Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 11-30-2010, 11:47 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

Salam Mak Tok,

Nurul nak confirm sikit. Mak Tok nak hantar kucing stray atau kucing sendiri? Kalo kucing stray Mak Tok boleh menyertai program 'Snip' di mana harga untuk spay dan neuter adalah RM25.00 untuk jantan dan RM35 untuk betina. Selepas pembedahan di buat, doctor akan snip sebahagian telinga kucing tu untuk tanda yang mereka dah di kembirikan.

Kalo untuk kucing Mak Tok sendiri, harga adalah RM40.00 untuk jantan dan betina RM60.00. Ni boleh pergi bila bila. Kalo nak register tolong inform Nurul, dan Nurul akan buat pendaftaran untuk Mak Tok.

Untuk Snip program kena daftar ngan Ramzee atau saya seminggu sebelum 11 hb Disember. Pendaftaran tengah dibuat.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #42  
Old 11-30-2010, 02:02 PM
Mak Tok Mak Tok is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 38
Rep Power: 0
Mak Tok is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

Nurul, Kak ingat nk bawa kucing2 kak pd minggu ke2 sabtu pd 11/12.10. kak pergi pukul 8pg. nanti nurul tolong booking kn k. tq
Reply With Quote
  #43  
Old 12-02-2010, 09:54 AM
Putih Putih is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 10
Rep Power: 0
Putih is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

Nurul,
Mmg bagus usaha yg sedang dijalankan nier. Kalau tak byk anak kucing2 jalanan terbiar dgn keadaan yg menyedihkan.

Kalau boleh saya nak hantar yg betina (yukey) dulu selepas anak2 dia lepas susu. Tp sbb kucing ni dahulunya anak kucing jlnan yg selalu lepak di depan rumah kawan sya, jd saya ambil dan bela sampai sekarang. Jadi nak tau jgk, boleh tak kalau kita kembirikan seblum vaksin sbb sy cuma amalkan bg ubat cacing jer.
Reply With Quote
  #44  
Old 12-02-2010, 10:30 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

Quote:
Originally Posted by Putih View Post
Nurul,
Mmg bagus usaha yg sedang dijalankan nier. Kalau tak byk anak kucing2 jalanan terbiar dgn keadaan yg menyedihkan.

Kalau boleh saya nak hantar yg betina (yukey) dulu selepas anak2 dia lepas susu. Tp sbb kucing ni dahulunya anak kucing jlnan yg selalu lepak di depan rumah kawan sya, jd saya ambil dan bela sampai sekarang. Jadi nak tau jgk, boleh tak kalau kita kembirikan seblum vaksin sbb sy cuma amalkan bg ubat cacing jer.
Terima kasih Putih
Kalo semua orang boleh neuter dan spay kucing jalanan nie memang populasi akan berkurangan
Tak mahal pun dalam RM25 (jantan) dan RM35 (betina).
Tak sampai 0.01% dari gaji kita kan?
Lagipun bila bayar kita boleh dapat 'Tax Exemption'.... lebih mengurangkan bebanan kita.
Nurul baru wat booking untuk seorang member PF untuk kembirikan kucing betina dia Sabtu nie.
Kalo nak saya tolong wat booking, just contact me.
Thanks.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #45  
Old 12-04-2010, 01:45 PM
mummykenzo mummykenzo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 11
Rep Power: 0
mummykenzo is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

Hi friends,
Just nak tanya, if kita dah spayed kan, adakah kucing betina ni akan/masih akan di'belasah' or di'apa2kan' oleh kucing jantan? (sorry, tak tau nak guna words apa) And lagi satu, adakah diorang masih ada 'keinginan'?
Reply With Quote
  #46  
Old 12-06-2010, 11:48 AM
adrianng87's Avatar
adrianng87 adrianng87 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 188
Rep Power: 10
adrianng87 is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

If there is some reproductive tissues left that is not removed from the spaying process, the cat might be going on heat again. You'll see there are signs of tail shaking or butt raising from the cat, this shows the female cat is on heat again though she's already spayed.
__________________
"Give a man a fish and you feed him for a day. Teach him how to fish and you feed him for a lifetime." - Lao Tzu
Reply With Quote
  #47  
Old 12-06-2010, 03:35 PM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 11
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: Spay & Neuter Programe

besnye program ni...tahniah pd k.nurul n ramzee...program ni ade smpi bile2 ke?insyaAllah nk tgkp bdk2 stray kt area opis ngan rumah utk di zass..sekurang2nye dpt la mengurangkan jumlah dorg, x tahan la asek tgok yg gegurl nye asek bwk perot boyot je harap2 urusan ni dipermudahkan lah, aminn...
Reply With Quote
  #48  
Old 12-06-2010, 08:22 PM
shaella shaella is offline
Deactivated
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 30
Rep Power: 0
shaella is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

ada sape2 tau pasal program ni x.....????
ella jumpe dlm cat forum la...
is it true..???
kalau betol blh la bwk stray cats kat umah ella ni...
huhuhuhu~~ x tahan da tgk pembuangan anak2 kucing merata...


date : 19 December 2010
time : 7.30 am- 4.00 pm
venue : Padang Taman Cheras Hartamas,Cheras Bukit Segar

Free spayed for female cats/ dogs ( non-pedigree only ).
Reply With Quote
  #49  
Old 12-08-2010, 10:49 AM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 15
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Spay & Neuter Programe

It's true, Shaella. Check this link >> http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=5104

But it's best you email them first for more info - SaveAStray.kl@gmail.com
Reply With Quote
  #50  
Old 12-09-2010, 10:19 AM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 11
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Spay & Neuter Programe

Together we control the stray population to benefit both human and cats
Reply With Quote
  #51  
Old 12-13-2010, 10:52 AM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 11
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Spay & Neuter Programe

Hi Friends,

For those who interested to spay stray cats at your area with special price this is the program that you can join. The program name is SNIP program. Earlier part in this thread, Fellix the cat already explain what is it about.

You just have to register into this program by filling up the form and send it(Form in word doc format) to the person incharge. The contact number of the person incharge you are listed below, as well as in the form. Please contact them for further information regarding this program.

016-2093155 Eching (Klang clinic), 016-6619388 Ai Ling (Subang clinic)
& 016-3967189 Siti (Klinik Kembiri)

For first timer, you need to send a copy of your current TNB bills for verification purposes.

https://docs.google.com/viewer?a=v&p...uthkey=CJ-T4k4
Reply With Quote
  #52  
Old 12-13-2010, 03:52 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Spay & Neuter Programe

Quote:
Originally Posted by shaella View Post
ada sape2 tau pasal program ni x.....????
ella jumpe dlm cat forum la...
is it true..???
kalau betol blh la bwk stray cats kat umah ella ni...
huhuhuhu~~ x tahan da tgk pembuangan anak2 kucing merata...


date : 19 December 2010
time : 7.30 am- 4.00 pm
venue : Padang Taman Cheras Hartamas,Cheras Bukit Segar

Free spayed for female cats/ dogs ( non-pedigree only ).
hi there! may i know is there any possibility that this event will be done in johor?
Reply With Quote
  #53  
Old 11-21-2011, 03:41 AM
londeh londeh is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 6
Rep Power: 0
londeh is on a distinguished road
Smile Re: Spay & Neuter Programe

Kepada kawan-kawan PF! Ade lagi ke program klinikkembiri nie sebab pos yang latest tahun lepas. Saya nak spayed dan neuter 3 ekor kucing betina dan seekor kucing jantan. Tak terjaga banyak-banyak nie.
Reply With Quote
  #54  
Old 11-21-2011, 01:37 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

Quote:
Originally Posted by londeh View Post
Kepada kawan-kawan PF! Ade lagi ke program klinikkembiri nie sebab pos yang latest tahun lepas. Saya nak spayed dan neuter 3 ekor kucing betina dan seekor kucing jantan. Tak terjaga banyak-banyak nie.
Salam...

Buat masa nie, program SNIP kat SPCA Klinik Kembiri di hentikan untuk sementara. Kalo nak kembiri boleh buat dengan harga RM60.00 jantan dan betina RM90.00.

Saya pun ada anjurkan program kembiri tapi dengan vet private kat Seri Kembangan. Harga jantan RM70.00 dan betina RM100.00 Ni adalah package di mana kucing akan di boarding selama 2 hari untuk pemantauan sebelim dan selepas operation.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #55  
Old 11-21-2011, 01:40 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 9
picco is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

kak nurul,
sy ada 2 ekor female stray yg nk di neuter kn,dan 3 ekor male (sendiri punya) nk di spay kn,cmne nk booking? masih ada kosong lg x? di harap sgt agar k.nurul dpt mmbantu,untk pengetahuan k.nurul sy duk area klang..kt sini biase la mahal..dgn adanye prgmen cmni,mmg berbaloi la untuk sy yg x berpoket tebal ni.....
Reply With Quote
  #56  
Old 11-21-2011, 02:46 PM
londeh londeh is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 6
Rep Power: 0
londeh is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam...

Buat masa nie, program SNIP kat SPCA Klinik Kembiri di hentikan untuk sementara. Kalo nak kembiri boleh buat dengan harga RM60.00 jantan dan betina RM90.00.

Saya pun ada anjurkan program kembiri tapi dengan vet private kat Seri Kembangan. Harga jantan RM70.00 dan betina RM100.00 Ni adalah package di mana kucing akan di boarding selama 2 hari untuk pemantauan sebelim dan selepas operation.
Kalau dekat 4 ekor saya nak bawak nie tak boleh diskaun lagi ke kak. Tak termampu saya nak bayar dekat RM400 nie. Ngah risau nie pasal ibu yang baru habis bersalin dah tunjuk tanda-tanda nak heat balik nie. Thanks again. :)
Reply With Quote
  #57  
Old 11-22-2011, 01:11 PM
anna anna is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Rep Power: 0
anna is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam...

Buat masa nie, program SNIP kat SPCA Klinik Kembiri di hentikan untuk sementara. Kalo nak kembiri boleh buat dengan harga RM60.00 jantan dan betina RM90.00.

Saya pun ada anjurkan program kembiri tapi dengan vet private kat Seri Kembangan. Harga jantan RM70.00 dan betina RM100.00 Ni adalah package di mana kucing akan di boarding selama 2 hari untuk pemantauan sebelim dan selepas operation.
Hi..i ada 2 female cat and memang terfikir nk spay them this week..Private vet macam ok since dah include boarding. Lagipun saya kerja this weekend. So, macam mana nak booking or contact this vet?
Reply With Quote
  #58  
Old 11-26-2011, 12:27 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

Quote:
Originally Posted by anna View Post
Hi..i ada 2 female cat and memang terfikir nk spay them this week..Private vet macam ok since dah include boarding. Lagipun saya kerja this weekend. So, macam mana nak booking or contact this vet?
Hi Anna, apologies for the late reply but was down with food poisioning. Pls contact me at 012 6113258.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #59  
Old 11-29-2011, 12:34 AM
angah1234 angah1234 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 72
Rep Power: 9
angah1234 is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

nak tanye ade lagi x program kembiri ni?nak hantar 2 ekor kucing betine..berape kos die ek?
Reply With Quote
  #60  
Old 11-29-2011, 10:05 AM
anna anna is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Rep Power: 0
anna is on a distinguished road
Default Re: Spay & Neuter Programe

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Hi Anna, apologies for the late reply but was down with food poisioning. Pls contact me at 012 6113258.

Thanks Kak Nurul,

Anyway, i dah sent them to a vet in Bangsar last Saturday...a bit costly la..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A friendly Reminder~ Neuter/Spay your furkids Miki Satohara General Discussion 0 10-06-2010 11:26 PM
Spay and neuter your pets (Education article) acsyen General Discussion 0 11-05-2009 08:46 AM
California's Spay & Neuter Law lynielime Animal Protection Laws & Rights 23 04-17-2009 07:40 PM
Benefits of Spay/Neuter for Dogs and Cats lynielime Dogs & Puppies 3 12-20-2008 02:37 PM
Early Spay and Neuter of Cats ashleywong Cats & Kittens 17 10-23-2008 05:21 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.