Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-27-2009, 02:35 PM
casriex's Avatar
casriex casriex is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: KL-JB
Posts: 91
Rep Power: 10
casriex is on a distinguished road
Default Blackwood Di JB & Melaka

Salam sejahtera semua,

Saya sedang menjalankan survey untuk mendapatkan senarai nama peminat-peminat kucing yang berkeinginan untuk mencuba jenama makanan kucing Blackwood di kawasan JB. Saya berasal dari JB dan bekerja di KL. Setiap awal bulan saya akan pulang ke JB. Bagi membantu rakan-rakan di Selatan tanahair yang mempunyai kesukaran mendapatkan Blackwood, saya sudi menjadi orang tengah Kak Nurul (tokey BW ).

Memandangkan perjalanan ke JB akan melalui Melaka, saya juga membuka ruang kepada peminat-peminat di Melaka untuk mendapatkannya. Tempat pertemuan adalah di Plaza Tol Ayer Keroh.

Sekiranya ada permintaan yang menggalakkan, saya akan membuka tempahan bermula pertengahan bulan Ogos ini.

Bagi sesiapa yang berminat, harap dapat memberikan nama di dalam thread ini. Perkara-perkara lain berhubung dengannya akan dimaklumkan kelak. Sekian.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2009, 07:10 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Quote:
Originally Posted by casriex View Post
Salam sejahtera semua,

Saya sedang menjalankan survey untuk mendapatkan senarai nama peminat-peminat kucing yang berkeinginan untuk mencuba jenama makanan kucing Blackwood di kawasan JB. Saya berasal dari JB dan bekerja di KL. Setiap awal bulan saya akan pulang ke JB. Bagi membantu rakan-rakan di Selatan tanahair yang mempunyai kesukaran mendapatkan Blackwood, saya sudi menjadi orang tengah Kak Nurul (tokey BW ).

Memandangkan perjalanan ke JB akan melalui Melaka, saya juga membuka ruang kepada peminat-peminat di Melaka untuk mendapatkannya. Tempat pertemuan adalah di Plaza Tol Ayer Keroh.

Sekiranya ada permintaan yang menggalakkan, saya akan membuka tempahan bermula pertengahan bulan Ogos ini.

Bagi sesiapa yang berminat, harap dapat memberikan nama di dalam thread ini. Perkara-perkara lain berhubung dengannya akan dimaklumkan kelak. Sekian.

Yeah....... BW akan berkembang ke JB dan Melaka thanks to Casriex
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 07-27-2009, 08:49 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 10
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

wahh.. akan berkembang dengan pesatnyee
Reply With Quote
  #4  
Old 07-27-2009, 09:21 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

wah...hebat hebat.... ke utara tak dak sapa nak buat ke
Reply With Quote
  #5  
Old 07-27-2009, 10:05 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood Di JB & Melaka

hmm!! Nurul,bila mo buka cawangan di KK ni?? my mum punya kuicng pun mau try bah ni.heheheheh!! selain dari si Diva tu,ada lg 2 kitten baru my mum kutip.so mo kasih mkn blackwood juga.jgn kasih biasa mkn RC.koyak poket aku nanti
Reply With Quote
  #6  
Old 07-28-2009, 09:46 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Quote:
Originally Posted by June View Post
hmm!! Nurul,bila mo buka cawangan di KK ni?? my mum punya kuicng pun mau try bah ni.heheheheh!! selain dari si Diva tu,ada lg 2 kitten baru my mum kutip.so mo kasih mkn blackwood juga.jgn kasih biasa mkn RC.koyak poket aku nanti
Bukan tak nak wat tapi breeder pack tu limited tu yang jadi masalah tu. Kalo setakat BW 7.5kg tu memang ada jual kat Taman Fortuna. Mak saya beli dari situ tapi harganya boleh tahan oooooooo. Satu pack RM130.00
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7  
Old 07-28-2009, 09:46 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
wah...hebat hebat.... ke utara tak dak sapa nak buat ke
Hi Zarul,

Memang nak wat tapi lum dapat cari representative dari Utara lagi Kalo ada yang sudi sure akan berkembang ke Utara juga
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #8  
Old 07-28-2009, 09:47 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
wahh.. akan berkembang dengan pesatnyee
Insyaallah Ramzee
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #9  
Old 07-28-2009, 10:18 AM
casriex's Avatar
casriex casriex is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: KL-JB
Posts: 91
Rep Power: 10
casriex is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Ada sesiapa dari JB atau Melaka yang boleh kongsi maklumat mengenai availability Blackwood di tempat anda?
Reply With Quote
  #10  
Old 07-28-2009, 10:32 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Quote:
Originally Posted by casriex View Post
Ada sesiapa dari JB atau Melaka yang boleh kongsi maklumat mengenai availability Blackwood di tempat anda?
Casriex, kalo kat JB memang ada jual BW kat Taman University pet shop tu tapi hanya 7.5 kg je. Kat Melaka tak ada. Setakat breeder pack (24kg) tu memang tak ada

Nurul dah check ngan supplier BW.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #11  
Old 08-02-2009, 10:39 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 10
thini is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Zarul, buat laaaa.. kita jadik orang pertama book kalau buat kat utara:D
Reply With Quote
  #12  
Old 08-03-2009, 09:15 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Zarul, buat laaaa.. kita jadik orang pertama book kalau buat kat utara:D
Hi Thini,

Bukan Si Zarul tak nak wat tapi masalanya.... tak ada penghantarnya
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #13  
Old 08-03-2009, 12:52 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 10
thini is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Ala, penghantar tak ada ke Nurul.. iskk iskkk... Kesian tau kat thini and zarul - susah jugak nak carik blackwood kat sini
Reply With Quote
  #14  
Old 08-03-2009, 12:55 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Ala, penghantar tak ada ke Nurul.. iskk iskkk... Kesian tau kat thini and zarul - susah jugak nak carik blackwood kat sini
Tak ada la... Kalo ada dah lama Nurul hantar Ni pun jasa baik si Casriex yang nak tolong kat area JB dan Melaka.

Kalo nak poskan boleh.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #15  
Old 08-03-2009, 01:02 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 10
thini is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Nurul, kita ada la sometimes turun KL sebulan sekali - tapi masalahnya naik bas.. nak bawak 5 kg boleh la... I just read thread yg ada forumers yg bought blackwood from you and sell back at a higher price.. iskkkk apa lah orang macam ni kan
Reply With Quote
  #16  
Old 08-03-2009, 01:12 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Nurul, kita ada la sometimes turun KL sebulan sekali - tapi masalahnya naik bas.. nak bawak 5 kg boleh la... I just read thread yg ada forumers yg bought blackwood from you and sell back at a higher price.. iskkkk apa lah orang macam ni kan
Oic... Kalo nak order next time boleh order and then Nurul tolong simpankan. Bila Thini turun KL, baru la ambil kat Nurul

Ntah la Thini, susah nak cakap tentang orang macam nie. Nurul tak kisah kalo dia nak jual BW pun tapi yang penting dapat la kebenaran dari supplier dulu. Ni pun supplier bagi kat kita harga murah, kalo dia tau orang tu jual balik dengan harga mahal sure dia akan marah sebab spoil market price je. Silap hari bulan nanti, supplier tak nak bagi lagi harga murah kat kita. Dia suruh kita beli je direct dari petshop
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #17  
Old 08-04-2009, 12:04 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Oic... Kalo nak order next time boleh order and then Nurul tolong simpankan. Bila Thini turun KL, baru la ambil kat Nurul

Ntah la Thini, susah nak cakap tentang orang macam nie. Nurul tak kisah kalo dia nak jual BW pun tapi yang penting dapat la kebenaran dari supplier dulu. Ni pun supplier bagi kat kita harga murah, kalo dia tau orang tu jual balik dengan harga mahal sure dia akan marah sebab spoil market price je. Silap hari bulan nanti, supplier tak nak bagi lagi harga murah kat kita. Dia suruh kita beli je direct dari petshop
cara dia buat untung tu boleh menyusahkan org....
Reply With Quote
  #18  
Old 08-14-2009, 05:31 PM
casriex's Avatar
casriex casriex is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: KL-JB
Posts: 91
Rep Power: 10
casriex is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

Nampaknya macam tiada peminat kucing dari Selatan yang berhajat untuk mendapatkan Blackwood. Jika ada, saya akan buka tempahan. Tapi limited kepada 5 breeder bag je la atas faktor ruang kenderaan.
Reply With Quote
  #19  
Old 09-10-2009, 02:38 AM
peejal76's Avatar
peejal76 peejal76 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Location: JB
Posts: 6
Rep Power: 0
peejal76 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to peejal76
Talking Re: Blackwood Di JB & Melaka still offering ka?

hi casriex, i juz new here n still ader servis nih ker? i'm interested nak try for my kitten. pls put me on e list ordering for end of sept. what package u got? i'm at austin,jb.

Quote:
Originally Posted by casriex View Post
Nampaknya macam tiada peminat kucing dari Selatan yang berhajat untuk mendapatkan Blackwood. Jika ada, saya akan buka tempahan. Tapi limited kepada 5 breeder bag je la atas faktor ruang kenderaan.
Reply With Quote
  #20  
Old 09-10-2009, 03:28 PM
casriex's Avatar
casriex casriex is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: KL-JB
Posts: 91
Rep Power: 10
casriex is on a distinguished road
Default Re: Blackwood Di JB & Melaka

HI peejal.. Saya cuma membantu jer.. Awak boleh order dari Kak Nurul dan saya akan hantarkan setiap bulan pada awal bulan.. Buat masa ni tiada apa-apa charge dikenakan memandangkan tiada permintaan di Selatan..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blackwood imann Pet Food 7614 07-13-2014 12:41 AM
Blackwood MamaCat Cats & Kittens 3 07-15-2009 05:03 PM
After 2 months of Blackwood.. enjoy! abgraldo Cat TV and Photos 57 06-05-2009 03:05 PM
Melaka Vets Sashy Vets & Docs Reviews 0 03-13-2009 10:14 AM
4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang abgraldo Cat TV and Photos 64 09-22-2008 08:16 AM


All times are GMT +8. The time now is 10:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.