Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 11-05-2009, 11:05 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Strays VS DLH

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
haih...dengar ulasan dr semua2 yg di atas nie, sejuk jer saya rasa ari nie...bleh senyum sorang2 depan skrin nie...

itulah sumer...mmg xde beza DLH or DSH..so, jgn la pasni ade lg yg nak beza2kan...x sedap hati tau saya dengar..kekadang tersa gak dlm hati nie...aku x wat kecoh, tp nama aku lak yg org ngumpat2..adoii..itu yg x tahan...

tp Alhamdulillah..sapa yg kenal saya, diorg tau stakat mana saya jaga kucing2 saya...sanggup ikat perot demi mjaga kebajikan diorang.saya kekadang pikir x mampu dah nak slalu sgt back up diri mcm ni smata2 ade mulut yg mengata...dan, saya xnak kutuk org walaupon ade org kutuk saya...ntah apa ntah salah saya dok mengata2...

tp, dulu..ade la sy penah nasihat kt few forumers dlm ni secara senyap2..diorg dulu mengalami masalah dan nak pindahkan few kucing diorg ke rumah kwn2 yg saya kenal..so, sy bgtau dia, xyah la antar kucing DLH u ke rumah si dia tu, sbb dia sndiri dh byk kucing..kucing2 DLH dia pon sy tgk x terurus..berbau...takot silap2 hari kucing u yg u jaga lawa2 jd mcm tu...

mungkin sebab tu kot org marah saya...tp,kalo x cakap kang, rasa bersalah plak..ntah laa..baik aku jadik silent reader jugak laa senang..pepandai korang la pasni.
Kisahnye...itulah, saya pun tertanya2 bila pulak nama u naik? Hmmm...tak pe. Yg penting u know who u are...u buat benda yang betol... U rasa macam ramai yang hentam u..tapi sebenarnya ramai yang faham dan bagi moral support kat u...ramai yang tak prejudice....no worries ,k?
Reply With Quote
  #22  
Old 11-05-2009, 11:50 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Strays VS DLH

terasa ati pasal ko bgtau tuan punya DLH tu jgn ksh si polan2 tu sebab si polan tu pun tak terurus kucingnya?? bg akak tak salah.klu akak pun buat camtu.sepatutnya si polan ni tak perlu berkecik ati.sebabnya nafsu besar tp tak mampu nak jaga DLH.ukur seluar di pinggang sendiri.kenapa nak susah2 kan diri & kucing klu tau tak larat nak jaga DLH sebab di rmh dah bersusun kucing?? itulah manusia EJ.

bg pendapat akak, kita tak perlu cepat kecik ati & sensitive bila org menegur.kita kena belajar menerima kritikan dgn hati terbuka.klu rasa2 tak sesuai tak payah masukkan dlm kepala.klu rasa2 sesuai,simpan dlm kepala.klu kita sikit2 sensitive & kecik ati,susah diri nak maju.

contohnya kat opis akak.bila akak mengajar budak baru ttg kerja,kena tegur coz akak ni sgt mementingkan kualiti kerja.tp ada budak2 terutama budak muda skrg ni,sikit2 kecik ati & menangis.klu tak tahan ati,mcm mana nak kerja?? dunia skrg ni dah cukup mencabar,so hati kena kuat & tabah.walau apa org cakap pun buruk ke baik ke,jgn cepat merajuk/kecik ati. dulu masa akak mula2 kerja,abis kena lanyak dgn senior.akak berazam dlm diri,satu hari nanti,aku akan menandingi ko.just wait.hal2 begini lbh membakar semangat akak utk be strong & proof to the world I can do it.

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
haih...dengar ulasan dr semua2 yg di atas nie, sejuk jer saya rasa ari nie...bleh senyum sorang2 depan skrin nie...

itulah sumer...mmg xde beza DLH or DSH..so, jgn la pasni ade lg yg nak beza2kan...x sedap hati tau saya dengar..kekadang tersa gak dlm hati nie...aku x wat kecoh, tp nama aku lak yg org ngumpat2..adoii..itu yg x tahan...

tp Alhamdulillah..sapa yg kenal saya, diorg tau stakat mana saya jaga kucing2 saya...sanggup ikat perot demi mjaga kebajikan diorang.saya kekadang pikir x mampu dah nak slalu sgt back up diri mcm ni smata2 ade mulut yg mengata...dan, saya xnak kutuk org walaupon ade org kutuk saya...ntah apa ntah salah saya dok mengata2...

tp, dulu..ade la sy penah nasihat kt few forumers dlm ni secara senyap2..diorg dulu mengalami masalah dan nak pindahkan few kucing diorg ke rumah kwn2 yg saya kenal..so, sy bgtau dia, xyah la antar kucing DLH u ke rumah si dia tu, sbb dia sndiri dh byk kucing..kucing2 DLH dia pon sy tgk x terurus..berbau...takot silap2 hari kucing u yg u jaga lawa2 jd mcm tu...

mungkin sebab tu kot org marah saya...tp,kalo x cakap kang, rasa bersalah plak..ntah laa..baik aku jadik silent reader jugak laa senang..pepandai korang la pasni.
Reply With Quote
  #23  
Old 11-05-2009, 12:47 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Strays VS DLH

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
haih...dengar ulasan dr semua2 yg di atas nie, sejuk jer saya rasa ari nie...bleh senyum sorang2 depan skrin nie...

itulah sumer...mmg xde beza DLH or DSH..so, jgn la pasni ade lg yg nak beza2kan...x sedap hati tau saya dengar..kekadang tersa gak dlm hati nie...aku x wat kecoh, tp nama aku lak yg org ngumpat2..adoii..itu yg x tahan...

tp Alhamdulillah..sapa yg kenal saya, diorg tau stakat mana saya jaga kucing2 saya...sanggup ikat perot demi mjaga kebajikan diorang.saya kekadang pikir x mampu dah nak slalu sgt back up diri mcm ni smata2 ade mulut yg mengata...dan, saya xnak kutuk org walaupon ade org kutuk saya...ntah apa ntah salah saya dok mengata2...

tp, dulu..ade la sy penah nasihat kt few forumers dlm ni secara senyap2..diorg dulu mengalami masalah dan nak pindahkan few kucing diorg ke rumah kwn2 yg saya kenal..so, sy bgtau dia, xyah la antar kucing DLH u ke rumah si dia tu, sbb dia sndiri dh byk kucing..kucing2 DLH dia pon sy tgk x terurus..berbau...takot silap2 hari kucing u yg u jaga lawa2 jd mcm tu...

mungkin sebab tu kot org marah saya...tp,kalo x cakap kang, rasa bersalah plak..ntah laa..baik aku jadik silent reader jugak laa senang..pepandai korang la pasni.
hehehehe...aku da lama jadi silent reader..
__________________
Reply With Quote
  #24  
Old 11-05-2009, 01:07 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Strays VS DLH

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
hehehehe...aku da lama jadi silent reader..
Same here...
Sekarang ni baru nak on berforum balik...

Patutnya thread ni dinamakan DSH vs DSLH vs DLH...
Owh...nak post tapi takde semangat lagi...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #25  
Old 11-05-2009, 04:37 PM
Simistri's Avatar
Simistri Simistri is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 54
Rep Power: 12
Simistri is on a distinguished road
Default Re: Strays VS DLH

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Kucing baka apa kita bela, berapa ekor kucing kita bela, apa kena-mengena dengan mereka......kita pun bukan dapat sedekah daripada mereka....asalkan kita jaga kucing kita dengan rapi, dengan baik......
My prend Daniel, yang nie aku setuju ... sebab tu dah setahun dua bulan rejister, posting tak sampai 40 pun .... masuk baca, order blackwood, dan kalau posting pun hal yg bukan berkaitan dgn kucing.
Reply With Quote
  #26  
Old 11-06-2009, 08:59 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Strays VS DLH

same cam babyZee..
nak post tp lom ada kerajinan lg...
heheheheh
buat masa nih jadik SR jer la..
heheheheh

pstttt: rindu ngan mommy adam aka kak zai..
g mane la kak zai lame x on9 nih...
xbest xde kak zai..
yg sentiasa cool & sorang mommy yg baekkk
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #27  
Old 11-10-2009, 11:17 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Strays VS DLH

Ej...no worries dear...we know who you are...pada akak yg mmg dah lama jd silent reader ni pun kena hantam gak...walhal tak tulis apa pun...at first marah la jugak...but now...I just dont care...nak hantam ke...kutuk ke..nak maki tru phone ke...lantak le...
yg penting...akak tau apa yg akak buat...walaupun kdg2 kena hantam pada bende yg akak tak buat....tp disebbkan mulut org lain dok bercerita bende yang tak wujud.....maka story dah jd lain...dan akak di persalahkan....

so jgn pening2 ej...do what you do best...pada akak skrg...be a silent reader is the best solution for me..rather then pening2 kepala dgr soksek sana sini...

lgpun masih ramai lg yg terror pasal kucing ni compare ngan akak yg tak sampai pun 5thn bela kucing...cetek lg ilmu didada...
__________________
Reply With Quote
  #28  
Old 11-10-2009, 07:06 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Strays VS DLH

don't care long,short,medium.bold,they all cats.tak payah sibuk2 nak compare2kan kucing ngan org lain.setiap org ada preference sendiri.apa yg penting jaga kucing kita sehabis baik2 sudah....we'll be rewarded later EJ no need to terasa2 one..some ppls just like dat..cannot org lebey dari dia..so jadik drama swasta lah dlm nih
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #29  
Old 11-10-2009, 08:41 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Strays VS DLH

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
don't care long,short,medium.bold,they all cats.tak payah sibuk2 nak compare2kan kucing ngan org lain.setiap org ada preference sendiri.apa yg penting jaga kucing kita sehabis baik2 sudah....we'll be rewarded later EJ no need to terasa2 one..some ppls just like dat..cannot org lebey dari dia..so jadik drama swasta lah dlm nih
Well said, Syikin!!

EJ, jgn susah ati k...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Feeding strays/feral cats - FeralStat sillylupie Rescuers & Fosterers 45 05-03-2009 02:01 PM
need help helping strays. Pls.. Nana General Discussion 24 01-30-2009 10:13 AM
My 1st Adopted Strays! abgraldo General Discussion 40 11-20-2008 03:31 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.