gambar anak-2 kucing laa, aku dah tak terlayan 6 ekor kat rumah tu...dulu kecik ok lagi tak terasa... sekarang semua dah besar panjang beb....

Aku pun dah tak boleh budget berapa kg makanan dorang sebulan skrang ni... pasir pun dah tak terkira berapa beg dah sebulan... TAPI bila korang post gambar-2 anak kucing ni.... aku rasa cam nak tambahhhhh jer lagi..

Korang bayangkan, kalau size mcm si Adam ni 6 ekor naik atas katil korang, abih tuan nak tidur mana?

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #56  
Old 08-25-2010, 03:40 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

ekekeke !!! Halim...kak zai faham
Halim geram kat matdat sebenarnya kan ? hahaha

Tapi kalo dah ada 6 ekor saiz adam ni dah ok la tu
takyah la nak tambah lagi dah ...

Kalau adam dah tido stail terkangkang cemtu..tidak syak lagi
adam seekor anakbulus yg sgt bahagia
Reply With Quote
  #57  
Old 08-25-2010, 03:45 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
June, aku musykil. Sejak bln ramadhan aku tak nmpk sekor pun stray cats kat kwsn umah aku. Yg aku biasa kasi mkn sumer hilang. Aku syak ada org report dan mppj sudah hangkut bwk pi pusat kuaratin. sedih tul aku fikirkan durg dah kene benam dalam tong air*kalau betul la itu cara durg tamatkan*
2 ekor ibu kucing yg masih kat umah aku ni lepas raya nak pi zass. sbb skrg anak2 durg masih menyusu. Lepas zass aku kene cari adopter gak untuk durg. Kalau aku lepaskan balik nanti hilang terus
Saya rasa bukan MBPJ, Kak Zai, tapi orang Myanmar/Vietnam ke negara apa tu yg tangkap bunuh makan. Mereka kelepop mati kat kefala dengan batu/kayu dan masukkan ke dalam beg bawak balik masak. Yes, it is happening a lot now, kucing lebih senang tangkap daripada anjing.

Itu la, aku geram setengah orang tak kembiri kucing-kucing mereka, bila dah banyak dan tak mampu jaga, mereka buang sana sini. Kucing tu jinak manja dahagakan kasih sayang. Mereka umpan dan panggil "tsk, tsk, tsk" kucing terus pergi kat mereka nak sayang ... hari tu saya sengaja singgah kat one of the feeding stations dekat waktu maghrib, where one of my friends reported kucing-kucing besar tapi tak lawa satu persatu hilang, saya nampak sorang keparat tu bawak beg yg mengisi benda keras.

Aku jeling dan pergi usap one of the cats, making my presence felt dan dia tu berani jeling balik tapi nasib baik dia beredar dari tempat tu. Mereka ada kongsi nearby buat construction bangunan tinggi.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #58  
Old 08-25-2010, 03:54 PM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 11
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Tempat aku ramai dah puak-2 ni, ramai dok keja kat kilang-2 haram area Semenyih... so skarang kucing-2 aku langsung tak lepas keluar rumah dah... cuma seminggu sekali gilir-2 aku ikat bawak gi lepak-2 kat taman permainan... Kalau terlepas jer sekor aku kejar balik sampai dapat... mana tak nyer beb, berat sekor-2 tak kurang dari 4 kg dah... penat aku bela tau..... tapi yg eloknya, kucing-2 aku tak mesra dgn orang lain... jiran aku dtg jer semua bertabur naik bilik atas....
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #59  
Old 08-25-2010, 04:05 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Saya rasa bukan MBPJ, Kak Zai, tapi orang Myanmar/Vietnam ke negara apa tu yg tangkap bunuh makan. Mereka kelepop mati kat kefala dengan batu/kayu dan masukkan ke dalam beg bawak balik masak. Yes, it is happening a lot now, kucing lebih senang tangkap daripada anjing.

Itu la, aku geram setengah orang tak kembiri kucing-kucing mereka, bila dah banyak dan tak mampu jaga, mereka buang sana sini. Kucing tu jinak manja dahagakan kasih sayang. Mereka umpan dan panggil "tsk, tsk, tsk" kucing terus pergi kat mereka nak sayang ... hari tu saya sengaja singgah kat one of the feeding stations dekat waktu maghrib, where one of my friends reported kucing-kucing besar tapi tak lawa satu persatu hilang, saya nampak sorang keparat tu bawak beg yg mengisi benda keras.

Aku jeling dan pergi usap one of the cats, making my presence felt dan dia tu berani jeling balik tapi nasib baik dia beredar dari tempat tu. Mereka ada kongsi nearby buat construction bangunan tinggi.
sedihnya fk...kalau betul mcm tu kejadiannya
takleh bayangkan my papa, dedi, junior, pipi, jaja, bella sumer yg ai sayang2 dah kene jadik lauk ....
Reply With Quote
  #60  
Old 08-25-2010, 04:13 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Please, please, please.....kami tidak nakal

Kakitangan sekuriti yg bangsa mereka pun ada yg bersubahat, Kak Zai.

Satu lagi yg saya perasan buat kucing hilang besar dan kecik adalah anjing liar. Kalau kehilangan adalah kucing besar sahaja, itu kerja binatang 2-kaki negara asing.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jom list cat food yang ada/tidak ada pork hemorion Cats & Kittens 73 12-24-2012 01:26 PM
oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati.. ms pasola Pet Memorial 13 07-08-2010 03:27 PM
Budak-Budak Nakal Yang Suka Bikin Kecoh naq1989 Cat TV and Photos 4 12-03-2009 02:23 PM
Bahaya Atau Tidak naq1989 Cats & Kittens 31 11-12-2009 02:26 PM
Kenapa kucing saya tidak suka dipegang?? Pak Lubis Training & Behavioral Issues 151 09-15-2009 02:45 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.