Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #821  
Old 11-09-2009, 08:09 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by simple View Post
Bukti yang sah & nyata tentang kehebatan Gamat Healin.
Kucing jadi pandai...hehehe...tinggi IQ

nanti bila Kak June balik kerja, terkejut tengok kucing2 dia pandai bercakap...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #822  
Old 11-10-2009, 11:36 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: June's Anak Bulus

june...nampak gaya ko kena beli fridge child lock tu la..wakakaka....mcm org ada baby plak...kena beli child lock....
__________________
Reply With Quote
  #823  
Old 11-10-2009, 12:48 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

wakakakakak!! lawak betul ni.mcm ada budak lak kat rmh

ntah betul ke tak pasal Gamat healin.ikut kata seorang kwn,kucing ni dia memerhati tuan dia & tiru.apa pendapat korang?? blh terima ke tak idea kwn aku ni??

Quote:
Originally Posted by imann View Post
june...nampak gaya ko kena beli fridge child lock tu la..wakakaka....mcm org ada baby plak...kena beli child lock....
Reply With Quote
  #824  
Old 11-10-2009, 06:19 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
wakakakakak!! lawak betul ni.mcm ada budak lak kat rmh

ntah betul ke tak pasal Gamat healin.ikut kata seorang kwn,kucing ni dia memerhati tuan dia & tiru.apa pendapat korang?? blh terima ke tak idea kwn aku ni??
isk..takkan lah kot dia tiru..kalu dia tiru apa tuan dia buat,hari2 saya nak bawak diorg masuk toilet tgk cara2 nak pkai toilet bowl!wakakakaka!!
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #825  
Old 11-11-2009, 11:22 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

hahahahah!! senang cerita klu durang pandai pakai toilet bowl.takde dah nak bersih2 pasir

ini akak ada amik gambar semalam cat tree yg baru beli.rega RM600.dlm 6 kaki lebih.beli dari whizzcat online.si Ramzee @ Prinz yg kasih contact tu.budak tu antar opis akak semalam dlm pkl 4ptg.balik rmh akak & hubby godek cat tree & tada!!! dah siap.


Gemok,Max @ Gonjeng & Slyvester merasmikan cat tree.tak sabar2 durang melompat terus.






Peterpan mula2 takut dgn cat tree tu.lama2 dia pun tak tahan & cop tempat dia dulu.hehehehhe!!





Oni diatas & Peterpan dibawah.masing2 amik posisi.






This is my throne,mine,mine & mine.Don't u ever dare sit here (monologue Peterpan)






Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
isk..takkan lah kot dia tiru..kalu dia tiru apa tuan dia buat,hari2 saya nak bawak diorg masuk toilet tgk cara2 nak pkai toilet bowl!wakakakaka!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Kucing.jpg
Views:	132
Size:	90.0 KB
ID:	7790   Click image for larger version

Name:	Kucing2.jpg
Views:	126
Size:	95.7 KB
ID:	7791   Click image for larger version

Name:	Kucing3.jpg
Views:	123
Size:	60.8 KB
ID:	7792   Click image for larger version

Name:	Kucing4.jpg
Views:	114
Size:	62.6 KB
ID:	7793  
Reply With Quote
  #826  
Old 11-11-2009, 11:25 AM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 10
CikLola is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

kak june..cantek la cat tree akak beli neh..hek4..waahh sume x sabo ekh..
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #827  
Old 11-11-2009, 11:31 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

cantikkan?? tp akak terkilan tak dpt warna biru.suka lbh cantik klu warna biru.ko tau tak semalam kami tido,dengar bunyi gedebam!! kita org malas nak bgn,biarkan je.sekali esok pagi kuar tgk cat tree rebah.wakakakakakak!!! mau tak rebah.13 ekor bergayut,melompat kat cat tree ni.yg top punya platform tu mcm ada retak sikit.ganas betul budak2 ni. tp msh blh pakailah.akak berdirikan balik cat tree tu. mgkn kena beli satu lg cat tree yg rendah sikit.sebab durang 13 ekor ramai2 terkam mmg tak blhlah.punah dlm sekelip mata.

Quote:
Originally Posted by CikLola View Post
kak june..cantek la cat tree akak beli neh..hek4..waahh sume x sabo ekh..
Reply With Quote
  #828  
Old 11-11-2009, 12:22 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Cat Tree idaman ku..

Tapi fulus belum ada budget gi...dah beli dah ari tu...tapi yang saya geram, anak2 saudara (belah hubby) bolehnye diorang yang pegi main!!! Duduk la apa la...last2 punah...geram saya! Bukannya murah benda tu... kesian anak2 saya...

Kak June (off topic sikit) kata PP tak gemok? Bulat la tu Kak June..tengok muka dia tu...macam bola...badan solid!
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #829  
Old 11-11-2009, 12:28 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

Klu anak manusia yg dok cat tree ni mmg robohlah.heheheheh!! tuntut ganti rugi Kuntum.heheheheh!!

nampak dlm gambar je gemuk.muka mmg bulat.tp badan dia klu tgk dari atas utk mengukur samada kucing tu obese ke tak,PP tak masuk category.

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Cat Tree idaman ku..

Tapi fulus belum ada budget gi...dah beli dah ari tu...tapi yang saya geram, anak2 saudara (belah hubby) bolehnye diorang yang pegi main!!! Duduk la apa la...last2 punah...geram saya! Bukannya murah benda tu... kesian anak2 saya...

Kak June (off topic sikit) kata PP tak gemok? Bulat la tu Kak June..tengok muka dia tu...macam bola...badan solid!
Reply With Quote
  #830  
Old 11-11-2009, 12:51 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
Klu anak manusia yg dok cat tree ni mmg robohlah.heheheheh!! tuntut ganti rugi Kuntum.heheheheh!!

nampak dlm gambar je gemuk.muka mmg bulat.tp badan dia klu tgk dari atas utk mengukur samada kucing tu obese ke tak,PP tak masuk category.
Hehehe..itulah nanti nak tuntut kat hubby...
PP tak obese yek..tak pe, asalkan dia happy!

Gonjeng tu yang warna coklet belang kan? Eh...comel la ...suka warna dia...
Kat kawasan rumah saya ni ada sekor kucing macam ni. Perna bertuan kot sebab gemok. Memula ingat dia betina sebab pewot besar...tapi sian kat dia Kak June, lapar sentiasa. Dia pegi jilat pizza org buang...saya bagi kibbles dia tak nak. Bila bagi canned food, wah dia telan je macam seal telan ikan...bila belai dia bulu cantik dan lembut tak macam bulu kucing stray. Agaknya tuan dia baru buang kot. Malam2 selalu dneagr dia main sorang2 kat belakang rumah. Kami memang letak mainan kucing... kat sana...bagi kucing2 stray yang menumpang makan kat rumah ada playing area...bila denagr kucing belang tu main sorang2 kesian... sayu saya...menunjukkan memang dia dulu duduk rumah. sebab kucing2 feral tak berapa playful macam dia...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #831  
Old 11-11-2009, 01:06 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

tpkan akak kdg2 terharu tgk si Peterpan ni.biasa klu time mkn dia selalu bg adik2 dia mkn dulu.last sekali baru dia mkn sisa2 kibbles. mmg seekor abang kucing yg baik.

Max @ Gonjeng tu lah yg warna kelabu coklat tu. dia selalu trigger huru hara kat rmh.pasal tu akak cage dia tiap2 mlm.tp semalam bg dia happy main cat tree so rebah sekejap cat tree itu akak jumpa dia tengah menyorok dlm lubang paip atau pun longkang dekat kawasan rmh.masa tu tengah nak balik rmh.anjing dok kuis2 dia.agaknya klu dia kuar mesti kena belasahlah

ko blh agak2 sapa yg buang dia si perut gelebeh tu??? sian betul klu tgk kucing yg once a pet kena buang camtu.mcm mana agaknya perasaan durang.

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Hehehe..itulah nanti nak tuntut kat hubby...
PP tak obese yek..tak pe, asalkan dia happy!

Gonjeng tu yang warna coklet belang kan? Eh...comel la ...suka warna dia...
Kat kawasan rumah saya ni ada sekor kucing macam ni. Perna bertuan kot sebab gemok. Memula ingat dia betina sebab pewot besar...tapi sian kat dia Kak June, lapar sentiasa. Dia pegi jilat pizza org buang...saya bagi kibbles dia tak nak. Bila bagi canned food, wah dia telan je macam seal telan ikan...bila belai dia bulu cantik dan lembut tak macam bulu kucing stray. Agaknya tuan dia baru buang kot. Malam2 selalu dneagr dia main sorang2 kat belakang rumah. Kami memang letak mainan kucing... kat sana...bagi kucing2 stray yang menumpang makan kat rumah ada playing area...bila denagr kucing belang tu main sorang2 kesian... sayu saya...menunjukkan memang dia dulu duduk rumah. sebab kucing2 feral tak berapa playful macam dia...
Reply With Quote
  #832  
Old 11-11-2009, 01:18 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 10
CikLola is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
cantikkan?? tp akak terkilan tak dpt warna biru.suka lbh cantik klu warna biru.ko tau tak semalam kami tido,dengar bunyi gedebam!! kita org malas nak bgn,biarkan je.sekali esok pagi kuar tgk cat tree rebah.wakakakakakak!!! mau tak rebah.13 ekor bergayut,melompat kat cat tree ni.yg top punya platform tu mcm ada retak sikit.ganas betul budak2 ni. tp msh blh pakailah.akak berdirikan balik cat tree tu. mgkn kena beli satu lg cat tree yg rendah sikit.sebab durang 13 ekor ramai2 terkam mmg tak blhlah.punah dlm sekelip mata.
huakaka kak june...
mmg ganaz..skali 13ekor myerang..mane x tumbang..ahahah2..bpesta la dowang smlm ekh kak june
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #833  
Old 11-11-2009, 01:27 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

fuyo...yg ddk atas sekali tu..beranni betul...
Reply With Quote
  #834  
Old 11-11-2009, 01:30 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

itulah si Gemok/Mokmok/Temok.bila berdiri je cat tree dia yg the first lompat kat atas top platform.pastu dok berjinjit kaki nak capai siling.huhuhu!! mmg suka dok tempat tinggi minah seekor ni. siap marah kat Gonjeng yg cuba naik ikut dia.

Quote:
Originally Posted by rock View Post
fuyo...yg ddk atas sekali tu..beranni betul...
Reply With Quote
  #835  
Old 11-11-2009, 02:10 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
tpkan akak kdg2 terharu tgk si Peterpan ni.biasa klu time mkn dia selalu bg adik2 dia mkn dulu.last sekali baru dia mkn sisa2 kibbles. mmg seekor abang kucing yg baik.

Max @ Gonjeng tu lah yg warna kelabu coklat tu. dia selalu trigger huru hara kat rmh.pasal tu akak cage dia tiap2 mlm.tp semalam bg dia happy main cat tree so rebah sekejap cat tree itu akak jumpa dia tengah menyorok dlm lubang paip atau pun longkang dekat kawasan rmh.masa tu tengah nak balik rmh.anjing dok kuis2 dia.agaknya klu dia kuar mesti kena belasahlah

ko blh agak2 sapa yg buang dia si perut gelebeh tu??? sian betul klu tgk kucing yg once a pet kena buang camtu.mcm mana agaknya perasaan durang.
Tak tahu sapa Kak June. Kat kawasan ni ramai yang bela kucing, tapi tak reti jaga...

Jiran sebelah rumah pernah cakap kat hubby (sebab hubby nak g antar neuter kucing2 yang berkeliaran) jgn sebarang kasi, sebab kebanyakan kucing kat sini kucing bertuan...

Saya nangis tengok kucing belang tu...nak ambik takut bertuan. Lagipun hubby tak bagi ambik kucing lagi. Siap malam tu, sebelum tido, berdoa lah mohon semoga dia tahu jln balik dan tuan dia jaga...esok tengok dah tak de dah...lega...tengok2 lusa datang semula...kihkihkih...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #836  
Old 11-11-2009, 04:00 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

bertuan tp serupa tak bertuan.malangnya kucing2 tu.

akak rasa si perut gelebeh pun tau rmh ko rmh yg penyayang kucing.kucing blh sense benda2 camni. dia takde kawan ke Kuntum??

QUOTE=kuntum;67026]Tak tahu sapa Kak June. Kat kawasan ni ramai yang bela kucing, tapi tak reti jaga...

Jiran sebelah rumah pernah cakap kat hubby (sebab hubby nak g antar neuter kucing2 yang berkeliaran) jgn sebarang kasi, sebab kebanyakan kucing kat sini kucing bertuan...

Saya nangis tengok kucing belang tu...nak ambik takut bertuan. Lagipun hubby tak bagi ambik kucing lagi. Siap malam tu, sebelum tido, berdoa lah mohon semoga dia tahu jln balik dan tuan dia jaga...esok tengok dah tak de dah...lega...tengok2 lusa datang semula...kihkihkih...[/QUOTE]
Reply With Quote
  #837  
Old 11-11-2009, 04:38 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
itulah si Gemok/Mokmok/Temok.bila berdiri je cat tree dia yg the first lompat kat atas top platform.pastu dok berjinjit kaki nak capai siling.huhuhu!! mmg suka dok tempat tinggi minah seekor ni. siap marah kat Gonjeng yg cuba naik ikut dia.
betina rupanya...sure ikut perangai akak ni..
syok betul tgk diorg panjat2 tu..
nasib kita ni dh besar,kalau kecik,naik sama panjat agaknya..
Reply With Quote
  #838  
Old 11-11-2009, 04:46 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

muahahhah!! memandailah ko kata ikut perangai akak. mmg syok tgk durang panjat tp klu rebah lagi cat tree ni akak balik nanti,mmg kena cari kayu utk paku dgn base platform mcm si Ramzee @ Prinz cakap.

Quote:
Originally Posted by rock View Post
betina rupanya...sure ikut perangai akak ni..
syok betul tgk diorg panjat2 tu..
nasib kita ni dh besar,kalau kecik,naik sama panjat agaknya..
Reply With Quote
  #839  
Old 11-11-2009, 05:05 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
muahahhah!! memandailah ko kata ikut perangai akak. mmg syok tgk durang panjat tp klu rebah lagi cat tree ni akak balik nanti,mmg kena cari kayu utk paku dgn base platform mcm si Ramzee @ Prinz cakap.
apa lagi,petang ni gi kedai hardware..
malam ni memakulah dia..
malam ni boleh terus memaku..nnti tumbang lagi,ada pula yg patah..pokok dh cantik2 tu..
Reply With Quote
  #840  
Old 11-11-2009, 05:06 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

[QUOTE=June;67052]bertuan tp serupa tak bertuan.malangnya kucing2 tu.

akak rasa si perut gelebeh pun tau rmh ko rmh yg penyayang kucing.kucing blh sense benda2 camni. dia takde kawan ke Kuntum??

QUOTE=kuntum;67026]

Itulah. Serupa STRAYS...ada sekor tu, kami ingat stray juga, mata dia berair2 sebelah, sampai berdarah...saya pegi la cuci mata dia hari2...titik ubat mata, mandikan dia segala...rupa2nya, ada tuan.

Tak tahulah, bukan apa kak, kesian la kat kucing2 stray ni. Sekurang2nya, kalau diaorang tak de makanan, at least kat rumah saya ada untuk diaorang alaskan perut dan hilangkan rasa dahaga...

Tak tahu ada kawan ke tidak. Sebab saya tengok dia main sorang2 je kat belakang.

Akak, anak2 akak makan Blackwood kan? Ok tak? Ada perbezaan daripada dulu?
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.