Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 10-30-2009, 11:50 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Perhiasan Wanita

ina...ko pakai fondesen apa ek?...2way cake ke....apa ke?..sharing2 sket
__________________
Reply With Quote
  #62  
Old 10-30-2009, 04:16 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by imann View Post
ina...ko pakai fondesen apa ek?...2way cake ke....apa ke?..sharing2 sket

pakai 2way cake ja imann...itu pon cap cosway...aku dah pakai dari M.A.C, Bobby brown...seme ade jek slack..sudahnye Miyami ......pahtu kalo aku nak good coverage sikit aku tepek face shop punya BB cream as base..setel..kira miyami tak cerewet...muka aku sampai petang tak beminyak..

tapi imann skang foundation/bedak yg paling best ialah Gorgio Armani..luminous xxx hape ntah nama dia...yg tuh best..tapi harga dia lagi mahal dari harga sekampit blackwood 24kg......tidak le teman...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #63  
Old 10-30-2009, 04:19 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by imann View Post
ina...aku kirim ngan kawan yg fly ke lax tu pun tak leh byk...coz dorang leh bwk balik 6btl per pax jek...kalau lebih..kastam kaco....kena bayar dende...slalu nye aku kena tanya dulu..ada slot tak utk aku...dah tu dorang setahun 2x je dpt flight lax...slalunya dia kasi harga kat aku...3 botol rm100 le....mmg sesuai banget ngan bajet aku...kuikuikuikui...

cookies....GGGRRRRRRRRRRRR......auuummmm....auuummmm
sob sob sob...rm100 dpt 3 body splash...kat sini 2 botol ja dah satos...best la imann...mesti dah bederet botol vs kat umah tuh..
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #64  
Old 10-30-2009, 04:22 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

june/rock/cookies

tu yg aku sakit hati bila masuk blog dia tuh...telan2 air lior aku nengok brg2 lam tuh...kena pelan2 tengok dan bila dah dpt pilihan..mula la aku kacau si Intan tu mintak pendapat dia..mujor la dia memang pakar melayan kastemer tak bependirian tetap nih...tapii i tell u..i oni brave to buy menda2 camni ja kat online hokkeh..part mekap..sorry...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #65  
Old 10-30-2009, 10:23 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
june/rock/cookies

tu yg aku sakit hati bila masuk blog dia tuh...telan2 air lior aku nengok brg2 lam tuh...kena pelan2 tengok dan bila dah dpt pilihan..mula la aku kacau si Intan tu mintak pendapat dia..mujor la dia memang pakar melayan kastemer tak bependirian tetap nih...tapii i tell u..i oni brave to buy menda2 camni ja kat online hokkeh..part mekap..sorry...
pergh...panas betul mlm ni..
memang best pun masuk blog tu,bukan blog yg lagi satu tu ye,buat gelak je..
akak pakai cosway number berapa?cosway ni,elok pn elok,murah pn murah kan..
Reply With Quote
  #66  
Old 10-31-2009, 12:57 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Perhiasan Wanita

ina...kuikuikui..sama brand le...aku pun pakai miyami tu..nbr 2 kalau tak silap..sesswei ngan bajet ku yg 'berkepuk-kepuk' tu...waakakakakak...kalau fondesen mahal dari sekampit bwood...adesss..krim salam di angin lalu je la...idok le aiihh....

bab vs tu...hehehe...kome jgn le jeles ek....koleksi kat umah ni...mau ada 10btl dah kot...losen 5btl...kekekeke....beli time xmas lg murah beb!!!....ni pun ada lg 2 btl kat member aku tu...dia lom pas lg....mentang2 dpt murah...bila guna...dlm bra & spenda pun aku spray...wakakakakaka.......
__________________
Reply With Quote
  #67  
Old 11-03-2009, 06:08 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by imann View Post
ina...kuikuikui..sama brand le...aku pun pakai miyami tu..nbr 2 kalau tak silap..sesswei ngan bajet ku yg 'berkepuk-kepuk' tu...waakakakakak...kalau fondesen mahal dari sekampit bwood...adesss..krim salam di angin lalu je la...idok le aiihh....

bab vs tu...hehehe...kome jgn le jeles ek....koleksi kat umah ni...mau ada 10btl dah kot...losen 5btl...kekekeke....beli time xmas lg murah beb!!!....ni pun ada lg 2 btl kat member aku tu...dia lom pas lg....mentang2 dpt murah...bila guna...dlm bra & spenda pun aku spray...wakakakakaka.......
kak imann,miyami no.2 ok ye?sye pakai no.3...kadang kalau pakai banyak sikit,terasa gelap pula kulit ni..
VS tu kalau pos dr sana banyak2,tak pe ke kak imann?
Reply With Quote
  #68  
Old 11-03-2009, 09:58 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by rock View Post
kak imann,miyami no.2 ok ye?sye pakai no.3...kadang kalau pakai banyak sikit,terasa gelap pula kulit ni..
VS tu kalau pos dr sana banyak2,tak pe ke kak imann?
akak seswei pakai nbr 2...rasanya nbr 3 cam golap sket..

bab pos VS tu..tak sure plak...takut kastam kacau jek...akak slalu kirim kawan beli....dia steward...so tggu dia balik dari flight dia kasi le...pos2 tu tak pernah plak wat
__________________
Reply With Quote
  #69  
Old 11-03-2009, 10:26 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by imann View Post
akak seswei pakai nbr 2...rasanya nbr 3 cam golap sket..

bab pos VS tu..tak sure plak...takut kastam kacau jek...akak slalu kirim kawan beli....dia steward...so tggu dia balik dari flight dia kasi le...pos2 tu tak pernah plak wat
rasanya macam tula,yg no.3 gelap sikit..
lepas ni nk try yo no.2 pulalah..
Reply With Quote
  #70  
Old 11-05-2009, 09:43 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

he he he...imann/rock...kita guna no. 3...tatau nape..sekali jek pakai no. 2..lps tu ada oang tego satu pagi..apsal muke ko besepoh nyah? ...tuka no. 3...pakai tipis2...yess baru la natural...lagikpon memang suke tan skin tone...tau tak chef tonia wilson yg kat astro travel n living tuh? nanges arr nengok skin tone dia...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi

Last edited by hatemetoday; 11-05-2009 at 09:51 AM.
Reply With Quote
  #71  
Old 11-05-2009, 09:56 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
he he he...imann/rock...kita guna no. 3...tatau nape..sekali jek pakai no. 2..lps tu ada oang tego satu pagi..apsal muke ko besepoh nyah? ...tuka no. 3...pakai tipis2...yess baru la natural...lagikpon memang suke tan skin tone...tau tak chef tonia wilson yg kat astro travel n living tuh? nanges arr nengok skin tone dia...
samalah kita kak...ada kwn,dia mmg pakai miyami,dia pn suh pakai no.3...
rock pn cakap,tapi nmpk kulit jadi gelap,dia cakap,nnti lama2 oklah..
skin dia cantik ke?
Reply With Quote
  #72  
Old 11-05-2009, 09:57 AM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

hehehe.. dulu kita pakai miyami gak.. tp da tukar pada ZA.. so far ok jer.. lebih kurang miyami.. ehehehe
Reply With Quote
  #73  
Old 11-05-2009, 08:24 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post
hehehe.. dulu kita pakai miyami gak.. tp da tukar pada ZA.. so far ok jer.. lebih kurang miyami.. ehehehe
oo..lebih kurang sama yer..nnti nk cubalah..semua nk cuba..
Reply With Quote
  #74  
Old 11-06-2009, 12:21 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Perhiasan Wanita

ina...rock..ntah le..tak pernah plak cuba nbr 3...my sis suggest nbr 2...grap trus le....
ZA pun pernah try...ok gak...

eeee...semua bende nak terai..kuikuikui
__________________
Reply With Quote
  #75  
Old 11-13-2009, 10:20 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

nak tanya,produk apa ye bagus untuk hilangkan bintik2 jeragat kat muka..?


ppsssttt....jom layan cite nur kasih...hehehehhe

Last edited by rock; 11-13-2009 at 10:43 PM.
Reply With Quote
  #76  
Old 11-14-2009, 08:40 AM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 11
alfian is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

ermm..klu ikut iklan dlm tv tu, bio oil la kot
bole hilangkan bintik dan tanda2 di kulit
__________________
Reply With Quote
  #77  
Old 11-14-2009, 04:59 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
ermm..klu ikut iklan dlm tv tu, bio oil la kot
bole hilangkan bintik dan tanda2 di kulit
tak der manernya bio oil tu boleh hilangkan mcm2 spt yg diiklankan....aku dah terai...kunun cakap, minyak tu cepat meresap la itu...ini....mana ader !!! berlengas klu pakai bio oil ni selain dr tak berkesan pun (utk aku la...org lain..aku tak tau).
Produk utk hilangkan jeragat, kawan aku suggest Tia Amelia. Aku rasa nak terai jugak sebab lately berebut2 pulak jeragat naik ke muka aku nihh
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #78  
Old 11-14-2009, 06:27 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 11
alfian is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
tak der manernya bio oil tu boleh hilangkan mcm2 spt yg diiklankan....aku dah terai...kunun cakap, minyak tu cepat meresap la itu...ini....mana ader !!! berlengas klu pakai bio oil ni selain dr tak berkesan pun (utk aku la...org lain..aku tak tau).
Produk utk hilangkan jeragat, kawan aku suggest Tia Amelia. Aku rasa nak terai jugak sebab lately berebut2 pulak jeragat naik ke muka aku nihh
ooo ohhh......sorry ....
__________________
Reply With Quote
  #79  
Old 11-14-2009, 07:43 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
tak der manernya bio oil tu boleh hilangkan mcm2 spt yg diiklankan....aku dah terai...kunun cakap, minyak tu cepat meresap la itu...ini....mana ader !!! berlengas klu pakai bio oil ni selain dr tak berkesan pun (utk aku la...org lain..aku tak tau).
Produk utk hilangkan jeragat, kawan aku suggest Tia Amelia. Aku rasa nak terai jugak sebab lately berebut2 pulak jeragat naik ke muka aku nihh
kak tia amelia tu krim kunyit dia lama2 pakai nanti kulit rase cam pedey ..entah menipih ke ape...dorang kata product yg bienda jadik model tuh ape ke lupa nama dia ..bagus...yusmira pon bagos...tapi kak kalo nak yg makan2 punya..Mireica nutri peau bagos..
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #80  
Old 11-14-2009, 08:05 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Perhiasan Wanita

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
kak tia amelia tu krim kunyit dia lama2 pakai nanti kulit rase cam pedey ..entah menipih ke ape...dorang kata product yg bienda jadik model tuh ape ke lupa nama dia ..bagus...yusmira pon bagos...tapi kak kalo nak yg makan2 punya..Mireica nutri peau bagos..
iya ker ? Dalam promo, kata produk Tia ni tanpa pengelupasan. Aku tak tau pulak produk apa yg Bienda jd model...sebab jarang2 baca majalah yg penuh dgn iklan yg seumpama ni...My prblm - wrinkles & jeragat...maklum la kulit jenis kering. Jerawat mmg jarang2 sekali naik ke muka. Yusmira & mireica ni elok utk prblm aku ker ? How much ekk ?
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.