Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #861  
Old 11-13-2009, 10:36 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: June's Anak Bulus

june...
skrg baru ko tau camne cat tree aku dulu leh jadi cam tukun serabai...hehehehe..lepas aku ganti kayu tebal tu..ada gak 2-3 kali jatuh....patah gak kayu atas sekali tu...so now..aku drill trus ke dinding....abes citer.....

best nye dpt beli cat tree besar camtu......
__________________
Reply With Quote
  #862  
Old 11-13-2009, 12:21 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

tulah pasal Imann.aku ingat nak beli lagi yg kecik sikit.tp tgk betapa durang menjahanamkan benda ni,cancel terus.aku masih mencari kayu tebal utk paku kat kaki cat tree ni.susah benornya nak cari kayu kat KL. aku nampak kayu kat warung tempat aku makan selalu,duran buat kerja2 pembaikkan klu takde boss warung,mmg ku hangkut bawa pulang.heheheh!!

Quote:
Originally Posted by imann View Post
june...
skrg baru ko tau camne cat tree aku dulu leh jadi cam tukun serabai...hehehehe..lepas aku ganti kayu tebal tu..ada gak 2-3 kali jatuh....patah gak kayu atas sekali tu...so now..aku drill trus ke dinding....abes citer.....

best nye dpt beli cat tree besar camtu......
Reply With Quote
  #863  
Old 11-13-2009, 01:24 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

June, ko pergi tong sampah besar berhampiran kedai-kedai perabot ... jenis yg showcase cabinet dapor atau almari bilik ... bukan cari kocing buangan tau?

... bila mereka tukar range cabinet baru dsbnya, banyak buang yg lama (tapi baru dan tak pernah dipakai, cuma showroom saja). Hari tu saya angkut beberapa pintu cabinet jenis solid wood dengan laminated covering waterproof putih .... very de nice wan, saya guna utk buat anak bulus punyer banglo ... very beautiful big, and roomy banglo, mcm Paris Hilton punyer anjing punyer istana ... the wood very heavy sebab solid wood! Kalo beli, pengsan poket ......
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #864  
Old 11-13-2009, 01:26 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

wah!!! bijaknya ko.good idea ni.kat jln imbi ada satu kedai perabot yg besar.karang mlm aku gi intai

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
June, ko pergi tong sampah besar berhampiran kedai-kedai perabot ... jenis yg showcase cabinet dapor atau almari bilik ... bukan cari kocing buangan tau?

... bila mereka tukar range cabinet baru dsbnya, banyak buang yg lama (tapi baru dan tak pernah dipakai, cuma showroom saja). Hari tu saya angkut beberapa pintu cabinet jenis solid wood dan laminate putih .... very de nice utk saya punyer anak bulus punyer banglo ... and heavy sebab solid wood! Kalo beli, pengsan poket ......
Reply With Quote
  #865  
Old 11-13-2009, 03:20 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Ko jangan pergi Imbi la, June, malam pulak tu ... Imbi is a ??? area in the first place, nanti kena culik lelong kat Siam baru tau ......... pergi kawasan yg upper class upmarket sikit, bersih juga dan peralatan perabot pun cantik sikit. Go PJ/Damansara area. Pergi siang, pagi-pagi sebelum kutu re-cycle angkut semua. Banyak tempat buang pada hari Sabtu petang-petang. So Sunday morning is very good, from my experience. Very good stuff, tapi kena cepat so that barang tak basah kena hujan dan juga cepat dikebas oleh kutu re-cycle utk jual semula.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #866  
Old 11-13-2009, 03:40 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

Imbi ada satu furniture shop yg besar & bagus.elok aku gi pagi2 coz klu mlm2 aku tak nampaklah driving jauh2.klu setakat around sini bolehlah.yg area tak familiar,mlm2 aku blh sesat jalan.

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Ko jangan pergi Imbi la, June, malam pulak tu ... Imbi is a ??? area in the first place, nanti kena culik lelong kat Siam baru tau ......... pergi kawasan yg upper class upmarket sikit, bersih juga dan peralatan perabot pun cantik sikit. Go PJ/Damansara area. Pergi siang, pagi-pagi sebelum kutu re-cycle angkut semua. Banyak tempat buang pada hari Sabtu petang-petang. So Sunday morning is very good, from my experience. Very good stuff, tapi kena cepat so that barang tak basah kena hujan dan juga cepat dikebas oleh kutu re-cycle utk jual semula.
Reply With Quote
  #867  
Old 11-13-2009, 03:46 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

... aku tengah dok bayangkan anak tokeh balak Sabah cari papan kayu kat KL ................
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #868  
Old 11-13-2009, 03:52 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

muahahahhaha!! bagusnya klu aku anak tokey balak wei!! seisi kayu kat sabah aku bikin istana aku dgn anak bulus tau

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
... aku tengah dok bayangkan anak tokeh balak Sabah cari papan kayu kat KL ................
Reply With Quote
  #869  
Old 11-13-2009, 04:07 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: June's Anak Bulus

perghhh...dengki tol aku tgk furkids ni..mcm2 dia buat utk anak2 bulus dia....

eemm..FK...ko taknak adopt akak ke?..wakakaka....adopt la...adopt la...kuikui...leh gak merasa dok umah banglo mcm paris hilton
__________________
Reply With Quote
  #870  
Old 11-13-2009, 04:21 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by imann View Post
perghhh...dengki tol aku tgk furkids ni..mcm2 dia buat utk anak2 bulus dia....

eemm..FK...ko taknak adopt akak ke?..wakakaka....adopt la...adopt la...kuikui...leh gak merasa dok umah banglo mcm paris hilton
Iman ada tengok dog house terbaru yg Paris Hilton buat utk anjing kesayangan dia? Lawa betol mcm mahligai, lebih lawa daripada umah aku ... harga dia pun saya rasa kalah harga umah aku .... aku nampak masa tengah tunggu giliran anak bulus angkat (strays) saya jumpa vet utk suntikan .... jadi aku belek majalah gossip kat rak majalah.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #871  
Old 11-13-2009, 04:25 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Iman ada tengok dog house terbaru yg Paris Hilton buat utk anjing kesayangan dia? Lawa betol mcm mahligai, lebih lawa daripada umah aku ... harga dia pun saya rasa kalah harga umah aku .... aku nampak masa tengah tunggu giliran anak bulus angkat (strays) saya jumpa vet utk suntikan .... jadi aku belek majalah gossip kat rak majalah.
FK, tepek la banglo baru rumah anak2 FK tu...nak tengok jugakkk...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #872  
Old 11-13-2009, 04:57 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
FK, tepek la banglo baru rumah anak2 FK tu...nak tengok jugakkk...
Cita-cita memang nak buat mcm nie (Paris Hilton punyer doghouse berharga US$325,000 ataupun RM1.2 juta) utk Puteri-puteri Rimau saya ...

... sudah kumpulkan pintu dan tingkap cabinet lawa daripada showroom, sekarang tengah cari grill cantik dengan antique design .....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Paris-Hilton-Dog-House-1.jpg
Views:	67
Size:	86.2 KB
ID:	7923   Click image for larger version

Name:	ParisHiltonDoghouse.jpg
Views:	59
Size:	32.6 KB
ID:	7924   Click image for larger version

Name:	ParisHiltonDoghouse1.jpg
Views:	51
Size:	26.1 KB
ID:	7925  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #873  
Old 11-13-2009, 05:05 PM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 11
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Cita-cita memang nak buat mcm nie (Paris Hilton punyer doghouse berharga US$325,000 ataupun RM1.2 juta) utk Puteri-puteri Rimau saya ...

... sudah kumpulkan pintu dan tingkap cabinet lawa daripada showroom, sekarang tengah cari grill cantik dengan antique design .....
cntiknye doghouse paris hilton tu...jelessnyeeee...klu dpt wat sebijik utk anak bulu,bahgienye.....
Reply With Quote
  #874  
Old 11-13-2009, 05:35 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Iman ada tengok dog house terbaru yg Paris Hilton buat utk anjing kesayangan dia? Lawa betol mcm mahligai, lebih lawa daripada umah aku ... harga dia pun saya rasa kalah harga umah aku .... aku nampak masa tengah tunggu giliran anak bulus angkat (strays) saya jumpa vet utk suntikan .... jadi aku belek majalah gossip kat rak majalah.

ala...imann nak tgk FK hilton punya cat house....
__________________
Reply With Quote
  #875  
Old 11-13-2009, 05:44 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Cita-cita memang nak buat mcm nie (Paris Hilton punyer doghouse berharga US$325,000 ataupun RM1.2 juta) utk Puteri-puteri Rimau saya ...

... sudah kumpulkan pintu dan tingkap cabinet lawa daripada showroom, sekarang tengah cari grill cantik dengan antique design .....
Fuyooo...cantik giler rumah anjing dia...amboi! RM1.2 juta Rumah saya pun tak semahal tu...celah gigi anjing dia je rega...

Untung nye anak2 rimau FK ni...ada Papa yang sangat baik. Siap ada rumah lagi!!
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #876  
Old 11-13-2009, 05:49 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 12
euanna is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Hmm mana tak roboh cat tree Kak June.. tu kayu habuk padat tu.. utk perabut biasa2 bolehla..tapi heavy duty mmg tak tahan.. lagi satu kayu tu kalau kena air terus kembang dan rosak.

Kena guna plywood, hardwood atau softwood. Saya beli hari tu (kat jb ler )..plywood tebal 1/2inch, 2 x 4 kaki RM16 kalau x silap. Tapi kena cari kedai jual kayu la
Reply With Quote
  #877  
Old 11-13-2009, 06:50 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

tak sabo nak tunggu FK tepek gambar rumah anak2 dia ni..
hujan2 ni,leh ke nak bertukang..?hehehhee
Reply With Quote
  #878  
Old 11-16-2009, 12:40 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

Bro,agak2 klu aku buat cat house dgn brg2 camni,mana aku nak letak dlm rmh aku yg 2 kangkang kera ni

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Cita-cita memang nak buat mcm nie (Paris Hilton punyer doghouse berharga US$325,000 ataupun RM1.2 juta) utk Puteri-puteri Rimau saya ...

... sudah kumpulkan pintu dan tingkap cabinet lawa daripada showroom, sekarang tengah cari grill cantik dengan antique design .....
Reply With Quote
  #879  
Old 11-16-2009, 01:00 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
Bro,agak2 klu aku buat cat house dgn brg2 camni,mana aku nak letak dlm rmh aku yg 2 kangkang kera ni
Adoi, ko nie June ... kalo lah ko mampu buat cat house mcm nie, jual lah kepada London Hilton atau Tokyo Hilton dengan harga RM600,000 (50% diskaun) pastu aper lagik? .... guna lah $$ tersebut utk beli sebijik rumah bosar 2-storey corner lot dengan sekurang-kurangnya 25 kaki tanah kat tepi utk buat garden for PP & gang!

Pastu buat lah satu mahligai utk mereka dan mini swimming pool skali ....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #880  
Old 11-16-2009, 01:45 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

Penghulu Peterpan pening memikirkan belanjawan rumah yg semakin meningkat







kucing2 bersidai diatas cat tree yg dah setengah mati. (notice klu tangga dah takde.)

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	kucing.jpg
Views:	162
Size:	59.0 KB
ID:	7947   Click image for larger version

Name:	Kucing2.jpg
Views:	170
Size:	60.4 KB
ID:	7948   Click image for larger version

Name:	kucing3.jpg
Views:	153
Size:	97.3 KB
ID:	7949  
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.