Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-19-2009, 12:59 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Sempena Hari Guru yang lepas, bawak Chello g neuter..
dah x larat nak dengar suara saprano ala2 Hazami dia...
plus spray merata...

Mula2 masuk nak inject dia, meronta2..
takut agaknyer..mmg garang la
selalunya dia penakut..nak2 dengan org luar..
kalo kene marah pun dia diam jer..

tp ari tuh memandangkan pekerja pakcu & vet tak bleh
nak pegang2 dia, vet panggil lia masuk sekali..
utk bg dia rasa selamat & tenangkan dia...
tp x menjadik jugak...
so far xpenah2 lg dia berani nk gigit2 tangan lia @ sape2 yg nk pegang dia.
tp hari tuh sungguh mengejutkan & agak mencabar..
terpaksa bawak dia kuar utk calm down...

after 1/2 jam ++, bawak dia masuk bilik blk...
vet mintak tlg pegang lg...
sama jugak..aduyaiiiiiiii
ingatkan sekali keje jer..lps tuh settle bwk blk..tp takkk
last2 mintak hubby masuk pegang dia..
sbb dia takut ngan hubby..
so mungkin dia akan duk senyap jer..
agak ok tp dia melompat & bertindak garang selepas inject tuh..
nasib baik masa tuh dah inject dia...
dan....sungguh bertuah my hubby..
dapat autograf FREE of Charge dr Chello yg selama nih x penah buat badan kitorg calar sikitpun

tp pengalaman bawak anak bujang bersunat nih sungguh mendebarkan..
kejap2 tgk dalam bilik..
perasaan brdebar jer...
sambil2 tinjau dr luar, hubby sempat usik
"...dah darjah 6 anak bujang kite..dah g sunat..,
thn depan masuk Form 1..anto sekolah agama ekk..?"

rasa cam lame jer tggu settle...
agaknyer cam nih la rasanya orang yg bawak anak bujang bersunat kot..

petang ahad, after boarding 1 mlm..
bawak dia balik...tp badan dia plak berjangkit kutu..
penuh satu badan
aduhhhhh....meremang bulu roma tgk..
kutu tuh plak gemuk2...
pakcu terus spray front line...

sampai umh terus kemas2 dalam toilet nak letak dia..
mlm tuh x sampai ati tgk dia bergaru2,
last2 wat operasi tangkap kutu..
suh hubby masak air mendidih, masuk dalam gayung..
kutu yg ditangkap tuh campak dalam air panas tuh..
padan muka kau..ade hati nak curik darah anak bujang
aku yg tgh pantang tuh...

__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #2  
Old 05-19-2009, 01:03 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

double post
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::

Last edited by abzalia; 05-19-2009 at 01:14 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-19-2009, 01:13 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Gambar2 dia sblm masuk utk sunat..nampak cool lg...tp hubby manja2 kan dia sikit..huhuuhhuuh..



dah kat dalam..hubby terpaksa pegang dia..ganas plak mamat neh


gambar dia after kuar sunat..
masa nih dengan mamai2 & kaki lemah2 lg pun sibuk nak kuar cage..


Gambar *tuttttt dia after surgery..Nasib baik pakcu ckp x bleh bawak
balik..kalo x, rasa masuk frame nih...wat kenangan..wakakakakkakaka

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC05670-crop.jpg
Views:	251
Size:	93.9 KB
ID:	5328   Click image for larger version

Name:	DSC05673.jpg
Views:	251
Size:	59.8 KB
ID:	5329   Click image for larger version

Name:	DSC05679.jpg
Views:	248
Size:	73.6 KB
ID:	5330   Click image for larger version

Name:	DSC05690.jpg
Views:	255
Size:	48.9 KB
ID:	5331   Click image for larger version

Name:	DSC05700.jpg
Views:	246
Size:	58.1 KB
ID:	5332  

__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #4  
Old 05-19-2009, 01:49 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

isk!!isk!! ganasnya Chello ni.tak pernah lg aku dengar kucing jantan meronta mcm ni time nak zass harap2 lepas ni dia jd good boy
Reply With Quote
  #5  
Old 05-19-2009, 02:01 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

tuh la kak..
x sangka sangat dia sanggup meng-auto-graf-kan tgn daddy dia tuh..kira nak tunjuk kemachoan buat
kali pertama & terakhir la kot...
walhal kalo daddy durang balik..
dengar gate depan luar umh dah awal2 lari..
baru2 nih jer dia nak ok sikit ngan hubby...
lepas dia ilang 5 hari tuh..
kira skang nih dia dalam peringkat "jinak2 merpati" ngan daddy dia..

harap2 sangat lepas nih dia x buat dah tebiat spray merata
dia & ada time buat hal berak kat alas kaki depan toilet dorang

lepas nih giliran Rusty plak..
lepas tuh baru rasa tenang idup nih..
settle satu2 masalah...
lepas nih xde dah nak beranak pinak

Quote:
Originally Posted by June View Post
isk!!isk!! ganasnya Chello ni.tak pernah lg aku dengar kucing jantan meronta mcm ni time nak zass harap2 lepas ni dia jd good boy
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #6  
Old 05-19-2009, 02:32 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Lagi gambar2 Chello...masa nih dah kat umah..perintah berkurung dalam toilet utk sementara waktu..maybe 4-5 hari nih...kesian tgk baring tido terkangkang..iskk



kutu kat kepala & badan dia


nih la kutu yg jumpa masa operasi hari pertama lepas sunat..masak dorang haku campak dalam air panas mendidih
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC05814.jpg
Views:	248
Size:	74.3 KB
ID:	5333   Click image for larger version

Name:	DSC05817.jpg
Views:	242
Size:	69.4 KB
ID:	5334   Click image for larger version

Name:	DSC05824.jpg
Views:	246
Size:	54.1 KB
ID:	5335   Click image for larger version

Name:	DSC05831.jpg
Views:	239
Size:	70.1 KB
ID:	5336   Click image for larger version

Name:	DSC05842.jpg
Views:	230
Size:	54.7 KB
ID:	5337  

__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #7  
Old 05-19-2009, 02:46 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

akhirnye....

kkekek..dah beso anak bujang tu ek
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 05-19-2009, 03:02 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

ooohaiii dah slamat masok jawi..ada pulut kuning tak? ke buat bubur nasi adik dan abang (aku soh korang teka amenda ni bubur nasik adik abang)...hikhikhik
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #9  
Old 05-19-2009, 03:06 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Chello telah cuba 'mempertahankan kejantanan'nya sampai terpaksa 'cop' kat tgn daddy dier sendiri. Takpe la Lia, parut kat tgn suami Lia tu leh wat kenangan, tanda pada hari sunatkan anak bujang ....

keciannyer tengok muka Chello masa tgh tido tu...
mimpi apa la agaknyer yek ?
Reply With Quote
  #10  
Old 05-19-2009, 03:16 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 12
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

alamk ai..
sadisnyer gambar 'tuuut' dier...
isshhhh..x sampai hati nak tgk..
kak lia, sy buat permintaan bleh?
tlg buang gambar 'tuut' dier..
bukan ape, pada pandangan saya sadis sangat gmbr tuh di 'post' kat thread neh..
saya neh jenis yg cepat lemah semangat klu tgk mende yg merah berdarah neh..
xtau la forumer lain...
akak jgn amik hati yer ngan luahan neh...hehehehe

ape2pun, berjaya jgk akak anta anak kesayangan akak neh g neuter...yg lain bile lagi?

mne datang kutu tu kak?banyak btol..
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 05-19-2009, 03:28 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Quote:
Originally Posted by imann View Post
akhirnye....

kkekek..dah beso anak bujang tu ek

ha ahh kak..
dah beso...
dah sunat nih, kira dh nak masuk sekolah menengah la tuh..
ekekekeke...


Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
ooohaiii dah slamat masok jawi..ada pulut kuning tak? ke buat bubur nasi adik dan abang (aku soh korang teka amenda ni bubur nasik adik abang)...hikhikhik
fuhhh...alhamdulillah..
kira selamat la...
walaupun terpaksa menghadapi bermacam rintangan sblm
masuk bilik operation....
rasa lega tp x lega sangat lg..
selagi dia x recover...sian tgk dia terkurung dalam toilet dia tuh..

tgh pikir nak wat pulut kuning or pink nih..
pink sbb dah sunat kan...muahahahaha...
kuikuikuikui

kak hate..
amende nyer bubur nasik & abg nih..??
bubur lambuk kerrrrrrrr?????



Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Chello telah cuba 'mempertahankan kejantanan'nya sampai terpaksa 'cop' kat tgn daddy dier sendiri. Takpe la Lia, parut kat tgn suami Lia tu leh wat kenangan, tanda pada hari sunatkan anak bujang ....

keciannyer tengok muka Chello masa tgh tido tu...
mimpi apa la agaknyer yek ?

tuh ler kak...
dh ckp kat hubby, tuh tanda 1st & last dr dia pada hari "kejadian"
bukan orang lain wat keje...anak dia gak...
muahahahaha....lepas nih senang nak ingat tarikh tuh..
asal ari guru jer..ari chello sunat...

dia tido cam resah gelisah kak..
agaknyer rasa ngilu2 kot...
paham sangat perasaan lepas kene operate nih..
mlm td berjam jugak la duk dalam toilet carik belen2 kutu
kat badan dia..
tp dah tinggal saki baki agak2 5-6 jer lagi kot...
berkesan tul forntline spray yg pakcu wat tuh

lepas x jumpa kutu kat badan dia,
usap2 badan dia..ckp2 ngan dia..
sampai la dia tertido...
lenguh gak la montot duk berjam dalam tuh..
tp x pe la.. sekali sekala merasa pengalaman cam nih...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #12  
Old 05-19-2009, 03:53 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
alamk ai..
sadisnyer gambar 'tuuut' dier...
isshhhh..x sampai hati nak tgk..
kak lia, sy buat permintaan bleh?
tlg buang gambar 'tuut' dier..
bukan ape, pada pandangan saya sadis sangat gmbr tuh di 'post' kat thread neh..
saya neh jenis yg cepat lemah semangat klu tgk mende yg merah berdarah neh..
xtau la forumer lain...
akak jgn amik hati yer ngan luahan neh...hehehehe

ape2pun, berjaya jgk akak anta anak kesayangan akak neh g neuter...yg lain bile lagi?

mne datang kutu tu kak?banyak btol..
alaaaa nik..
cemane nak jadik vet nih..?
wakakakaka...

akak bukan ape nik,
saje nak share2 kot ade yg x pnh tgk lg cemane kucen sunat..
tp kalo ramai yg mintak akak delete pic tuh,
akak delete ler nnt..
tp nik tutup jer mata sambil tgk celah3 jari
wat sementara waktu ekk...

akak b4 nih pun xblh tgk mende berdarah cam tuh..
bleh pengsan..tp lepas 2x operation thn lepas,
alhamdulillah..bleh la tahan sikit2...

berjaya x berjaya, tuh lepas akak kuatkan ati nik..
walau memikirkan kesian..
tp lagi kesian akak terpaksa mop2 & bersihkan berak
dia tiap2 hari bila time dia buat hal kencing merata..

lg yg x larat tuh..bab2 suara ala2 hazamiaOooo & ning baizuraOoo-raOoo tuh

kutu tuh datang dr kedai pakcu masa dia boarding 1 mlm lepas
sunat ari tuh.. pakcu ckp maybe berjangkit dr kucen yg org hantar nak
neuter ari tuh...byk nik......!! gemuk2 plak tuh...

semalam akak check, dah kurang dah...tinggal saki baki yg
akan akak jejaki sampai ke lubang jamban...

tp eran mane la pegi kutu2 tuh..
td call pakcu, pakcu ckp maybe jatuh kat lubang jamban
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #13  
Old 05-19-2009, 04:00 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

err...err...
byknyer kutu kak ju....meremang bulu roma tgk!
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #14  
Old 05-19-2009, 04:41 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
alamk ai..
ape2pun, berjaya jgk akak anta anak kesayangan akak neh g neuter...yg lain bile lagi?
mne datang kutu tu kak?banyak btol..
Quote:
Originally Posted by abzalia View Post

kutu tuh datang dr kedai pakcu masa dia boarding 1 mlm lepas
sunat ari tuh.. pakcu ckp maybe berjangkit dr kucen yg org hantar nak
neuter ari tuh...byk nik......!! gemuk2 plak tuh...

semalam akak check, dah kurang dah...tinggal saki baki yg
akan akak jejaki sampai ke lubang jamban...

tp eran mane la pegi kutu2 tuh..
td call pakcu, pakcu ckp maybe jatuh kat lubang jamban
Tahniah ler di atas ke neuteran chelo tuh... Harap2 lepas ni ramai lagi yang akan mengikut jejak langkah Lia neuter n spay anak2 bujang and gadis...hehehe

Ye ler... Pakcu mengamuk sakan hari tu. Kutu tu datang dari kucing client yang nak neuter gak. Masa dia org tu antar Pakcu tak der, lepas tu terus letak belakang lak tu. So, Pakcu tak tau ler keadaan nyer macamana. Kucing Lia lak masa tu pun nak neuter, letak lak sebelah tu. Memangler berjangkit. Lepas Lia amik Chelo tu, semua staff Pakcu dikerah buat overtime. Semua sangkar and kucing2 termasuk yang kat depan semua kena basuh dengan frontline. Habis 3 botol Front Line (bukan murah lak tu...hehe). Sekarang ni semua dah bebas dari kutu.... tapi semua staff kena dah kena basuh ldengan Pakcu, kalau buat lagi dia org lak kena basuh dengan Frontline...
Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
err...err...
byknyer kutu kak ju....meremang bulu roma tgk!
Ray pun Pakcu sembur dengan Frontline, walaupun Pakcu check dia tak der kutu sebab dia kat depan tapi sebagai precaution... hmm geramnyer
Reply With Quote
  #15  
Old 05-19-2009, 05:17 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
err...err...
byknyer kutu kak ju....meremang bulu roma tgk!
jangankan ej...
akak yg tgk idup2 nih lagi rasa cam...
eiiiiiii... sampaikan asben akak duk jauh2 tgk akak
carik kutu tuh...
dia tanye akak, kalo terbang kat rambut kite..
agak2 dia cam kutu manusia tuh x...
akak x reti nak jawab


Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Tahniah ler di atas ke neuteran chelo tuh... Harap2 lepas ni ramai lagi yang akan mengikut jejak langkah Lia neuter n spay anak2 bujang and gadis...hehehe

Ye ler... Pakcu mengamuk sakan hari tu. Kutu tu datang dari kucing client yang nak neuter gak. Masa dia org tu antar Pakcu tak der, lepas tu terus letak belakang lak tu. So, Pakcu tak tau ler keadaan nyer macamana. Kucing Lia lak masa tu pun nak neuter, letak lak sebelah tu. Memangler berjangkit. Lepas Lia amik Chelo tu, semua staff Pakcu dikerah buat overtime. Semua sangkar and kucing2 termasuk yang kat depan semua kena basuh dengan frontline. Habis 3 botol Front Line (bukan murah lak tu...hehe). Sekarang ni semua dah bebas dari kutu.... tapi semua staff kena dah kena basuh ldengan Pakcu, kalau buat lagi dia org lak kena basuh dengan Frontline...

Ray pun Pakcu sembur dengan Frontline, walaupun Pakcu check dia tak der kutu sebab dia kat depan tapi sebagai precaution... hmm geramnyer

keneuteran? istilah baru tuh pakcu...
wakakakakka...
abis la lepas nih anak bujang & anak gadis kene spay..wakakakakakak

tuh la pakcu..
mmg lia terkejut sangat tgk kutu kat badan dia masa petang nak amik tuh..
sbb antar dia, elok jer keadaan dia masa tuh...mmg bersih dr kutu..
tau2 masa nak amik, nampak berkeliaran jer kutu kat badan dia...

lepas nih kalo dorang wat lagi,
pakcu soh dorang berendam dalam frontline jer...
susah tau...byk keje nak wat bile kucen berkutu nih,,
skang nih lia risau kot2 kutu yg terjatuh tuh lari
menyelamatkan diri dalam bilik plak...
bleh ker jadik cam tuh..??
sekor pun x nampak "jenazah" dorang..
kalo mati, mana la kuburnyer...
(cam lirik lagu imran ajmain ler plak)
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #16  
Old 05-19-2009, 05:28 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Ray pun Pakcu sembur dengan Frontline, walaupun Pakcu check dia tak der kutu sebab dia kat depan tapi sebagai precaution... hmm geramnyer
erm...xpe,pakcu...saya rasa ray xde masalah sebab dia mmg dilindungi frontline sbulan sekali..itu wajib buat..
terima kasih pakcu sebab tolong spray frontline kat Ray..tp,kalo pakcu x sembur pon, xpe dah kot...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #17  
Old 05-19-2009, 08:07 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 11
euanna is on a distinguished road
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Dah bujang dah Chello ni... tahniah selamat pun di-neuter

Ishh kena kutu yer? Saya kat rumah ni masih lagi berperang dengan kutu dan flea........... setiap hari buat operasi ..... penatnya. Geram tu memang tersangat la geram.. saya lagi siksa.. Sherbet warna cerah.. tapi bulu panjang sikit .. Salem pulak hitam.. Neko-chan pulak kelabu.. siksa nak mencari kutu kat budak2 ni.. guna sikat, ready air sabun dalam besen.

Probably kena serangan kutu / flea balik si Salem & Sherbet lepas saya ambik Neko-chan rasanya . Marilah berperang dgn kutu dan flea!!!
Frontline dah guna...... harap2 lepas ni okay
Reply With Quote
  #18  
Old 05-21-2009, 08:53 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Dah bujang dah Chello ni... tahniah selamat pun di-neuter

Ishh kena kutu yer? Saya kat rumah ni masih lagi berperang dengan kutu dan flea........... setiap hari buat operasi ..... penatnya. Geram tu memang tersangat la geram.. saya lagi siksa.. Sherbet warna cerah.. tapi bulu panjang sikit .. Salem pulak hitam.. Neko-chan pulak kelabu.. siksa nak mencari kutu kat budak2 ni.. guna sikat, ready air sabun dalam besen.

Probably kena serangan kutu / flea balik si Salem & Sherbet lepas saya ambik Neko-chan rasanya . Marilah berperang dgn kutu dan flea!!!
Frontline dah guna...... harap2 lepas ni okay
thanks ha aah euanna...
dah bujang dah anak bujang ku..
lepas nih plan nak antar mak dara plak..
ingat nak tggu anak dia putus susu lagi sebulan..
tp...... ari tuh rescue kitten umo x sampai sebulan,
kitten tuh plak menumpang menetek kat dia..
so rasa kene tggu lg sebulan ler kot...

kene kutu gak ekk..???
ala siannyer dorang...
xpe la..dah spray frontline kan...?
mmg berkesan tuh...
kejap jer, mesti kutu tuh dah jadik "arwah"
biar padan muka dorang..

semalam check badan chello, dah xde kutu dah..
puas jugak ler membelek badan dia...
tp skang nih dia cam kurang manja dah..
kalo lia masuk bilik nak pegang2 dia,
punye ler takut dia..
nak2 plak kalo hubby masuk gk nak belai2 dia..
mmg bunyik2 jer dia..
agaknyer fikir yg kitorg nih nak bawak dia g sunat lagi kot
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #19  
Old 05-21-2009, 03:50 PM
kimping's Avatar
kimping kimping is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2009
Location: Batu Pahat, Johor
Posts: 55
Rep Power: 11
kimping is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kimping
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

uiskkk banyaknye kutu. sedap tu kalo picit smp mati. ketis... ketis bunyik diaaa
Reply With Quote
  #20  
Old 05-21-2009, 04:04 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~Chello b4 & after neuter 16.05.09~

Quote:
Originally Posted by kimping View Post
uiskkk banyaknye kutu. sedap tu kalo picit smp mati. ketis... ketis bunyik diaaa

sedap mmg sedap..
goreng pun sodappp..
tp nak picit, x sempat picit,
dia dah terbang dah..
so langkah paling senang, humban dlm air panas mendidih..
haaa..masak hengkau haku kejakan...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ngape "bontot" & paha Chello cam ade luka2? abzalia Cats & Kittens 144 05-19-2009 11:27 AM
California's Spay & Neuter Law lynielime Animal Protection Laws & Rights 23 04-17-2009 07:40 PM
Benefits of Spay/Neuter for Dogs and Cats lynielime Dogs & Puppies 3 12-20-2008 02:37 PM
Glucose, Neuter, deworm, vaccine, etc lipink Dogs & Puppies 1 11-19-2008 12:28 PM
Early Spay and Neuter of Cats ashleywong Cats & Kittens 17 10-23-2008 05:21 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.