Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-03-2013, 01:33 PM
ilhamology ilhamology is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 13
Rep Power: 0
ilhamology is on a distinguished road
Default Kongsi Tips Kucing Mengandung

Salam,

Saya tak tau samada thread ni dh ada ke idak. Tapi memandangkan sy 1st timer dapat kucing mengandung, boleh share2 tak tips untuk menjaga kucing mengandung ni?

saya ada dengar kita tak boleh mandikan kucing mengandung, boleh ke tak? kalau betul, ada cara untuk bersihkan kucing ni? lap ke apa ke?

pastu ada cadangan ubat kutu yang sesuai untuk bakal ibu kucing ni?

Terima kasih.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-03-2013, 06:24 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kongsi Tips Kucing Mengandung

Quote:
Originally Posted by ilhamology View Post
Salam,

Saya tak tau samada thread ni dh ada ke idak. Tapi memandangkan sy 1st timer dapat kucing mengandung, boleh share2 tak tips untuk menjaga kucing mengandung ni?

saya ada dengar kita tak boleh mandikan kucing mengandung, boleh ke tak? kalau betul, ada cara untuk bersihkan kucing ni? lap ke apa ke?

pastu ada cadangan ubat kutu yang sesuai untuk bakal ibu kucing ni?

Terima kasih.
takleh mandikan tue x pernah dengar. kalo nak mandikan air suam bleh rasanya. selalunya once kita dah tahu bakal ibu, kalo blrh start campur royal canin babycat dalam makanan dia..supaya bulu chantrk and anak2 sihat. Tue je i buat. Lain sama je macam biasa. And i stop deworming For awhile.. itu saja
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #3  
Old 04-03-2013, 10:51 PM
ilhamology ilhamology is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 13
Rep Power: 0
ilhamology is on a distinguished road
Default Re: Kongsi Tips Kucing Mengandung

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
takleh mandikan tue x pernah dengar. kalo nak mandikan air suam bleh rasanya. selalunya once kita dah tahu bakal ibu, kalo blrh start campur royal canin babycat dalam makanan dia..supaya bulu chantrk and anak2 sihat. Tue je i buat. Lain sama je macam biasa. And i stop deworming For awhile.. itu saja
Salam. Thnks sb sudi kongsi.
Nak tanya wet food awak ada bg tak?
Brand apa yg sesuai utk kucing ngandung?

Btw ada leh rekemen ubat apa sesuai utk halau kutu utk kucing ngandung? Risau gak sb ada kutu2 kat ibu...

Sorry sb byk tanya sgt... Harap2 sudi jawab ya ;) TQ
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tips menjaga kucing bunting.. ayumisha Cats & Kittens 4 01-04-2013 10:01 PM
mahu tips kurangkan bulu kucing gugur Luna10 Cats & Kittens 3 12-20-2012 01:25 PM
Tips memelihara kucing eunzzz Cats & Kittens 0 05-28-2011 01:52 PM
Tolong bg tips utk kucing selsema ngan sakit mata yg teruk. oyen_ku Cats & Kittens 0 12-15-2010 11:44 AM
tips jaga anak kucing umo 3 hari - need help fast! hemorion Cats & Kittens 63 07-14-2009 02:57 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.